Şimdi Ara

Dreambox DM500s | Genel Konu | Soruları bu konuya sorunuz. (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.281
Cevap
26
Favori
593.277
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar benimde bi kaç sorum olacak;
    bu dreambox olayını ben yeni öğrenenlerdenim, geçenlerde bir arkadaşıma DS mi DT mi diye sordum o da bana ben dreambox alıcam dedi. o ne deyince kabaca benim anladığım lisandan bi çeşit şifre çözücü dedi. ben de forumdan baktım nasıl bi şey diye. ama acıkcası pek bi şey anlamadım.

öncelikle çanak meselesi; şimdi tek çanakla birden fazla uydunun yayınını izleyebilirmiyim (bu arada ben de tek çanak bile yok) veya iki çanakla kaç uydu yayını izleyebilirim. yukarda üstad 13 uydudan bahsetmiş bu çanak sayısı ile ilgili bir mevzumu yoksa serverla mı zira 3 çanaktan da bahsedilmiş.

ikincisi, bu server denilen olaya takıldım, ben hiç server işine girmezsem bu alet benim işime yararmı, ayrıca server dediğimiz şey sadece şifreli kanallarımı çözmeye yarıyor? bir de serverlar sonuçta illegal bir iş yapıyorlar karşımızda hiç bir muhatap yok neye göre bir server ın iyi ya da kotu kapsamlı veya kapsamsız veya istediğimiz kanalları barındırıp barındırmadıgına dair bilgi edineceğiniz? mesela DS DT tum kanallar varmı sorusuna "server destekliyorsa yanıtı verilmiş"... türkiye de bu işi yapan birileri var mı?

son olarak arkadaş bana dreambox ı anlatmaya başlayınca ben uğraşamam o kadar demiştim. haklıymışım az once üstadın rapid linkinden dosyaları indirip göz attım dumur oldum. bilgisayar konusunda fena olmayan biri olarak hiç bir şey anladım. image atma olayı nedir mesela??? veya time bomb ne olaki, virüslü aletlermi bunlar kendi kendine flash siliyo filan??? fabrika ayarlarına dönme olayı var??? bana biraz fazla karmaşık geldi açıkcası... yani cihaz eve geldiğinde çalışıyor olur yavaş yavaş kurcalar öğrenirsin filanda bu kadar şey hiç bilmediğim bir cihaz için fazla... bir de sonuçta server olayı illegal oldugu için yardım almakta mumkun değil...

gene de kafama takılanları aşarsam cihazı alıcam çünkü cok cazip...

edit: az once karabalık ve hepsisat tan dreamboxlara baktım. karabalık server la birlikte cihaz satıyor galiba yerli kanal paylaşımı yoktur diye not düşülmüş. yerli kanaldan kasıt yalnızca şifreli yerli kanallarmı? diyelim bunu aldım şifresiz yerli kanalları seyredebilecekmiyim???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi menoikeus -- 25 Temmuz 2009; 1:56:35 >

• menoikeus baya yazmışsın yahu

tek çanakla birden çok uydunun yayınını izleyebilirsin multi çanak diyorlar ona ...
    multi çanak örneği için linki tıkla

https://forum.donanimhaber.com/images/image.aspx/upfiles/379846/49DBFA40B5A7433FAA1EE0D962735E1E.jpg

http://img139.imageshack.us/img139/8259/canak23dp.jpg

http://www.anten.de/images/multilnbdish.jpg

mesela sen eve 2 çanak alıcaksın biri türksatta olcak diğeride multi olarak hotbirt ve sirius u alır (birbirine yakın uydular)

13 uydu dediğim benim kendimde takılı uydu değil serverin çözdüğü uyduların sayısı 13 .. bunun için server destekliyorsa diye söyledim..

server işine girmezsen normal uydu cihazı olarak kullanıyorsun... türkiyede bu işi yapanlar var elbet ...
    yerli platformlar yasal olmadığından türkiyedekilerin çoğu yabancı yayın serverları kurarlar ..

imaghe atma olay bilgisayardakiyle aynı sayılır .... sonuçta dreambox linux tabanlı bir uydu cihazı ve kurulması gerekir... ben kendi cihazımın imagesini aldım yeni arkadaşlar direk imageyi yüklüyorlar ve pluginler listeler vs herşey hazır gelmiş oluyor....

time bomb dedikleri klon cihazları çökerten bir yazılım ... burda verdiğim imagede time bomb yoktur zaten bilmeden image yüklemezsen bişey olmaz..

yerli kanal paylaşımı yoktur diyecek çünki yerlileri paylaşırsa yasadışı olduğundan adamı oyarlar ... Bunun için diyorum ki yurtdışı serveri bulun diye ... server olmadan cihazı normal fta uydu cihazı olarak zaten kullanabiliyorsun

+ bir önceki sayfadada yazdım
    arkadaşlar konuyu bozmayalım server konusu apayrı bir konudur ve bu forumda konuşulması - tartışılması yasaktır ..

lütfen konunun gidişatını bozmayalım özel sorularımız için pm kullanalım ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nihat1551 -- 25 Temmuz 2009; 9:08:18 >

• teşekkür ettim üstad...
  • dreambox gerçekten güzel bir cihaz. HD lcd alırsam dboxu üst model olarak alacağım.

Yeni seeting yüklenmiş. Ne gibi farkları var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bestercan

dreambox gerçekten güzel bir cihaz. HD lcd alırsam dboxu üst model olarak alacağım.

Yeni seeting yüklenmiş. Ne gibi farkları var.

yeni kanal listeleri ...eklenen kanallar vs ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nihat1551 -- 27 Temmuz 2009; 14:36:06 >
  • 28 derece Astra uydusunu seyreden var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: jackin

28 derece Astra uydusunu seyreden var mı?

nihat:
    28 derece yayyın yapan ingiliz sky platformu?

açık hocam
  • hellassat lazım bana
  • Selam arkadaşlar evde iskandinav kanalı seyretmek istiyoruz şifreli bunum için dreambox dm500s önerdiler. bu cihazı alırsam ne yapmam gerekiyor extra olarak bilgilendirebilirmisiniz. Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: a_self_lion

Selam arkadaşlar evde iskandinav kanalı seyretmek istiyoruz şifreli bunum için dreambox dm500s önerdiler. bu cihazı alırsam ne yapmam gerekiyor extra olarak bilgilendirebilirmisiniz. Teşekkürler.

iskandinav kanallarını çeken uyduya çevrili bir çanak ve o kanalları çözen bir server lazım size

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nihat1551 -- 30 Temmuz 2009; 18:25:01 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nihat1551

quote:

Orijinalden alıntı: a_self_lion

Selam arkadaşlar evde iskandinav kanalı seyretmek istiyoruz şifreli bunum için dreambox dm500s önerdiler. bu cihazı alırsam ne yapmam gerekiyor extra olarak bilgilendirebilirmisiniz. Teşekkürler.

iskandinav kanallarını çeken uyduya çevrili bir çanak ve o kanalları çözen bir server lazım size

Selam Nihat bey Dreambox dm500s le iskandinav kanalı olan NK1 i seyretmek için gerekli olanlar nelerdir bana gerekli olanları ve aşağı yukarı bana maliyeti ne olabilir yardımcı olursanız çok sevinirim.
  • 150 lira dm500s desen.... 150 lirada 6 aylık server desen.... 300 lira... çanağın varsa çevirirsin o uyduya izlersin

sakıncası yoksa söylemisin ne var o kanalda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nihat1551 -- 31 Temmuz 2009; 11:54:42 >
  • Dreambox kullanmıyorum, sırf meraktan girdim konuya, mükemmel bir anlatım, tebrik ederim. Öğrenmek, uygulamak isteyen içn süper kaynak olmuş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nihat1551

150 lira dm500s desen.... 150 lirada 6 aylık server desen.... 300 lira... çanağın varsa çevirirsin o uyduya izlersin

sakıncası yoksa söylemisin ne var o kanalda

:):) Bende bilmiyorum Aslında Bunu Otelde kullanacağız müşteriler istiyorda. o bakımdan bu server dediğiniz olay nedir nerden bulunur. bu işi yapan kimler var. Rica etsem paylaşabilirmisiniz. Ve ayrıca her kanalın ayrı serveri mi var.
  • server konularını açık açık yazacağımı sanmıyorsun heralde

üsttede uyardım hatta
  • valla hocasm bu kadar soruya bu kadar kesintisiz ve net cevaplar nihat arkadaşım seni tebrik ediyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: green79

valla hocasm bu kadar soruya bu kadar kesintisiz ve net cevaplar nihat arkadaşım seni tebrik ediyorum.

teşekkürler dostum...

1,5 sene önce dreamboxu yeni öğrenirken bir allahın kulu yardım etmedi bana ...

bende konu açtım öğrendikçe yazdım ..böyle oldu
  • Nihat merhabalar

''aradığınız servis bulunamadı'' hatası alıyorum.bazı kanallar göstermiyor show,fox falan.
    goldmaster rm8 diseq aldım olmadı.
    sorun ne olabilir yardımcı olabilirmisin.antenden gelen kablo uzun 20-25 metre var ilgisi olabilirmi.
  • lenyyy dostum çanak ayarı tam değil ise yapar ... sinyal şiddetin bağlı olarak bazi kanallar açılmaz
  • Benim gibi netmaster 1 usb+ 1 eternet portlu kablonet modem ile Dm 500 kullanan ve sorun yaşayanlara ışık tutacağına inandığım için yaşadıklarımı kısaca anlatacağım.
    1 haftadır 512 sınırsız kablonet kullanıyorum.Bir gün kesilme oldu.Aşağıda kutudan sinyali ayarladılar. Şimdilik problem çözüldü.Usb ve eternet portunu ayrı ayrı pc ye takdım sorunsuz çalışıyor.Ama 2 portu birlikte birini pc ve diğer eterneti ise Dm 500 uydu alıcımda aynı anda kullanamadım. 4 portlu adsl modemin DHCP sini kapatarak switch gibi kullanıyorum.Şimdilik sorun yok.Hız da fena değil. Sayfaların açılışı güzel çok büyük dosyalar indirmeyecekseniz hız yeterli.
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.