arkadaslar biu siteme 3. xp kurulusu ama hala su dr watson probleminden kurtulamadim sistemden kaldirmayi denedim olmadi etkin calismasini durdurdum olmadi kafayi yiycem yakinda hic bir programi calistrmama izin vermiyor her program kapaniyor surekli kendi kendine devreye giriyor sizce problem nerede ne olur yardim edin en son zamandada ""the instruction at "0x7c882f9c" referenced memory at "0x7c882f9c". The memory could not be "written" hatasini veriyor ne yapacagimi bilemiyorum yardim edin ustalar ne olurr
dr watson windows sistemlerin standart debugger'ıdır, yani sistemde başka bir program hataya neden olduğu aşamada devreye girer. drwatson'u sistemden kaldıramazsın, çalışmasını durduramazsın ya da iptal edemezsin.
hataya neden olan başka bir yazılım olmalı. başta tema olmak üzere onlarca şey kurmuşsun gibi bunları kaldırmayı ya da sıfırdan tertemiz xp kurmayı dene. eğer sıfırdan kurduğun xp de hata veriyorsa, driver'ları güncellemeye çalış. sorun hala düzelmiyorsa donanımsal bir arıza olabilir. ancak hatanın içeriğinden sorunun yazılımsal olduğu anlaşılıyor.
kolay gelsin
Registry ile uğraşmışlığın varsa ,etkisiz hale getirmeyi yazayım. Ama 3 defa kurmuşsun sorun donanımsal gibi(ilk akla ram geliyor).
farklı bi xp cdsinden xp kurmayı dene.bazen cd içindeki driverlar cdnin bazı yerleri bozulduğundan okunamıyor yada bozuk cdden kopyalanan bi cd ise hiç xp cdsi içinde olmuyor ve yüklenmiyor.mümkünse orjinal cd bul ondan kur.
quote:
Orjinalden alıntı: hey joe
Registry ile uğraşmışlığın varsa ,etkisiz hale getirmeyi yazayım. Ama 3 defa kurmuşsun sorun donanımsal gibi(ilk akla ram geliyor).
ram hatası veren bi makina hiç açılmaz.öter durur.
quote:
Orjinalden alıntı: mustik61
quote:
Orjinalden alıntı: hey joe
ram hatası veren bi makina hiç açılmaz.öter durur.
kesinlikle hayır ram de problem olup da belli süre çalışan sonra reset ve mavi ekran veren arızalı ramler mevcut araştırırsan görebilirsin
sanirim ram lardan kaynaklaniyor cunki bi cok kereler mavi ekranla karsilastigim olmustu sanirim makinayi servise goturmem gerekecekk peki ben bu ramlerin arizali olup olmadigini nereden anlayabilirim bikac ram testi yapmistim ama bunda herhangi bir hata vermemisti