Şimdi Ara

Dreambox DM500s | Genel Konu | Soruları bu konuya sorunuz. (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.281
Cevap
26
Favori
593.278
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • nihat bey yazılarınızın çoğunu okudum sayılır. hiçbir çıkar gözetmeden çok yararlı bilgileri paylaşmışsınız. bu dreambox almaya karar vermiştim ancak klon kopya gibi durumlar sözkonusu olunca inpax düşünmeye başladım bunda en azından muhatap bir firma var ve bakanlıkça onaylı 2 yıl garanti veriyorlar. dreambox 500s ve inpax x5100 birebir aynı diyorlar. siz ne düşünüyorsunuz inpax daha mantıklı değilmidir. teşekkürler
  • kablosuz modemde aynı anda hem kablolu hem de kablosuz bağlantı kurulabilir...

quote:

Orijinalden alıntı: manas35

quote:

Orijinalden alıntı: nihat1551

quote:

nihat kardeş selamlar,

rt205 ile cihaza ethernet çektikten sonra sanırım wire less kullanamayacağız.

bu konuda ne yapabiliriz bir fikrin var mı?

hem dbox hem wireless mümkün mü

wirelles ayrı olay eternet çıkışı ayrı.. tabiki kullanabilirsin

evimde masa üstü pc var. üst kattaki komşumda laptop adsl i ortak ödüyoruz.
    Fakat RT205'e kablo ile pc'ye bağlantı yaptığımda üst komşum wireless in koptuğunu belirtiyor.

Nitekim ttnet'i aradığımda kabloyu taktığınız anda kablosuz değil kablolu internet kullanmış olursunuz diyor.

yani kablo takılı iken kablosuz ağ görülemiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: firstemperor

nihat bey yazılarınızın çoğunu okudum sayılır. hiçbir çıkar gözetmeden çok yararlı bilgileri paylaşmışsınız. bu dreambox almaya karar vermiştim ancak klon kopya gibi durumlar sözkonusu olunca inpax düşünmeye başladım bunda en azından muhatap bir firma var ve bakanlıkça onaylı 2 yıl garanti veriyorlar. dreambox 500s ve inpax x5100 birebir aynı diyorlar. siz ne düşünüyorsunuz inpax daha mantıklı değilmidir. teşekkürler

inpaxlarda dreamın kopyaları zaten.... sen bilirsin fakat dream hakkında netten ulaşabilirsin inpax biraz zor olur :)

klon cihazlarda garanti veriyorlar sonuçta

• ben yinede ithalatçı firma garantili bir cihaz alacağım sanırım. linux tabanlı diğer markalardan alsak ( Firecrypt Dragon, Atlanta 500s, Skybox, inpax) Nihat beyin verdiği imageleri bunlara yükleyebilirmiyiz?
  • Saçmalık olduğunun farkındayım fakat dediklerim doğru. Bugün biraz daha araştırdım sanırım sorun RT205 modemlerde.

iyice öğrendikten sonra paylaşırım.
  • quote:

quote:

quote:

nihat kardeş selamlar,

rt205 ile cihaza ethernet çektikten sonra sanırım wire less kullanamayacağız.

bu konuda ne yapabiliriz bir fikrin var mı?

hem dbox hem wireless mümkün mü

wirelles ayrı olay eternet çıkışı ayrı.. tabiki kullanabilirsin

evimde masa üstü pc var. üst kattaki komşumda laptop adsl i ortak ödüyoruz.
    Fakat RT205'e kablo ile pc'ye bağlantı yaptığımda üst komşum wireless in koptuğunu belirtiyor.

Nitekim ttnet'i aradığımda kabloyu taktığınız anda kablosuz değil kablolu internet kullanmış olursunuz diyor.

yani kablo takılı iken kablosuz ağ görülemiyor.

Olmaz oyle sey! Bende evde masaustu ve disustu pc var aynı anda ikiside biri kablo ile diğer kablosuz gayet guzel catir catir internete baglaniyor. Bu arada ayni marka modemi kullaniyoruz bilginiz olsun. Bence modemi arkadaki dugmesinden resetleyip yeniden yapilandirin, bilmediginiz bir sekilde belki mac adres filtreleme yapiyordur da komsunuzun nete girisini engelliyordur. (olmaz ya, mesela!)

• sırf bu yüzden masaüstü makinama wirelees taktırmıştım. işin ilginç yanı TT net yetkilisi bile kablo takılı olduğu
    zaman kablosuz olarak kullanamazsınız demişti.
    Bu iş te var birşeyler dur bakalım.
  • Bende rt205 kullanıyorum şuanda yazdığım makina 7/24 downloadda kabloyla bağlı ve 2 tane laptopta aynı anda netteyiz rt205lerde sorun yok yani
  • quote:

Orijinalden alıntı: mert.1907

Bende rt205 kullanıyorum şuanda yazdığım makina 7/24 downloadda kabloyla bağlı ve 2 tane laptopta aynı anda netteyiz rt205lerde sorun yok yani

• herkese selamlar
    bir arkadaşım dream 500 s hediye etti
    ben de aranızdayım artık

yalnız ben de merkezi anten var. muhtemelen, eutlesat, turksat ve hotbird var
    belki başka da vardır. 7 tane çanak var çünkü.

dolayısı ile frekanslar farklı ve dreamdan uydu seçemiyorsunuz. çünkü frekansı girdiğinizde tüm uydu adlarından görünütüyü alıyor.

tüm frekansları tarama imkanım var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: offendicula

herkese selamlar
    bir arkadaşım dream 500 s hediye etti
    ben de aranızdayım artık

yalnız ben de merkezi anten var. muhtemelen, eutlesat, turksat ve hotbird var
    belki başka da vardır. 7 tane çanak var çünkü.

dolayısı ile frekanslar farklı ve dreamdan uydu seçemiyorsunuz. çünkü frekansı girdiğinizde tüm uydu adlarından görünütüyü alıyor.

tüm frekansları tarama imkanım var mı?

senin yapman gereken şey .... serverini flash fxp ile yedekleyip .. benim verdiğim imageyi kurman

kanalları bulamaman normal olabilir çünki merkezi antenlerde diseq sıralaması karışık oluyor ... benim verdiğim imagede 1türksat 2 hotbirt 3 digiturk .....

sizin sistem ayrı ise... bir adet diseq alıp eve dreama gelen kabloyu .. dreamın arkasından 3 e böleceksin ve diseq e bu şekilde giriş yapıp dreama yine tek gireceksn .. başka türlü olmaz ..olsada ben bilmiyorum

• hızlı cevabın için teşekkürler

yedekleme olayı ilk mesajda anlatıldı mı?

bir de tam anlatamadım zannedersem. ya da ben hiç anlamadığım için sizin dediğinizi anlamadım

olay şu, frekanslar tamamen değişik. yani kayıtlı gelen frekanslar ile tutmuyor. gene netten yaptığım araştırmalar sonucu bulduğum frekansları girerek eutelsatı kurdum. uydu adları hiç bir şekilde farketmiyor. tek bulmam gereken frekanslar. merkezi antenler için ayrı frekans lar var. şu an eutelsat ve turksatı yarım yamalak bulabildim hotbird kaldı tek.

şöyle örnek vereyim daha iyi anlatmak için. atıyorum amorphis uydusunda da, thor uydusunda da, frekansı girdiğinde aynı kanal çıkıyor.

• bence hiç uğraşma hazır kanal listeleri var al onlardan yükle ..
  • dm500s e altyazi atilmasi mumkunmus ?

nasil yapilabilir ?
  • time bomb olayını detaylı anlatan olursa sevinirim..misal ben baska kanal listesi yükledim bunda time bomb olayı işlermi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: tassadarbk

dm500s e altyazi atilmasi mumkunmus ?

nasil yapilabilir ?

ben böyle birşey duymadım.......

yazlım destekliyor ise.... digi d smart vb sağlayıcılarla olur ...extra pc den vs atıldığını görmedim

quote:

Orijinalden alıntı: nod35

time bomb olayını detaylı anlatan olursa sevinirim..misal ben baska kanal listesi yükledim bunda time bomb olayı işlermi?

time bomb yazılımla olur... korsan xp kullanmak gibi ... kanal listesi ile alakası yok :))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nihat1551 -- 18 Ağustos 2009; 16:37:20 >
  • teşekkürler nihat....
    quote:

quote:

nasil yapilabilir ?

yazlım destekliyor ise.... digi d smart vb sağlayıcılarla olur ...extra pc den vs atıldığını görmedim

quote:

Orijinalden alıntı: nod35

time bomb olayını detaylı anlatan olursa sevinirim..misal ben baska kanal listesi yükledim bunda time bomb olayı işlermi?

time bomb yazılımla olur... korsan xp kullanmak gibi ... kanal listesi ile alakası yok :))

• herkese iyi günler

merkezi anten yayını ile ilgili problemim vardı

yaptığım araştırmalar sonucu frekansları buldum

turksat
    digiturk
    dsmart paketleri frekansları var.

sadece hotbirdi bulamadım bilginize

merkezi antende frekans problemi yaşayanlar p.m atabilir.

nihat server yedekleme nasıl yapılıyor,
    serveri çökertme ihtimali yoksa anlatabilirmisin
    ( bilgim sıfı ona dikkat lütfen )
  • Nihat merhaba DB 500s ve server kullanmak istiyorum fakat bende şöyle bir sorun var biraz karışık umarım anlatabilirim

Şimdi bizim binada 3 kişi oturuyor ve çatıda digiturk + turksat + hotbird çanakları var. Turksat ve hotbird çanaklarını sadece bir kişi kullanıyor. Bu çanakların kabloları direkt o kişiye gidiyor. Digiturk'ü ise ben ve komşum kullanıyoruz. Digiturk çanaktan gelen kablo binanın en altında bulunan ve dairelerin içine kadar giden bir kutuya iniyor. Bu kutuya inen Digiturk kablosu da ikili bir dağıtıcı ile ben ve komşuma gidiyor. Daireler giren digiturk kablosu ise daire içinde odalara dağıtılan ayrı bir diseq yardımıyla izleniyor.

Ben bu üç uyduyu da tek kablo ile daireme getirmek istiyorum nasıl yapabilirim

Şimdi aklıma gelen çözüm çatıdaki hotbird ve turksat çanaklarına 2'li lnb takıp birini mevcut kullanıcısına, diğerini de bina altındaki merkezi kutuya değil de daireme asansör boşluğundan çekerek bu kablo ile binanın alt merkez kutusundan gelen digiturk kablosunu yine diseq ile daire içerisinde bağlayarak tek kablo yapabilirim. Burada kafama takılan ise şu. Digiturk için zaten iki kullanıcı olduğundan ve binanın altındaki merkez kutudan bir dağıtıcı ile yayın geliyor. Bununla birlikte ikinci bir diseq kullanırsam yayını alamama gibi bir durum olabilir mi?

Çok karışık oldu farkındayım. Ama evin içinde de kablo dolaşsın istemiyorum. Var mı öneriniz?

• quote:

quote:

nasil yapilabilir ?

tesekkurler

tam emin olmamakla birlikte FXP programi ile pc baglantisi yapip ilgili altyazilari (.sub veya .srt uzantili altyazilari) .dts olarak degistirip atilabiliyo diye duydum ama emin olmadigim icin sormak istedim

tekrar tesekkurler
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.