Şimdi Ara

DSG 7 - DSG 6 (Kavrama-Mekatronik-Şanzıman-Yazılım Problemleri) (31. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
868
Cevap
38
Favori
400.344
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. 1.4 tsi dsg tiguan 0 km alma arifesindeyim. Ancak dsg sıkıntı çıkarır mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • debonair6666 D kullanıcısına yanıt
    Zamanında 2012 Audi 1.6 tdi S-tronic (DSG) aldım, nerden bileyim ben Audi'yi bağımsız bir marka sanarken bir de öğrendim ki VW Group bünyesinde, motoru ve şanzımanı VW üretimi olan bir alt firmaymış. Böylece 66.500 km'de S-tronic (DSG) şanzıman mekatroniği elimde patladı. Sizin aracınızda da motor gücü nedeniyle aynı DQ200 kodlu 7 ileri kuru çift kavramalı otomatik şanzıman yer alacaktır (değişikliğe gidilmediyse). Anlayamadığım bu kadar çok sayıda arızalanan bir şanzımanın bulunduğu araçların bu kadar çok sayıda satılmasıdır. Üstelik VW Group'un bu şanzıman/mekatronik/kavrama arızaları tüm dünyada ün salmışken nasıl oluyor da bu emisyon üçkağıtçısı firma bu kadar çok satış yapıyor. Ben mi; bir daha ne VW Group araçlarına yaklaşırım ne de kimseye tavsiye ederim, bana hediye edilse binmem satar başka araba alırım.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • trajikomedi T kullanıcısına yanıt
    Tiguanlarda yaş kavrama 6 ileri var

• debonair6666 D kullanıcısına yanıt
    haklısınız sizin araçta DQ250 kodlu 6 ileri yaş kavramalı şanzıman yer alıyor... yine de bu şanzımanı da iyice araştırmanızı öneririm...yaşadıklarımı bir ben bilirim, araç seyir halindeyken vitesin boşa düşmesi, dolayısıyla gazın tepki vermemesi, panikle sağa çekmeye çalışmam, tam bir can pazarı...yerimde siz olsaydınız bir daha VW Group otomatik vites araçlarından alır mıydınız ya da birine önerir miydiniz?

• Teşekkürler BMW ye döndüm... saygılarımla

• Merhaba arkadaşlar. Benim araç da 2009 1.6 golf benzin DSG. Araç 1.5 senedir bende.
    Birinci sene bitince vites göstergeleri yanıp söndü. Ben de mekatronik değiştirdim özel serviste.
    Vuruntu vardı hep 1den 2ye geçerken veya 2-3, 3-2 nci vitesler arasında. İlk zamanlarda da vardı ancak şu an daha bir arttı.
    Ne olabilir sorun sizce?
  • mehmetinho M kullanıcısına yanıt
    Büyük bir ihtimal kavrama eğer değişmediyse.
  • Teşekkürler cevap için. Ancak ben yanlış yazdım 1-2 geçişlerinde yok. Ustaya gidince de olmuyor :D
    ısınınca oluyormu?
    ustaya ısıtıp gidin :)
    Araç DSG6 mı yoksa DSG7, eğer 7 ise araç soğuk iken geçişler benimde bazen biraz hissediliyor her seferinde şanzıman farklı çalışıyor bazen çok pürüzsüz bazen vuruntulu karakteri değişiyor.
  • Benim kavrama sıkıntılı anlaşılan. Kavrama ne kadara gelir bana sizce arkadaşlar? İstanbul'dayım :)
    araç servis bakımlıysa 600-700 e serviste halledilir 2 yıl garantili olarak.
    dışarıda 2500 e yapılır.
  • Maalesef servis bakımlı değil. Kimi usta mekatronik diyor kimisi kavrama diyor. Satmayı düşünüyorum çünkü kavramayı yaptırsam bile 2000 tl verip olmayacak diye düşünüyorum. Ya sorun mekatronikte ise yine diyorum. Servis zaten 15bin TL istiyor. Satsam da ne alacağım 50bin liraya :)
    net arızasını bulan yere yaptırın.
    örnek olursa:
    bende 6 ileri tam otomatik araç var vites geçişlerinde vurma başladı ısınınca çok sert vuruyor.
    6-7 tane şanzıman ustası gezdim 5 i açarız bakarız 1300 de tutar 2500 de tutar açınca belli olur 1-2 gün sürer dedi.
    2 tanesi bu aracın arızası belli 1500 e yaparız 1 yıl garanti veririz içini açınca falan ekstra bişey çıkmaz sabah bırakır akşama alırsın dediler.
    bende bu ikisinden birinde yaptıracağım bu hafta içi.

onun için sizde iyi bir şanzımancıya gidin arızaya baksınlar ,derlerki kavrama sorunu 2000 tl ya da ikisi birden değişecek 4000 tl.
    ona göre el sıkışırsın yaptırırsın.
    öyle yok kavrama ama mekatronikte olabilir diyen yer işi bilmiyordur.
    kavramanın sıkıntısı bellidir kalkışta ve 2. viteste yavaş hareket ederken titrer.
    mekatronikte ise vites geçişlerinde vurma sallama bazende kaçırma vardır.
    araştırın iyi bir şanzımancıya gidin.
    ben uzun araştırmalarım sonucu ankarada aydoğmuş şanzımanda yaptıracağım aracımı.

• Kral1840 istanbuldamısın hangi ustaya gidiyorsun ?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • kral1840 kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle haklısınız. Aydoğmuş çok iyi tavsiye ederim daha önce iki kere gittim. .Ustaya gidiyoruz adam göz ucuyla bile bakmıyor ki çırak söküyor takıyor kafasına göre. Basıncı kontrol etmeden açıyor. Usta basınç nasıldı diyor çırağa. Bilmiyorum diyor çırak. Ben hiç mücadele etmeyeceğim. Arabanın yakışıklı fotolarını çekip haftaya satacağım. alan arkadaş yaptırsın artık. bıktım artık saçma sapan insanlar ile muhattap olmaktan. Hayır arabaya üzülmüyorum yani sanayide saçma sapan vakit kaybı yapıyorum. Anlayan eden de yok. Hemen değiştirelim abi diyorlar. neden diyorsun bakıyor kekeliyor. sebep yok. Neyse teşekkürler.
  • ufukturk79 U kullanıcısına yanıt
    ankaradayım,aydoğmuş şanzımana gideceğim.
  • Arkadaşlar merhaba. Aracım 2016 model seat ibiza 1.0 ecotsi dsg 23.000 km. Bu gün ilk defa seyir halindeyken anlık olarak '' Hata vitesi p konumuna getirin servis '' uyarısı aldım. Yaklaşık bir saniye ekranda görünüp söndü.

Forumlarda araştırdım kadarıyla vites kutusuyla ilgili bir arızaymış ve parça değişimi yapılanlar olmuş... Başına bu durum gelen var mı? Geçici bir hata mı yoksa servise gitmelimiyim?

• Geçmiş olsun. Bu arıza kronik ama DSG ile ilgili değil vites kolu ile alakalı, garantiden değişim yapılıyor. Sürüşe herhangi bir engel değil yolda bırakmaz sadece ara sıra ekranda ortaya çıkıyor.
  • mşah kullanıcısına yanıt
    Cevap için teşekkürler hocam. Vites kolu derken hangi parça değişiyor? Servisi aradım bi daha yaparsa getirin bakalım dediler ama ben yinede göstermek istediğimi söyleyip randevu aldım. Açıkçası yazılımı güncelledik bi daha yaparsa getirin gibi bir tutumla karşılaşmak istemiyorum. O yüzden ne değişmesi gerekiyorsa yapılsın istiyorum.

• 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.