Şimdi Ara

Dreambox DM500s | Genel Konu | Soruları bu konuya sorunuz. (207. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.281
Cevap
26
Favori
593.278
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 205206207208209
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: pphammer

star 8592 h 30000

atv 8634 h 30000 3/4

9750 10600 11700

atv de şöyle bir sıkıntı var.
    ilk buketten silindi. 2. bukette duruyor. 7A uydusunda duruyor.
    emin olmak için tekrar atacağım.

ek: atv yi bulup buket1 e ekledim.

kanal bulmada sizin şu dosyanızı kullandım

kendi listenizde mdu4 ayarı yapmak için;

aşağıda verilen satellites dosyasını var etc klasöre kopyalayın ve cihazı yeniden başlatın

uydu taramaya girin tarama ekranı ayar kısmında ve beslemeleri tut seçerek tarama yaptırın.

download:https://yadi.sk/d/ZmzG9fIGfXo8Y

Çok teşekkürler eline, emeğine sağlık.

• Allah senden razı olsun kardeşim, çok uğraştım sonunda senin anlattıgın şekilde herşey güzel
  • Merhaba,
    Orjinal DM500 üm var. Normal bir uydu alıcısı olarak kullanmak istiyorum. Kanal değişimlerinde gelen "Aradığınız servis bulunamadı" mesajlarından ve geçmek istediğim kanalın bir süre gelmemesinden bıktım.
    Dreambox ta yüklü olan yazılımlar:
    Kernel: Linux 2.6.9
    Sürüm: 0470
    CCcam: 2.3.0
    Daha güncel, sorunsuz bir yazılım veya ne tavsiye edersiniz? Yoksa DM500 ün devri kapandı mı artık?
    Şimdiden teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cinquanta

Merhaba,
    Orjinal DM500 üm var. Normal bir uydu alıcısı olarak kullanmak istiyorum. Kanal değişimlerinde gelen "Aradığınız servis bulunamadı" mesajlarından ve geçmek istediğim kanalın bir süre gelmemesinden bıktım.
    Daha güncel, sorunsuz bir yazılım veya ne tavsiye edersiniz? Yoksa DM500 ün devri kapandı mı artık?
    Şimdiden teşekkürler.

1.sayfadaki yazılımlar şini gçrecektir. dreambox un devri zor kapanır :))

şu an serversiz belgeselleri açıyor daha ne olsun :))
  • quote:

Orijinalden alıntı: nihat1551

quote:

Merhaba,
    Şimdiden teşekkürler.

Alıntıları Göster
    quote:

Hangi yazılımı ve ne için kullanacağımı bilmiyorum ki. Söyler misiniz? Cihazda Gemini 4.70 yüklü.

Ayrıca hangi belgesel kanallarını serversiz açıyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cinquanta -- 17 Ekim 2015; 14:07:16 >

• cinquanta kullanıcısına yanıt
    http://www.dvbsupport.net/ adresinden PAY TV yi seçin ordaki kanalları (gerekli çanak sistemi kuruluysa) izleyebilirsiniz.
  • quote:

quote:

Hangi yazılımı ve ne için kullanacağımı bilmiyorum ki. Söyler misiniz? Cihazda Gemini 4.70 yüklü.

Ayrıca hangi belgesel kanallarını serversiz açıyor?

bu konuda 1. sayfada en üstte yedekler var mdu ya da universal.

kanllarımı sayayım :)

eutelsatınkileri açıyor :)

örneğin discovery, animal planet, nat geo wild vs..:)

liste istersen arkadaş bir önceki mesjda söylemiş:
    aşağıdaki linkteki kanlları çözer.

http://www.dvbsupport.net/paytv.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nihat1551 -- 17 Ekim 2015; 22:45:48 >

• nihat hocam nihayet bugun eutelsat anteni kuracağım.
    çanak ayarını yaparken tvyi hangi kanalda bırakayım.
    normal türksat şifresiz olduğu için çanak uygun yere geldiğinde hemen önce ses ardından görüntü geliyor. ama bu eutelsatta şu an hafızadaki kanallar hep diji kanalları. bunlarda malüm normalde kapalı. çanağı uygun noktaya yaklaştırdığımda yine türksattaki gibi hemen ses gelirmi yoksa önce şifreyimi çözmeye çalışır? eğer önce çözmeye çalışacak olursa benim çanak yönünü bulmam imkansızlaşır. bu yüzden bu uyduda yer alan düz şifresiz bir kanalı hafızaya girip onun üzerinden çanak ayarı yapmam gerek diye düşündüm. bilmem anlatabildimmi derdimi?
    eğer düz bir kanal girmem gerekirse nasıl gireceğim yardım olurmusun.
    ÇANAK KURULUMU için cevabınızı bekliyorum. şimiden teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi komikadam -- 31 Ekim 2015; 4:39:01 >

• trt sifresiz buradaki image i atarsan frekans ayarli olur

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam burdaki imaj hangi surum bilmiyorum. Cihazi ikinci el aldim. Cihaz acilirken surum olarak 2 6 9 yaziyor. Eski surummu yoksa guncelmi? Bununla halledemezmiyim? Imaj fala atmayi bilmiyorumda

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • o zaman trt nin frekansını girip uyduyu çevirip yakalamaya çalış.

ilk aşamada tek uydu bağla.
  • Hocam bence ilk mesajdaki kanal listeleri guncellenmeli .sebebine gelimce.

1-Eski tarihli
    2-cogu kanal frekans degismis.
    3-60 lar 70 ler 80 ler ve frekans yazan bazi kanallar var radyo sanirim.listede zaten acilmiyor.
    4-hd ve platform kanallari temizlenmeli gereksiz (zira dm500 zaten sd)

• 1. kasım 2014 den sonra büyük bir değişiklik olmadı
    2. değişen 1-2 kanal olabilir. dm500 bunları kendisi bulup yeni bulunan diye ekliyor.
    3. sizin kullanmadığınız 60, 70 gibi kanallar dt izleyenler tarafından kullanılıyor.
    4. Uydulardan kanalları silmeyiz. Dm500 de televizyon izlemek buketlerden üzerinden yapılır.
    Buketinizde hd kanal varsa menu tuşuna basıp silebilirsiniz.
    uydu listelerinden platformları silseniz bile dm500 onalrı hemen bulup uydu listesine ekleyecektir. Boşuna çaba yani.
  • Yaklasik 1 yildir dm500 cihazimi normal turksatta cihazi kullaniyorum. Canak kurmak icin islerden dolayi anca firsatim oldu. bugun eutelsattan digiturk yayini alan bir arkadasin evinde cihazi deneyeyim dedim. ancak ilgili kanallarin hicbirini acmadi kanal bilgisinin gosterdigi alt satir sag kosede anten sinyal seviyesi yuksek 90 larda falan ama maalesef belgesel kanallari acmadi. Ne yapmami tavsiye ederseniz? Eger ilk sayfadaki paketi yukle format at derseniz cok daha aciklayici bilgiye nerden ulasabilirim. Cunki bu konuda sifirim. Teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: komikadam

Yaklasik 1 yildir dm500 cihazimi normal turksatta cihazi kullaniyorum. Canak kurmak icin islerden dolayi anca firsatim oldu. bugun eutelsattan digiturk yayini alan bir arkadasin evinde cihazi deneyeyim dedim. ancak ilgili kanallarin hicbirini acmadi kanal bilgisinin gosterdigi alt satir sag kosede anten sinyal seviyesi yuksek 90 larda falan ama maalesef belgesel kanallari acmadi. Ne yapmami tavsiye ederseniz? Eger ilk sayfadaki paketi yukle format at derseniz cok daha aciklayici bilgiye nerden ulasabilirim. Cunki bu konuda sifirim. Teşekkürler

trt yi açıyordur.

ilk sayfadaki imagı yükle format at :)

gerekli bilgi

ilk sayfa veya
    https://www.google.com.tr/search?q=dm500+yaz%C4%B1l%C4%B1m+y%C3%BCkleme&ie=utf-8&oe=utf-8&gws_rd=cr&ei=PAo3VpG-G4arOpiKidgN

• cihazım sustu sanırım rs232 bağlantısıyla falan gösteremedim nasıl halledicez beyler varmı evde çözümü
  • quote:

Orijinalden alıntı: deep55

cihazım sustu sanırım rs232 bağlantısıyla falan gösteremedim nasıl halledicez beyler varmı evde çözümü

daha önce o pc, o işletim sistemi ve o kablo ile dreamup üzerinden yazılım atabiliyor muydun?

ilk defa yapacaksan en iyi çözüm xp dir. usbli seri kablo olmaz.

seri portun baud hızını 9600 gibi bir değere düşürmek işe yarayabilir.

http://www.supersatforum.com/dreambox-500s/145521-dreambox-500s-kurtarma-yazilimi.html

• quote:

Yaklasik 1 yildir dm500 cihazimi normal turksatta cihazi kullaniyorum. Canak kurmak icin islerden dolayi anca firsatim oldu. bugun eutelsattan digiturk yayini alan bir arkadasin evinde cihazi deneyeyim dedim. ancak ilgili kanallarin hicbirini acmadi kanal bilgisinin gosterdigi alt satir sag kosede anten sinyal seviyesi yuksek 90 larda falan ama maalesef belgesel kanallari acmadi. Ne yapmami tavsiye ederseniz? Eger ilk sayfadaki paketi yukle format at derseniz cok daha aciklayici bilgiye nerden ulasabilirim. Cunki bu konuda sifirim. Teşekkürler

dostum senin diginin kendi çanağında mdu yedek yüklemen lazım.

ya da digi yönünde universal lnb kullanırsan o yedekle açılır.

• quote:

Orijinalden alıntı: deep55

cihazım sustu sanırım rs232 bağlantısıyla falan gösteremedim nasıl halledicez beyler varmı evde çözümü

atakumdayım getir yapayım 2 dakka :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: nihat1551

quote:

dostum senin diginin kendi çanağında mdu yedek yüklemen lazım.

ya da digi yönünde universal lnb kullanırsan o yedekle açılır.

hocam şunumu demek istedin tam anlamadım:

denediğim arkadaşın dijide çanaktaki lnb mdu olabilir benim dm500 e universal sistem kuruludur bu yüzden çözmemiş olabilir dediniz doğrumu?
    eğer doğru anladıysam iyide mdu lnb ortak lnb demek değilmi? arkadaş anteni birtek kendi evinde ve tek tv de kullanıyor. o yüzden lnb side universal olma olasılı yüksek değilmi?

• 
Sayfa: önceki 205206207208209
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.