Şimdi Ara

DREAMBOX için SCART 'ı YpbPr kabloya çevirme şeması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
10.920
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 31 TL+ Kargo'ya satın aldığım Scart 'ı YPbPr kabloya çeviren kablonun sizin için şemasını çizdim. Daha önceleri çok arayıp bulamamıştım. Çok fazla beceri istemeyen bu yöntemle Dreambox'tan çok daha kaliteli görüntü alabilirisiniz. Daha önce böyle birşey verilmemiş sanırım.

DREAMBOX için SCART 'ı YpbPr kabloya çevirme şeması

Ürünün linki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fktanik -- 14 Ekim 2009; 14:49:13 >

• Aynı kablonun altın kaplama uçlara sahip modelini ttaf-consumer.com dan çok daha ucuz fiyata temin edebilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: muratremix

Aynı kablonun altın kaplama uçlara sahip modelini ttaf-consumer.com dan çok daha ucuz fiyata temin edebilirsiniz.

Orada dikkat ettiysen sadece görüntü kabloları var. Sesi nasıl yapacaksınız. Extra audio çıkışından mı alacaksınız? Onun yerine bu kablo direk scart girişinden alıyor.
  • ses içinde 2x rca kablo aldım 3-5 lira mı neydi, o da altın kaplama.
  • quote:

Orijinalden alıntı: muratremix

ses içinde 2x rca kablo aldım 3-5 lira mı neydi, o da altın kaplama.

Bende onu diyorum dostum. O iki çıkışı ben Anfi için kullanıyorum. Televizyon için ses nerden gidecek. İşte scartın içinden aldığın bu çıkışları kullanıyorum. Optic kablo ile anfiye bağlıysa başka tabi
  • Niye daha kaliteli görüntü oluyor ? Sonuçta Dreambox tan çıkış scart çıkışı, component çıkış değil. TV ye giriş kısmını değiştirmenin çok etkisi olmayacaktır
    Şu var, benim tv de 2 scart giriş var, birinde bulanık ama digerinde ise net bir görüntü oluyor. Kısacası tv nin component girişi ile ilgili bir olayda olabilir. Yoksa Dreambox dan gelen görüntü kalitesinde bir artış olmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Drizzt_tr

Niye daha kaliteli görüntü oluyor ? Sonuçta Dreambox tan çıkış scart çıkışı, component çıkış değil. TV ye giriş kısmını değiştirmenin çok etkisi olmayacaktır
    Şu var, benim tv de 2 scart giriş var, birinde bulanık ama digerinde ise net bir görüntü oluyor. Kısacası tv nin component girişi ile ilgili bir olayda olabilir. Yoksa Dreambox dan gelen görüntü kalitesinde bir artış olmaz

Dostum 500s destekliyor ve menülerden seçiyorsun Component çıkış oluyor. Bunun mantığını başka forumda da yazmıştım(Biliyor olabilirsin) " bildiğim kadarı ile Ypbpr ile bağladığınız zaman Dream Box'a " kardeşim sen kendi eski model renk decoderinle video bilgilerini işleme, benim yeni aldığım son model LCD televizyonumun içindeki renk decoderine video bilgilerini HAM olarak gönder O işlesin, sen sadece ham video bilgilerini gönder ". Sistem böyle.
    Şunu söyleyeyim component bağlantıdan sonra menüler çok kaliteli bir şekilde net oldu. Yayınlarda da iyileşme oldu tabi. LCD televizyonum LG 42LH5020

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Allah Allah birde oyle deneyelim o zaman...Aynı çıkıştan seçime göre daha kaliteli görüntüyü gönderiyor olması ilginç
  • bende yapmaya başladım inşallah dediğin gibi sonuç alabilirim..
  • maalesef bende fiyasko . görüntü eskisinden daha kötü oldu...
  • Ben de LG 42PQ6000 İLE DREAMBOX 500s kullanıyorum ve scart-scart bağladım ancak görüntüden pek memnun değilim.

Scart-Ybpbr veya başka bir şekilde daha iyi görüntü alabileceğim hazır kablo veya kabloların linkini verebilir misiniz?

Teşekkürler,
  • quote:

Orijinalden alıntı: eatekbas

Ben de LG 42PQ6000 İLE DREAMBOX 500s kullanıyorum ve scart-scart bağladım ancak görüntüden pek memnun değilim.

Scart-Ybpbr veya başka bir şekilde daha iyi görüntü alabileceğim hazır kablo veya kabloların linkini verebilir misiniz?

Teşekkürler,

Buyur dostum, ben aldım 42LG5000 ile kullanıyorum. Gayet güzel.
    Sadece ses cızırtı yapıyor, onuda farklı bir ses kablosu ile çekersen sorun kalmıyor.

ÜRÜNÜN LİNKİ

BUNUDA ALCAN 3 ADET
    RCA to TOS

• quote:

Orijinalden alıntı: fktanik

quote:

Ben de LG 42PQ6000 İLE DREAMBOX 500s kullanıyorum ve scart-scart bağladım ancak görüntüden pek memnun değilim.

Teşekkürler,

Sadece ses cızırtı yapıyor, onuda farklı bir ses kablosu ile çekersen sorun kalmıyor.

ÜRÜNÜN LİNKİ

BUNUDA ALCAN 3 ADET
    RCA to TOS

Senden Allah razı olsun,

Linkini verdiğin kablodaki sarı olanı ve ses kablolarını (erkek uçlu olanlar) TV'ye bağlamıyacağız galiba. Ayrıca ses için aşağıdaki kablodan da 2 adet almam mı gerekiyor?

http://www.ttaf-consumer.com/2-x-PVC-RCA-2-x-PVC-RCA-Kompozit-Audio-Kablosu-24K-GOLD-2-Metre-85027,PR-1518.html

Böyle bir kablolama ile altın uçlu scart-scart kabloya göre gözle görülür bir iyileşme oldu mu sende?

Cevapların için şimdiden teşekkürler.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: fktanik

quote:

Teşekkürler,

ÜRÜNÜN LİNKİ

BUNUDA ALCAN 3 ADET
    RCA to TOS

Senden Allah razı olsun,

Linkini verdiğin kablodaki sarı olanı ve ses kablolarını (erkek uçlu olanlar) TV'ye bağlamıyacağız galiba. Ayrıca ses için aşağıdaki kablodan da 2 adet almam mı gerekiyor?

http://www.ttaf-consumer.com/2-x-PVC-RCA-2-x-PVC-RCA-Kompozit-Audio-Kablosu-24K-GOLD-2-Metre-85027,PR-1518.html

Böyle bir kablolama ile altın uçlu scart-scart kabloya göre gözle görülür bir iyileşme oldu mu sende?

Cevapların için şimdiden teşekkürler.

Evet dostum ilk sorun doğru, sarı, kırmızı(Audio), beyaz kablolar bağlanmıycak. Ses kabloları için linkini verdiğini alırsan daha iyi olur. Bende scarttan aldığım seste baya bir cızırtı oluyordu. Farklı kablo takınca sorun çözüldü.
    Kalite konusunda bence gözle görülür bir iyileşme oldu. Ama bende altın uçlu skart kablo olmadığından deneme şansım olmadı. Standart scartlara göre çok daha iyi görüntü aldım.

• Teşekkürler işime yaradı..
  • quote:

Orijinalden alıntı: -Pardus-

Teşekkürler işime yaradı..

Rica ederim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.