Şimdi Ara

DSG 7 - DSG 6 (Kavrama-Mekatronik-Şanzıman-Yazılım Problemleri) (26. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
868
Cevap
38
Favori
400.027
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: dogacelektronik

Vag grubu araçların Dsg beyinlerine yeniden yazılım yüklemek ve mevcut yazılımı güncellemek için İtalyan markası olan MagPro2 X17 cihazı kullanılmaktadır.
    Bu cihaz ile araçlarda Dsg şanzuman kodlama, Egr İptali ve Dpf iptali, Chip tuning vs bütün işlemleri yapabilirsiniz.

hocam selamlar,

dediğiniz güncelleme işlemleri renault megane 2 dizel motorların ecuları için orijnal olarak mümkün mü ? yeri değil burası ama görmüşken sorayım dedim.

• SR28 S kullanıcısına yanıt
    Hocam mercedes 7g-tronic tork konvertörlü bir tam otomatik şanzıman ve kendi üretiyor. Dct ise çift kavrama olanı ve bildiğim kadarıyla onu vw gurubundan tedarik ediyor. Hatta yakın zamanda bir anlaşma yapmışlardı arıza verme oranıyla ilgili vw garanti vermişti. Yanlışım varsa düzeltin lütfen.

Arkadaşlar bu dsg olayıyla ilgili bimere şikayet yazan var mı? Garanti süresi ve içeriğiyle ilgili. Forumu okuyunca çoğu kişinin mağdur olduğu görülüyor ama arızada geçen süre aracı kullanamıyorsunuz ve az da olsa değer kaybına sebep olabiliyor. Bunları kimse şikayet etmiyor mu acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjkoptimus -- 26 Aralık 2016; 17:15:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: grkankot2

quote:

Orijinalden alıntı: bjkoptimus

Hocam mercedes 7g-tronic tork konvertörlü bir tam otomatik şanzıman ve kendi üretiyor. Dct ise çift kavrama olanı ve bildiğim kadarıyla onu vw gurubundan tedarik ediyor. Hatta yakın zamanda bir anlaşma yapmışlardı arıza verme oranıyla ilgili vw garanti vermişti. Yanlışım varsa düzeltin lütfen.

Arkadaşlar bu dsg olayıyla ilgili bimere şikayet yazan var mı? Garanti süresi ve içeriğiyle ilgili. Forumu okuyunca çoğu kişinin mağdur olduğu görülüyor ama arızada geçen süre aracı kullanamıyorsunuz ve az da olsa değer kaybına sebep olabiliyor. Bunları kimse şikayet etmiyor mu acaba?

şikayetvar'dan bile kaldırmış doğuş para vererek

Doğrudur hiç şaşırmam. Geçen arkadaşlarımla konuştorum vw forumunda 780 km de arıza yapmış skoda rapid vardı. Vatandaş uğraşamam ben demiş anlaşma yoluna gitmiş. Hakkını aramaya kalksa en son bilirkişiye kalsa danışma işi bilirkişiyi de satın alırlar elin bomboş kalırsın.

• 2009 119000 passat 1.4 tesi 122 dsg 7 ileri passat aldım seviniyoduk aracı ucuz aldık diye megerse adam bize kitlemiş bendede kalkarken vuruntu yapıyor 1 dden 2 gecerken benimde aynı şekildşanzuman yağı değişti güncelleme yapıldıdedendi hayır şanzuman yağı değişmiyor ekleniliyor 1 lt veya 2 litre çünkü aracın burcunu değiştirdim aracın altına girdik baktık şanzuman yağı kapağı açılmamış bile şimdi ise vuruntu arttı birde vites gecişleri neredesyse s ye almış gibi oldu bende diyorum ya mekatronik yada kavrama birde yağdan sonra durduğu yerde vites geçisinde tık tık diye ses geliyor.ctesi servise gideceğim sonucunu paylaşırım
  • 2011 model dsg7 1.6 tdi caddy aracımızın bakımlarını özel servisde yaptırıyordum. 1 den 2 ye çok çabuk geçiyor, bazende hafif titreme oluyordu. Bir tanıdığımın yetkili servisde tanıdığı varmış, bugun onun yanına gittik. Aracın şasesinden bakarak recall ve aksiyonu olduğunu söyledi. Bagaj amortisörlerinden dolayı recall listesine düşmüş, pazartesi amortisörleri değiştirecekler. Aksiyon ise dsg sistemine gelen bir güncelleme dediler. Onuda pazartesi günü halledecekler. Aracım şu an 140.000km de, 105.000km de garantiden kavrama ve mekatronik değişmişti, inşallah bu güncelleme ile de titreme sorunu giderilir. 2011 dsg7 araç sahipleri yetkili servise uğrayıp herhangi bir aksiyon olup olmadığını kontrol ettirsinler.
  • HaTToRi kullanıcısına yanıt
    105 binden önce kavrama ve mekatronik değiştiniz mi değişmediyseniz iyi kullanmışsınız

• 105000 den önce değişmedik evet. Onuda sürekli uzun yolda kullanmış olmamıza bağlıyorum. İşyerim şehir merkezinden 35km uzakta ve 30km si otoban. Güncellemeyi yükletelim bakalım nasıl olacak. Başka yokmu acaba servisde dsg7 güncellemesi yaptıran?

• HaTToRi kullanıcısına yanıt
    Benim araca geçen yıl güncelleme yapılmıştı, çarşamba günü için 30 bin bakımına randevu aldım cihaza bağlatıp güncelleme var mı diye tekrar kontrol ettirmeyi düşünüyorum, sonucu paylaşırım.
  • Selamlar iyi forumlar,

Benim merak ettiğim birşey var, çok sayıda yorum yapıldığı için hepsini okuyamadım kusura bakmayın inşallah sorduğum sorunun cevabı bunların arasında yoktur.
    Merak ettiğim konu ise 2011-2012-2013 model Scirocco alma niyetideyim. Araçları çoğunlukla gençler kullandığından dolayı piyasadaki 2. ellerin çoğu hasarlı herhangi bir volkswagen serviste dsg ile alakalı olarak bu araç sorunlu veya bu araçta dsg değişmiş tamir edilmiş cevabı alabilirmiyim? veya bu aldığım cevaptan iyi olan dsg nin tamir edilmiş olması mı yoksa yok şuana kadar hç el sürülmemiş denmesimi?
    Yardımlarınız için teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fakeuss

Selamlar iyi forumlar,

Benim merak ettiğim birşey var, çok sayıda yorum yapıldığı için hepsini okuyamadım kusura bakmayın inşallah sorduğum sorunun cevabı bunların arasında yoktur.
    Merak ettiğim konu ise 2011-2012-2013 model Scirocco alma niyetideyim. Araçları çoğunlukla gençler kullandığından dolayı piyasadaki 2. ellerin çoğu hasarlı herhangi bir volkswagen serviste dsg ile alakalı olarak bu araç sorunlu veya bu araçta dsg değişmiş tamir edilmiş cevabı alabilirmiyim? veya bu aldığım cevaptan iyi olan dsg nin tamir edilmiş olması mı yoksa yok şuana kadar hç el sürülmemiş denmesimi?
    Yardımlarınız için teşekkür ederim.

volkswagen servisinde eğer araç servis bakımlıysa tabiki orada yapılan işlemleri görebilirsiniz.dsg kavramasının değişmesi iyi birşey ama siz aldıktan sonra bir daha değiştirmeyeceğiniz anlamına gelmiyor.kavrama sarf malzeme olduğu için tükendiğinde değiştirilmesi gerekiyor,aynı manuel araçlardaki baskı balatanın ömrünün bitmesi gibi.eğer aldığınız araç servis bakımlı ise vw yetkili servisi garantiden değiştiriyor,sadece işçilik ücretini alıyor.değiştirdiği parçaya da ayrıca 2 yıl garanti veriyor.
    scirocco araçlar spor araç olduğu için kullanıcın araca nazik bir şekilde kullanacağını zannetmiyorum,şanzımanı hor kullanmış olabilir.bunu göze almalısınız ama araç servis bakımlı ise bir sorun çıktığında garantiden yaparlar.

• Merhaba arkadaşlar 2014 1.4 TDI DSG Polo almayı düşünüyorum bu dsg sıkıntısı bu araçlarda hala mevcut mudur veya bu araç yerine Leon 1.6 TDI 2013 sonrası almayı düsünsek bu araçlarında şanzımanında sorunla karşılaşma ihtimali yüksek midir bilenler yardımcı olursa sevinirim
  • arkadaşlar ben 2006-07-08-09 otomatik passat düşünüyorum lakin dsg den dilim yandığı için çok korkuyorum ne önerirsiniz elimde dsg hatası 4 bin TL ye giderilmiş jetta var lütfen fikir sunun?

• 2011 1.6 tdi golf aracım ile dün yolda kaldım. Vitesi gösteren yerde ingiliz anahtarı yanıp sönmeye başladı. 115 bin km de aracım. 2. El almıştım 70 bindeyken. İlk sahibi mekatronik değişimi yapıldığını söylemişti. Maltepe erel volkswagen e çektirdim aracı. Kavramadan olduğunu düşünüyorlar mekatronikte değişirse yaklaşık 9-10 bin tl gibi bir rakamdan bahsedilse de tüm bakımları yetkili servisde yapıldığı için sadece bin lira gibi bir işçilik alacaklarını söylediler. Sanıyorum ortalama 60 binde bir bu hatayla karşılaşılıyor dsg şanzumanlarda.

• bekbus B kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun. Sanırım baskı balata ömrünü tamamlamış, bu km normal sayılır manüel olsaydı yine kullanım tarzına bağlı baskı balata bu km lerde değişecekti onunda maliyet bin tl yi bulurdu. İnşallah Mekatronik'te sıkıntı yoktur.
  • Geçen ay 2013 model aracıma DSG ye güncelleme yapıldı fark olarak dikkatimi çekenler.
    1 den 2 ye geçiş daha yumuşak geçiyor eskiden vuruntu yapıyordu şimdi o durum yok hissedilmiyor.
    Çok düşük devirde bile aşırı gaza basmadıkça vites düşürmüyor
    3 vitesten sonra 1600 devirde vites yükseltiyor önceden 1800 civarıydı sanırım.
  • 2010 model 60 bin km'de 7 ileri dsg jetta bakıyordum. Fiyatıda 55 bin tl. Sahibi, ilk kalkışta titreme var ama sadece sürücü hissediyor. Bir de çok ısınınca filan bişiler dedi.

Ustama sordum, kavraması değişecek 3.500 lira dedi. Sahibi de bir şey olmaz vs dedi

Bende vaz geçtim almaktan. 6 ileri dsg şanzıman olmayanı kullandım sorunu yoktu.

Hadi kavrama değiştin, 100 bin km'de bir değişmesi gerekirmiş sanırım.

• Stones kullanıcısına yanıt
    İlk kalkıştaki titreme benim aracı 0 olarak aldığım ilk günden beri var, 1 nci vitesin tork değeri yüksek olduğu için baskı balatanın ene ufak yalpalaması titremeye neden oluyor, vites geçişlerinde veya ikinci viteste titreme yoksa sorun değil, manüel viteslerde bile 1 nci viteste kalkışta çoğunlukla titreme yapıyor.
    Baskı balata değişimi kullanıma bağlı 30 da gider 100 belli bir değişim periyodu yok kullanımla ve kullanılan trafik yoğunluğuna bağlı. Çoğunlukla Ş.İçi kullanılıyorsa ömrü Ş.Dışına göre daha kısa olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mşah

İlk kalkıştaki titreme benim aracı 0 olarak aldığım ilk günden beri var, 1 nci vitesin tork değeri yüksek olduğu için baskı balatanın ene ufak yalpalaması titremeye neden oluyor, vites geçişlerinde veya ikinci viteste titreme yoksa sorun değil, manüel viteslerde bile 1 nci viteste kalkışta çoğunlukla titreme yapıyor.
    Baskı balata değişimi kullanıma bağlı 30 da gider 100 belli bir değişim periyodu yok kullanımla ve kullanılan trafik yoğunluğuna bağlı. Çoğunlukla Ş.İçi kullanılıyorsa ömrü Ş.Dışına göre daha kısa olur.

Hacım bunlarda baskı balata yok. Kavrama demek istediniz sanırım. Kimi 1.500'e hallolur demiş, ustada 3.500 dedi. Benzin/lpg'li araç, torku çok kuvvetli değil ki?

• Stones kullanıcısına yanıt
    DSG 6 larda yağlı kavrama var DSG 7 lerde kuru. Kuru olmasının sebebi baskı balata olması aynı manuel şanzımanlar gibi, çift kavrama denmesinin sebebi iki adet balata kullanılması o yüzden DSG 6 lar daha sorunsuz dur.

• DSG zede olarak kervana bizde katıldık, özenli ve bilinçli kullanmama rağmen 34,000 km de kavrama değişti. Aracım 2013 model garanti bitmesine rağmen iyi niyetten 600 tl ödedim. Er veya geç bu sorun yaşanacaktı ama bu kadar erken olacağını sanmıyordum, değişen kavrama üzerine 2 kere güncellenmiş kavrama çıkmış inşallah Mekatronik uyumsuzluk yaşayıp sorun çıkarmaz.
  • 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.