Dizel motorların ağır iş yapan taşıtların, benzinli motorların da binek taşıtlar için daha uygun olduğunu ancak başınıza bir dizel belası geldikten sonra anlayacaksınız ki, burunlar yere sürtsün ve aqıllar başa gelsin... Klasik " sırf az yakıyor diye " irili ufaklı her tür cins binek aracında dizel kullanmanın bedelini akaryakıtta deel emme, bakımlarda ve çıkan ekstra masraflarda zaten ödüyorsunuz ve aynı kapıya çıkiii... < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dekareme -- 5 Eylül 2023; 21:55:32 > |
DPF TEMİZLEYİCİ İLE MOTORU KUCAĞA ALMAK (2. sayfa)
-
-
Anlayamıyorum, arka arkaya iki dizel aracımı da 80bin km'de 5 yaşında satın aldım ve ikisini de 200bin km'ye kadar kullandım. Ne dpf, egr tıkanması, kara duman, vs vs bir sorun yaşamadım? İkisini de çoğunlukla şehiriçi kullandım, bilindik yerlerden yakıt aldım, 10bin km'de bir bakımını kaliteli yağ ve filtre ile yaptım, mazot filtresini iki bakımda bir değiştirdim. Motoru çok zorlamam, yüksek devir çevirmem, 2bin devire varmadan vites değiştiririm. Hala da çok severek kullanıyorum, dolu depo ile 1300km menzilim var, yokuşta basar çıkarım, az yakar, ah biraz da sessiz olsa...
Ben mi bir hata yapıyorum? Benim motor da bitik mi, ya da benim DPF de tıkalı mı acaba? :-) Satıp kurtulsam mı? :-)))
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Triger durduk yere kopmaz, ya kayış sahte veya dandik bir markanın ürünü, ya da usta ezbere sıkmış, dişliler zorlanınca atmış. DPF ile alakası yok olayın, arabayı zorlayınca montaj hatası veya malzemeden kaynaklı arıza yapmışsınız.
90.000km'de triger niye değişti ona şaşırdım.
-
Katkıdan değil değişen usta uygun torqla sıkmamıştır allah ne verdiyse köstürmüştür. kayış zaten aşırı gergin bir de sen zorlayınca kopmuş.
Diğer bir ihtimal kayış değişmedi veya takılan kayışta fabrikasyon defo vardı. Orijinal parça mı kullandınız?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alkgs -- 7 Eylül 2023; 7:54:15 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X