Şimdi Ara

Dragon Age: Veilguard | Xbox Ana Konu | 31 Ekim 2024 (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
2
Favori
1.388
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Oyun yarın çıkıyor ve kart dan hala çekilmedi ilk kez böyle bişiy başıma geliyor

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Deswaaa kullanıcısına yanıt

Çok oldu çekileli.

• Oyunu almıştım ama iptal edilmiş zaten anlamıştım bişiyler olduğunu nasip olmadı neyse artık

• -HKN- kullanıcısına yanıt
    1200 tl

kötü olmuş ne kadar kötü olsa bile 250 tl:))))

• Sanırım bu akşam Türkiye saati ile 19'da açılacak oyun. İnceleme puanları hiç fena değil

• Efektler, animasyonlar vuruş hissi (en kritik üçlü) çok başarılı görünüyor. Adamakıllı oynanış videoları gelene kadar kötü olacağını düşünüyordum çünkü berbat bir pr yaptılar. Resmi fragmanların hepsi cringe. Sırf bu yüzden 250tl olduğu zaman almadım, pişmanım valla.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Ben de oyunu ilk çıktığında sipariş geçmiştim ve hata vermemişti, hatta xbox store'da, oyunun logosunun altında "alındı" yazıyordu. Fakat 2 gün önce, neden hâlâ çekilmedi diye kontrol ettim ve Microsoft'un sitesinde, sipariş geçmişi kısmında hata mesajını gördüm. Ödeme yöntemini değiştirmemi istedi, yeni banka kartı ekledim ve ödemeyi hesabımdan çekti. Siz de bir kontrol edin isterseniz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oyunu indirdim çok hoşuma gitti. 250 liraya taş gibi oyun almış olduk farklı sınıflarla tekrar uzun uzun oynanır.

• Beklediğim gibi çıktı

Ne öldürür Ne güldürür

• Series s te görseli çok kötü geldi gözüme performans ta hele bulanık gözüküyor iyice. Vitality de görsel bir tık daha iyi ama yavan kalmış yinede.

• Oyun hiç fena olmamış. İlerledikçe daha detaylı yazılır ama ödediğimiz ücret ve puanları göz önünde bulundurulunca oldukca iyi bir alışveriş olmuş

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Outlaw-E kullanıcısına yanıt
    Grafiklerini beğendim özellikle kalite modunda enfes gözüküyor.

• Dün neredeyse tüm gün oynadım. Gameplayi çok keyifli. İlk bakış için karakter tasarımına bakamamıştım, sonradan oyun tekrar tasarıma imkan veriyor. Karakterin yüzündeki sertliği arttıramadım bir türlü. Bu can sıkıcı. En zor zorlukta gameplay ve boss savaşları çok keyifli. Sea of blood bölümünü geçtim, optimizasyon ile ilgili şu ana kadar sorun yaşamadım. Series x ile oynuyorum.

• Moon Studios CEO'su Dragon Age: The Veilguard İçin Ağır Konuştu
    Kavgada söylenmez

Ori oyunlarının ve No Rest for the Wicked'in geliştiricisi Moon Studios'un CEO'su Thomas Mahler, BioWare'in kısa süre önce yayınlanan RYO'su Dragon Age: The Veilguard'ı çok ciddi sözlerle eleştirdi.

Mahler, Twitter'da şunları yazdı:

"Ben 80'lerde büyüdüm - o zamanlar genç bir çocukken bile, TV programlarının her zaman düşük çaba ürünü çöpler olduğunu düşünürdüm.

Çünkü o zamanlar her dizi mümkün olduğunca politik olarak doğru olmaya çalışıyordu. Tüm diziler mutlu aileler hakkındaydı, her zaman mükemmel bir tablo çizmeye çalışıyor en ufak bir tartışmaya yol açabilecek bir konudan bahsetmemeye özen gösteriyorlardı.

Sonra Simpsonlar ve Fresh Prince of Bel Air (bizde de TRT ekranlarında yayınlanmıştı) başladı ve bu şeyler birdenbire radikal gelmeye başladı çünkü bu dizilerdeki yazarlar arada sırada gerçek konulara yaklaşmaya cesaret ediyorlardı.

Ve bunu her denemeleri unutulmaz bölümlerle sonuçlandı - bunun nedeninin yazarların kendi deneyimlerinden bazılarını da yansıtmayı başarmış olmaları olduğunu düşünmek istiyorum.

Sonra 90'ların sonunda The Sopranos başladı ve birdenbire dizilerin çöp olmak zorunda olmadığı anlaşıldı. Bölüm formatı aslında karakterler, yaşadıkları sıkıntılar vs. hakkında daha fazla fikir vermek için kullanılabilirdi.

Ve bu noktadan sonra da bu şekilde devam etti - The Wire, Breaking Bad, vs. gibi mükemmel drama sunan daha fazla dizi gördük.

Şimdi oyunlara baktığımızda, politik doğruculuğun taş devrine geri döndüğümüzü açıkça görüyoruz. Az önce Dragon Age oyunundan bir oynanış videosu izledim ve yazımın bu kadar çocukça ve korkunç olması akıl almaz bir durum. Her şey sterilize edilmiş ve insanlıktan çıkarılmış gibi hissettiriyor.

Neden bir anda bunun iyi bir şey olduğunu düşünmeye başladığımızı anlamıyorum. Bir yazar olarak işiniz içten, ilginç ve gerçek şeyler hakkında yazmak, insanları yarattığınız o dünyanın içine çekmektir ve eğer yapabileceğiniz en iyisi buysa siz zaten yazar olmamalıydınız.

Bu kadar sert konuşmaktan nefret ediyorum çünkü bu insanların iyi niyetli olduklarından eminim, ancak sanat amatörler tarafından yaratıldığında, temkinli davranmak zorunda kaldığımızda ve zor konulara yaklaşmaya cesaret edemediğimizde olan budur - sanat yerine tatsız ve kötü bir ürün elde edersiniz.

Yazmaya her zaman önce insani bir açıdan yaklaşın, kendi deneyimlerinizden yararlanın ve riskli görünebilecek konulara yaklaşmaya cesaret edin - çünkü sihir genellikle kendimizi savunmasız bırakmayı kabul ettiğimizde gerçekleşir."

oyungezer online
    Moon Studios CEO'su Dragon Age: The Veilguard İçin Ağır Konuştu
    https://oyungezer.com.tr/haber/moon-studios-ceosu-dragon-age-the-veilguard-icin-agir-konustu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 5 Kasım 2024; 13:23:0 >

• Ben oyuna olan ilgimi kaybettim. Şuan seriye olan saygımdan dolayı devam ediyorum. Maksimum 7 vereceğim bir oyun. Grafikler beni açıkcası etkilemedi. Performans modu çok kötü zaten. Oynadıkça daha çok sıkılıyorum.

Bitirmek için bitireceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Outlaw-E -- 6 Kasım 2024; 16:22:55 >
  • Dragon Age Veilguard'ı xboxta oynayıp bitirdim. 20 saat kadar warrior ile en zor zorlukta souls zorluğu yaşadım ve yarısında kesip, 45 saat kadar da rogue ile sıfırdan başlayıp kolay/normal ve zor modlarla hack and slash oynayarak bitirdim. Almak isteyenlere deneyimlerimi anlatacağım...

Öncelikle oyun daha çıkmadan önce başlatılan woke ve sjw eleştirilerini abartılmış bulduğumu söylemeliyim. Renklendirme ve karakter dizaynı bu konuda ilk başlarda beni de şüpheye düşürsede günümüz oyunlarında ne kadar yer veriliyorsa o kadar yer verilmiş. Neyse başta bu soru işaretinizi kendi açımdan bu şekilde yorumlayabilirim.

Daha önce Dragon age inquisition'ı 10 saat cıvarı oynayıp açık dünyasından sıkılıp bırakmıştım. Dragon Age1'i oynamadım, kütüphanemde var. Ona da en kısa zamanda bakmak istiyorum. Yani seriye uzak biriyim, incelemem de bu çerçevede seriyle kıyasa girmeden olacak.

Grafik ve optimizasyon: Grafikler günümüz standartlarını taşıyan özelliklerde. 0 bug ve 0 optimizasyon sorunu yaşadım. 9/10

Gameplay: Akıcı bir oynanış sunuyor. Oyun ilk 20-25 saat başından ayırmayacak kadar iyi bir oynanışa sahip. Act1'in sonlarından Act2nin sonlarına kadar biraz tekrara düşmesinden ve düşman çeşitliliğini yitirmesinden dolayı 10-15 saat civarı sıkıcı hal alıyor. Son 10-15 saati de konuyu bağladığı için keyifli geçiyor. Bu konuda God of War ile çok benzer denilebilir. Gow da 15-20 saatte sıkılıp zar zor bitirmiştim ki bu oyunun ilk 20-25 saati inanılmaz akıcı. Diğer yönlerden kıyaslama yapmıyorum. Gow kamera açısı, vuruş hissi vs.gibi konularında üst düzey bir oyun. 9/10

Ana hikaye: Ana hikayesi kaliteli sinematikler ve orta kalitedeki diyaloglar ile çizgisel bir şekilde ilerliyor. 2-3 noktada size gidilecek yol için tercih hakkı sunuyor ama bunlar ana hikayeyi etkilemiyor. Burada daha radikal bir ayrım sağlanabilirdi. Final bölümünde sizin tercihlerinizi simülasyon olarak izletiyor ki bunu beğendiğimi söylemeliyim. Ana hikayedeki sonucu tabi ki bu da etkilemiyor ama yardımcı karakterler için bir karar verilmiş oluyor. 7/10

Yan görevler: Gameplay de 10-15 saat sıkıcı dediğim kısımlar aslında yan görevlerin yoğunlaştığı aşamada başlıyor denilebilir. Oynanıştaki kaliteyi düşürmeden stabil bir deneyim sunuyor. Seven de sevebilir. Çoğu yan görevi es geçtim. 6/10

Müzikler: 3A oyun kalitesine uygun 8/10.

Karakter gelişimi ve skill: Üzerinize eşya yağıyor resmen ve farklı skilleri denemek de keyifli. Bu durum farklı sınıfları ve skillerini denemek isteyenler için tekrar oynanabilirliği arttırıyor. Yardımcı karakterleri geliştirirken kendi gelişiminiz etkilenmiyor. Göreve çıkarttıklarınız güçleniyor onların skillerini de geliştiriyorsunuz. 9/10

Karakter tasarımı: Karakter tasarımı yaparken karakterimizi erkeksi veya kadınsı yapmak imkansıza yakın zorlukta. Oyunda beni en çok sıkan konuların başında bu geldi. 4/10

Yardımcı karakterler: 8/10

Varric: Partiye dahil olmuyor. Fikir alışverişinde bulunuluyor. Woke unsuru denilen sakatlara yönelik bir karakter olarak oyunda yer almış sanırım.

Harding: Çok gelişmiyor ama karakteri sevdim yan görevlerini de yapmaya çalıştım.

Neve: Sesi çok itici, özel görevleri fena değildi. Partim çoğalınca yer vermedim.

Bellera: Sevdiğim bir karakterdi.

Lucanis: Karizma bir karakter.

Davrin: Seslendirme ve oyundaki ağırlığı iyi dizayn edilmiş bir karakterdi.

Emmerich: Sevdiğim bir karakterdi. Partiye katıldıktan sonra çoğu zaman yoldaşım oldu.

Taash: Şu oyundaki en kötü tasarım ve tüm eleştirilerin baş kaynağı olarak kırdığım 2 puanın 1,5 puanı buna ait.

Puzzle ve bulmacalar: Zorlayıcı değildi ve oyundaki akışı zor olmaması sebebiyle etkilemiyordu. 8/10

Oyun türü: Çizgisel yarı açık dünyada geçen ve büyük bir haritada sıkılmadan ilerleyebildiğiniz aksiyon macera oyunu. 8/10

Genel puanım: 8/10

Kimler almalı? Aksiyon ve macera oyunlarını sevenler almalı.

Ne zaman almalı? Bu oyun dahil hiçbir oyun 60-70 dolar etmez o nedenle, EA play yoluyla deneyimlenebilir veya %50 civarı bir indirim görürse alınabilir. Bende yüksek oranlı bir indirimde steam kütüphaneme eklemeyi düşünüyorum.

Şunu da belirtmeden geçemeyeceğim... Özellikle bu oyunu steam gibi platformlarda 1 saat bile oynamayıp satırlarca yorum belirtip negatif verenler tamamen algı yönetmeyi amaçlıyor. Bu tip insanların fikirlerinizi yönetmesine izin vermeyim. Oyunu tavsiye ederim.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.