Şimdi Ara

DRAGON AGE: INQUISITION | PlayStation 4 (2014 Yılın Oyunu) (90. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
1.784
Cevap
20
Favori
55.190
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8687888990
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bilmiyorum nesil kapanırken belki dönüp oynamak isteyen olabilir diye yazıyorum. Bugün 100 saati geçtim hala daha yapacak çok şey var oyunu bitirmedim tabi ben her npc ile konuşa konuşa ilerliyorum biraz abartmış olabilirim.

İlk başladığımda 2014'de oyun yokluğundan goty olduğunu düşünüyordum ama daha sonra oynadıkça özellikle hikaye örgüsü ve Lore'u için bu ödülü aldığını farkettim. Oyun geri kalan şeyleri de gayet güzel yapıyor yanlış anlaşılmasın.

Oyun tam olarak hayal ettiğim şeyi yapıyor bir seyahat hikayesi anlatmıyor. Küllerinden doğan bir ordunun başına koyuyor sizi oyun ilerledikçe sahibi olduğunuz kale insanlarla doluyor yaptığınız seçimlere göre şekilleniyor büyüyor vay be diyorsunuz burası harabeydi şimdi bir şehir.

Oyun gözünüz arkada kalmasın diye, 9 farklı recruit veriyor hikaye boyunca, oyunda Warrior/rogue/mage 3/3/3 olarak 9 farklı sınıf var tek oynanışta tüm sınıfları oynayabiliyorsunuz böylece.

Hikaye takip etmezseniz yaptığınız şeyler aynı şeyin laciverti gibi gelicektir. O yüzden hikaye takip etmeniz wikiden bakmanızı tavsiye ediyorum. Konusu zaten dünyasının major olay örgüleri üzerinde geçiyor. 2. oyundaki gibi yerel bir macerayı anlatmıyor.

Combat sistemi bence konsolda oldukça akıcı gelişmiş taktik kamerası yeterli ama originsdeki gibi ayrıntılı bir taktik kamera daha güzel olurdu tabi . Recruitler bazen düşmanların dibine giriyor, ölüyor.

En zorda oynamak isteyenler var ise oyunun başından sonuna sürekli diken üstünde oynuyorsunuz ana karakteriniz yakın dövüş assassin veya iki el warrior ise ilerlemek neredeyse imkansız hale geliyor. Özellikle oyunun ilk 20 saati işkence oluyor bazı bossları geçemiyorsunuz başa dönüyosunuz.

Alıcaksanız goty versiyonunu alın DLC çok iyi diyorlar.

İlk oyun Sizi Ferelden'a ikinci oyun Kirkwall'a üçüncü oyun ise bu iki yer dahil Orlais imparatorluğuna da götürüyor. Tam açık dünya değil tabi ki yarı açık ama her köşesi dolu. Hazır yeni oyun duyurulmuşken gitmediğiniz ama sürekli bahsi geçen tevinter imparatorluğu için heyecanlanıyorsunuz umarım oraya da yolculuk yaparız yeni oyunla.

Yeni oyun demişken;
    Oyunun sonunu araştırma yaparken yanlışlıkla spoiler yedim ancak bu beni daha çok meraklandırdı. Çünkü Solasın artık her beyanı her konuşması her tartışması artık anlamlanmaya başladı doğru olduğunu düşündüğüm tüm düşüncelere ters düşünce bir bildiği var herhalde diyordum meğersem adam Evrenin Loki'siymiş. Oyuncular tarafından bu twisti o kadar beğenildi ki yeni oyunda baş kötü olarak görünecek kendisi. Kendi düşüncem fragmanda solasın sanırım sorucağın sorular var dediği kişi SERA internette araştırırsanız yada burdan :
    Ghil Dirthalenyoutube
    Sera is more than she seems {Theory - Spoilers All}
    https://www.youtube.com/watch?v=56uHP5emfXw
    seranın anduril olduğuna dair mantıklı teoriler var bence de böyle hiç bir DA oyununda önceki karkaterinizi taşımıyorsunuz yeni oyunda da solasın bizle konuşması saçma. Ama DA eski oyunlardan recruileri tekrar getirmeye çok meraklı o yüzden seranın yeni oyunda çok önem teşkil ediceğini düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Haykıran Bıngıldak -- 18 Mart 2020; 14:48:33 >

• 2014'te ilk aldığımda Dragon Age serisinin geldiği nokta açısından büyük bir korkuya sahiptim. Çünkü 1. oyunun efsanevi hikayesi, karakter çeşitliliği ve sunduğu tatmin mükemmeldi. Aynı şekilde Mafia 1 gibi düşünebiliriz.

2. oyunu birçok insan sevmese de ben severek oynamıştım. Ancak ilk oyundan kopuşunu ve farklılığının da farkındaydım. Dolayısıyla 3. oyunu korku ile bekledim ancak muazzam bir oyun sundular bize.

Trophy için 3 kere bitirdim oyunları ve hepsinde de aynı hazzı aldım diyebilirm.
  • biri şu oyundaki map sırasını yazabilirmi marduk aşkına. tüm DLC'ler dahil hangi sıradan gitmemiz gerekiyordu. 4-5 sene önce full paket olarak almıştrım, arada giriyorum, toplamda 82 saat gameplay olmuş ama hala level 19'da sürünüyorum. En son Deeproads'da darkspawn wavelerinde tokatlanmıştım çok pis. sanırım çok yanlış biyerdeyim. stormcoast'u temizledim normal zorlukta kolaydı bu levelde. heralde geç girdim buraya.

• Bazı bölgelere tekrardan gitmeniz gerekebilir çünkü bir kısım bölgeler kilitli oluyor. İlerleyen görevlerde oraya yönlendirir zaten.

Benim hatırladığım kadarıyla sıras şu şekildeydi:

Hinterlands, Storm Coast, Fallow Mire, Crestwood, Forbidden Oasis, Western Approach, Exalted Ruins, Emerald Graves, Emprise du Lion ve Hissing Wastes. Sonra da zaten final bölüm başlıyor. Arada dungeon tarzı yerler var onlar zaten haritalarda mevcut o yüzden yazmadım.

Expansion ise, Jaws of Hakkon, The Descent ve Trespasser.

Ayrıca şöyle bir site var yardımcı olması açısından faydalı olur.

game-maps.com
    Dragon Age: Inquisition Walkthrough, Game Guide & Maps.
    https://game-maps.com/DAI/Dragon-Age-Inquisition.asp

• 
Sayfa: önceki 8687888990
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.