Şimdi Ara

Dreambox 800HD se (Clone) - Image - E2 Eklenti - Donanım Sorunları (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.910
Cevap
14
Favori
187.048
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: helsloot

quote:

Orijinalden alıntı: msenoz

quote:

Arkadaşlar selamlar Bu ürünü yurtdışından paypal kabul eden bir siteden almak istiyorum , tavsiye edebileceğiniz bir site var mı ?

Herhangi bir satıcı ile irtibat kurarsanız paypal ile ödemek istediğinizi söylerseniz size paypal komisyonu olduğunu söyleyip onu ilave etmenizi isyeyecektir.
    Benim tavsiyem sanal kart kullanarak alın böylece komisyon vs ödemezsiniz ayrıca paypalın yüksek kurundan da ödememiş olursunuz, ben öyle yaptım.

sanal kart ile alınca paypal niye komisyon kesmesin ki anlamadım ?

bendeki versiyon da 82 yazıyor ama logoda sim 84 setup modda 82 yazıyor. nasıl olacak simdi sonra calisanimage bulamama durumuna dusmeyelim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frozen74 -- 26 Eylül 2011; 22:41:47 >

• quote:

Orijinalden alıntı: frozen74

yaw ozon da yukledim ama gene bir turlu dts lerde ses gelmiyor 1.00r8 versiyonunuda yukledim gene olmuyor. telnet le denedim olmadı. Yaptıklarımı soyliyim de hata yapıyorsam onu belirtiverin bir zahmet verdiginiz dosyada 5 dosya var
    enigma2-plugin-extensions-genuinedreambox_experimental-git20101209-r0_dm800se.ipk yu yuklemiyorum cunku zaten var diye
    oncelikle plugin menusunden dreambox geniuine e ok yapıyorum sonra seri no cıkıyor ordan exit yapıp verilen kalan dort dosyayı sırasıyla install yapıyorum
    olmuyor telnet le yuklemek istedigimdede hata veriyor. Varmı hatalı yaptığım bir yer.

hocam en az 10 kere denedim hepsinde oluyor ama oozon da en sıkntısız
    bak şimdi şunu yap
    ozonu yükle

tertemiz iken
    genuine plugini çalıştır
    daha sonra
    bütürn dosyaları ftp den tmp klasörüne at

daha sonra telnet ile bağlan

kullanıcı adı vs giriş yap

root@dm800se
    vs yazınca
    cd /tmp yaz
    tmp klasörüne girince

ipkg install libdca0_0.0.5-r2_mipsel.ipk
    ipkg install enigma2-plugin-extensions-audiosync_experimental-git20110116-r0_dm800se.ipk
    ipkg install gst-plugin-dvbmediasink_0.10+cvs20110116-r1_dm800se.ipk -force-downgrade
    ipkg install dreamdts_1.0-r4_mipsel.ipk
    reboot

satırlarını aynen yapıştır
    en sonda enter tuşuna bas
    olması lazım.
    gerçi ben bu gün
    yeni oozon yükledim
    dts olayı çalışmıyor
    bu yeni versiyonda
    sen gene de dene bi

• quote:

Arkadaşlar yeni açıklanan sim2-dm800se-ssl-84 yükleyen oldu mu acaba yeni donanımlarda vs daha iyi destek olacağı bildirilmiş.

Yükleme detayları;
    http://www.sat-universe.com/showthread.php?p=831774

ben yükledim. hiçbir fark göremedim.
  • ssl84 sorunsuz

Dreambox 800HD se (Clone) - Image - E2 Eklenti - Donanım Sorunları

http://www.multiupload.com/XUIXCDRH19

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amon35 -- 27 Eylül 2011; 0:37:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: akyildizemre

quote:

Orijinalden alıntı: frozen74

yaw ozon da yukledim ama gene bir turlu dts lerde ses gelmiyor 1.00r8 versiyonunuda yukledim gene olmuyor. telnet le denedim olmadı. Yaptıklarımı soyliyim de hata yapıyorsam onu belirtiverin bir zahmet verdiginiz dosyada 5 dosya var
    enigma2-plugin-extensions-genuinedreambox_experimental-git20101209-r0_dm800se.ipk yu yuklemiyorum cunku zaten var diye
    oncelikle plugin menusunden dreambox geniuine e ok yapıyorum sonra seri no cıkıyor ordan exit yapıp verilen kalan dort dosyayı sırasıyla install yapıyorum
    olmuyor telnet le yuklemek istedigimdede hata veriyor. Varmı hatalı yaptığım bir yer.

hocam en az 10 kere denedim hepsinde oluyor ama oozon da en sıkntısız
    bak şimdi şunu yap
    ozonu yükle

tertemiz iken
    genuine plugini çalıştır
    daha sonra
    bütürn dosyaları ftp den tmp klasörüne at

daha sonra telnet ile bağlan

kullanıcı adı vs giriş yap

root@dm800se
    vs yazınca
    cd /tmp yaz
    tmp klasörüne girince

ipkg install libdca0_0.0.5-r2_mipsel.ipk
    ipkg install enigma2-plugin-extensions-audiosync_experimental-git20110116-r0_dm800se.ipk
    ipkg install gst-plugin-dvbmediasink_0.10+cvs20110116-r1_dm800se.ipk -force-downgrade
    ipkg install dreamdts_1.0-r4_mipsel.ipk
    reboot

satırlarını aynen yapıştır
    en sonda enter tuşuna bas
    olması lazım.
    gerçi ben bu gün
    yeni oozon yükledim
    dts olayı çalışmıyor
    bu yeni versiyonda
    sen gene de dene bi

hocam dosyaları toplu olarak upload edebilirmisiniz?

• http://www.multiupload.com/SZ5HE8RJY2
    linkindeki image dosyasiyla akyildizemre nin dediği şekilde yaptım şu anda dts çalışıyor
    Teşekkürler akyildizemre.
  • Arkadaşlar bu ürün türkiyeye girse ne kadardan girer ?
  • quote:

Arkadaşlar bu ürün türkiyeye girse ne kadardan girer ?

Tahminimce 600-700 civarı olur.
  • quote:

quote:

Arkadaşlar yeni açıklanan sim2-dm800se-ssl-84 yükleyen oldu mu acaba yeni donanımlarda vs daha iyi destek olacağı bildirilmiş.

Yükleme detayları;

kardeş nasıl yükledin açıklayabilir misin tşk

• quote:

Orijinalden alıntı: coco1912

quote:

quote:

Yükleme detayları;

hocam ayın normal imaj yükler gibi

ssl84 lü imajı indirdim. web arayüzünden seçerek yğkledim

• Arkadaşlar , bilgisayarında win 7 64 bit kullanıp usb vasıtasıyla imaj yükleyen var mı aranızda , aleti pert etmeyelim :) . Ayrıca external hddyi formatlamadan kullanma şansım var mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Quaker -- 27 Eylül 2011; 21:05:10 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: coco1912

quote:

quote:

Yükleme detayları;

hocam ayın normal imaj yükler gibi

ssl84 lü imajı indirdim. web arayüzünden seçerek yğkledim

Aynı imaj yükler gibi değil benim gördüğüm kadarıyla, çünkü ilk yüklemede aşağıda anlatıldığı şekilde olmalı deniliyor;

eğer cihazda eski ssl 82 boot loader varsa ve orjinal imaj yüklenmesi isteniyor ise;
    - önce verdiğim linkteki sim2SE_SSL84_0923.nfi dosyasını yüklemek gerekiyor.
    (cihazı imaj yüklemek için başlattıktan sonra internet explorer dan, yada dream up ile)
    - daha sonra orjinal imaj yükleniyor
    - sonra cihazı yeniden başlatmadan sim2SE_SSL84_0923.nfi dosyasını tekrar yüklemek gerekiyor.
    (bu yöntem nemesis ve oozoon orjinal imajlarda işe yaramayabiliyormuş)

eğer cihazda eski ssl 82 boot loader varsa ve sim2 patch li imaj yüklenmesi isteniyor ise;
    - önce verdiğim linkteki sim2SE_SSL84_0923.nfi dosyasını yüklemek gerekiyor.
    (cihazı imaj yüklemek için başlattıktan sonra internet explorer dan, yada dream up ile)
    - daha sonra sim2 patchli imaj yükleniyor

eğer cihazda yeni ssl 84 boot loader varsa ;
    - sim2 patch li imajlar normal şekilde yüklenebiliyor (cihazı imaj yüklemek için başlattıktan sonra internet explorer dan, yada dream up ile)
    ---------------------------------------------------------------------------------------------
    new ssl-84 is used as following

To use new ssl with original images:
    -Flash new ssl-84 nfi to dreambox by internet explorer or dreamup(this used once if the current dreambox bootloader is ssl82 or older)
    -Flash original image as usual
    -Flash ssl-84 nfi to dreambox again and before rebooting the dreambox

This method may not apply to few images like latest releases of edg nemesis and oozoon and better to use already patched images with new ssl built in

To use sim2 patched images with new ssl 84
    if the dreambox has old ssl 82 bootloader,flash new ssl-84 nfi first by internet explorer or dreamup then flash sim2 image
    if new ssl84 already flashed to dreambox just flash the sim2 image by usual method

http://www.sat-universe.com/showthread.php?t=216924

• hocam ben eski sistemle yükledim oldu. hemde hçi sıkıntsız. ilk açılıştaki oled ekrandaki logo bile değişti. ama ben eskisinden b,r fark göremedim. bir de şu var. bende barry allen de kurulu acaba ondan dolayı sıkıntı yaratmamış olabilir mi diyecem ama
  • Cihazı yeni aldım ve öğrenmeye çalışıyorum. Konu daki bürün sayfaları okudum ve bazı sorularım var.
    1 - NewNigma2 image yüklemeyi düşünüyorum. Yükleme yapmak için hdd lazımmı.
    2 - DTS sorununu çözmek için optik çıkışı ses sistemine bağlasam olurmu.
    3 - Başka image yüklemek istersem eski image dosyasını nasıl kaldırırım.
    4 - Cihazı aldığımda işlemcinin üzerindeki soğutucu sadece macun ile sabitlenmiş ve taşıma esnasında yerinden çıkıyor. Soğutucuyu nasıl sabitlerim.
    5 - Server almak istiyorum ve bu tip konuların konuşulduğu, cihaz hakkında daha fazla bilgi alabileğim forum önerirmisiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: viperc

Cihazı yeni aldım ve öğrenmeye çalışıyorum. Konu daki bürün sayfaları okudum ve bazı sorularım var.
    1 - NewNigma2 image yüklemeyi düşünüyorum. Yükleme yapmak için hdd lazımmı.
    2 - DTS sorununu çözmek için optik çıkışı ses sistemine bağlasam olurmu.
    3 - Başka image yüklemek istersem eski image dosyasını nasıl kaldırırım.
    4 - Cihazı aldığımda işlemcinin üzerindeki soğutucu sadece macun ile sabitlenmiş ve taşıma esnasında yerinden çıkıyor. Soğutucuyu nasıl sabitlerim.
    5 - Server almak istiyorum ve bu tip konuların konuşulduğu, cihaz hakkında daha fazla bilgi alabileğim forum önerirmisiniz.

Öncelikle hayırlı olsun güle güle kullan.

1- Hdd yi kaydetme amaçlı kullanıyorsun sadece başka birşey için gerekli değil
    2- Ses sistemin DTS destekliyorsa onun üzerinden izleyebilirsin. Dreambox ile DTS çözdürmene gerek kalmaz.
    3- Yeni imajı üstüne attığında eziyor olması lazım
    4- Piyasada macunlar satılıyor alıp onunla sabitleyebilirsin.
    5- Server konusunda yardımcı olamayacağım.

Sayg.

• Bu cihazla ilgili daha fazla yardım ve paylaşımların olduğu site önerebilirmisiniz.
  • picon kullanan arkadaşlar farkettimi bilmiyorum ancak zaplarken kanal geçişleri biraz yavaşlıyor. Hdd den newnigma image ile kullanıyorum.
  • picon kullanan arkadaşlar farkettimi bilmiyorum ancak zaplarken kanal geçişleri biraz yavaşlıyor. Hdd den newnigma image ile kullanıyorum.
  • Arkadaşlar, DTS yi hangi dosya ile deniyorsunuz ben anlatıldığı şekinde sorunsuz kurulum yapıyorum ancak yinede ses gelmiyor.
    Ses aldığınız fiml dosyalarından birisinin linkini yada adını verebilirmisiniz birde onunla denemek istiyorum.

Birde yapamayanlar için dts sesi alan bir arkadaş imajdan server vs bilgilerini silip bir backup alıp paylaşabilise bekli daha faydalı olur.
  • quote:

Arkadaşlar, DTS yi hangi dosya ile deniyorsunuz ben anlatıldığı şekinde sorunsuz kurulum yapıyorum ancak yinede ses gelmiyor.
    Ses aldığınız fiml dosyalarından birisinin linkini yada adını verebilirmisiniz birde onunla denemek istiyorum.

Birde yapamayanlar için dts sesi alan bir arkadaş imajdan server vs bilgilerini silip bir backup alıp paylaşabilise bekli daha faydalı olur.

newenigma 3.2.2 v2 de olmuyor içinde yeni versiyon pluginler olduğu için downgrade edemiyor. Oozonda ve mfarajda oluyormuş.
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.