Şimdi Ara

DSG-2.BÖLÜM (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
1.527
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: haluk 23
    Benim de belim koltuk seçer ve Golf'ün sürüş pozisyonu benim de hoşuma gitmiyor arkadaşım.

Benim beğenime göre Golf'ün koltuk aşağıda - direksiyon yukarıda kalıyor.

Bu durum koltuğu yukarıya kaldırmak veya direksiyonu aşağıya indirmekle de bir yere kadar giderilebiliyor.

Direksiyon milinin çıkış yeri yüksekte kalıyor.

Forumda bir ben miyim diyordum (normalde çok beğeniyor olduğum) Golf'te bir hata-kusur bulan ama galiba yalnız değilmişim. :)

Leon'a baktın mı peki?

Güvendiğim 2 forumdaş Leon'u ciddi çok beğeniyorlar.

yok abi leon bakmadım.
    zaten golfü beğendiğim için değil yatırım amaçlı düşünüyorum. (2.eli iyi , kullan kullan aynı fiyata sat)
    2012 model sıfır bir araç için fiyatı çok iyi.

ama sınıf birincisi olacak kadar da malzeme kalitesi iyi değil.
    örneğin şu comfortline modelinden çektiğim bir fotoğraf.
    resmen çapakları maket bıçağı ile kazımışlar
     DSG-2.BÖLÜM

neyse konuyu dağıttım

• En iyisi Manuel almak. DSG sorunları ile uğraşmak gereksiz. Zaten tüketim de pek fark etmiyor. Kafa rahat olur.
    Ayrıca DSG'ye haketmediği yüksek bedeli de ödememiş olursunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Inque

En iyisi Manuel almak. DSG sorunları ile uğraşmak gereksiz. Zaten tüketim de pek fark etmiyor. Kafa rahat olur.
    Ayrıca DSG'ye haketmediği yüksek bedeli de ödememiş olursunuz.

Manuel viteste de ESP yok maalesef.

Baştan ESP ekletip sipariş vermek gerekiyor.

Bekleyebilen için güzel olur ama aceleniz var ise bu seçenek de eleniyor işte.
  • filolardaki dsg li jettalarane olacak merak ediyorum. Yeni moda oldu jettalardan şirket aracı yapmak. Geçen gün bornova vtanın yanındaki turkcelldeydim otoparkta bir 30 tane jetta vardı herhalde.
  • 2013 yılından sonra bir sorun kalmaz yenı kavramalarla geldiğinde .
    golf 7 de riske giriceklerini sanmam
  • Geçmiş olsun..
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: individual
    quote:

quote:

yakın zamana kadar 2.el dsg li bir araç almam diye düşünürken artık sıfır bile almam diye düşünüyorum.

Bildiğim kadarıyla bir süre daha DSG'li araç satışı yok.
    Yani istesen de alamıyorsun arkadaşım. :)

Valla Haluk abi geçen Golf 1.6 102 Trendline manuel için niyetlenip bayiye gittim.
    Açıkçası çok da kaliteli bir iç mekana sahip değil ve sürüş pozisyonu rahatsız geldi. (bel sorunlarım var)
    highline olunca içi güzel oluyor ama trendline yavan geldi

Benim de belim koltuk seçer ve Golf'ün sürüş pozisyonu benim de hoşuma gitmiyor arkadaşım.

Benim beğenime göre Golf'ün koltuk aşağıda - direksiyon yukarıda kalıyor.

Bu durum koltuğu yukarıya kaldırmak veya direksiyonu aşağıya indirmekle de bir yere kadar giderilebiliyor.

Direksiyon milinin çıkış yeri yüksekte kalıyor.

Forumda bir ben miyim diyordum (normalde çok beğeniyor olduğum) Golf'te bir hata-kusur bulan ama galiba yalnız değilmişim. :)

Leon'a baktın mı peki?

Güvendiğim 2 forumdaş Leon'u ciddi çok beğeniyorlar.

Leon'u ben de sürüş pozisyonu olarak iyi diye biliyorum. Bir tanıdığım Auris almıştı ve yarım saatlik kullanımda ciddi bel ağrısı yaşamaya başlayınca 1 ay geçmeden sattı ve Leon aldı. Şu anda ağrı vs yaşamıyor.

• o kadar japon dururken şu janjanlı kıytırık araçları alıyorsunuz. 2-3 sene ne olacak bu tsi ler dsgler merak ediyorum. Yine bizim millete girecek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: moral83
    Leon'u ben de sürüş pozisyonu olarak iyi diye biliyorum. Bir tanıdığım Auris almıştı ve yarım saatlik kullanımda ciddi bel ağrısı yaşamaya başlayınca 1 ay geçmeden sattı ve Leon aldı. Şu anda ağrı vs yaşamıyor.

Galiba Murad'dan bahsediyorsun. :)

Kendisiyle haberleşiyoruz.

4. günde sattı diye hatırlıyorum ben.

Ben de Aurisi aldığım gün satmak istemiştim ama eşim beğendi diye birkaç ay kullandım işte.

Auris'in koltukları bu yönden ciddi başarısız gerçekten.

Selamlar. :)
  • Golf 7 de durum ne olucak acaba, onundamı otomatiğini getirmicekler?
  • quote:

Orijinalden alıntı: plumpocket

Geçen yıl passat 1.4 tsi dsg variantımın komple şanzımanı değişmişti, servisin, Doğuş'un yaptıklarından sonra arabayı kelepir fiyatına takasa vermiştim. Eşimin de Golf dsg'si vardı, apar topar garantisini uzatmıştık. Son günlerde golfun şanzımanından gelen sesler arttı, kalkışta yoğun vibrasyon tarzında silkelemeler olmaya başaldı. Servise götürdüm, şanzımanın kavraması değişecekmiş. 3 hafta içinde Almanyadan gelecekmiş, parça gelinceye kadar aracı kullanabilirmişiz. Bu arada araç 8000 km'de 2011 model. Yeni bir DSG macerası başladı herhalde. Önce kavrama, mekatronik sonra komple şanzıman filan. Ama bu sefer önlemimi aldım 3 sene daha garanti var :)

konuyla ilgili vw diyaloga mail atın kavrama daha erken gelir

aynısı başıma geldi

• garanti uzatmak çözüm değil beyler

uzatılmış garanti fabrika garantisi gibi değil bilginiz olsun cebinizden para çıkabilir
  • Dsg konusu VW için iyice can sıkmaya başladı aslında toyotanın yaptığı gibi bir geri çağırma yapıp düzeltse şanzımanlarını çok daha iyi olur.
  • Cihan bey de geldigine gore konuyu terketme vakti gelmis de geciyordur. Gecmis olsun konu sahibi arkadasa. Hayirli gunler
  • Herkesin bir tanıdığında,akrabasında,arkadaşında bozuk DSG var

Bozuldukça daha çok satıyor herhalde
  • Dsg sanziman nasil satilmiyor anlayamadim,
    VW Cc, passat bunlar dsg sanzimanla catir, catir satiliyor.
    Hele Golf'te bu agirlik ve torka dayanamayan sanziman VW Cc de 160 Hp ve 240 torka nasil dayanacak 1.4 Tsi da yine 7 Dsg kuru kavrama veriliyor.
    Cc alacaksam bir bu yuzden almam.
    Full kapasitesine yakin degerlerde arac olur mu yahu, ne olacak o aracin yarin bigun hali ve dolayisiyla sahiplerinin hali.
    Gece gunduz Vag yonetici ve muhendisleri ile karmasik akraba iliskilerine girerler :)
  • Yahu nasıl birşey bu VW. Bozulmasa gerçekten sürüş zevki ,konforu, hızlanma, yakıt tüketimi çoğu araca göre daha iyi. Kalkışlarda DSG'nin tadı şu an kullandığım 7G-tronikten daha iyi. Ama bozuluyor işte. Arıza yaşamayan şanslıların araçlarını öve öve bitirememesini anlıyorum. Arıza yaşanınca da insanı çileden çıkartacak durumlar oluşuyor. Arıza yaşamayanlar forumdaki şiddetli VW savunucuları herhalde.
    Sanırım DSG için acele ettiler. Limitlerde bir şanzıman 7-dsg. Daha dayanıklı olmalıydı.
  • quote:

quote:

quote:

yakın zamana kadar 2.el dsg li bir araç almam diye düşünürken artık sıfır bile almam diye düşünüyorum.

Valla Haluk abi geçen Golf 1.6 102 Trendline manuel için niyetlenip bayiye gittim.
    Açıkçası çok da kaliteli bir iç mekana sahip değil ve sürüş pozisyonu rahatsız geldi. (bel sorunlarım var)

geçen aylarda bende niyetlendim. Grande Punto mu 21 e satıp üzerine kredi ile alacaktım ancak lpg olmadan binilmez ve lpg ye sıcak bakan birisi değilim. lpg yi geçtim jant alayım bir iki ekleme yapayım deyip lpg takında fiyat 40'ı buluyor. 40 ona verene kadar temiz tdci focus bulurum dedim sonra otomatik benzinli focus'a niyetlendim falan derken benim arabanın elektroservo direksiyonu arızalandı kaldı öyle.
    golf'deki oturuş pozisyonu aslında benim sevdiğim tarzdan. kendi aracımda bile koltuk aşağıda direksiyon biraz yukarda ayarlı. daha rahat ediyorum ve arabaya daha hakim hissi alıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Du Hast

quote:

quote:

quote:

geçen aylarda bende niyetlendim. Grande Punto mu 21 e satıp üzerine kredi ile alacaktım ancak lpg olmadan binilmez ve lpg ye sıcak bakan birisi değilim. lpg yi geçtim jant alayım bir iki ekleme yapayım deyip lpg takında fiyat 40'ı buluyor. 40 ona verene kadar temiz tdci focus bulurum dedim sonra otomatik benzinli focus'a niyetlendim falan derken benim arabanın elektroservo direksiyonu arızalandı kaldı öyle.
    golf'deki oturuş pozisyonu aslında benim sevdiğim tarzdan. kendi aracımda bile koltuk aşağıda direksiyon biraz yukarda ayarlı. daha rahat ediyorum ve arabaya daha hakim hissi alıyorum

Fiyat gerçekten güzel gibi geliyor ama trendline çok boş, üstüne benzin fiyatlarının tavan yaptığı şu zamanlarda 1.6 102hp motor alınacak motor değil bence. 1.6 + LPG + Trendline kombinasyonu bir araçtan keyif alınabileceğini sanmıyorum doğrusu.

1.4 TSI 122 + Higline en ideal golf bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: BenGiDeR

quote:

Orijinalden alıntı: Du Hast

quote:

quote:

quote:

Fiyat gerçekten güzel gibi geliyor ama trendline çok boş, üstüne benzin fiyatlarının tavan yaptığı şu zamanlarda 1.6 102hp motor alınacak motor değil bence. 1.6 + LPG + Trendline kombinasyonu bir araçtan keyif alınabileceğini sanmıyorum doğrusu.

1.4 TSI 122 + Higline en ideal golf bence.

trendline boş oğlu boş ancak şu an kullandığım araçta baya boş. digital klimaydı, yağmur sensörüydü bilmemne ihtiyacım değil. biraz daha konforlu ve motoru sağlam araç gerekiyor işin esası. yalnız hız sabitleme gibi donanım benim olmazsa olmazlarımdan. araba senede 10000 bilemedin 12 bin km yol yapıyor hepsi uzun yolda. şehir içinde 2 bin anca yapıyorumdur. 1.4 tsi'da güzel motor benim gibi insanlara hitap eden. uzun yolda yormaz, arada bir 200 - 300 mt motoru sıkıştıranlar içinde iyi performans verir ama benzin işte pahalı namuzsuz.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.