Şimdi Ara

Dr. Erdal KINACI hk. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
5.387
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Ben ne kişisel haklardan nede bu tür bir fotoğraf çekinden bahsediyorum.gercek hayatında bu tür sahnelere yaşayan bir kişiden bahsediyorum veya şöyle düşünün bu sahneler gerçek hayattan ve gizli kamarayla çekilmiş olsun ve bu insanlarda özürlü olmayan insanlar olsun siz bu insanlara ne gözle bakardınız?

Soru bu ve cevap kısa takdir ederdim veya kınardım.
  • cevap büyük itimalle kınardım olur .hiç bu açıdan düşünmemiştim .gerçi buna benzer birçok yapım var aslında .birçok filmde normalde kınayacağım şeyi seyrediyorum.bilemiyorum biraz ters köşe oldu
  • Evet doğrudur birçok flimde bundan daha kötü sahneler izleyebilirsiniz. Ama o filmdir ve o oyuncular özürlü insanlar değildir.
    Yanılmıyorsam bu fotoğrafları daha önce bir gazetede görmüştüm ve hiçte bu fotoğrafların mizansen olduğunu düşünmemiştim, belki bu benim cehalatim olabilir ama benim gibi bir çok insanında bunun bir mizansen olduğunu düşünmemiş olduğunu düşünüyorum. tabiki bu sadece benim fikrim acz içindeki bu insanların bu şekilde fotoğaflanmasını doğru bulmuyorum ve fk'da bu konuda yorumlar yapılan bir topikte bir avukatın bahsettiği bir yasaya göre şuç kapsamınada girebilecek fotoğraflar gibi gözüküyor.
    Benim niyetim Sayın Erdal Kınacı'yı yargılamak veya şuçlamak değil sadece olaya farklı bir açıdanda bakılabileceğinine göstermek istiyorum.Kaldı ki yine fk'daki bu fotoğrafların yayınlandığı dergiden birinin açıklanmasına göre bu fotoğrafları sebebiyle tutuklanmamış ve tutuklanma sebebi ise bir fotoğrafmış onunda hangisi olduğunu anlamış değilim.
    Dediğim bu fotoğrafların insanı rahasız edici bir yanınıda olduğudur.

• quote:

Ama o filmdir ve o oyuncular özürlü insanlar değildir.

Bence o kadar emin olma arkadaşım. Türkiye`de bir iki yapımdan fazlasına şahit olmadım gerçi. Ama yurtdışında özellikle down sendromlu çocukların oynadığı (Ki yakinen bilmeyen ailesinde olmayan o ailelerin nasıl özveride bulunduğunu bilemediği gibi o çocukları nasıl dünya tatlısı olduğundan ama gerek eğitim, gerekse meslek edindirmeden ne kadar uzak olduklarını bilemezler.) bir çok yapım söz konusu. Aman diyeyim onlar da oyuncudur aslında down sendromlu değildir demek gibi bir hataya düşmeden google a bir bakın derim. Yani her yapımda bir görme engelliyi Al Pacino, her otistiği Dustin Hoffman oynamıyor yani. İstisnalar dışında gerçekten engelli birinin o ruh halini yansıtması kadar (Ki bu iki yapım için demiyorum ) başarılı olması beklenemez.

Erdal Beyin çalışmalarına sanattır değildir gibisinden yorum yapabilecek düzeyde değilim. Altını çize çize kalın kalın yazıyorum yaptığım bu yorum kesinlikle Erdal bey ile alakalı değil bazı arkadaşların sanat kavramından uzaklaşıp başka kulvara çekmelerindendir. O nedenle yazdıklarıma cevap verecek olursanız bu bağlamda verin lütfen.(Şükür ki aksi halde burada yapılan yorumlara sanırım tav olurdum.) Ancak konu engelli (Özürlü kelimesini sevmiyorum) insanların bazı yapımlarda -sinema, televizyon vb.- bulunmasına döndüğünden yazma gereği hissettim. Türkiye`de engelliler için bir şeyler yapılmasını geçtim, hadi yapmıyoruz onların engellerine nicelerini katıyoruz ki gerek onların sorunlarını dile getiren gerekse onlara hayatın içinde olduklarını hissetirecek yapımlar söz konusu olsun. Neyse bu kadar...

düzeltme.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GullyFoyle -- 8 Temmuz 2008; 0:59:48 >

• 66 yıl hapsi isteniliyor.
    İnanılır gibi değil. Adam öldürse bu kadar istenmezdi.

http://www.ensonhaber.com/Kultur-Sanat/142267/Bu-fotolara-66-yil-istendi-FOTO-GALERI.html
  • kendini savunmaktan aciz ve ne yaptığının fakında olmayan insanların yarı çıplak fotoğraflarını çekip sergilemek....kısacası durum bu başka açıdan bakmak istemiyorum...istesem de bakamıyorum...normal olarak çekselerdi ne bileyim aramızda bun insanlar da var unutmayalım vs.vs. gibi konularla eyvallah.ancak bu durum çok saçma...
  • http://www.guncel.net/gundem/turkiye/2008/08/23/erdal-kinaci-tahliye-edildi.htm

quote:

Engelli kişilerin fotoğraflarını çekip montajlayarak kullandığı öne sürülen Erdal Kınacı, tahliye edildi.
    Anamur Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki davanın ikinci duruşmasına, ''Cinsel davranışlarla kişinin vücut dokunulmazlığını, özel hayatın gizliliğini ihlal etme, görevinin verdiği yetkiyi kötüye kullanma, görevi kapsamına girmeyen ve yetkili olmadığı bir işi yapabileceği veya yaptırabileceği kanaatini uyandırarak yarar sağlama'' suçlarından Silifke M Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan İlçe Sağlık Grup Başkanı Dr. Erdal Kınacı (42) katılmadı.

Duruşmada, müştekiler Mehmet Ali Yılmaz (45), Mehmet Ercan Çaltı (43), Kerim Doğan (64), Ümmü Göğen (37), Ali Durmaz (62) ve Ahmet Aysu (46) avukatlarıyla hazır bulundu.

Müşteki avukatları, delillerin toplanamamış olduğunu, sanığın delilleri karartmaya yönelik eylemlerinin olduğunu, başka suç duyurularının da bulunduğunu belirterek, tanıkların dinlenmesini sanığın tutukluluk halinin devamını talep etti.

Müşteki avukatları, özel bir dergiye müzekkere yazılarak Dr. Kınacı ile iş karşılığı bir sözleşme yapılıp yapılmadığının araştırılmasını da istedi.

Mahkeme heyeti, Kınacı'nın tahliyesine karar vererek, duruşmayı eksik evrak ve ifadelerin tamamlanması için erteledi.

quote:

Orjinalden alıntı: Erdal KINACI

Uzun zamandan beri uzak kaldığım bilgisayarıma kavuştum sonunda, forumda yazılanların tümünü okuyamadım fakat neler yazılabileceğini tahmin etmem güç değil.

Öncelikle hepinize teşekkür ederim, eksik olmayın.

Gerek dava gerek yaşadıklarım konusunda uzun uzun yazmak-paylaşmak isterdim, fakat mahkeme süreci halen devam ettiğinden bu imkana sahip değilim.

Sadece şunu söylemek istiyorum;
    Hakkımda şikayetçi olan 11 kişiden sadece bir tanesi engellidir. Diğer şikayetçiler ise en az benim kadar sağlıklı insanlardır. Yani engellilerin şu ya da bu şekilde kullanılması veya bir şeylere alet edilmesi söz konusu değildir.

Tekrar teşekkür ederim, umarım kısa bir süre sonra uzunca yazabileceğim ve fotoğraf paylaşabileceğim günler gelir ve tüm ayrıntıları paylaşırız.

dava sonucu merak edenler için gelişmeleri paylaşmak istedim, esenlikler.

• Neyse hayırlısı olsun 66 yıl benide şaşırtmıştı.
  • gerçekse de değilse de bu kareleri birileri bir araya getirmiş... içler acısı olan bu
  • Bence ortada suç yok. Sadece bir hata'nın gazeteye basılmışçasına yayılmaktan dolayı büyüyen,fotoğraflara fotoğrafçı açısından bakan bakmayen herkesin gözüne ulaşmasından oluşan tepkinin cezai durumu.
  • quote:

Orjinalden alıntı: berat23

1(erdal kınacının suçu mesleği kötüye kullanmak gibi gözüküyor .zaten bu durumun savunulucak bir tarafı yok.)ben başka bir kısma deyinmek istiyorum.

2)ben bu yukarıdaki fotoğraflara baktığım zaman sanat göremiyorum.çünkü yaratıcılıktan eser yok.varolmayanı sunmaktır sanat. -kaldıki modeller ya engelli yada düşkün insanlarmışki onların bu durumunu fotoğraf ile almak bana hiç doğru gelmiyor. -hatta insanın para ile bedenini satmasından farkı yok.sonuçta onlarda beirli zorlulardan bu işi yapıyor ama gel gelelim onlara "afedersiniz" o...pu denirken bu duruma "sanat" diyoruz ,alkış tutuyoruz.bu vatandaşların zannetmemki hiçbiri durumu yerinde olsa böyle bir maskaralığa alet olmazdı.

insanları sömürüp sonra edebi yazılar yazıp kendini aklama çalışmasıda ayrı bir konu.hani hem suçlu hem güçlü derlerya.birde ona destek yorumları yapmışlarki.....

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
    slm dostum;
    1.paragraftaki düşüncelerine aynen katılıyorum.bir doktor ile hastası arasındaki ilişkiler açıklanamaz.fotoğraf olarak bile.bu tür elde edilen fotoğraflar sadece mesleki(tıbbi) amaçlarla ve hasta bilgisi ve izni ike kullanılabilir.
    2.paragraftaki düşüncelerinize katılmıyorum çünki bu anlayıştan yola çıkarsak sadece- çiçek -böcek -manzara-ve birde paparazzi fotoğrafı çekmek zorunda kalırız diye düşünüyorum.

• quote:

Orjinalden alıntı: arg-ist

quote:

Orjinalden alıntı: berat23

1(erdal kınacının suçu mesleği kötüye kullanmak gibi gözüküyor .zaten bu durumun savunulucak bir tarafı yok.)ben başka bir kısma deyinmek istiyorum.

2)ben bu yukarıdaki fotoğraflara baktığım zaman sanat göremiyorum.çünkü yaratıcılıktan eser yok.varolmayanı sunmaktır sanat. -kaldıki modeller ya engelli yada düşkün insanlarmışki onların bu durumunu fotoğraf ile almak bana hiç doğru gelmiyor. -hatta insanın para ile bedenini satmasından farkı yok.sonuçta onlarda beirli zorlulardan bu işi yapıyor ama gel gelelim onlara "afedersiniz" o...pu denirken bu duruma "sanat" diyoruz ,alkış tutuyoruz.bu vatandaşların zannetmemki hiçbiri durumu yerinde olsa böyle bir maskaralığa alet olmazdı.

insanları sömürüp sonra edebi yazılar yazıp kendini aklama çalışmasıda ayrı bir konu.hani hem suçlu hem güçlü derlerya.birde ona destek yorumları yapmışlarki.....

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
    slm dostum;
    1.paragraftaki düşüncelerine aynen katılıyorum.bir doktor ile hastası arasındaki ilişkiler açıklanamaz.fotoğraf olarak bile.bu tür elde edilen fotoğraflar sadece mesleki(tıbbi) amaçlarla ve hasta bilgisi ve izni ike kullanılabilir.
    2.paragraftaki düşüncelerinize katılmıyorum çünki bu anlayıştan yola çıkarsak sadece- çiçek -böcek -manzara-ve birde paparazzi fotoğrafı çekmek zorunda kalırız diye düşünüyorum.

arg tamamiyle dogrusun ;)

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.