Şimdi Ara

dsl hat zayıflaması ve snr değeri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
30
Cevap
0
Favori
1.227
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Yaklaşık 10 gündür hattımda kopmalarla konuya başlamak istiyorum. bunun neticesi ttnet müşteri hizmetlerini arayarak irtibata geçtim ve konuyla ilgili arıza kaydı oluşturuldu. geri dönüş yapıldığında da sorunuma hiç bir çözüm getirilmemişti. Konuyla ilgili olarak bende forumda araştırma yaptım ve hat zayıflaması snr margin gibi hattın kopmasına ve hız problemlerine yol acan internet değerlerimi öğrendim. Yine araştırmalarım sonucu bu değerlerin düşük olmasından dolayı bağlantımın sabit olmaması ve hızımın düşük olduğu kanaatindeyim. konu hakkında bilgi sahibi arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. Resimde değerlerimi paylaşıyorum
    https://store.donanimhaber.com/b2/1f/84/b21f84ea2fa38387d8dcee6d3e084148.PNG

8mb kadar net limitsiz paket kullanmaktayım
    Paylaştığım değerler splintrsz değerlerdir yani direk olarak telefon hattının modeme bağlanması sonucu aldığım değerdir.
    Evimin hattında problem olup olmadıgınıda evin girişindeki telefon kutusundan direk olarak çektiğim rj11 kabloyla modeme bağlantı kurduğmda aldıgım degerlerde ikinci paylaştığım resimdir.
    https://store.donanimhaber.com/cf/70/e6/cf70e65a649107c997eb0ac98a0c7e2f.PNG
    Benim sizden isteğim hat zayıflama değerimi nasıl en aza indiririm ve snr değerimi nasıl max çıkartacağım yönünde önerilerinizdir.
    Sizdiden ilginiz için teşekkürler
     dsl hat zayıflaması ve snr değeri dsl hat zayıflaması ve snr değeri

• öncelikle adsl modunu adsl2+moduna al bide öyle hat değerlerini koy hattınız santrale çok uzak
  • biggame B kullanıcısına yanıt
    adsl modunu modemın arayuznden değitirebilir miyim?

yani bahsettiğniz ayar burdan mı yapılıyor adsl2+ ı tiklemeli miyim ?https://img.donanimhaber.com/upfiles/648796/83497d73-9cfe-4621-8a33-07a233f8dc4c.PNG
    ayrıca santrale olan uzaklığımı nasıl öğrendiniz ve santral değiştirmek mümkün müdür ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pmpens -- 29 Ekim 2015; 19:01:36 >
  • Hat değerleriniz berbat bi durumda modem kaynaklı olabilir başka modemle hat değerlerinizi tekrar kontrol edin sonuç aynıysa bina içi kablondada sorun yoksa ttnete yada türk telekoma santrale uzak olduğunuzu bildirin 1 mbps hız bile alamıyorsunuz santrale nekadar uzak olsanız bile 4 mbps hız vermesi lazım ttnet veya türk telekoma santral sorununuzu bildirin
  • pmpens P kullanıcısına yanıt
    verdiğin lintenym sana bendede 35 ht zayıflaması var ama hızım 10mbite sabit
    hepsini kaldır sadece adsl2+yı seç ve değerlerini at bakalım değişme olacak mı hızında ve ht değerlerinde yardımcı olmaya çalışacam
    Sende 1mbit bile yok hız benim hızım o olsa hemen kapatırdım interneti
  • yetkin58 Y kullanıcısına yanıt
    öncelikle modemi 1 hafta önce aldım emin olmak için modemim sağlam airties 5453 modeli.
    bende bina içi sorun olabılır diye dşündüm ve bu sabah evin kapı girişinde bulunan telefon kablosunu sökerek direk modeme
    bağlayıp çalıştırdım hat zayıflamasında -0.5 snr değerinde ise +2,0 bir değer farkına ulaştım yani evimlede alakalı bir sorunum yok
    3 sene evvel doping kullanıyordum adsl2+ ile uğlaştığım max hız 2mb ti. bu değer az geldiği için telekoma dilekce yazıp kapıma gelen kabloların
    değitirilmesini talep ettim gereği yapılmıştı fakat hızda hiç bir değişiklik olmadı.2 senedir ttnet kullanıyorum ve 1mb hızla idare ediyordum kışa
    girdiğimizden beri 1den aşağı düştü artık hız yağmurların filan etkisi olabilir. Bu süreçte 10 gün evvel elektirik kesintisinde modemim arızalanınca
    yeni modem aldım yukarıda belirttiğim gibi ve modemimin sağlamlığı söz konusu değil ev ankastreside sağlam olduğuna göre ben nasıl bi yol izlemeliyim
    bu sorun için artık 1mb hız yetmiyor işin ilginç yanı o hızıda goremıyorum dwnld hızım 0,64
    ttneti arayarak ben ne talep edebilrim konu hakkında bilginz varsa yardımlarınız bekliyorum

• biggame B kullanıcısına yanıt
    hocam üçüncü arıza kaydı oldu bu sürekli arıza kaydına yönlendiriyolar e yapacağımı bende bilmiyorum artık
    bu arada dediğni yaptım ve kaydet dedim ama daha sonra arayüzü açtığımda tikler eskisi gibi hepsinde işaretlenmiş duruyor adsl2+ olarak sanırım kaydetmiyor

edit :hocam adsl2+ işaretleyrek aldığım değerler şöyle :https://img.donanimhaber.com/upfiles/648796/9939d5e9-b285-4f34-bfa2-5de8d2f5484a.PNG

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pmpens -- 29 Ekim 2015; 19:41:01 >
  • Bine tesisatta modemde sorun yoksa bu değerlere bakılırsa santrale çok uzaksınız ttneti arayıp port değişikliği talep edebilirsiniz kesinlikle bunu söyleyin port kaynaklı bi sorun olabilir il ilçe semt söylerseniz altyapı sorgulaması yapayım
    izmir/bornova/çamdibi
    hocam yani benim değerlerim iyimidir yoksa santrale olan uzaklıktan dolayı bu değerler mi çıkıyor ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: pmpens

izmir/bornova/çamdibi
    hocam yani benim değerlerim iyimidir yoksa santrale olan uzaklıktan dolayı bu değerler mi çıkıyor ?

Hat değerleri ve özellikle zayıflama kötüyse dolaba veya doğrudan santrale uzaksınız demektir.
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt
    konuyu okuduysan hocam çözüm olarak port değişikliliği mi öneriyosunuz ?
  • quote:

konuyu okuduysan hocam çözüm olarak port değişikliliği mi öneriyosunuz ?

Konuyu okuyup değerlere baktım. Her ne kadar ikinci resimde kutudan RJ11 ile çektiğin direkt hat Snr'yi biraz iyileştirmişse de, hat zayıflaması nerdeyse aynı, 45 db, yüksek.

Sizin oraya acilen bir genişbant tip 7 veya tip 11 dolap koymaları lazım. Port değişikliği fiziksel iyileştirme yapılmadan fazla işe yaramaz.
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt
    hocam çok fazla ağ dan anlamıyorum müdahale edebilceğim yerklerde kendim gerekli testleri yaptım ve sonuç değişmedi bundan sonra izleyeceğim yol port değişikliliği mi olmalı siz böle bir
    durumda ne yapardınız
  • Ben şöyle söyliyim sorun benden kaynaklımı diye kontrol ederim modem iç tesisat bunlarda bi sorun yoksa ttneti ararım port değişikliği isterim bizim mahalledede genişt bant saha dolabı yok eski tip ama sorunsuz 8mbps alıyorum santralde uzak bu arkadaşın sorunu santralde yaan binamdaki kuzen 14 mbps kullanıyor ben 8 kullanıyorum aynı santral ama port farklı siz port değişikliği isteyin 1 mbps altı vermesi durumunda tahüt cezası ortadan kalkıyo kapattırırım haklarım var diyin onlar yapıcaktır
  • quote:

hocam çok fazla ağ dan anlamıyorum müdahale edebilceğim yerklerde kendim gerekli testleri yaptım ve sonuç değişmedi bundan sonra izleyeceğim yol port değişikliliği mi olmalı siz böle bir
    durumda ne yapardınız

Port değişikliğini dene, pek ümidim yok yalnız. Eğer şikayet düzeyini BTK aracılığı ile fazlaca yaparsan adamlar illallah deyip başka bir dolaba seni bağlarlar ve daha yüksek hız alırsın.
  • Bazı mahallelerde senin dediğin dolaptan yok kardeşim eski tip mahalle kutuları var dolap aktarması diye bişi yok sene 2015 hayla eski tip kutuları kullanıyoruz
  • quote:

Orijinalden alıntı: yetkin58

Bazı mahallelerde senin dediğin dolaptan yok kardeşim eski tip mahalle kutuları var dolap aktarması diye bişi yok sene 2015 hayla eski tip kutuları kullanıyoruz
    şu an incelenen bi arıza kaydım var sonuç yine hüsran olacağından müşteri hizmetlerine bağlanıp port değiştirmeyi talep ediceğim ve yarın en yakın türk telekom ofisine gitmeyi düşünüyorum aldığım sonuçlarıda burada paylaşırım. Teşekkürler konuyla alakalı görüşler ve yardımlarınız için
  • Bölgede çalışma yapılması gerekli geniş bant kabini yoksa port değişmez etkilemezde zaten.
  • Vdl bu genişbant saha dolapları nezaman gelicek bilginiz varmı 50 yıllık mahalle kutularını kullanıyoruz kutu yakın bana ama eski tip kutu faydası olmuyor ben yunusemrede oturuyorum esentepede fiber var burda yok 1dk uzaklıkta dediğim yer yunusemre mahallesinde bitane bile geniş banr yok hepsi eski tip kutu
    Müdürlüğe gidip sormanız lazım yatırım yapılacakmı diye.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.