Geçen yıl passat 1.4 tsi dsg variantımın komple şanzımanı değişmişti, servisin, Doğuş'un yaptıklarından sonra arabayı kelepir fiyatına takasa vermiştim. Eşimin de Golf dsg'si vardı, apar topar garantisini uzatmıştık. Son günlerde golfun şanzımanından gelen sesler arttı, kalkışta yoğun vibrasyon tarzında silkelemeler olmaya başaldı. Servise götürdüm, şanzımanın kavraması değişecekmiş. 3 hafta içinde Almanyadan gelecekmiş, parça gelinceye kadar aracı kullanabilirmişiz. Bu arada araç 8000 km'de 2011 model. Yeni bir DSG macerası başladı herhalde. Önce kavrama, mekatronik sonra komple şanzıman filan. Ama bu sefer önlemimi aldım 3 sene daha garanti var :)
DSG ler gercekten sorunlu. Okuldan bı arkadaşımın da golf dsg de problem var
quote:
Orijinalden alıntı: `bELa
DSG ler gercekten sorunlu. Okuldan bı arkadaşımın da golf dsg de problem var
garantiyi uzattınızda yarın öbür gün bu kullanıcı hatası deyip göndermesinler geriye
quote:
Orijinalden alıntı: tLqA
garantiyi uzattınızda yarın öbür gün bu kullanıcı hatası deyip göndermesinler geriye
o şekilde bir uygulama olacağını sanmıyorum. Vw otomatik araçlarda kullanıcı hatası dediğini hiç görmedim, duymadım. Bazı ufak tefek vuruntu tarzı şikayetler için normal dedikleri oluyor. ancak o şikayeti arıza olarak kabul ettikleri anda, garantili veya artıgarantili araç sahibini suçladıklarını görmedim.
quote:
Orijinalden alıntı: oquzdag
quote:
Orijinalden alıntı: tLqA
o şekilde bir uygulama olacağını sanmıyorum. Vw otomatik araçlarda kullanıcı hatası dediğini hiç görmedim, duymadım. Bazı ufak tefek vuruntu tarzı şikayetler için normal dedikleri oluyor. ancak o şikayeti arıza olarak kabul ettikleri anda, garantili veya artıgarantili araç sahibini suçladıklarını görmedim.
Alıntıları Göster
Garantiyi uzattırdığınız iyi olmuş gerçekten.
quote:
Orijinalden alıntı: haluk 23
Alıntıları Göster
Hadi siz garantiyi uzattinizda 3-5 yil sonra ikinci elde ne olucak bu araclarin hali? ABD'de bildigim kadariyla DSG icin garanti suresi 10 yil. TR'de henuz boyle bir garanti yok galiba? bir bilginiz var mi bu konuda?
quote:
Alıntıları Göster
Garanti olunca niye seviniliyor onu anlamıyorum. 1-2 yaşındaki araçlarla bile bile servis köşelerinde rezillik çekmeye ne kadar meraklısınız arkadaş.
Mal bozuk mal işte belli etti kendini artık. Almayacaksın.
Garanti olunca niye seviniliyor onu anlamıyorum. 1-2 yaşındaki araçlarla bile bile servis köşelerinde rezillik çekmeye ne kadar meraklısınız arkadaş.
Mal bozuk mal işte belli etti kendini artık. Almayacaksın.
Alıntıları Göster
Bence siz eşinizin aracını da satın, elinizi ayağınızı çekin VW'den üzüldüm yani güldüğüme bakmayın, büyük şanssızlık...
Bu şanzimanlarin gerçekten sorunu var anlaşilan..
quote:
Orijinalden alıntı: Janjan
Bence siz eşinizin aracını da satın, elinizi ayağınızı çekin VW'den üzüldüm yani güldüğüme bakmayın, büyük şanssızlık...
Alıntıları Göster
Yakın arkadaşımın dsg'side aynı oldu Almanya'dan komple şanzıman getirdiler
quote:
Orijinalden alıntı: Tek varis
Alıntıları Göster
Aynı şekilde arkadaşımın babasının da Dsg Passat'ında sorun varmış. Yeni kavramalar gelecek diye bekletiyorlarmış. Bu Doğuş alem bir firma, parça garantiden değişiyor olan işçilerine oluyor. Hani sırf bu yüzden bilmem kaç tane ustası bu sorunlarla ilgileniyordur.
quote:
Orijinalden alıntı: Stones
Aynı şekilde arkadaşımın babasının da Dsg Passat'ında sorun varmış. Yeni kavramalar gelecek diye bekletiyorlarmış. Bu Doğuş alem bir firma, parça garantiden değişiyor olan işçilerine oluyor. Hani sırf bu yüzden bilmem kaç tane ustası bu sorunlarla ilgileniyordur.
Alıntıları Göster
yakın zamana kadar 2.el dsg li bir araç almam diye düşünürken artık sıfır bile almam diye düşünüyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: Tek varis
Alıntıları Göster
Hayır arkadaş,bir iki kişide sorun olsa anlarım da DSG'ler komple hatalı üretim heralde.DSG'si olup dasorun yaşamayan yok.
quote:
Orijinalden alıntı: individual
yakın zamana kadar 2.el dsg li bir araç almam diye düşünürken artık sıfır bile almam diye düşünüyorum.
Bildiğim kadarıyla bir süre daha DSG'li araç satışı yok.
Yani istesen de alamıyorsun arkadaşım. :)
quote:
Orijinalden alıntı: Derin Mavi
Hayır arkadaş,bir iki kişide sorun olsa anlarım da DSG'ler komple hatalı üretim heralde.DSG'si olup dasorun yaşamayan yok.
Alıntıları Göster
Bu arada hanım şanzımanın sorunlu olduğunu anlamadı. Hanıma bak şimdi şu sesi duydun mu diyorum, yok diyor, sesi sokaktan geçenler bile duyuyordur. Araba kalkışta silkeleniyor, dorrrrrrrrrrr diye titreşiyor, normal sanıyor :). Hatunlar arabanın sorunlu olduğunu yolda kalmadıkça anlamıyor herhalde :), kimbilir arabası normal zanneden kaç bozuk DSG'li kullanıcı vardır. Sizce bu araba elden çıkarılmalı mı?
quote:
quote:
Bildiğim kadarıyla bir süre daha DSG'li araç satışı yok.
Yani istesen de alamıyorsun arkadaşım. :)
Valla Haluk abi geçen Golf 1.6 102 Trendline manuel için niyetlenip bayiye gittim. Açıkçası çok da kaliteli bir iç mekana sahip değil ve sürüş pozisyonu rahatsız geldi. (bel sorunlarım var) highline olunca içi güzel oluyor ama trendline yavan geldi
quote:
Orijinalden alıntı: plumpocket
Bu arada hanım şanzımanın sorunlu olduğunu anlamadı. Hanıma bak şimdi şu sesi duydun mu diyorum, yok diyor, sesi sokaktan geçenler bile duyuyordur. Araba kalkışta silkeleniyor, dorrrrrrrrrrr diye titreşiyor, normal sanıyor :). Hatunlar arabanın sorunlu olduğunu yolda kalmadıkça anlamıyor herhalde :), kimbilir arabası normal zanneden kaç bozuk DSG'li kullanıcı vardır. Sizce bu araba elden çıkarılmalı mı?
Alıntıları Göster
2. elde birsürü dsg şanzımanlı araç war. Bunları alanın way haline arkadaş..
quote:
Alıntıları Göster
Düzeltmeyi düşünüyorlar mı acaba?
quote:
Alıntıları Göster
benim için, durum tamamen düzelene kadar DSG olayı bitmiştir......
DSG'li araç sahiplerinin de garantilerini "acil" uzatmalarını tavsiye ederim.
quote:
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: individual yakın zamana kadar 2.el dsg li bir araç almam diye düşünürken artık sıfır bile almam diye düşünüyorum.
Bildiğim kadarıyla bir süre daha DSG'li araç satışı yok. Yani istesen de alamıyorsun arkadaşım. :)
Valla Haluk abi geçen Golf 1.6 102 Trendline manuel için niyetlenip bayiye gittim. Açıkçası çok da kaliteli bir iç mekana sahip değil ve sürüş pozisyonu rahatsız geldi. (bel sorunlarım var) highline olunca içi güzel oluyor ama trendline yavan geldi
Benim de belim koltuk seçer ve Golf'ün sürüş pozisyonu benim de hoşuma gitmiyor arkadaşım.
Benim beğenime göre Golf'ün koltuk aşağıda - direksiyon yukarıda kalıyor.
Bu durum koltuğu yukarıya kaldırmak veya direksiyonu aşağıya indirmekle de bir yere kadar giderilebiliyor.
Direksiyon milinin çıkış yeri yüksekte kalıyor.
Forumda bir ben miyim diyordum (normalde çok beğeniyor olduğum) Golf'te bir hata-kusur bulan ama galiba yalnız değilmişim. :)
Leon'a baktın mı peki?
Güvendiğim 2 forumdaş Leon'u ciddi çok beğeniyorlar.