Şimdi Ara

Dreambox DM800HD | Genel Konu | Soruları bu konuya sorunuz. (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.296
Cevap
18
Favori
233.323
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

devamı için getirdiğin çözüm yollarına teşekkürler :)

bende bu aralar diseq hastalığı başladı durup dururken türksat gidiyor kurlum ayarlar tuner ayarlarına girip turksatı silip yeniden yüklediğimde geliyor kanallar diseqtemi var bi dalga tuner ayarlarındamı bilemedim. akşam birde gelişmiş ayarları deniycem.

sevgiler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dragonball -- 18 Ağustos 2010; 17:12:37 >
  • arkadaslar oncelıkle hayırlı Ramazan'lar bende sürekli dıseq hatası alıyordum tuner ayarlarından gelısmıs yerıne basıtı sectıgımde kanallar arası yada uydular arasında gecıste hıcbır sorun almıyorum ancak HD kanalların acılması bıraz zaman alıyor mesela ilk 15 dakıka HD kanalları acmak problem,sınyal alamama problemı yasıyorum ancak 15 dakıkadan sonra HD kanallara gecıstede sorun yasamıyorum umarım azıcıkta olsa yardımcı olabılmısımdır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi noname0056 -- 19 Ağustos 2010; 9:40:26 >
  • hangi image kullanıyorsun
  • Ben 800 HD Klon aldım. Sağolsun Nihatın yardımıyla error hatasından kurtuldum.
    BL76 sim 2.0.1 klon olan cihazıma en stabil ve en hızlı hangi imaj yüklememi önerirsiniz. İsim veya link verirseniz memnun olurum. Bir sürü imaj var birin kurdum cihaz açılmadı. Ondan soruyorum.
    Saygılar
  • Arkadaşlar dreambox 800 klon almak istiyorum. bu konuda hiçbirşey bilmiyorum. cihazı alırken nelere dikkat etmem gerekir?
    bir de sağlam güvenilir bir yer önerirseniz sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ersinx81

hangi image kullanıyorsun

nabılosat blackhole kullanıyorum
  • 800hd almayı planlayan ve basit iki tane sorusuna cevap arayan birine yardımcı olmak isteyen varmı :))
    soruları burdan yazamıyorum pm den yazıcam..
  • quote:

Orijinalden alıntı: fktanik

Ben 800 HD Klon aldım. Sağolsun Nihatın yardımıyla error hatasından kurtuldum.
    BL76 sim 2.0.1 klon olan cihazıma en stabil ve en hızlı hangi imaj yüklememi önerirsiniz. İsim veya link verirseniz memnun olurum. Bir sürü imaj var birin kurdum cihaz açılmadı. Ondan soruyorum.
    Saygılar

Benim 3. sayfada verdiğim imagelar var. En çok kullanılan bunlar. Ama sen bunların BL75 olanını bul. Benim önerim Dream elite Black Hole. LCD de en iyi görüntüyü bundan aldım. Ama kart paylaşımı için Gemini ve newenigma kullabilirsin. Bu senin için biçilmiş kaftan

28.07.2010

DreamElite 1.33D image youtube & driver patch+fix only Sim2.01
    Only Sim2.01 not working for old sim.

IMAGE NAME: DREAM ELITE 1.33D
    SECOND STAGE : SIM 2.01 SS76A(BETA)
    DEFAULT CAM : CCAM 2.14/MGCAMD 1.35A/CCCAM 2.14 & SBOX 0.47-4
    EMBEDDED DRIVER VERSION: dreambox-dvb-modules-dev_2.6.18-7.3-dm800-20100623-r0_dm800.ipk
    IPK PACKAGE UPDATE: gstreamer_0.10.30-r0_mipsel - gst-plugin-flv_0.10.24-r9.0_mipsel
    IPK PACKAGE MULTIMEDIA FIX : enigma2-plugin-extensions-youtubeplayer_experimental-cvs20100727-r0_dm800 (patched removed clone check code)

This image contains a patched version for youtube player. Then new plugin check and validate original dm800.
    This is one part of check code:

if self.l3key is not None:
    rnd = get_rnd()
    if rnd is None:
    return
    val = etpm.challenge(rnd)
    result = decrypt_block(val, self.l3key)
    if not result or result[80:88] != rnd:
    self["key_green"].show()
    self.statuslist.append(( _("Genuine Dreambox validation failed!"), _("Verify your Dreambox authenticity by running the genuine dreambox plugin!" ) ))
    self["feedlist"].style = "state"
    self['feedlist'].setList(self.statuslist)

This problem will be fixed in the next version of ss76(b?) second stange. All function of this image working 100%

DOWNLAOD:
    http://download508.mediafire.com/j3590d0hr77g/i07j0frbaajjoxr/de133d_fix_ss76a.rar

---------------------------------------------------------------------------

quote:

Arkadaşlar dreambox 800 klon almak istiyorum. bu konuda hiçbirşey bilmiyorum. cihazı alırken nelere dikkat etmem gerekir?
    bir de sağlam güvenilir bir yer önerirseniz sevinirim.

Forumda çinden dreambox getirmek isteyenler diye bir yazı var oraya TR alan arkadaşlardan bulabilirsin. Ben çinden getirdim ve gümrükte takıldı. Bana çok kötü patladı tavsiyem TR alman çok çok 100 tl fazla vermiş olursun.

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ersinx81

hangi image kullanıyorsun

nabılosat blackhole kullanıyorum

Nabilosat BH çok iyi bir image ama baya eskidi. Benim önerdiğimde bu serinin yenisi ama NAbilosat değil, Dreamelite team yapmış.

• tekrar nihatın ilk sayfada verdiği image geçmeye karar verdim . gemini olsun diğer imageler olsun çok sıkıntı yaptı bende biraz yavaş ama sıkıntısız
  • Bende size newenigma2 öneririm.BOOT 76A versiyonlu olanı.Dm800sim2.com da var.
    Boot 76 olanlar önce image atıcak sonra boot 76 to 76A dosyası var ilk sayfada sonra onu yükleyecek.Ama kapatıp açmayın.Makinenin ipsini image için yazdınız.Yüklediniz image sonra tekrar ipsini yazın tekrar image yükler gibi diğer dosyayı yükleyin .Sonra kapatıp açın.Artık 76A bootloadlı olucak.
    76 dönmek için 75to 76 dosyası var image attıktan sonra tekrar bu uygun dosyayı atın.kapatıp açın.
  • madatruk01 dostum öncelikle sagol bilgi için. Dediklerini de denedim. Nihat'ın imajında nedense TRT HD açılmıyordu. Bunu yanı sira bana ağır gibi geldi. Daha sonra sizinkileride denedim ama asıl ortak sorun çözülmedi. Cihazın fişini çekip takınca cihazda dhcp... yazısı çıkıp kalıyordu. Kumanda da iyi çekmiyordu. Tabi iyice sıkıldım ve soğudum bu cihazda. En son 800HD orjinal almaya karar verdim. Tabi aldığım yeri arayıp iade edeceğimi söyledim. O da 800HD orjinallerde tekrar açılmama sorunu fazlasıyla var. Bende kahretsin dedim. Adam bana sen gönder sana bir cihaz önereceğim onu al dedi. Cihazın ismi Vodoo diye birşey dedi ama sonradan baktım Vu+Duo imiş. Çok meth ediliyormuş, evde kullanıyorum. 8000HD kadar iyi sayılır vs. vs. bir ton iyi şey söyledi. Bende nasıl olsa bir kez girdik bu işe deyip kabul ettim. Bugun göndermiş yarın alacağım.
    Bakalım hayırlısı artık.
    Bu arada şahsen 800HD 'yi kesinlikle tavsiye etmeyeceğim kimseye. Çok ağır ve sorunlu bir cihazdı. Fanın sesi bile adamı deli ediyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: fktanik

madatruk01 dostum öncelikle sagol bilgi için. Dediklerini de denedim. Nihat'ın imajında nedense TRT HD açılmıyordu. Bunu yanı sira bana ağır gibi geldi. Daha sonra sizinkileride denedim ama asıl ortak sorun çözülmedi. Cihazın fişini çekip takınca cihazda dhcp... yazısı çıkıp kalıyordu. Kumanda da iyi çekmiyordu. Tabi iyice sıkıldım ve soğudum bu cihazda. En son 800HD orjinal almaya karar verdim. Tabi aldığım yeri arayıp iade edeceğimi söyledim. O da 800HD orjinallerde tekrar açılmama sorunu fazlasıyla var. Bende kahretsin dedim. Adam bana sen gönder sana bir cihaz önereceğim onu al dedi. Cihazın ismi Vodoo diye birşey dedi ama sonradan baktım Vu+Duo imiş. Çok meth ediliyormuş, evde kullanıyorum. 8000HD kadar iyi sayılır vs. vs. bir ton iyi şey söyledi. Bende nasıl olsa bir kez girdik bu işe deyip kabul ettim. Bugun göndermiş yarın alacağım.
    Bakalım hayırlısı artık.
    Bu arada şahsen 800HD 'yi kesinlikle tavsiye etmeyeceğim kimseye. Çok ağır ve sorunlu bir cihazdı. Fanın sesi bile adamı deli ediyor.

Geçmiş olsun diyelim. Donma konusunda ise eğer önce LCD/TV açıyorsan sonra DM800 açıyorsan doner. Kapatırknde önce LCD sonra DM800 kapatılmalı. Kapatırkende aynı windows gibi shutdowndan kapatmak gerekli.

TRD HD image eski olduğu için açılıyordur driver falan ne gerekli is göncellersen açılır. Benim image açılıyor. Neyse eğer için alete ısınmadıysa değiştirmen en iyisi.

Şİmdiden vuduo hayırlı olsun diyelim.

• Selam arkadaşlar...Az çok elektronik, teknoloji, kurcalama meraklısıyım...Bu alana yeni merak saldım...

Kısa araştırmam sonucu 800hd almaya karar verdim..Sorularım şimdilik genel ve basit hatta evet hayır bile diyebilirsiniz...soru işaretlerimden kurtulayım...

1-24" hp monitörüm var hoparlörleri de...kutudan çıkacak dvi-hdmi kablosu ile hem görüntü hem ses alabileceğimi öğrendim..doğrumudur?Kısacası direk monitöre bağlasam kafi..?
    2-Orjinal almak istiyorum ve hepsidijital i buldum...güvenebilirmiyim?
    3-cccam uygunmudur?Sorun yaşarmıyım??

Başlangıç sorularım bunlar...teşekkürler..
  • quote:

Orijinalden alıntı: cancanax

Selam arkadaşlar...Az çok elektronik, teknoloji, kurcalama meraklısıyım...Bu alana yeni merak saldım...

Kısa araştırmam sonucu 800hd almaya karar verdim..Sorularım şimdilik genel ve basit hatta evet hayır bile diyebilirsiniz...soru işaretlerimden kurtulayım...

1-24" hp monitörüm var hoparlörleri de...kutudan çıkacak dvi-hdmi kablosu ile hem görüntü hem ses alabileceğimi öğrendim..doğrumudur?Kısacası direk monitöre bağlasam kafi..?
    2-Orjinal almak istiyorum ve hepsidijital i buldum...güvenebilirmiyim?
    3-cccam uygunmudur?Sorun yaşarmıyım??

Başlangıç sorularım bunlar...teşekkürler..

1) evet hem görüntü hem ses alabilirisn... benim dvi to hdmi kablom içten kesildi sesi vermiyordu dvi to hdmi çevirici aparat aldım(10tl) , hdmi kablo ile sorunsuz kullanıyorum..
    2)www.hepsisat.com hepsidigital.com fiyat araştırması yap öyle al
    3)uygunduır ..sorun yok şimdilik

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nihat1551 -- 27 Ağustos 2010; 9:05:43 >

• Cevaplar için teşekkürler uyarı püf noktası, dikkat edilmesi gereken önemli detay varsa bilmediğim, bilmem gereken...paylaşırsanız mutlu olurum...teşekkürler..
  • cihaza flashfxp programı dışında ip adresini bigisayar gezgininde adres satırınaftp://dreamın ip numarası şeklinde yazarak da cihaza ftp den ulaşabilirsiniz

kullanıcı adı : root
    şifre : dreambox

/media/hdd/backup/ içindeki cihazın oluşturduğu yedek dosyasını silin ve image klasöründeki enigma2settingsbackup.tar dosyasını buraya kopyalayın cihazda tekrar menu - kurulum yazılım yonetimi-sistem ayarlarını geri yukle den geri yükletin... setting ok !

buyrun 4 uydulu yeni kanal listesi (05 EYLUL 2010 )

1 turksat (sinematv epg ok)
    2 hotbirt
    3 eutelsat
    4 astra

http://rapidshare.com/files/417192068/enigma2settingsbackup.tar.gz

• Bu kanal listesi dm500 için de kullanılabilir mi acaba.. Yani listede hd kanballar olması sıkıntı yaratır mı.
  • Sorun lnb'den sanırım değiştirdim düzeldi hayret ya :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dragonball -- 6 Eylül 2010; 10:25:57 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fantayapar

Bu kanal listesi dm500 için de kullanılabilir mi acaba.. Yani listede hd kanballar olması sıkıntı yaratır mı.

yaratmaz ama aynı liste dm500 konusunda var

imagenin oduğu linkte mevcut
  • En iyi görüntü için hangi kabloyu tavsiye edersiniz?
    Parası hiç önemli değil çünkü arkadaşımın benden kötü lcdsi ve Vestel'in HD receiverı ile normal Kanal D'nin bile çok daha iyi ve canlı izlendiğine tanık oldum.Bizde HD kanallar bile o kadar olmuyordu acaba bu neyden kaynaklıdır ben kablodan vga çıkıştan öyle diye düşündüm vestel makine hdmi çıkış çünkü...
    Bir tavsiyede bulunabilir misiniz?
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.