Şimdi Ara

###DSLR - Aynasız Sistem ve Ekipman Tavsiyeleri### (110. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
2.258
Cevap
19
Favori
99.494
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 108109110111112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Nikon için fotoğraf ve video için ideal body. (Body için 1500-2500 bütçem var)

3300-3400-5200-5300-7100-7200'den biri olabilir.

Lens olarak geniş açı

Portre

Tak gez

Tele lens önerileriniz.

Sony'cilere sorum da benzer.

a6000-a6300 veya başka body önerileriniz?

Lens olarak geniş açı (sony 10-18 iç mekan az ışıkta iyi midir)

Portre (sony mi sigma mk 30 mu 35 mi 50 mi)

Tak gez 18-105, 18-200 iyi midir keskinliği üzer mi?

Tele lens önerileriniz 55-210 yeterli midir? 300 mm eksikliği hissedilir mi?

Olympus ve Fuji için de benzer ihtiyaca yönelik setleri önerebilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • canon 650D kullanıcısıyım 3 senedir.

18-135 STm lens kit'i ile birlikte almıştım.Yaklaşık bir senedir de Tamron 90mm makaro lens kullanmaktayım.Bunların yanına Tamron 24-70mm mi alsam yoksa makineyi mi değiştirmeliyim?

makine değiş derseniz tavsiyeleriniz neler olur?

canon 650d yanın tamron 24-70mm nasıl gider?

şimdiden tesekkurler
  • Spirit_Rises kullanıcısına yanıt
    Öncelikle makineyi değiştirmenizin size ne faydası olacak onu düşünün.
    650D işinizi görebilecek iyi bir makinedir. yanına alacağınız 24-70 de güzel bir lens. İŞinizi uzun süre görebilir.

Ama crop makine bana yetmiyor, çok dar kalıyor ben ff istiyorum diyorsanız başka tabii.

Burada makineye yatıracağınız parayı lense vermek daha mantıklı da olabilir veya makineyi ihtiyaca göre değiştirmek de.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Piêr Dé Sans

Öncelikle makineyi değiştirmenizin size ne faydası olacak onu düşünün.
    650D işinizi görebilecek iyi bir makinedir. yanına alacağınız 24-70 de güzel bir lens. İŞinizi uzun süre görebilir.

Ama crop makine bana yetmiyor, çok dar kalıyor ben ff istiyorum diyorsanız başka tabii.

Burada makineye yatıracağınız parayı lense vermek daha mantıklı da olabilir veya makineyi ihtiyaca göre değiştirmek de.

üstadım ilginize tesekkurler.

aklımda ilk adım oalrak lens'i almak var.

Peki makine degistirseydim ne önerirdiniz?Video cekmeyi cok seviyorum fotograf cekmenın yanı sıra.

Bir de kafama tkaılan konu AF nokta sayılarının coklugu hareketlı fotograf cekmek dısında video da auto focus yapmakda da önemli midir?

bu AF sayılarını hep spor ve hareketlı neslerının fotograflarını cekerken cok onemli diye yazıömıs fakat video cekımınde de gecerlı mıdır bu bılgı ?

video da genelde manual focus kullanıyor çekim yapanlar. video konusunda pek bilgim olmadığı için yorum yapmayayım.

Makine konusunda ise bütçeye bağlı olarak 6D ff konusunda gayet iyidir. bu işten para kazanmıyorsanız, hobi olarak devam edicem diyorsanız 6D fazlasıyla işinizi görecek bir ff makine. para da kazanırsınız tabii bu ayrı mesele :)

ama elinizdeki makine crop olması dışında gayet iyi bir makine. düzgün lenslerle çok iyi sonuçlar alabilirsiniz. Hatta lens e filtre ekleyerek, ekipmanı toparlayarak çıkacak sonucu da etkilersiniz.
    aslında makine ve lensleriniz güzel, ancak 24-70 o makineye uygun değil, sigma 17-50/2.8 düşünebilirsiniz ...
    video önemliyse sony a6300, ancak lensleri pahalı ...
    her şey olsun videosu da iyi olsun geniş lens aralığı da olsun isterseniz panasonic fz 1000 ilaç gibidir ...

@Spirit_Rises
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bayberty

aslında makine ve lensleriniz güzel, ancak 24-70 o makineye uygun değil, sigma 17-50/2.8 düşünebilirsiniz ...
    video önemliyse sony a6300, ancak lensleri pahalı ...
    her şey olsun videosu da iyi olsun geniş lens aralığı da olsun isterseniz panasonic fz 1000 ilaç gibidir ...

@Spirit_Rises

Niye uygun degil dedin usta?

Ayrica makro lens den sonra tamron 90mm ,18 135 stm bulanik geliyor hocam ya :(

crop makinede açı daralıyor ondan öyle demiştir muhtemelen. 17-50 benzer açıyı verir crop da. ayrıca lens kalitesi de iyidir. o yüzden onu önermiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Piêr Dé Sans -- 19 Eylül 2017; 9:53:39 >
  • Hocam bu onerdiginiz sigma 17-50mm crop makineler icin.Benim tercihim full frame cihazlar icin olan lensler.Yarin oburgun makine degisirsem lensleri kullanmaya devam edebilmek isterim.

• peki 650d 'den 5d mark 3'e gecsem nasıl olur? ikinci el olarak nereden alabilirim bir tavsiyeniz var mıdır?

mesela gittigidiyor linkindeki satıcı hakında bilginiz var mıdır? istanbul fokus fotoğrafçılık

https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-fotograf-kamera-dijital-fotograf-makinesi-canon-5d-mark-3-body-cok-temiz-garantili-480415722/detay
  • Geçersen muazzam olur. ff de çekim yaptıktan sonra crop pek cazip gelmeyebilir. hele ki düzgün bir lens ile portre çekmeye başladın mı tadı farklı geliyor.

makine için hayyam ı falan araştırabilirsin. sahibinden de güzel dükkanlar var. eğer görüp alacaksan herhangi biri olabilir tabii.

hobyar ı duydum ama pek bilmediğim için yorum yapmam doğru olmaz.
    pier üstad gerekeni yazmış, benim ekleyeceğim ff makine ve lens önerisi; nikon d610 + 24-85 ... 7.500 lira ...

@Spirit_Rises
  • Bayberty kullanıcısına yanıt
    ek olarak

6d + 24-70 de muazzam ikilidir :) 90 macro da var. tadından yenmez o set.
  • Piêr Dé Sans kullanıcısına yanıt
    güzel ikili ancak 6d'nin af'si videoya meraklı arkadaşımıza kötü haber olabilir ...

@Piêr Dé Sans
    FF alıp video ile uğraşmak bana çok mantıklı gelmiyor. Haklı da olabilirsiniz. markII den beri hiç bir makineyle video çekme ihtiyacı duymadım :)
    bana da mantıklı gelmiyor ama sevenler var, o nedenle panasonic fz1000 tam isabet diyorum ...

@Piêr Dé Sans
    kompak sayılır fz1000 :)

aslında bir çok dizinin de çekildiği efsanemiz markII iş görür başlangıç için :)
    kompakt ama büyükçe bir kompakt ... fz1000 videoda nerdeyse mark2 ile yarışır hocam, 25-400 leica lensi de hiç fena değil ... fotoğrafı da iyi, pişman etmez ...

@Piêr Dé Sans
  • 6d deki af point sayisi beni dusundurdugu icin cok yanasmadim ustadlar.neden peki FF bir makine ile video cekilmez dediniz?

Bu arada dslr larin sensor degisimleri yapiliyor mu?yani canin distributorune gotursek erkayalar idi sanirim ,parasi ne ise versek sensor degisimi yapiliyor mu?yapiliyor ise ne kadar tutar tahmini mesela elimdeki 650d nin sensoru degisse?

Sahibinden sitesinde 5dmark3 2.el cihazlara bakiyorum da sensorde sorun olsa vs diye dusundum.

Sensöründe sorun olan makineye rastlamanız pek olası değil eğer öyleyse de uzak durun zaten. uğraştığınıza değmez. En fazla perde değişimi yapılıyor genelde. O da perde ömrünü falan bitirdiyseniz veya yanlış bir müdahalede bulunduysanız.

Çekilmez demedik bu arada. Ben kendi adıma çekmedim pek ihtiyaç duymadım dedim.

Kaldı ki markII ile bir çok dizinin ara sahnelerini çektiler. Behzat Ç. buna dahil.
  • 
Sayfa: önceki 108109110111112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.