|
Dsl prizi, Wan(Fiber) prizine çevirme (2. sayfa)
-
-
konu başlığında fiber yazıyor, her türlü arkadaş odasına ister modemi götürsün ister internet götürsün kirli görüntü istemiyor ise tesisatın içinde odaya giden bir cat5 ve üssü kablo olması lazım o olduktan sonra istediğini yapabilir prizden jackı takarak bu işi yapmak istiyorsa keystone lazım yoksa tt ekibinin taktığı gibi takabilir anca
-
Evet konu başlığında fiber yazılmış, fakat daire içinde fiber göremedim, boncuk dediğimiz küçük ek aparatıyla eklenmiş Modeme girmiş görünmekte ,fotoğraflar tam olarak istediğim gibi değil
Tam olarak görebilsem sorunu çözücem de.
Kabloları görürsem ona göre nokta atışı yapacam.
Eğer modem odaya taşınacaksa veya odayamı internet gidecek ona göre fikir vericem. -
Odaya kadar kablo çekmektense modemin yerini değiştirip wifi için dağıtıcı kullanmak daha mantıklı gibi. Sadece modemi sökerken hangi kabloları söktüğünüzü unutmayın. Unutsanızda deneyerek çıkar da yine de unutmayın siz :) genelde mavi ve turuncu kullanılıyor ama sizinkini resimden pek seçemedim. -
Hocam merhaba yeni binalarda odaların hepsine cat6 kablo hazır çekilidir. Tek yapmanız gereken odalardaki cat3(telefon prizi) prizi cat6 ile değiştirmek. https://www.hepsiburada.com/goodli-nk-keystone-jack-cat-6-p-HBV00000VQ38Y
Eğer tüm odalarda kablolu internet imkani istiyorsanız benim yaptığım gibi router'ı daire ankastre girişine bağlayabilirsiniz. Daireye giren interneti taşıyan cat6 kablosu ve tüm odalara giden cat6 kabloları routerın üstündeki kapakta bulunuyor buradan cihazıma istediğim odaların kablolarını bağlayıp kablolu interneti dağıtabiliyorum.
-
Hocam FTTH bağlantı değil bu muhtemelen. Ortada fiber kablo yok. FTTB sanırım.
-
Fiber kablo yok bencede,fiber bina girişe kadar gelmiş olabilir. Arkadaş Fiber falan deyince benimde kafam karıştı zaten, neyse mevzu biraz karıştı.
Bilmediğimiz şey değilde, sürekli yaptığımız işler. -
Fttb de fiber olarak geçiyor hocam. Benim kullandığım da Fttb. Binaya kadar Fiber kablo ardından mdu cihazıyla dairelere cat6 çekilmiş. -
Odamdaki prizi söktüm en altta resimde gördüğünüz üzere, bayağı renkli kablo mevcut ve bu kablolardan 2 tanesini alıp bağlamışlar, bu şimdi cat3 kablo mu oluyor ? Öyleyse modemin altındaki kutuda bulunan kablo da buna benziyor, peki bu cat3 kablo 10mbps destekliyorsa nasıl 100 mbps alıyoruz ? Cat3 ek yaptıkları cat5 nedeniyle mi 100mbps oluyor? İlginç, kafam iyice allak bullak oldu. :) Ha bir de anlamadığım madem bu ev fiber destekliyor neden prizleri 10mbps destekleyecek şekilde cat3 yapmışlar?
Koridorda bulunan modemi, odama taşıyıp modem bilgisayar arası kablolu bir bir şekilde kullanıp 100mbps fiber paketinden faydalanabilmek için modemi taşımak istiyorum, fakat odamdaki prizin üzerinde cat3 yazıyor ve modem ile priz arası kullanacağım cat5 kablonun jakı yuvaya oturmuyor. "Ne yapmam lazım?" acaba diye konu açmış bulundum.
"Kabloları görebilsem nokta atışı yapacağım" demişsiniz, isterseniz tekrar çekebilirim fakat neyi çekeceğimi anlamadım zira kutunun içerisinde ne varsa kadraja alıp çektim.
Doğru, bende öyle düşündüğüm için konuyu açtım, koridordan kablo çekmek yerine modemi odama taşıyayım dedim fakat odamdaki priz modeme uyumlu değil. Anlamaya çalıştığım, nasıl uyumlu hale getireceğiz ?
Wifi dağıtıcıya da hacet yok, koridordan şu an wifi olarak evin her yerinde interneti kullanabiliyoruz fakat anca 40 mbps, kablolu denedim 80 küsür mbps görüyor, derdim de bu, odamda kablolu 100mbps fiber paketten yararlanmak, evin diğer halkı wifi ile diğer odalarda 40mbps ile idare etsin :)
Merhaba. En alttaki resimde gördüğünüz üzere prizi söktüm cat6 değil cat3 yazıyor, acaba yanlış mı yazılmış, derdim bu prizden modeme internet çekmek.
Ankastre işi bayağı karmaşığa benziyor, bu ankastre binanın bodrum katında bulunan kutu mu oluyor?
Fiber yok demişsiniz fakat iss firmaları altyapınız fiber diyor ve şu an Turknetin özgür 100mbps fiber paketini kullanmaktayım. Misal netspeedin sitesinden altyapımı sorguladım çıkan sonuç aşağıda resimdeki gibi, işin bir ilginç yanı da herkeste saha dolabı 300, 500 iken ben de 0 Metre diyor. Ne demek bu ? Dolap binada mı bulunuyor acaba?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bey V -- 5 Ocak 2021; 17:55:14 >
-
Hocam odalara standart cat3 priz koyarlar yanlış yazmıyor yani o telefon prizini rj45 cat6 prizle değiştireceksiniz. Siz 1 adet cat6 priz alıp değiştireceksiniz. Fotoda da görüldüğü üzere cat6 kablodan çıkan 8 damar kablo var siz bunları cat6 prize çakacaksınız. Zor bir işlem değil merak etmeyin hemen halledersiniz. FTTH değil altyapınız. Binanıza kadar fiber geliyor sonra bakır kabloyla daireye geliyor. Bu da fiber sayılıyor sorun yok. Bende FTTB kullanıyorum.
-
Kablo isimlerini tam olarak bilmiyorum açıkçası, bizim evde standart 3 çıkışlı telefon kablosu vardı ben de telefon soketini söküp modeme giren dsl kablosu ile uçlarını açıp birbirine bağlamıştım. PC'nin arkasında kaldığı için kötü bir görüntü söz konusu değil. Siz de bu şekilde yapabilirsiniz kablonuzdan anladığım kadarıyla ama görüntü de güzel olsun derseniz prizi değiştirmeniz en mantıklısı gibi duruyor. -
kablon cat3 değilmiş hocam cat5e muhtemelen kablonun üstündeki siyah yazıda da yazıyordur şimdi ne yapacağına sen karar ver eğer prizdeki kablonun diğer ucunun evin neresinde olduğunu bulursan eğer modeminin altındaki kutuda ise sana müthiş kolaylık ister modemi odana götürürsün ister modemden prize internet götürürsün sana kalmış iki işlemi de prizindeki kablo ile yapabilirsin gerekli bir kaç malzeme ile
eğer direk prize fiş takmak istersen cat6 keystone alıp şu işlemi yapman gerek yok para harcamayayım diyorsan ttnet ekibinin yaptıgı gibi direk o yeşil modem kablosunu o gri kabloya ek yapacaksın
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bos1isicin -- 5 Ocak 2021; 18:59:58 >
-
Sadece cat6 prizle değişeceksem çok kolaymış, fakat aklıma bir şey takıldı, şimdi yukarıya bir bakınız, modemin altındaki kutuda bağlantı her odaya gedecek şekilde yapılmış mı acaba ?
Prizsiz düz bağlantı yapmışsınız herhalde, tıpkı yukarıda konuda paylaştığım resimde tt ekibinin koridordaki kutu da bağladığı gibi. Tabi oda da priz yeri olduğu için dediğiniz gibi prizi değiştiririm. Yorum için teşekkür ediyorum.
Odamdaki kablonun kutu da internet ile bağlantısı yok mudur diyorsunuz? Kutu da kablomu bulursam onu nereye bağlayacağım?
Bunu sordum çünkü yukarıda Michael Giacchino kullanıcı adlı beyfendi "Cat6 priz takmanız yeterli" demiş.
Ekleme:
Priz alırım diyordum da şimdi aklıma geldi ki, bu yeni yapı binalarda elektirik pirizi, internet prizi ve uydu prizini tek parça şeklinde duvara monteliyorlar, bizdeki de öyle aşağıda resimde gördüğünüz üzere odamdaki priz + internet prizi yapışık olduğu için mecbur tt ekibinin yaptığı gibi yapar dişi cat3 kısmını çıkarır, bu yuvadan erkek cat5 kabloyu çıkarırım artık, onu da modeme.
Cümleten yardımınız için teşekkür ediyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bey V -- 5 Ocak 2021; 19:58:34 >
-
-
Bugün elimde olan cat5 kablonun bir ucunu koparım prizdeki kablolara aynı renkte olanları birbirine bağladım fakat netice alamadım, acaba tt ekibinin taktığı o boncuklardan takmayıp, bant taktım diye mi olmadı ? :) Ne dersiniz.
Bu da tt ekibinin yaptığı.
-
Boncuğun bi önemi yok,kablomu yanlış acaba. -
Odaya giden kabloyu bulup,buaattan bağlantı yaptınız mı. O kablo olduğuna eminmisiniz. -
quote:
Orijinalden alıntı: TUĞRUL 37
Boncuğun bi önemi yok,kablomu yanlış acaba.TT ekibi kahverengi ve kahverengi beyaz kabloları kıvırmış onları dahil etmemiş bende aynısını yaptım. Buat dediğiniz modemin altındaki kutu mu? Orada odama gelen kabloyu bulursam onu nereye bağlayacağım o kısmı anlamadım.
-
-Kahverengiler kullanılmıyor , yedek.
- Buat modemin altındaki kobloların geldiği o delik.
- Aşağıdan gelen hattı ,buatta odaya giden kabloyu ekliyeceksiniz.
Doğru kablo olduğuna emin olun. -
HOOOOOOOORRRTTTTTT
Aynı sorunu ben de yaşıyorum.VDSL tesisatlı dairem.Modemde sadece WAN girişi var (2 tane de telefon girişi var bunlar dsl bağlantı kablosuna uyuyor.İnternet alabilir miyim?).
DSL tesisattan bu modeme nasıl internet verebilirim?Kablo bağlantıları iş gördü mü?Sonuç nedir?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X