Şimdi Ara

Dreambox DM500s | Genel Konu | Soruları bu konuya sorunuz. (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.281
Cevap
26
Favori
593.278
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: offendicula

merkezi antende frekans problemi yaşayanlar p.m atabilir.

nihat server yedekleme nasıl yapılıyor,
    serveri çökertme ihtimali yoksa anlatabilirmisin
    ( bilgim sıfı ona dikkat lütfen )

settingin içinde flashfxp var onun içinde risimli oarak mevcut...

nasılki server alanlar içine atıyor ise sende içindekimi pc ne alacaksın çok basit bir olay

GoldenShoot
    hocam kendin de çözümü söyedin her birine 2 li yada kullanacak klişiye göre 3 lü lnb ler alıp çatıdan birleştirip diğer kablo sistemine ellemeden asansör boşluğundan kendine çekeceksin ...kendi evine geleni kabloyu iptal etmen gerekir en basiti bu

zor olan dersen... yukardan diseq ile 2 çanağı birleştireceksin..... eve girişte o gelen kabloyu 2 ye ayırıp tekrar bir diseq in 1 ve 2. girişlerine bağlayıp gelen digi anteninide 3. girişe takman gerekir ve verim de düşer... sen1. yöntemi yap başın ağırmasın ... 3 lnb ile işi kurtar kablo karışıklığı olmaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nihat1551 -- 19 Ağustos 2009; 11:11:16 >

• quote:

Orijinalden alıntı: nihat1551
    GoldenShoot
    hocam kendin de çözümü söyedin her birine 2 li yada kullanacak klişiye göre 3 lü lnb ler alıp çatıdan birleştirip diğer kablo sistemine ellemeden asansör boşluğundan kendine çekeceksin ...kendi evine geleni kabloyu iptal etmen gerekir en basiti bu

zor olan dersen... yukardan diseq ile 2 çanağı birleştireceksin..... eve girişte o gelen kabloyu 2 ye ayırıp tekrar bir diseq in 1 ve 2. girişlerine bağlayıp gelen digi anteninide 3. girişe takman gerekir ve verim de düşer... sen1. yöntemi yap başın ağırmasın ... 3 lnb ile işi kurtar kablo karışıklığı olmaz

Nihat cevabın için öncelikle teşekkür ederim.

İlk önerinde tüm uydulara 2'li veya 3'lü lnb bağlarsam diğer digiturk kullanıcısının da sistemi ile oynamış olacağım ve digiturk'çülerin merkez kutudaki yükselticisi veya dairelere dağıtıcısı vs. devre dışı bırakmam gerekecek biraz zor olacak gibi.

İkinci önerini uygulamak istersem eğer, 2 uydunun bağlı olduğu diseq'den gelen kabloyu illaki 2'ye ayırıp sonra DT ile birlikte tekrar 3'lü yeni bir diseq şart mı? Ama dediğin doğru sanırım çünkü yukarıdan gelen tek kablo iki uydu için. Sonra o uydular tekrar dağılası gerekiyor haklısın.. Böylece özellikle turksat ve hotbird çatıda 1 diseq, evde ayırmak için 2. diseq, 3 uydu birleşmesi için 3. diseq, son olarak evin içinde hattın dağılması 4. diseq.. Herhalde sinyal seviyesi 10-20'lerde gezer..

Olmadı 3. yöntem olarak da hotbird ve turksat çanaklarından birer kabloyu diseq bağlamadan evin içine getirip evde DT ile birlikte yeni bir diseq'e bağlamak. Böylece 2 diseq elemiş olurum.

Başka çözüm olabilir mi peki?

• @GoldenShoot,

En güzel, kolay ve ekonomik çözüm 1. seçenek.
    Çatıda bulunan 3 çanağa da 4 lü LNB bağlarsın (Bildiğim kadarıyla 3lü yok.)
    3 daireye asansör boşluğundan sadece birer kablo ile 3 uyduyu birden aktarmış olursun.
    Her dairede Turksat, Hotbird, Eutelsat uydusu olur.
    Birleştirici, ayırıcı, yükseltici gibi hiçbir ara ekipmana ihtiyacınız kalmaz.
    Herkes receiver'indan ayar yaparak 3 uyduyu da seyreder.
  • Nightbird teşekkürler.

Dediğin yöntem gayet güzel ve basit bunda hemfikiriz. Fakat apartman içinde merkez kutudan mevcut bir kablo düzeni olduğu için ve şuan benim dışımdakilerin bağlantılarında sorun olmadığı için gidip anlatmak biraz zor olacak. Bu nedenle Digiturk çanağına lnb takmam şimdilik mümkün değil gibi görünüyor.
  • Rica ederim, o zaman dağıtıcıdan gelen kablo ile sizin çanaktan gelen kabloyu özel diseq birleştirici bu diseq ile sağlayabilirsiniz.
    Normal diseqden farklıdır. Merkezi santralden ve başka diseqden gelen kabloları birleştirmede kullanılır. Ayrıca BAFF ın bu diseqleri bozulmaz, yazılım atılabilir.

BAFF OPTION DISEQ
  • GoldenShoot senin 3. yöntem dediğin benim 1. bahsettiğimin aynısı ....

söylemeye çalıştığım şey dreamın arkasından diseq ile birleştirrken yukarıdan birleşip gelen kabloyu yine 2 ye böleceğindir .... kablo oluşacak ve 123 diseq e girip dreame tek vereceksin
  • nihat cevap için teşekkürler,
    yalnız senin dediğin galiba senin dediğin programları yükleyince oluyor.
    ben ise hiç kurcalamak istemiyorum. server yedeklemenin başka yolu yokmu
    yani kağıt kalem kullanılarak falan ( dediğim gibi sıfır bilgi)

ayrıca dm500 lerde on-off butonu yok, direk standby, ben işe gelirken fişten çekiyorum ( tabi stand bydayken)
    problem olur mu?
  • quote:

nihat cevap için teşekkürler,

ayrıca dm500 lerde on-off butonu yok, direk standby, ben işe gelirken fişten çekiyorum ( tabi stand bydayken)
    problem olur mu?

bize o şekilde kapatıyoruz problem olmuyor değil rs232 kablo al bitane elinde dursun... çökerse ordan kuruyoruz

+ benim dediğim programlar linkimin içindeki portabledir kurulmasına gerek yok

yapamıyorsan msn ye eklersen ben girer yaparım 2 dakkaya

• quote:

Orijinalden alıntı: nightbird

Rica ederim, o zaman dağıtıcıdan gelen kablo ile sizin çanaktan gelen kabloyu özel diseq birleştirici bu diseq ile sağlayabilirsiniz.
    Normal diseqden farklıdır. Merkezi santralden ve başka diseqden gelen kabloları birleştirmede kullanılır. Ayrıca BAFF ın bu diseqleri bozulmaz, yazılım atılabilir.

BAFF OPTION DISEQ

Ok teşekkür ederim

bu akşam cihazı alıyorum, ilk fırsatta da bu diseq'i araştırıyorum..

quote:

GoldenShoot senin 3. yöntem dediğin benim 1. bahsettiğimin aynısı ....

söylemeye çalıştığım şey dreamın arkasından diseq ile birleştirrken yukarıdan birleşip gelen kabloyu yine 2 ye böleceğindir .... kablo oluşacak ve 123 diseq e girip dreame tek vereceksin

Tamamdır üstad eyvallah

• sabahtan beri pmlerime bıkmadan usanmadan cevap veren nihat arkadaşıma çok teşekkür ediyorum.
  • quote:

quote:

nihat cevap için teşekkürler,

problem olur mu?

bize o şekilde kapatıyoruz problem olmuyor değil rs232 kablo al bitane elinde dursun... çökerse ordan kuruyoruz

+ benim dediğim programlar linkimin içindeki portabledir kurulmasına gerek yok

yapamıyorsan msn ye eklersen ben girer yaparım 2 dakkaya

eyvallah nihat sağolasın.

• Cihazı dün aldım nihayet..

Öncelikle yukarıdaki uydu bağlantı sorunlarımı öteledim. Şimdilik tek uydu ile devam... Asıl sıkıntım şunlar.. Yani şimdilik

Tüm kanallar yüklü halde gelmesine rağmen sinyal yakalayamadığım için lnb ayarlarını değiştireyim, tekli uydu kullanayım diye yanlışlıkla buketlerin içindeki kanalları sildim Neyse sonra transp. değerlerini girip tekrar tarattım kanalların %90'ı geri geldi fakat bazı kanalları yükleyemedim vs..

HAzır bir kanal listesini cihazı aldığım yer mail attı. Bununla birlikte Opendbedit programını gönderdi ama programı nasıl kullanacağım konusunda bilgi alamadım Biraz araştırdım bu işi yapan dreamboxedit programı da var fakat direkt program anlatılmış. Yani bağlantıyı nasıl yapacağımı bilmiyorum daha. FTP üzerinden bağlantı yapılıyor diye gördüm ama daha çok acemiyim ben bu alete. Hem çok da kurcalamak istemiyorum malum içinde s*rv*r yüklü vs.

Kısacası ben pc ile dream arasında nasıl bağlantı kuracağım ve hazır kanal listesini nasıl yükleyeceğim?

Bir de şunu sorayım; Hani aceleci yanım yüzünden buketlerdeki kanalları silip tekrar yükledim ya, işte bu buketlerde yüklü olan kanalların arasında "silinmiş servis" veya "silinmiş içerik" (tam adını hatırlamıyorum) yazıyor. Yani transp. taramasında bulamadığı kanallar. Ben bunları tek tek yükleyemez miyim? Çünkü uyduda toplamda atıyorum 110 kanal varsa bende 90-95'i zaten yüklü. Eksik olanların frekanslarını girip yükleyemez miyim? Eğer cevabınız "evet yüklersin" ise bu durumda üçüncü istek güncel uydu frekanslarını alabileceğim site olacak

Selamlar, saygılar, teşekkürler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoldenShoot -- 20 Ağustos 2009; 16:18:37 >

• GoldenShoot

1. sayfada verdiğim imagemi yüklüyorsun ve olay bitiyor

serverin yoksa zaten bas üzerine gitsin....

uydu listesi karışınca silindi dedin ya hiç ellemeden fişi çekip taksaydın eski haline dönerdi
  • D'Smart'ın sinematv leri 1-2 haftadır bende çıkmıyor, acaba frekans mı değiştirdi?
    Turksat'ı tekrar arattırdım ama yeni kanal olarak yine bulamadı.

sinema tv yeni frekansı 11996 v 27500

DB500S de manuel olarak kanal nasıl ayarlanıyor...
  • frekansı değişti.... dm500ise burdaki imagede mevcut

ana kanal listesindede sinematv adı ile var .... s ile bir kanal aç ... OK + kırmızıya bas bulursun
  • Dreambox 500s de altyazı mümkün...

Drtic ve asd pluginlerini yüklemeniz gerekir. Ancak biraz teferruatlı iştir. Turkeyforum.com dan ararsanız, resimli açıklamalarını bulabilirsiniz..

Hazır kanal atmak için Dreamboxedit programı en rahat ve iyi programlardan...Kullanabilmeniz için öncelikle Dreambox500 ayarlarından baglantı ayarlarına düzgün ip leri vermeniz gerekir.
    Daha sonra pc den DM500s IP sine baglanmak yeterli. Program içinden yapılabilir. Kısacası Dreambox500 s iniz, evdeki networkünüzde görülebilir olsun kafi. IP sine telnet, ftp yaparak her işi yapabilirsiniz

Tavsiye edeceğim imaj, Gemini 4.60 No timebomb Borsalino olarak geçen imaj...Orjinal her zaman iyidir ama TDW ve Nabiloda başarılı imajlardan...
  • oncelikle nihat hocama cok tesekkur ederim

evime yeni sistem kutrmaya karar verdim ve tabiki yolum DB a ve buraya dustu

birkac sorum olacak ,
    1)500s ile 600 PWR arasında daglar kadar fark varmı
    2)su anda sitede DT ve kactane oldugunu bilmedigim uydu yayını var ben bunlardan gelen kabloları direk kutuya sokabilirmiyim yada daha oncesinde bir cihaz kullanıp tek kabloya dusurup oradanmı kutuya girmem gerekiyor.
    3)hepsisat tan alsak, sistem kurup gonderdiklerinde(hersey dahil) eve gelen kabloya direk taksak istedigimiz goruntuyu alabilirmiyiz
  • arkadaşlar merhaba. evdekiler motorlu çanak daki anten kablosunu receiverin bozuk olan anten girişi yerine takmışlar. ekrana lnb aşırı yüklendi vs gibisinden mesaj geldi. şimdi burada motora bir şey olmuş mudur? (Stab HH 120 Motor + Technisat LNB)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rambetiko -- 23 Ağustos 2009; 3:20:28 >
  • bendeki şansa bak rcs kablosunu aldım
    notebookda takacak yer yok

artık büroda diğer bilgisayarlarda arayacağım
  • Bende Dreambox hakkında araştırmalar yapıyordum burdaki samimi bilgiler oldukça faydalı oldu bu yüzden Nihat 1551 arkadaşım böyle bir konu açtıgın için tebrik ederim Anladıgım kadarıyla Server yüklenmeden normal uydu cihazından pek bir farkı yok ancak 6 aylık yada1 yıllık server yüklerseniz işler değişiyor
    Aslında bende daha çanak anten bile yok evde kablo tv seyrediyorum LCD aldım yazık oldu canım cihaza karlı puslu seyrediyorum
    Şimdi planım komşunun türksata çevrili çanak antenine çiftli LNB taktırıp Dreambox olayına girmek bu işlemler sırasında işi yapan uyducu arkadaşa komşunun çanağını bir daha ayarlatayım istiyorum herhangi bir yerinden kayma falan olmuşsa düzelsin LCD nin yanında internette var modem Dreambox baglantısı kolay olacak Adsl kablonet fark etmez değilmi?Ben şimdilik sadece Türksat seyretmeyi düşünüyorum belki ilerde başka uydularada geçerim
    Size paylaşımınızdan dolayı tekrar teşekkürler

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.