Şimdi Ara

Dreambox DM500s | Genel Konu | Soruları bu konuya sorunuz. (209. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.281
Cevap
26
Favori
593.278
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 207208209210211
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: tezekos

Piyasası baya bir düştü bu cihazın sd kutu olduğundan sanırım yakında tarihe karışması yakındır.

halen pekcok cihazdan üstün.

bende dm800 se olmasına karşılık oturma odamda dm500 kullanıyorum
  • Gayet pratik bi cihaz.Hicde piyasasi dusmedi.nye dussunki hemde.

Ozellikleri hala isgorur derecede.

Misal ufak bi pc gbi ozellikleri var isletim sistemi var.bugun bi uydu cihazi aliyosunuz tm hd olanida var ama dm500 ayri bi guzel.bikere plug inlerden tutunda kendiniz pc de kanal duzenleyip buket yapip atabiliyorsunuz.

Bugun herkesin dert yandigi yapmakda cok cok zorlandigi biss (key) girme o kadat basitki.sadece ftp ile cihaza baglanip.gerekli dosyayi metin belgesi vasitasiyla editlemek.

Bircok emu destegi olmasi ve bunu herkesin cok rahat kullanabilmesi bu cihazi hala kullanilabilir.ve pratik cihaz yapmaya yeterli bi sebeb.

Ve ayrica tipki pc de acronis ile aldigimiz imaj misali bu cihazimizin.tum keyleri .kanal listelerini kurdukdan sonra plug inleri yukleyip.emulari kurdukdan sonra aldigimiz bi backup ile
    (Flaswizard pro -backup programi)
    Olaki cocuklar sildi olaki siz sildiniz.herseyi aldiginiz yedek ile tekrar cihaza yukleyebiliyorsunuz.
    Boylesi bi ozellik dahi bu cihazi alinabilir kilmaya yetiyor.

Dahasi sifiri bile 60-70 tl gbi bi fiyatken ben 35 e ikinci el buldim aldim.hatta bitanede babam aldim.kendisi cok rahatca kullaniyor.Bence uydu alicinin iphone'u dreamboxtir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• görmeyen duymayn var ise zmanında açtığım bir konu var bu cihaz ile ilgili. halen bu özelliğini kullanmaktayım.

PC DEKİ FİLMİ DREAMBOX 500S İLE TV'DE OYNATMA

21 Eylül 2009; 20:56:11

http://forum.donanimhaber.com/m_34651833/tm.htm
  • goldmasterdan sonra dm500s ferrari gibi geldi teşekkürler nihat1551
  • nihat1551 kullanıcısına yanıt
    @nihat1551 Emeklerin ve yardımların için çok teşekkür ederim.

İlk defa hazır bir yedek kullandım (merkezi sistem eutelsat mdu ise 4 uydulu mdu yedek.) ve işe yaradı. İmajı flash wizard ile sorunsuz yükleyebildim.
    Şimdilik yapmak istediğim iki ayar daha var:

1.si başlangıç kanalını değiştirmek istiyorum. İstediğim kanalı açıp, yeniden başlat dediğimde değişen birşey olmuyor. Orjinal kanaldan açılıyor.

2.si teletext sorunu. Kumandadaki teletext tuşundan açılmıyor. Menülerden gidince açılıyor. Bu arada Türkçe karakter sorununu düzelttim.

Bu konulardada yardımcı olabilir misiniz?
  • arkadaşlar dm500s adaptörü lazım en uygun nereden temin ederim kaç tl civarıdır
  • teknokırık kullanıcısına yanıt
    Karaköy'deki hepsidijital.com dan almıştım. Fiyatını hatırlamıyorum. Bu civarda çeşitli seçenekler var.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cinquanta

@nihat1551 Emeklerin ve yardımların için çok teşekkür ederim.

İlk defa hazır bir yedek kullandım (merkezi sistem eutelsat mdu ise 4 uydulu mdu yedek.) ve işe yaradı. İmajı flash wizard ile sorunsuz yükleyebildim.
    Şimdilik yapmak istediğim iki ayar daha var:

1.si başlangıç kanalını değiştirmek istiyorum. İstediğim kanalı açıp, yeniden başlat dediğimde değişen birşey olmuyor. Orjinal kanaldan açılıyor.

2.si teletext sorunu. Kumandadaki teletext tuşundan açılmıyor. Menülerden gidince açılıyor. Bu arada Türkçe karakter sorununu düzelttim.

Bu konulardada yardımcı olabilir misiniz?

1-kumandadan ok+mavi yap buketlere gel açmak istediğin kanalın ismine gel menuye bas oradan açılış servisi olarak ayarla ve yeniden başlat.
    2- kanal açıkken teletex tuşuna basınca açılması gerekir. hiç kullanmadığım için fazlada bilgim yok :)

not: eutelsatta bazı eklenen belgesel kanlları var animalin falan da frekansı değişti tekrar eutelsatı taraman gerekir. sonra ok+yeşil yaparak yeni bulunanlardan taşırsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nihat1551 -- 8 Kasım 2015; 21:08:09 >

• quote:

Orijinalden alıntı: teknokırık

arkadaşlar dm500s adaptörü lazım en uygun nereden temin ederim kaç tl civarıdır

12v 2A yada 12v 3A herhangi bir adaptör olabilir. çok fazla para vermeyin.
  • Teşekkürler. bi bakayım ozaman
  • quote:

Orijinalden alıntı: nihat1551

quote:

Orijinalden alıntı: davidddd

bu arada bir sefer 7e ye bir sefer 46e ye bağladım kabloyu fakat diseqc hiç kullanmadım. dreambox için disecq seciyor deniyor ama 2 lnb bağlasam da problem olur mu 3-4 veya üstü bağlayınca mı problem çıkıyor. ayrıca uyducudan oem bir 4lü diseqc aldım. bu 2 lnbyi 1-4 şeklinde veya 1-2 kaçıncı girişe taktığım fark eder mi?

Önemli olan uydu sıralaması. cihazın üstündekinbi diseq'e uydur pek sorun yaşamazsın.

bence 4 lü al

dediğiniz gibi diseqc de bir problem olmadı turksat azerspace ve 7e bağladım bu 3 ünün ayarını sizin verdiğiniz 4lü uydu imajını düzenleyerek yaptım problemsiz halettim. bu konuda verdiğiniz dosyayla herşey çözülüyor çok açıklayıcı ve güzel olmuş tekrar teşekkür ettim.

• quote:

şu anda dream için en iyi sonucu veen kablo çeşidi

Görüntü için;
    http://www.elektrodepo.com/pinfo.asp?pid=863

......................

kutusundan çıkan 3 liralık scart to tos kablosunuda deneyebilrisn ancak bu görüntüyü iyi vermemesinin yanında sestede cızırtı yapar....

eğer kullanacaksan sesi kesmenin yolu :

Kesin çözümü TV ve receiverin şaselerinin temas ettirilmesi.
    Bunun için Dreambox ın LNB Out ile Televizyonun RF girişi(normal anten girişi) arasına kısa bir ara kablo yapmak ve
    sadece şaseleme amaçlı olduğu için, kablonun F konnektör bağlanan ucunun orta kablosunu dibinden
    kesmek. Cızırtı-vızırtı-distorsiyon hernehal ise tüm gürültü ortadan kalkmakta...
    alıntı: turkeyforumdan mufit

.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi davidddd -- 10 Kasım 2015; 8:31:19 >

• quote:

Görüntü için;

......................

kutusundan çıkan 3 liralık scart to tos kablosunuda deneyebilrisn ancak bu görüntüyü iyi vermemesinin yanında sestede cızırtı yapar....

Bunun için Dreambox ın LNB Out ile Televizyonun RF girişi(normal anten girişi) arasına kısa bir ara kablo yapmak ve
    sadece şaseleme amaçlı olduğu için, kablonun F konnektör bağlanan ucunun orta kablosunu dibinden
    kesmek. Cızırtı-vızırtı-distorsiyon hernehal ise tüm gürültü ortadan kalkmakta...
    alıntı: turke****dan mufit

nihat1551 Benim tvde de aynı cızırtı problemi oluşuyor fakat tv monitör olarak geçiyor yani tuner eklenmemiş arkasında anten girişi yok. Çözüm için başka bir yolu var mı?

• quote:

quote:

Görüntü için;

......................

alıntı: turke****dan mufit

nihat1551 Benim tvde de aynı cızırtı problemi oluşuyor fakat tv monitör olarak geçiyor yani tuner eklenmemiş arkasında anten girişi yok. Çözüm için başka bir yolu var mı?

KALİTELİ KALIN SCART KABLO İLE SES YOK. YA DA COMPONENT KABLO BAĞLANTISI.

• bu cihazda 8li diesec 1.1 kullanılabiliyor mu? Bugün uyducuyla kurulum yaptık.
    1-türksat
    2-hotbird
    3-astra 19.2
    4-digitürk
    5-azeri uydusu

saatlerdir uğraşıyorum bir türlü türksat harici yayın gelmedi. Kurulum sonrası hem uyducu sinyal ölcerle kontrol etti. Hemde ilk sayfadaki imaj yüklü olduğu için kanalar üzerinden kontrol ettiğim kadarıyla sinyal sorunu yok.
    bütün ayarları ve uyduları silip yeniden ayarladım. yine türksat harici kanal bulmuyor ama bütün uydularda sinyal görünüyor. diğer uyduları tekli olarak ayarlayarak denedim yine olmadı.
    1 ay sonra vu+solo 4k alacağım onun gelmesini bekliyorum. uyducunun kurduğu sistemde ya da diesec de sorun varmıdır? Yoksa 8li yi bu cihaz desteklemiyormu? Yeni cihaz geldiğinde sorunsuz kullanırmıyım
  • quote:

Orijinalden alıntı: sedat07_1905

bu cihazda 8li diesec 1.1 kullanılabiliyor mu? Bugün uyducuyla kurulum yaptık.
    1-türksat
    2-hotbird
    3-astra 19.2
    4-digitürk
    5-azeri uydusu

saatlerdir uğraşıyorum bir türlü türksat harici yayın gelmedi. Kurulum sonrası hem uyducu sinyal ölcerle kontrol etti. Hemde ilk sayfadaki imaj yüklü olduğu için kanalar üzerinden kontrol ettiğim kadarıyla sinyal sorunu yok.
    bütün ayarları ve uyduları silip yeniden ayarladım. yine türksat harici kanal bulmuyor ama bütün uydularda sinyal görünüyor. diğer uyduları tekli olarak ayarlayarak denedim yine olmadı.
    1 ay sonra vu+solo 4k alacağım onun gelmesini bekliyorum. uyducunun kurduğu sistemde ya da diesec de sorun varmıdır? Yoksa 8li yi bu cihaz desteklemiyormu? Yeni cihaz geldiğinde sorunsuz kullanırmıyım

standart dışı yapılandırma seç

diseq i 0 dan başlayarak 0-1-2-3-4-5 şeklinde alt alta ekle

diseq sıfıra gel okeye bas sonra maviye bas oradan diseq 1.1 seçebilirisn.

sıralama tekrarına okey de kaydet çık.

tüm uydulara aynısını yap.

------------
    aslında senin için en kolay olan benim 1.sayfadaki yedeği yüklemen ve diseq 3 ile 4 ün yerini cihazdan ya da çatıdan değişmen.

bendeki sıralama turksat- hotbirt- eutelsat-astra.

sen sadece 4. olarak azersatı ekler tararsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nihat1551 -- 13 Kasım 2015; 21:47:30 >

• nihat1551 kullanıcısına yanıt
    sağol hocam buraya yazdıktan sonra biraz daha uğraşıp çözdüm. Bu ayarlara extra olarak. 5 sıradaki kesinleşmiş anahtar yazan yerde uydu sırasına göre 1 den 5 e kadar seçtikten sonra açıldı kanallar. azersatıda sorunsuz kurdum sonrasında.
    1. sayfadaki imaj ve kanal listesi yüklü. Küçük bir sorun daha var astradaki beinsports kanalları o listede yok. Kendim tarayarak bulmaya çalıştım ama bulmadı. Türkiyeden izlenmiyormu beinsportslar?
    cevabınız için tekrardan teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: sedat07_1905

sağol hocam buraya yazdıktan sonra biraz daha uğraşıp çözdüm. Bu ayarlara extra olarak. 5 sıradaki kesinleşmiş anahtar yazan yerde uydu sırasına göre 1 den 5 e kadar seçtikten sonra açıldı kanallar. azersatıda sorunsuz kurdum sonrasında.
    1. sayfadaki imaj ve kanal listesi yüklü. Küçük bir sorun daha var astradaki beinsports kanalları o listede yok. Kendim tarayarak bulmaya çalıştım ama bulmadı. Türkiyeden izlenmiyormu beinsportslar?
    cevabınız için tekrardan teşekkürler

ok+ kırmızı ya da ok+yeşil yaparak dene.

ip tv ve web tv kullandığım için cihazdan aramadım bile :)

eutelsatı zaten kendisi çözmüştür :)
  • merhaba oscam ymod da bazı kanallar (kraltv iztv vs) açılırken bazıları (history, netgeowildvs) açılmamaya başladı cw yazan yerin rengi sarıdan yeşile dönerken bu kannallarda değişmiyor artık. değişen bir şeyler mi var acaba?
  • quote:

merhaba oscam ymod da bazı kanallar (kraltv iztv vs) açılırken bazıları (history, netgeowildvs) açılmamaya başladı cw yazan yerin rengi sarıdan yeşile dönerken bu kannallarda değişmiyor artık. değişen bir şeyler mi var acaba?

oscam devri bitiyor. dt acigi kapatti

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 207208209210211
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.