Şimdi Ara

###DSLR - Aynasız Sistem ve Ekipman Tavsiyeleri### (109. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.258
Cevap
20
Favori
99.340
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 107108109110111
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: osman_goksel

18-200 sanırım 2000 TL.
    Evet uyuyor. Ama ben 18-55 li nx300 gövde ye 1500 TL verdim.
    2000 TL bir lens benim bütçeyi aşar malesef.

aslında 18-200 alınca çift lensi (18-55+50-200) tek lenste birleştirmiş oluyoruz, dolayısıyla başta hesap-kitap-araştırma yapıp almanın önemi burada ortaya çıkıyor...mesela canon 18-55+70-300 kitli makina almak isteyen amatör kullanıcılara her zaman sigma veya tamron 18-200/18-250/18-270 lens önerdim, profesyonel çalışmayı düşünenler zaten alacakları lensleri bilirler...

dediğim gibi size şu an için en uygun çözüm 50-200 almak gibi görünüyor...

not: ben olsam bu aşamada 18-55'i de gözden çıkarıp 18-200 almayı düşünürüm...18-200'ü sirkecide 1500'e bulmak mümkündür, yada 2. ele düşebilir biraz beklemek lazım...zaten sıfır 18-55 ile 50-200'ün toplamı 1000 lira civarı, çift lens kullanmanın sıkıntısı da ayrı dert onu da gözardı etmemek lazım...

• Şimdiki kafam olsa 18-200 ile beraber alırdım 18-55 almazdım ama işte o zamanda 1500 TL değil 2500 TL fatura çıkacaktı ooo çok pahalı oldu diyecektik.
    Neyse bakalım.
  • KAÇIRMAYIN...MİGROSTA CANON 600D + 18-55 IS II KİT KAPALI KUTU 1.250 LİRA...

http://forum.donanimhaber.com/m_96264679/tm.htm
  • Samsung 18-200 lens doğubankta pazarlıksız 1250 TL. Sandığım gibi 2000 TL değil. 30mm lens 400 TL.
    Alınacak kıvama gelmiş aslında.
  • quote:

Samsung 18-200 lens doğubankta pazarlıksız 1250 TL. Sandığım gibi 2000 TL değil. 30mm lens 400 TL.
    Alınacak kıvama gelmiş aslında.

şunu deneyebilirsiniz; makina ve lensle beraber doğubank ve hayyam esnafını dolaşın nabız yoklayın, elinizdeki 18-55'i üstüne 1000 lira fark vererek 18-200 ile takas yapan olursa değerlendirin...doğubank esnafı takas istemeyebilir ama hayyamdakiler takasa açıktır...her ne kadar samsung o piyasada pek tercih edilmese de şansınızı denemekte yarar var...

bu tavsiyeyi yaparken sizin makinanızı sevdiğinizi ve uzun yıllar kullanmayı düşündüğünüzü varsayarak yapıyorum, öyle bir niyetiniz yoksa masrafa gerek yok bence...
  • Eğer 18-55 imin üstüne 1000 vererek sıfır 18-200 verirlerse havada kaparım.
    18-200 2. El temiz bulursam çok iyi olur.
    Makinayı seviyorum tabi. Kompakt, iyi çekiyor. Uzun süre kullanmaya niyetliyim Allah izin verirse.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Eğer 18-55 imin üstüne 1000 vererek sıfır 18-200 verirlerse havada kaparım.
    18-200 2. El temiz bulursam çok iyi olur.
    Makinayı seviyorum tabi. Kompakt, iyi çekiyor. Uzun süre kullanmaya niyetliyim Allah izin verirse.

bence siz hayyam'a uğrayın, 18-200 satan varsa ciddi alıcı olarak ilgilenin, son fiyat ne olur pazarlığını yapın, 1200'ün altını söyleyen olursa 18-55'i gündeme getirin...nakit parayı sever esnaf, bazen sırf iş olsun diye az karla verirler...
  • Merhaba Saygıdeğer forum üyeleri... Öncelikle hepinizi selamlıyor ve iyi bayramlar diliyorum.Sizden bir konuda yardım isteyeceğim.

Öncelikle arkadaşlar uzun zamandır fotoğrafçılığa büyük bir ilgim var. Lise öğrencisiyim uzun zamandır telefonumla çekim yapıyorum fakat bu çekimler tabiki beni tatmin etmiyor. Araştırdım ve dslr hakkında bir kaç ipucu tüyo öğrendim diyebilirim.(örn:iso,enstantene,diyafram,vb).Sonunda ailemi ikna edersem bir adet dslr almak istiyorum edemezsem yaza kaldı bu iş

Bu dslr makine ve ekipmana ayırabileceğim max.1500TL. İkinci el d90+18-105 düşünüyordum fakat türkçe menü olmadığını öğrenince tereddütte kaldım.Giriş seviyesi iyi bir makine istiyorum. Sıfır veya ikinci el farketmez beni uzun süre idare edecek yeni bir gövde istiyorum lensi zamanla değiştiririm,flash vb. ürünleride eklerim ekipmana diye düşünüyorum. Nikon D5100+18-55VR kit lens ile 1500TL civarı fiyatına sıfır olarak bulmak kolay oluyor.Aynı şekilde düşündüğüm diğer model ise Canon 600D+18-55 IS II kit.Bildiğim kadarıyla nikonların gövdesinde af motoru yok ve bu yüzden lensler canona göre biraz daha pahalı. Önerebileceğiniz makineler ve objektifler nelerdir? İkinci el 600D+18-55IS+50MM 1.8 1500TL civarına alınabilirmi? Ankara'da güvenilir ikinci el dükkanlar varmıdır? Canon ve Nikon dışında farklı bir marka düşünmüyorum(sony,fujifilmvs).Daha çok doğa,manzara,portre resimleri çekeceğim. Yardımlarınızı bekliyorum iyi günler.

• yukarıdaki arkadaşa benzer sorularım var ama ekstra olarak nikon ve canon dışındaki markaları almamız durumda dezavantajlar ne olur.

Ve mesela d5100 veya 650d seviyesinin aynasızlarda karşılığı varmı varsa alınırmı?

Bu makinelerin ömrü ne kadardır

Teşekkür ederim.
  • Samsung NX300 makinama stok lense ek olarak ilk defa bir lens aldım bugün.
    Öncelikle bir pancake lens almayı planlamıştım. Kafamdaki lens 16 mm idi geniş açı olmasından ötürü. Dogubanka gittim, fiyatları sorduğumda 16mm için 520 tl, 30mm için 350 tl dendi.
    30mm pancake lens bana cazip geldi ve bir tane aldım.
    Stok 18-55 lense kıyasla baya memnun kaldım. Öncelikle ışığa duyarlılığı çok iyi. Şöyle ki aynı ortamda çekimlerde stok lens daha yüksek isoya ihtiyaç duyuyor, dolayısıyla daha gürültülü bir çekim oluyor. 1200 iso stokta, 400 iso 30mm lensle çekiyor.
    Resimlerdeki derinlik ve keskinlik çok iyi.
    Ancak stok lense göre daha dar açı.
    Kısacası 30mm pancake lens beni tatmin etti.

Ilerde maddi olarak rahatladığımda 18-200 telezoom lensi de alacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osman_goksel -- 1 Kasım 2014; 21:08:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Stok lense ek olarak ilk defa bir lens aldım bugün.
    Öncelikle bir pancake lens almayı planlamıştım. Kafamdaki lens 16 mm idi geniş açı olmasından ötürü. Dogubanka gittim, fiyatları sorduğumda 16mm için 520 tl, 30mm için 350 tl dendi.
    30mm pancake lens bana cazip geldi ve bir tane aldım.
    Stok 18-55 lense kıyasla baya memnun kaldım. Öncelikle ışığa duyarlılığı çok iyi. Şöyle ki aynı ortamda çekimlerde stok lens daha yüksek isoya ihtiyaç duyuyor, dolayısıyla daha gürültülü bir çekim oluyor. 1200 iso stokta, 400 iso 30mm lensle çekiyor.
    Resimlerdeki derinlik bariz belli oluyor. Ayrıca keskinlik çok iyi.
    Ancak stok lense göre daha dar açı.
    Kısacası 30mm pancake lens beni tatmin etti.

Ilerde maddi olarak rahatladığımda 18-200 telezoom lensi de alacağım.

hocam hayırlı olsun diyeceğim ama yine de söylemeden geçemeyeceğim, 30mm. tabii ki prime lens olarak zoomlardan keskindir ama tek açı ile sizi sınırlayacaktır... keşke parayı bekletip tek lens alana kadar bekleseydiniz...tabii ki sizin memnun kalmanız daha önemli, madem memnunsunuz güzel günlerde kullanmanızı dilerim...

(ek: aslında size 2. el sigma 17-70/17-50 veya tamron 17-50 alın derdim ama maalesef samsung uyumlusu yok, uygun fiyata alınacak en kaliteli lenslerdendir bu ikisi)...

• Kompaktlık avantajından oldu birazda. 30mm lens çok kibar.

• merhaba,forumdaşlar.görüntü kalitesi önceliğim olmakla beraber slr nin o dikkat çekici ve taşıması bir o kadar da ağır gövdesiyle lensiyle uğraşmak ve aynı zamanda taşımak istemediğimden yada zamanla taşıması sıkıntılı olacağından bıkkınlık vereceği düşüncesiyle aynasızlara yönelmiş durumdayım.( zamanında tam manuel zenit marka makine kullanmışlığım vardır.taşıması problem yaratırdı hep.) ancak kafam karışık. eos m-olympus e pl3-e pl5-e pm2 düşündüklerim. bunlardan görüntü kalitesi, İSO başarımı,batarya durumu en iyi hangisidir.MFT sensörlü ve 4:3 görüntü oranı veren olympusların bu konudaki dezavantajları nelerdir.kullanan tecrubeli arkadaşların bu konudaki görüşlerini istirham etsem çok şey mi istemiş olurum.iyi forumlar.
  • Merhaba arkadaşlar,

İş nedeniyle bir adet fotoğraf makinası almam gerekiyor, ancak tam olarak hangi cihazı alacağım hakkında net bir fikrim yok.
    Çekeceğim fotoğraflar aydınlık ortam fotoğrafları olacak (aydınlatma sistemleri kuruyoruz ve direkt olarak ışığın yayıldığı lambaların fotoğraflarını çekeceğim), profesyonel fotoğraflar çekmeyeceğim ancak web sitesine koyduğumda da fotoğrafların sırıtmayacak bir halde olması gerekiyor.
    gövde + lens + kullanmam gerekiyorsa filtreler hakkında bilgi verebilirseniz sevinirim.
    bütçem 3000 liraya kadar çıkabilir.
    iyi akşamlar
  • Hoort,

Muhtemelen sistemi kurmuşsunuzdur ama faydalanacak birileri olabilir kanısıyla;

Sizin için ISO ve hızlı odaklama başarısı önemsiz gözüküyor. Öncelikle dikkat etmeniz gereken çekimini yapacağınız objelerin size uzaklığı ve kurmak istediğiniz kompozisyon. Bu noktada lensler önem kazanıyor. Makine olarak aynasızlar taşıma kolaylığı açısından avantajlı olur. Keskinliği ile önplana çıkmış lensleri almanız mantıklı bir seçim olur. Ayrıca Üçayağa gereken önemi gösterin. Deneyerek alın.
  • Niye ölmüş burasi ya

• nx3000 hakkında ne düşünüyorsunuz? fotoğrafçılığa yeni yeni merak sardım. aynasız bir makine düşünüyorum düşük bütçeli. ne düşünüyorsunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest Account

nx3000 hakkında ne düşünüyorsunuz? fotoğrafçılığa yeni yeni merak sardım. aynasız bir makine düşünüyorum düşük bütçeli. ne düşünüyorsunuz?

Bu cihazla biri sony a6000 i karşılaştırabilir mi? fiyatları hemen hemen aynı ancak sony lensleri biraz uçuk. 16-50mm+ 50-200m li paket 2400tl ye geliyor bu yeterli midir.
  • Merhabalar,

Kompakt makine bakıyorum bütçem 2000 liraya kadar çıkabilir.

Canon eos m,

sony rx-100 m3

öne çıkan seçeneklerden oluyor genelde tavsiyelerde.

Tavsiyeleriniz nelerdir?

Macro ile video ile işim yok.
  • Entropi Canavarı kullanıcısına yanıt
    Fuji nin de o klasmanda güzel makineleri var. hatta bu ara sıfır makinelerde kampanya yapabilirler diye duydum. İstersen fuji türkiye yi bir araştırabilirsin.
  • 
Sayfa: önceki 107108109110111
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.