Şimdi Ara

dsg şanzıman yorumları ve fatura (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (2 Mobil) - 4 Masaüstü2 Mobil
5 sn
288
Cevap
6
Favori
40.212
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
74 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dsg sorunsuz siz bozmuşsunuzdur.Duyduğuma göre dsg yi bozan kişiler vitesi hızlı değiştiriyomuş tamam araba çok kaliteli de yine hassas olmak lazım.Vitesi özenli kullanırsanız dsg 250000 km dayanır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bir markanın fanatiği olmak ne demek ya fanatiği olunca özel indirim filanmı kapılıyor neyi neden savunuyorsunuz bozuksa bozuk iyiye iyi kötüye kötü demek para verdiğiniz bir şey için çok zor olmamalı diye düşünüyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tekkral34

2013 sonrası DSG şanzımanlarda sorun yok denecek kadar az. Evet.
    2013 sonrası DSG alan herkes çok memnun. Evet.
    DSG almayan herkes konuşuyor. Evet.

DSG önceden can yaktı mı yaktı. Şu an bir sorun var mı? Yok. 2008 model yahu 2008 !!!

2013 sonrası mağdur olan azınlıktan biri de benim.
     dsg şanzıman yorumları ve fatura

• Bu konu PATLAR

• bu kadar detaya girmeye, kanit gostermeye gerek yok. Passatin manueli ile, dsgsi arasindaki fark neden 15 bin lira zannediyorsunuz??? Diger markalarin emsal modellerinde 2 bin liraya dusen fark varken manuel ile otomatiginde, neden dsg 15 bin? Cevap basit, garanti kapsaminda degisecegini biliyorlar en az 3 aractan 1 yada ikisinin. Dolayisi ile onun parasini sizden pesin aliyolar. Bu kadar naif olmayin, bosuna mi 15 bin fark var, hakkaten 15 binlik bi ekstra deger mi var zannediyorsunuz??? Bmw bu kadar fark almiyor. Sevebilirsiniz VE araclari, bende beveniyorum, ama sacmalamaya gerek yok.

• bu şanzıman kullananlardan çok kullanmayanları niye rahatsız ediyor anlamıyorum...devamlı bir çaba ve girişim halindeler.
    birde forumda birileri devamlı bir mücadele polemik v.s peşindeler allah onların yardımcısı olsun gerçek hayatta nasıl bir hayatları var ne işle meşguller napıyorlar bilmiyorum ama işleri zor çok yıpranıyorlar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pulpa -- 2 Şubat 2016; 21:08:07 >
  • pulpa kullanıcısına yanıt
    Çünkü bu şanzımanı kullananlar birileri şanzımandan yana sıkıntı çekse bile şanzımana toz kondurmuyor. Başı yanan yanıyor, yanmayan DSG'yi gökten düşme sanmaya devam ediyor. Bu da insanlarda antipati yaratıyor, sonra da kavga işte.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • adam zaten aracıyla mutlu diğerlerine ne oluyoki toz kondursa ne kondurmasa ne işine gelmese binmez işine geliyor biniyor.

• pulpa kullanıcısına yanıt
    Hocam mesele binip binmemesi değil. Burada öneri-yardım isteyen insanlara hatasız olduğunu empoze etmeye çalışıyorlar.

• besttrr kullanıcısına yanıt
    Kendimi akıllı zannederim bu açıdan hiç bakmamıştım helal olsun. Ben de diyorum nedir bu fark sırf bi debriyaja basmayacam diye insanların verdiği

• quote:

Orijinalden alıntı: damdanakar

quote:

DSG önceden can yaktı mı yaktı. Şu an bir sorun var mı? Yok. 2008 model yahu 2008 !!!

Her şeye "bedelsiz" yazıp, altına işçilik+parça fiyatı-iskonto yapıp onunda kdv'sini almışlar. Maşallah 729TL para çıkartmışlar?

Bu mu bedelsiz iş?? Bu mu hatalı bilinen malın arkasında durmak?

Hem kavramam sorunlu, hatalıyım haklısın gel bedelsiz yapayım, sonra ver 729TL...

Rezillik yahuu!!

Faturaya bakamayanlar için; Aracın km'si 44.561, tarfiğe çıkışı 30/05/2013

• quote:

Orijinalden alıntı: Panthér

quote:

quote:

Her şeye "bedelsiz" yazıp, altına işçilik+parça fiyatı-iskonto yapıp onunda kdv'sini almışlar. Maşallah 729TL para çıkartmışlar?

Hem kavramam sorunlu, hatalıyım haklısın gel bedelsiz yapayım, sonra ver 729TL...

Rezillik yahuu!!

Yok gerçekten işlem için para almadılar. Aracın 45.000 bakımı ve arka fren balatasıyla silecek değişimi de vardı. O bu işlemlerin ücreti.

• [
    quote:

quote:

quote:

quote:

Rezillik yahuu!!

Yok gerçekten işlem için para almadılar. Aracın 45.000 bakımı ve arka fren balatasıyla silecek değişimi de vardı. O bu işlemlerin ücreti.

Fatura da o kalemler(bakım, silecek ve balata değişimi) belirtilmemiş.
    Faturadaki açıklamalar(rulman/civata/klips/somun/kavrama vs.) sadece kavrama sorunu ile ilgili durumları işaret ediyor.

Eğer bu fatura ile bakım ücreti alınmış ise, bakım ve balata değişimi de fatura da maddeler ve fiyatlar halinde ayrı ayrı yer almalıydı.
    Bence fatura sorunlu, bakım ve balata değişimi gözükmüyor. Sanki! kavrama ile ilgili problemlerin çözümü için para alınmış, gibi "bir duruşu" var.

Bakım faturası ayrı, bu sorunlu parça değişiminin faturası ayrı olmalıydı. Garantiden bedelsiz gerçekleştirilen durum da ayrı belge de gözükmeliydi.
    Garantiye giren ürünler için gösterilmek istenen bedel, bakım bedeli faturasından ayrı kesilmesi gerek(ben öyle biliyorum).

Yoksa garantiden yapılmış bir ürün ile bakım ve garanti dışında olan balata/silecek gibi sarf malzemelerini aynı yerde olduğu ama
    kalem kalem maddelendirilmediği bir faturayı ayrı ayrı nasıl gösterecek hesaplayacak işlem yapacak?

Ben anlamadım...

ek.
    Siz bu fatura da yazmayan bakım+balata+silecek işlemini göremediğiniz halde, nasıl yapılmış olarak kabul edebildiniz?
    Ben olsam parasını ödediğim işlemin faturasını alırdım, her zaman normal bakıma giren araçlara verildiği gibi.

O değişen kavrama için de ayrı bir iş emri kesip kendileri "garantiden kullanılan parçalar" adı altında kesip kullanması gerek.
    O iş emri kapanışında sizin imzanız olması yeterliydi. Bende garantiden torpido kapağını yeni değiştirdim, onun işlemi fatura
    şeklinde değil "iş emri açılış-iş emri kapanış" şeklinde olur, para alınmayan bir değişim için fatura kesmenin mantığı yok.

Yanlışım var ise daha iyi bilen bir arkadaş düzeltsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Panthér -- 2 Şubat 2016; 22:31:49 >

• aslında konunun tartışılacak bir tarafı kalmadı dostlarım.daha bu forumda kimse dsg ye sorunsuz bedava filan diyemezçağırdığım kişilerden büyük bir çoğunluğu zaten cesaret edipte yazamadı.yazanların durumu da ortada.En son bir arkadaş bana çok bilmiş dedi,ondan halen ses yok
    Burada suçlu olan doğuş veya vag değil ki,insanlara yalan söyleyen fanboy takımı.Doğuş açık net beyan etmiş,benim malımın fiyatı bu +2 garanti veririm onun da fiyatı bu +2 den sonra da karışmam demiş.vag da iletişim direktörü aracılığıyla bu şanzıman sorunlu açıklaması yapmış.Bizim derdimiz doğuşla veya vag ile değil ayıplı malın avukatlığını yapan fanatik tayfayla.

• Sorunlu ama alinir bence 50.000 km roket gibi hızlı vites saydirmasinida düşünmek lazım

• sıfır FSG alınırda 2.el garantisiz araç alanları anlamıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: shadowgeist

halihazırda ne kullandığınız beni zerre kadar ilgilendirmez.kullanıcı deneyimi ayrı şeydir,yalan beyanat vermek ayrı şeydir.siz dsg yi iyi niyetten hallediyorlar diyen tayfadansınız,hallediyorlarsa o zaman bu fatura için özür dilemeniz lazım.çünkü gördüğünüz üzere ortada iyi niyet falan yok. @drsalmonella
    Gelelim diğer vatandaşa.
    quote:

Orijinalden alıntı: 207m

Anlayabilecek misin bilmiyorum ama tekrar söylüyorum, ben Vw çalışanı değilim

Kısa bir süre önce:
    quote:

Orijinalden alıntı: 207m
    benim vw de çalışmam sizi neden bu kadar ilgilendiriyor

Dostum,beni o tartıştığın tiplerle karıştırma,senin geçmişte ne dediğini,bugün ne söylediğini çok ama çok iyi biliyorum.dsg için söylediklerinin yalan çıktı,şimdi durumu kurtarma peşindesin.Hiç boşa uğraşma,bu konu sen ve insanlara bu ayıplı malı orada burada öneren zihniyetin iflasıdır.
    Burası vw plazası değil,plazada istediğini söyleyebilir bir satış temsilcisi,zaten yukarda da söyledim,ben doğuşla bu durumu görüştüm,forumdan bir arkadaşımıza araç alırken de satış temsilcisiyle konuşuldu.Ben o garanti bittiğinde ne olacağını defalarca kere burada anlattım,konularımı ve açıklamalarımı trollemek için elinizden geleni ardınıza koymadınız.artık herkes kimin ne olduğunu gördü.Burada dsg nin arızasız olduğunu savunan ve ücretsiz,veya cüzi fiyatlarla bu meselenin halledildiğini söyleyen bir birey ya fanboydur,ya da bu işten bir çıkarı vardır.önce fatura isteyen,cüzi fiyatla dsg tamir ettirmekten bahseden,faturayı görünce de araç 6 yaşında kardeşim olacak o kadar muhabbeti çeken bir insan en ufak tabirle söylediklerinden hicap duymalıdır.yukardaki açıklamalara bakılınca sizin fanboy mu,doğuş çalışanı mı,veyahut objektif bir forum üyesi mi olduğunuzu anlamak forum üyelerine kalsın

Adam resmen sobelemiş
    Ben olsam forumdan kayit sildirirdim o derece

• quote:

[
    quote:

quote:

quote:

quote:

Rezillik yahuu!!

Fatura da o kalemler(bakım, silecek ve balata değişimi) belirtilmemiş.
    Faturadaki açıklamalar(rulman/civata/klips/somun/kavrama vs.) sadece kavrama sorunu ile ilgili durumları işaret ediyor.

Eğer bu fatura ile bakım ücreti alınmış ise, bakım ve balata değişimi de fatura da maddeler ve fiyatlar halinde ayrı ayrı yer almalıydı.
    Bence fatura sorunlu, bakım ve balata değişimi gözükmüyor. Sanki! kavrama ile ilgili problemlerin çözümü için para alınmış, gibi "bir duruşu" var.

Bakım faturası ayrı, bu sorunlu parça değişiminin faturası ayrı olmalıydı. Garantiden bedelsiz gerçekleştirilen durum da ayrı belge de gözükmeliydi.
    Garantiye giren ürünler için gösterilmek istenen bedel, bakım bedeli faturasından ayrı kesilmesi gerek(ben öyle biliyorum).

Yoksa garantiden yapılmış bir ürün ile bakım ve garanti dışında olan balata/silecek gibi sarf malzemelerini aynı yerde olduğu ama
    kalem kalem maddelendirilmediği bir faturayı ayrı ayrı nasıl gösterecek hesaplayacak işlem yapacak?

Ben anlamadım...

ek.
    Siz bu fatura da yazmayan bakım+balata+silecek işlemini göremediğiniz halde, nasıl yapılmış olarak kabul edebildiniz?
    Ben olsam parasını ödediğim işlemin faturasını alırdım, her zaman normal bakıma giren araçlara verildiği gibi.

O değişen kavrama için de ayrı bir iş emri kesip kendileri "garantiden kullanılan parçalar" adı altında kesip kullanması gerek.
    O iş emri kapanışında sizin imzanız olması yeterliydi. Bende garantiden torpido kapağını yeni değiştirdim, onun işlemi fatura
    şeklinde değil "iş emri açılış-iş emri kapanış" şeklinde olur, para alınmayan bir değişim için fatura kesmenin mantığı yok.

Yanlışım var ise daha iyi bilen bir arkadaş düzeltsin.

Bakım kalemlerinin yazılı olduğu fatura burada.

• damdanakar D kullanıcısına yanıt
    Niye ikisini beraber koymadınız? İki sayfa ise hepsini koymalıydınız. O kadar yazışmayı boşa yaptık! bu hali ile görsek yoruma gerek duymazdım.

Yine de; Bakım faturası ile beraber olması yanlış. Garantiden değişimler için ayrı bir iş emri ve kapanışı gerekliydi.
    Yada illaki fatura keseceğiz bizde usul böyle diyorlarsa, garantiye mahsup etmek için ayrı 2 fatura da belirtmek gerekli.
  • Panthér kullanıcısına yanıt
    Zira amacım bir yazarın 2013 sonrası dsg sorunsuz demesi üzerine "hayır değil, bak işte kavramasını yeni değiştirdim" demek istememdi.
    Fatura detaylarında boğulacağınızı tahmin etmedim, edemedim.
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.