Şimdi Ara

Dreambox DM500s | Genel Konu | Soruları bu konuya sorunuz. (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.281
Cevap
26
Favori
593.265
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • slm dreambox 500s cihazı 1 yıllık server hakkımız bittiğinde şifreli kanalların harıcındeki kanallarıdamı kapanıyor?

hızlıal sitesinden alan arkadaslarbiliyordur , cihazı taktığımızda baska bi işlem yapıyormuyuz ,yanı cıhaz hazırmı gonderiliyor.

bazı yerlerde server kiralayanlar full diye yazmıslar,full izlemek için(yerli) tek canak yeterliolurmu
  • quote:

Orjinalden alıntı: uyucu

slm dreambox 500s cihazı 1 yıllık server hakkımız bittiğinde şifreli kanalların harıcındeki kanallarıdamı kapanıyor?

hızlıal sitesinden alan arkadaslarbiliyordur , cihazı taktığımızda baska bi işlem yapıyormuyuz ,yanı cıhaz hazırmı gonderiliyor.

bazı yerlerde server kiralayanlar full diye yazmıslar,full izlemek için(yerli) tek canak yeterliolurmu

tabikide server hakkın bittiğinde normal receiver olarak kullanabilirsin ...

cihaz kurulu gelmez .. 1. sayfada kurulum dosyaları ve açıklamaları mevcuttur....

full demek uydusuna göre değişir .... tek çanakla o çanak hangi kanalları çekiyorsa onların şifrelilerini izlersiniz ....
    tabiki o uyduyuda serverin desteklemesi lazım ....

kendi kullandığımda 13 uydu desteği var

...

+www.hepsisat.com dan alırsan ki gördüğüm en ucuz yer orası ... cemal beye selamımı söyleyin 1. sayfada verdiğim imagelerimi kurmasını rica edin kurup yollar

• selam ustalar

kopya cihaza imaj atarsak problem yasarmiyiz

saygilar
  • quote:

Orjinalden alıntı: tomsak

selam ustalar

kopya cihaza imaj atarsak problem yasarmiyiz

saygilar

1. sayfada verilen imageyi atarsan sorun çıkmaz

burda önemli olan time bombsuz image bulmak.... dikkat ettikten sonra bişey olmaz
  • quote:

Orjinalden alıntı: nihat1551

+www.hepsisat.com dan alırsan ki gördüğüm en ucuz yer orası ... cemal beye selamımı söyleyin 1. sayfada verdiğim imagelerimi kurmasını rica edin kurup yollar

Merhabalar Nihat üstad;

Öncelikle buradan verdiğiniz destek, paylaşım ve bilgiler için çok teşekkürler... Benim de eski uydum bozulunca, hep içimde ukte olarak kalan fiyatları klon da olsa cazip hale gelen Dreambox almaya karar verdim. Sizin de tavsiyenizle internette en uygun görünen hepsisat'tan az önce siparişi geçtim, sizin de ricanızı belirttim. İnşallah kurulumunu yaparak gönderecek, gelince yine desteğinizi isteyeceğim sanırım Selamlar.

• quote:

Orjinalden alıntı: ironic

quote:

Merhabalar Nihat üstad;

Öncelikle buradan verdiğiniz destek, paylaşım ve bilgiler için çok teşekkürler... Benim de eski uydum bozulunca, hep içimde ukte olarak kalan fiyatları klon da olsa cazip hale gelen Dreambox almaya karar verdim. Sizin de tavsiyenizle internette en uygun görünen hepsisat'tan az önce siparişi geçtim, sizin de ricanızı belirttim. İnşallah kurulumunu yaparak gönderecek, gelince yine desteğinizi isteyeceğim sanırım Selamlar.

merhaba hocam ;
    msn den söylerim ben kurup yollarlar ..... sorun çıkarsa zaten burdayız yardımcı olmaya çalışırız

edit : görüştüm şimdi 1 saat içinde sipariş onaylanıp kurulum halledilip yollanacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nihat1551 -- 20 Temmuz 2009; 11:52:57 >

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: ironic

quote:

Merhabalar Nihat üstad;

merhaba hocam ;
    msn den söylerim ben kurup yollarlar ..... sorun çıkarsa zaten burdayız yardımcı olmaya çalışırız

edit : görüştüm şimdi 1 saat içinde sipariş onaylanıp kurulum halledilip yollanacak

Hem size hem de hepsisat'taki Cemal beye teşekkür ediyorum tekrar

• Sipariş verdikten 26 saat sonra yani 1 günde (İstanbul'dan Konya'ya) cihaz elime ulaştı. (Hem de bugüne kadar en sorunlu kargo şubelerinin olduğu bir yere, Adamlar kargo ellerine geçiyor fakat 3-4 günden önce size getirmiyor-firma ayırmaksızın.)

Kutusunu açtım ve cihazın eski uydumun 4 te 1 i ebatlarda olduğunu görünce epey şaşırdım. (Böyle küçük kasalarda ısınma problemi normal ama bu dezavantaj tabii) hepsisat.com'dan Cemal Bey sağolsun Nihat beyin ricasıyla gerekli image'ı yüklemiş. Bana sadece gerekli bağlantıları yapıp cihazı açmak kaldı.
    Cihazın kumandası gerçekten çok ergonomik, tam ele oturacak şekilde yapılmış.
    Yalnız cihazın ayrı bir garanti belgesi yoktu. Kullanma kılavuzunun son 3-4 sayfasında vardı fakat Cemal bey doldurmamış. Sadece cihazın fişi vardı (ki onda da muhtelif diye geçiyor) umarım garanti ile ilgili bir sorun olmaz... Ayrıca klon bir cihaz olduğu için sorun olmasın diye sanırım kullanma kılavuzunda falan baftec olarak geçiyor cihazın adı.

Nihat bey size ilk etapta şunu sormak istiyorum; (baktım ilk mesajda göremedim)

- Öncelikle kanal düzenleme yani favori kanal oluşturmayı (cihazdaki deyimiyle buket oluşturmayı) kendime özel yaptım. Fakat kanalları taşıyarak isteğime göre sıralamayı bulamadım? Cihazı bilgisayara bağlamadım belki programlarla daha kolaydır fakat kumanda ile yapmak durumundayım şimdilik.

• Klon cihazı hiç çekinmeden alabilirsiniz. Bende yaklaşık 2 senedir kullanıyorum. Çok memnunum...Zaman bombalı gemini image leri kurmayın yeterli.

Kanal taşıma işi kolay. Kanal listesine girin (OK ile), menuye basın, orada Enable Move Mode seçin...Istediğiniz kanala gelip OK ye basın, kırmızı olur, taşıyın bir daha OK ye basın...

Ama Dreambox Edit ile çok daha kolay olur bu işler
  • quote:

Orijinalden alıntı: Drizzt_tr

Klon cihazı hiç çekinmeden alabilirsiniz. Bende yaklaşık 2 senedir kullanıyorum. Çok memnunum...Zaman bombalı gemini image leri kurmayın yeterli.

Kanal taşıma işi kolay. Kanal listesine girin (OK ile), menuye basın, orada Enable Move Mode seçin...Istediğiniz kanala gelip OK ye basın, kırmızı olur, taşıyın bir daha OK ye basın...

Ama Dreambox Edit ile çok daha kolay olur bu işler

Teşekkürler akşam eve gidince deneyeceğim, bu arada benim image da zaman bombası yoktur heralde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ironic -- 22 Temmuz 2009; 10:20:43 >
  • ironic dostum cihazım hayırlı olsun ....
    garanti olayında cihaza bişey olur ise üzerinde onun mac nosu var cihazları ordan tanıyorlar zaten tamir servisinide cemal bey kendisi yapıyor bu konuda bi çekincen olmasın

o makinede zaman bombası yok tabiki

kanal taşşıma işlemide çok basit ok mavi den kanal listesinde .. kanalın üzerindeyken menuye basında en altın bi üst seçenek kaydırma kipini etkinleştir yazar

sonrasında kanal üzerinde ok a basarak seçilir .... ve taşınır bu esnada maviye basarsanız ayrı listelere taşıyabilirsiniz

kurulu gelmiş ise normalde ok maviye basınca benim düzenledeğim şekilde kanallar ayrılmıştır

ok sarı ve ok kırmızı ilde sağlayıcılar ve tüm listeyi görebilirisn

..................................................

cihaza modemden eternet çekersen pc dende bağlanıp izleyebilirsin ... pc laptop ise kablosuz izlersin

çok sürmez yakında server aramaya başlarsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nihat1551 -- 22 Temmuz 2009; 17:42:02 >

• quote:

Orijinalden alıntı: nihat1551

ironic dostum cihazım hayırlı olsun ....
    garanti olayında cihaza bişey olur ise üzerinde onun mac nosu var cihazları ordan tanıyorlar zaten tamir servisinide cemal bey kendisi yapıyor bu konuda bi çekincen olmasın

o makinede zaman bombası yok tabiki

kanal taşşıma işlemide çok basit ok mavi den kanal listesinde .. kanalın üzerindeyken menuye basında en altın bi üst seçenek kaydırma kipini etkinleştir yazar

sonrasında kanal üzerinde ok a basarak seçilir .... ve taşınır bu esnada maviye basarsanız ayrı listelere taşıyabilirsiniz

kurulu gelmiş ise normalde ok maviye basınca benim düzenledeğim şekilde kanallar ayrılmıştır

ok sarı ve ok kırmızı ilde sağlayıcılar ve tüm listeyi görebilirisn

..................................................

cihaza modemden eternet çekersen pc dende bağlanıp izleyebilirsin ... pc laptop ise kablosuz izlersin

çok sürmez yakında server aramaya başlarsın

Çok teşekkürler akşam dediğiniz şekilde hallettim kanal taşımayı Şu an için sadece komşudan çektiğim Türksat çanağı olduğu için PC bağlantılarını kullanacağımı sanmıyorum fakat hotbird'den belgesel ve spor kanallarını uygun fiyatlı server bulursam da düşünebilirim Yalnız kanallardan 24'ü ve MTV Türkiye'yi göstermiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ironic -- 23 Temmuz 2009; 8:50:57 >

• mtv türkiye kanalını aç sinyok yazısını yazsın ... sonra ok kırmızıya bas alfabetik listede üstte veya alttaki kanaldır...oradan taşıma yaparsın diğerini silersin.. cihaz uydu kanalalrını kendisi güncelliyor .....

bilgisayar olayı için illede çanağın sizin olması gerekmez .. vede size sadece hotbirt serveri yetmez neler var neler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nihat1551 -- 23 Temmuz 2009; 13:44:18 >
  • Nihat Selam

Anlatsana biraz Hotbird dışında neler var?19.2Astra var mı sende?Ya da hangi uydular ve hangi paketler var?Ne öneririsin?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jackin -- 23 Temmuz 2009; 13:56:09 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: jackin

Nihat Selam

Anlatsana biraz Hotbird dışında neler var?19.2Astra var mı sende?Ya da hangi uydular ve hangi paketler var?Ne öneririsin?

satışmı yapıyorumda anlatim ...

kısaca söyleyeyim bende 3 çanak var ama 13 uydu desteğim var ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nihat1551 -- 23 Temmuz 2009; 16:29:00 >
  • yok yahu ne satışı.

ben o 13 uyduyu merak ediyorum çünkü bende sadece 3 uydu desteği var 4.olarak astra düşünüyorum diğer alternatiflar ne olabilir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: jackin

yok yahu ne satışı.

ben o 13 uyduyu merak ediyorum çünkü bende sadece 3 uydu desteği var 4.olarak astra düşünüyorum diğer alternatiflar ne olabilir?

aynı serveri kullanan bu forumdan bir arkadaşta 8 çanak var ...

ben bildiklerimi yazayım ..

malumlar + hotbirt - sirius -thor -astra vs şeklinde gidiyor ...

thoru çok övüyorlar .. multi aparatı aldımda çatıya çıkmaya üşeniyorum

8 uyduda toplam 80 hd kanalı varmış toplamda 5000 kanal dedi ...

senin serverin desteklermi bilemiyorum tabi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nihat1551 -- 23 Temmuz 2009; 18:36:57 >
  • Bu konuda gayet bilgili olduğunuzu düşünüyorum. yardım edebilirseniz sevinirim.

Forumlarda baktığım kadarıyla bazı konularda merak ettiklerim cevap buldu. Benim sormak istediklerim şunlar:

1-Hava kötü olduğu zaman yayının etkilendiği doğru mu? Yada görüntü nelerden etkileniyor?
    2-UEFA avrupa ligi dream box aldığımızda tamamen seyredilebilecek mi?
    3-6 ayda bir 100-150 tl arasında ücret ödeyip şirelerin güncellendiği konusunda söylenenler doğru mu?
    4- Dream box kullanabilmek için internetin gerekliliği ok, ancak bilgisayar ne için gerekiyor?
    5-Aylık internet kullanımı ne kadar?
    6- DT ve DS taki tüm kanalları seyerdebiliyor muyuz?

yardım eden arkadaşlara şimdiden teşekkürler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozan0935

Bu konuda gayet bilgili olduğunuzu düşünüyorum. yardım edebilirseniz sevinirim.

Forumlarda baktığım kadarıyla bazı konularda merak ettiklerim cevap buldu. Benim sormak istediklerim şunlar:

1-Hava kötü olduğu zaman yayının etkilendiği doğru mu? Yada görüntü nelerden etkileniyor?
    2-UEFA avrupa ligi dream box aldığımızda tamamen seyredilebilecek mi?
    3-6 ayda bir 100-150 tl arasında ücret ödeyip şirelerin güncellendiği konusunda söylenenler doğru mu?
    4- Dream box kullanabilmek için internetin gerekliliği ok, ancak bilgisayar ne için gerekiyor?
    5-Aylık internet kullanımı ne kadar?
    6- DT ve DS taki tüm kanalları seyerdebiliyor muyuz?

yardım eden arkadaşlara şimdiden teşekkürler...

1. çanağa uydudan gelen yayın kesilirse doğru :))

2. d.smart harici bir kanal maçı veriyor ise yada yabancı bir kanalda maç yayınlanıyor ise
    serveriniz desteklerse izlenir (maç yayın kanalları için www.liveonsat.com )

3. kensinlikle doğru ... tek bir probemli paket var oda .d.smart

4. bilgisayar gerekmez ...

5. tahminen 500 mb ı geçmez

6. server destekliyor se evet

arkadaşlar konuyu bozmayalım server konusu apayrı bir konudur ve bu forumda konuşulması - tartışılması yasaktır ..

lütfen konunun gidişatını bozmayalım özel sorularımız için pm kullanalım ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nihat1551 -- 23 Temmuz 2009; 21:59:50 >

• @ozan0935

Sağanak yağmurda kesilmeyen uydu yayını yoktur herhalde.Futbol seviyorsan Dreambox tan vazgecme.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.