Şimdi Ara

DSLR'a Ufaktan Giriş İçin...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
534
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Önce kendimi tanıtayım. 18 yaşında bi üniversite öğrencisiyim. Konuya gireyim. Uzun zamandır fotoğraf işine girmek istiyordum ama bir türlü kısmet olmadı. Şuan için bütçemi ayarlamış olup 500 lira limitim var. Özellikle şimdiden söyleyeyim; malum öğrenciyim üstüne şu kadar daha koy daha iyisini alırsın gibi muhabbetlere girmemenizi rica ediyorum. Üstüne koyacak miktarım olsa fikrimi diğer cihazlara kaydırırım ama üstüne ekleyecek bi limitim yok. Anlayışlı olursanız sevinirim.

2.el ürün de almak istemiyorum. Yarın öbür gün bi arızası çıksa kime, nereye, nasıl götüreceğim hiç bilmiyorum. Bir de onunla uğraşmak istemiyorum. Ne kadar sorunsuz cihaz önerirseniz önerin ama sorun çıkmayacağının garantisi yoktur yani.

Uzun lafın kısası dslr sektörüne ufak adımlarla giriş yapmak istiyorum. En azından manuel ayarlara alışayım istiyorum. Müthiş kalitede video çeksin istemiyorum ama orta seviyede video çeksin benim için yeterli. Video özelliğini pek kullanmam ama yeri geldiğinde beni üzmesin isterim. Fotoğraf kalitesi olarak tabii ki DSLR kadar ki kalite beklemiyorum ama yine de güzel fotoğraflar çekmek isterim. Her amatör fotoğrafçı gibi benimde makro merakım ve panorama resimlere ilgim var. E olmuşken zoomunun da ortanın biraz üstünde olmasını isterim. Tutup da böceğin antenine kadar girme amacım yok yani. Optik zoomu 16-17x olsun yeterli... Fazlasını gerek görmüyorum.

Yukarıda yazmış olduğum istekler doğrultusunda Fujifilm'in S2995 modelli ürününü almayı düşünüyorum. (Bu modeli duyan arkadaşlar sinirlenebilir.)

Makineyi eğer alırsam yanında çantası, 8GB hafıza kartı, Küçük masa tripodu, pil ve şarj aletine sahip olacağım. Tam da aradığım aksesuarlar...

S2995+Aksesuarlara 469 lira vereceğim. Sizce değer mi?

Uzun oldu kusuruma bakmayın. İsteyene özet geçebilirim.

Ufak bi ekleme: Bu makineden sonra illa hemen DSLR'a geçmek gibi bir niyetim yok. Memnun kalırsam yani ihtiyaçlarımı karşılayabilirse kullanabildiğim kadar kullanmayı düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shift41 -- 3 Kasım 2012; 2:28:46 >

• Bulabilirseniz ikinci el Fuji S200EXR modeline bakın.Pişman olmasınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sh@rKs-PoWeR

Bulabilirseniz ikinci el Fuji S200EXR modeline bakın.Pişman olmasınız

2.ele güvenemiyorum hocam. 2 gün sonra arıza çıkarsa kiminle muhatap olacağımı bilmiyorum. Üstüne de koyma imkanım yok maalesef.
  • İkinci el garantili ürün satan insanlar'da var.Bulabilirseniz öyle birşey tercih edebilirsiniz

Ancak s2995 modeli hakkında pek iyi şeyler okumuyorum ben malesef
  • Tavsiye ettiğiniz modelin 2.ellerine bir göz attım da limitimi baya aşıyor.

S serileri video çekerken zoom yapıldığında motor sesi çıkarıyor. O konuda biraz bilgim var fakat sizin düşüncelerinizi almak isterim.
  • Bu makineler hakkında bilgi almak için bu konu ve konuyu açan arkadaş bulunmaz birer kaynak ;

http://forum.donanimhaber.com/m_56522900/tm.htm
  • videoyu istemessen bence dslr ile başlaman en mantıklısı tabiki ikinci el ama 400d 350d d40 gibi ürünleri takip etmeni öeneririm like cihazlar adam gibi bir manuel kontrolu ogretemezler gereksiz masraf işi ögrenmeye niyetliysen

ama ceksin işt eher cacıktan corba yapsın istiyorsan like alabilirsin fujinin güzel like ları var

yanlız nekadar optık zoom o kadar kucuk sensor=okadar az foto kalitesi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakanlevent

videoyu istemessen bence dslr ile başlaman en mantıklısı tabiki ikinci el ama 400d 350d d40 gibi ürünleri takip etmeni öeneririm like cihazlar adam gibi bir manuel kontrolu ogretemezler gereksiz masraf işi ögrenmeye niyetliysen

ama ceksin işt eher cacıktan corba yapsın istiyorsan like alabilirsin fujinin güzel like ları var

yanlız nekadar optık zoom o kadar kucuk sensor=okadar az foto kalitesi

Hocam S2995'ten vazgeçtim. Şuan SX220 ile SX230 arasında gidip geliyorum. SX230'da GPS varmış. Bunun tam olarak ne işe yaradığını biliyor musunuz? Sadece fotoğrafın çekildiği yeri mi gösteriyor?
  • kordinatlarını exif e ekliyor bildigim kadaryla
  • Az önce webdenal.com'dan SX230 siparişi verdim. Toplam 554 lira tuttu havaleyle. Teşekkürler yardımlarınız için.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.