Şimdi Ara

Download mini pc önerisi (satın aldım)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
1
Favori
2.860
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Extreme pc ile download yapıp her ay faturayı coşturmaktansa DX üzerinden RKM MK802IIIS alıp ubuntu kurup ağ üzerinde düşük güç tüketimi ile sürekli açık bir mini pc yapmak istiyorum. Sizce nasıl bir seçim olur, önerirmisiniz? Ubuntu kurulduktan sonra ntfs 3tb hdd'imi tanıtabilirmiyim ?
    Bir de raspberry pi bu açıdan daha iyi bir alternatif olabilir gibi geldi çünkü rj45 ethernet soketi olduğundan wifi olmadan direkt ağa bağlayabilirim.
    Yada alternatif daha iyi bir öneriniz olur mu aynı fiyata ? Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vain -- 5 Kasım 2013; 18:20:54 >

• Olur ama cokta stabil olmaz. Raspberry pi cok yavas bir cihaz. Torrente gucu yetmeyebilir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı kararsızlık içindeyim. Bu cihazlardan alanlar hiç torrenti denemiyolar mı acaba ? Raspberry Pi ye daha yakınım şu an biri çıkıp torrent problemsiz dese hemen alacağım. Openelec problemsiz çalışıyor izlediğim videolarda torrente tamamsa alacağım hemen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ArmaganT

Aynı kararsızlık içindeyim. Bu cihazlardan alanlar hiç torrenti denemiyolar mı acaba ? Raspberry Pi ye daha yakınım şu an biri çıkıp torrent problemsiz dese hemen alacağım. Openelec problemsiz çalışıyor izlediğim videolarda torrente tamamsa alacağım hemen.

Aslında kablolu ağ desteği olan android mini pc bulabilsem raspberry'i hiç düşünmeyeceğim çünkü android mini pc'ler
    donanım olarak aşmış gibi 2-4 çekirdeklilerle dolmuş piyasa. Ama malesef sadece wifi destekleri var, download için 7/24 çalıştırmaya uygun değil yani. Her halükarda ubuntu ile kullanacağım.
  • Minix serisinde ethernet var ama kimse memnun değil media performansından nedense.
  • 65$ a GK802 satılıyor dört çekirdekli, full ububtu çalıştırabiliyor ancak download için adaptörlü usb hub + uyumlu usb-ethernet + ubuntu kurabilmek için cihazın içini açıp (kolay diyorlar) içindeki microsd kartı başka bir kartla değiştirmek gerekiyor.

Bunları yaparım diyorsan performans konusunda bu alet seni üzmez.
    geekbuying.com da satılıyor gk802
  • Mk802 ve türevleri stick pc'lerden vazgeçtim, kendinden ethernet portu olan ve uygun fiyatlı bir cihaz lazım raspberry alternatifi. Ülkemizde çok gereksiz yüksek fiyatlardan satıyorlar raspberry'i bile. (100tl++)
    Odroid ürünleri zaten hiç yok. Biraz araştırma yaptım download pc için en güzel kullanım headless, ağ üzerinden kontrollü sistem olur sanırım. Raspberryde yapmışlar kullanımı çok pratik gibi.

Bir nevi 7/24 torrent indiren 2-5w arası komik değerlerde güç tüketen bir cihaz olacak.
    Link :http://www.mcu-turkey.com/raspberry-pi-ile-torrent-uzerinden-dosya-indirmek-seed-etmek/

Alternatif olarak bu ethernet girişli arm cihazları uygun fiyata ve kargo ücretsiz olarak nereden bulabiliriz ? Dx'de raspberry olsa çok uygun fiyata satın alabilirdim. Dediğiniz minix'e baktım biraz pahalı geldi dx'de bile.
    Ben cihazda 1080p film izlemeyeceğim için o kadar yüksek donanıma ihtiyacım yok sadece download için linux kurulacak. 2 çekirdek olsa fazlasıyla yeterli gibi, tek çekirdek raspberry bile fazlasıyla iş görüyorsa hele ki.
    Dx tarzı ücretsiz takipli posta kargosuyla yollama yapan ve bu cihazları satan bildiğiniz yer var mı ? Olmadı 2. el olarak forumdan ethernet girişli birşey bakacağım.

• Ben Tronsmart Prometheus aldım. Şu anda Geekbuying'de fiyatı çok uygun. Şahsen ben bundan sonra stick şeklinde olan cihazlara, isterse 8 çekirdekli olsun, on para vermem. Ne adam gibi ağ bağlantıları var, ne yeterli bağlantı çıkışları...
  • quote:

Orijinalden alıntı: prosecutor

Torrent için seagate goflex öneririm
    https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=51093537&p=13&f=302

Olay sadece torrent değil, paylaşım sitelerinden cihaza kuracağım çok kollu download manager yazılımı ile http download da yapılacak, en azından linux kurulabilmeli bu yüzden.

quote:

Orijinalden alıntı: Seko92

Ben Tronsmart Prometheus aldım. Şu anda Geekbuying'de fiyatı çok uygun. Şahsen ben bundan sonra stick şeklinde olan cihazlara, isterse 8 çekirdekli olsun, on para vermem. Ne adam gibi ağ bağlantıları var, ne yeterli bağlantı çıkışları...

Bahsettiğiniz Tronsmart Prometheus'a direkt herhangi bir linux/ubuntu arm versiyonu kurulabiliyor mu, cihazın donanımına uygun hazır paketler var mı acaba ? Yani yazılım desteği nasıl ? Mesela mk802 için bir sürü os paylaşımı yapılmış hali hazırda.
    100 tl ve altı başka alternatif ethernet portlu bir model yok mu acaba bu geekbuying sitesinde ? Bana raspberry odroid tarzı board olsa da olabilir, dediğim gibi video oynatımı hiçbir şekilde tercih sebebi değil.
    Önemli olan şeyler 1. linux desteği 2. ethernet portu 3. harici hdd bağlantı imkanı, yani usb portu. Bir ay yarım yamalak download yaptım full açık da kalmadı pc ama 80 tl ekstra fatura geldi, bence 1 ayda parasını çıkaracak gibi bu tarz bir cihaz :)
    Edit : Prometheus indirime girmiş sanırım kargosu da ücretsiz gibi fiyatı iyi sanki bu şekilde ciddi olarak düşünüyorum bakalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vain -- 11 Ekim 2013; 12:35:12 >

• Linux desteği ile ilgili birşeyler var ama araştırmak lazım. Prometheus'ta hem 3 usb var hem de ethernet girişi. Ayrıca yazılım açısından da stabil, oturmuş bir cihaz.
  • quote:

Linux desteği ile ilgili birşeyler var ama araştırmak lazım. Prometheus'ta hem 3 usb var hem de ethernet girişi. Ayrıca yazılım açısından da stabil, oturmuş bir cihaz.

Aslında android'e de download manager ve torrent client app'leri kurulabilir gibi download için linux'a belki gerek de kalmaz. Root ile ntfs hdd'ler de bağlanabiliyordu diye hatırlıyorum.
    Ama linux olursa headless olarak vnc ile kontrol etmeyi düşünüyordum cihazı, o da var. Yani ayrıyetten 2. klavye/mouse ile uğraşmak istemiyorum biraz da. Fiyat itibariyle en mantıklısı prometheus gibi şu an.
  • Biraz araştırdım da henüz bir linux sürümü kullanılamıyor sanırım prometheus ile. Alternatif bir cihaz aramaktayım, prometheus benzeri ama linux desteği de olursa daha iyi olur bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Umutcan

quote:

Linux desteği ile ilgili birşeyler var ama araştırmak lazım. Prometheus'ta hem 3 usb var hem de ethernet girişi. Ayrıca yazılım açısından da stabil, oturmuş bir cihaz.

Aslında android'e de download manager ve torrent client app'leri kurulabilir gibi download için linux'a belki gerek de kalmaz. Root ile ntfs hdd'ler de bağlanabiliyordu diye hatırlıyorum.
    Ama linux olursa headless olarak vnc ile kontrol etmeyi düşünüyordum cihazı, o da var. Yani ayrıyetten 2. klavye/mouse ile uğraşmak istemiyorum biraz da. Fiyat itibariyle en mantıklısı prometheus gibi şu an.

Ben MK808'de TeamViewer ile PC'ye bağlanıyordum. Denemedim ama PC'den de Android'e bağlanılır herhalde...

• MK808 ve Mk802III (S değil) model mini pc'lerde tam ubuntu/picuntu desteği varmış fiyatları da daha uygun. Yabancı forumlarda ufak bir araştırma yaptım mk808'e harici güç kaynağı olan bir usb hub üzerine usb ethernet
    takılırsa kablolu ethernet linux altından gayet güzel çalışıyormuş. Ubuntu ile desktop desteği, kaliteli torrent ve download manager clientları elde edilebilir gibi.
    Dolayısıyla mk808 7/24 download/server açısından mantıklı geldi bakalım bana.
  • Evet arkadaşlar mk808 geldi, usb hub üzerinden usb ethernet bağladım ve picuntu(ubuntu 12.10) boot ettim torrent ve download manager gibi yazılımları yükledim ntfs hdd mount ettim 10 numara
    download cihazı oldu. Bence bundan iyisi olamazdı herhalde, android üzerinden yapılacaklardan çok fazlası yapılabiliyor. Masaüstü çözümü gibi oldu.
    İlgilenen arkadaşlar için konunun linkini vereyim herşeyi hazır picuntu imajı var çok basit şekilde hallediliyor.

http://www.slatedroid.com/topic/77977-ubuntu-1210-complete-armmk808rk3066-desktop-solution-new-homeio-release-chromiumtrue-flash-gles-goodies-xbmc-easy-setup-and-much-more/

Download mini pc önerisi (satın aldım)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vain -- 2 Kasım 2013; 21:27:09 >

• Bende sizin gibi download pc yapmayı düşünüyorum. Cihazı nerden ve hangi modeli aldınız. Araştırdığımda mk808b ve c modelleri de var.
    Torrent ve download manager ı uzaktan kontrol edebiliyormusunuz. Bir de xbmc yi yükleyip denediniz ni.
  • quote:

Orijinalden alıntı: viperc

Bende sizin gibi download pc yapmayı düşünüyorum. Cihazı nerden ve hangi modeli aldınız. Araştırdığımda mk808b ve c modelleri de var.
    Torrent ve download manager ı uzaktan kontrol edebiliyormusunuz. Bir de xbmc yi yükleyip denediniz ni.

Cihazı geekbuying üzerinden aldım düz mk808 modeli. Diğer varyantları ubuntu(picuntu) ile olan sorunları yüzünden önerilmiyor.
    Ubuntu üzerinde vnc server çalışıyor(picuntu içinde hazır yüklü x11vnc server var) dolayısıyla istediğin her cihazdan bir vnc client ile uzak masaüstü bağlantı sağlayabiliyorsun.(windows,mac,ios,android vs.)
    Bu şekilde uzaktan kontrol edilebilir, ayrıyetten uzaktaki bir browser üzerinden kontrol sağlayan torrent yazılımları da var linux için ihtiyaç duyulursa. Bunlar malesef android altında ya hiç yok yada çok kısıtlı, dolayısıyla picuntu çok önemli.
    Tabi bu işler ve kurulumlar için biraz linux deneyimi ve terminal komutları, config dosyaları hakkında ufak tefek bilgiler şart unutmayın.
    Xbmc picuntu içinde var ama hiç denemedim video oynatma yazılımı sanırım, video için almadım zaten cihazı. Video için alınacaksa çok çok daha iyi cihazlar vardır eminim.

• Ubuntu yu cihaza yüklemek için rehber aradım, ama bir türlü anlayabileceğim şekilde bulamadım. (ingilizcem zayıf, goggle translate yi kullanırım) Siz yüklemek için hangi kaynakları kullandınız.
    Misal yazılımı micro sd karta yükledikten sonra ubuntu açılıyor mu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: viperc

Ubuntu yu cihaza yüklemek için rehber aradım, ama bir türlü anlayabileceğim şekilde bulamadım. (ingilizcem zayıf, goggle translate yi kullanırım) Siz yüklemek için hangi kaynakları kullandınız.
    Misal yazılımı micro sd karta yükledikten sonra ubuntu açılıyor mu.

O verdiğim sitedeki rehber yeterli. Normal pc'nizi windows kullanıyorsanız orada windows için bir imaj ve win32diskimager diye bir yazılım var.
    Bu yazılım ile Picuntu_home.img dosyasını microsd belleğe yazdıracaksın, bellek hazırlandıktan sonra windows tarafından okunamıyor çünkü filesystem farklı.
    Sd kart işi burda bitiyor.

Mk808'e recovery alanına Olegk0 linux recovery.img flashlaman gerekiyor. Onun linki ise :

Flash işi windows altında driver falan uğraştırabiliyor onun bi rehberine bak. Ben rom flash tool 1.37 kullandım. Flash işi de bittikten sonra sd kartı
    mk808 e takıyorsun ve ubuntu herşeyi hazır şekilde açılıyor kurulum falan yok. Hazır yüklü sistem.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.