Şimdi Ara

Dropdownlist sorularım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
501
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar dropdownlistde dinamik olarak access veritabanından seçenekleri çekiyorum sonra bu seçeneklerden seçilen seçeneğe göre butona basıldığında başka sayfaya yönlendirilmesini istiyorum .bir türlü beceremedim.Anlatırken hatalarım olduysa affola daha yenı sayılırım ,duzeltırsenız sevınırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c0ns260 -- 27 Şubat 2013; 20:26:33 >

• şöyle yaparsın mesela accesde mesela alanların şöyle diyelim

Alanlar
    ----------
    alanno
    alanadi

adresler
    ----------
    alanno
    alanadres

adreslerdeki alanadreslere gidilicek adresleri kaydedersin mesela alanında muğla yazıyor alannosu 1 diğer tablodan alan no 1 e mugla.aspx yazcaksın adrese

Sonra datatable ile verileri comboboxa alıcaksın

valuemember ı alanno olucak display member ı alanadi o seçildiğinde valuesi gelicek yani

daha sonrasında ise comboboxın selected value changed olayına bir reader yardımı ile veriyi çekiceksin sql sorgun böyle olmalı
    "select * from adresler where alanno='"+combobox.selectedvalue+"'"

daha sonra ise

response.redirect(reader["alanadres"].toString())

ile yönlendirme yapıcaksın...
  • quote:

Orijinalden alıntı: _NumB_

şöyle yaparsın mesela accesde mesela alanların şöyle diyelim

Alanlar
    ----------
    alanno
    alanadi

adresler
    ----------
    alanno
    alanadres

adreslerdeki alanadreslere gidilicek adresleri kaydedersin mesela alanında muğla yazıyor alannosu 1 diğer tablodan alan no 1 e mugla.aspx yazcaksın adrese

valuemember ı alanno olucak display member ı alanadi o seçildiğinde valuesi gelicek yani

daha sonrasında ise comboboxın selected value changed olayına bir reader yardımı ile veriyi çekiceksin sql sorgun böyle olmalı

daha sonra ise

ilginiz için çok teşekür ederim başka sorularım olduğunda pm den atabilirmym?

• quote:

Orijinalden alıntı: c0ns260

quote:

Orijinalden alıntı: _NumB_

şöyle yaparsın mesela accesde mesela alanların şöyle diyelim

Alanlar
    ----------
    alanno
    alanadi

adresler
    ----------
    alanno
    alanadres

daha sonra ise

ilginiz için çok teşekür ederim başka sorularım olduğunda pm den atabilirmym?

tabiki yardımcı olmak isterim ama konu açarsan daha faydalı olur senin gibi sorun yaşıyanlar google aratmaları sonuçlarında sorunlarının cevaplarını bulabilirler

• Selamın aleyküm benimde sayfamda il ve ilçe dropdownlistlerim var birbirine veritabanından bağlı verileride veritabanından alıyor veri aldıkları tabloda seo diye alan oluşturdum benim isteğim dropdownlistte il ilçe seçildiği vakit il ve ilçenin seo sunu alsın ve o seo larla sayfaya yönlendirilsin seodakiler adres çubuğunda yazsın biraz karışık anlatmış olabilirim ama yapmak istediğim şey tam olarakta bu sitede var 90transfer.com sitenin banner ındaki arama sayfasını incelerseniz arama butonuna tıklayınca giden sayfanın url sini görmüş olacaksınız bu web sayfası asp ben bunu asp nete çevirmek istiyorum tabi bu konuda yeni olduğum içinde çok zorlandım hocam yardımcı olursanız çok duacınız olurum arkadaşın isteğiyle benim istediğim şey aynı aslında ama net bi cevap verilmemiş aslında anlatılanlar doğrultusunda yapamadım acaba kod şeklinde bir paylaşım yapmanız mümkünmüdür gerçekten çok duacınız olurum çok uzun zamandır aradığım ve bulamadığım şey bu olay. Dropdownlist sorularım

• quote:

Orijinalden alıntı: syazici5454

Selamın aleyküm benimde sayfamda il ve ilçe dropdownlistlerim var birbirine veritabanından bağlı verileride veritabanından alıyor veri aldıkları tabloda seo diye alan oluşturdum benim isteğim dropdownlistte il ilçe seçildiği vakit il ve ilçenin seo sunu alsın ve o seo larla sayfaya yönlendirilsin seodakiler adres çubuğunda yazsın biraz karışık anlatmış olabilirim ama yapmak istediğim şey tam olarakta bu sitede var 90transfer.com sitenin banner ındaki arama sayfasını incelerseniz arama butonuna tıklayınca giden sayfanın url sini görmüş olacaksınız bu web sayfası asp ben bunu asp nete çevirmek istiyorum tabi bu konuda yeni olduğum içinde çok zorlandım hocam yardımcı olursanız çok duacınız olurum arkadaşın isteğiyle benim istediğim şey aynı aslında ama net bi cevap verilmemiş aslında anlatılanlar doğrultusunda yapamadım acaba kod şeklinde bir paylaşım yapmanız mümkünmüdür gerçekten çok duacınız olurum çok uzun zamandır aradığım ve bulamadığım şey bu olay. Dropdownlist sorularım

Forumumuza hoş geldiniz, sefalar getirdiniz

• Teşekkür Ederim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Askerlik hakkında sorularım
    12 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.