Şimdi Ara

###DSLR - Aynasız Sistem ve Ekipman Tavsiyeleri### (112. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.258
Cevap
20
Favori
99.344
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 109110111112113
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Katılmakla beraber ben de hep ikinci el dusundum...eskiden ikinci ele sicak bakmayan biri olarak su an temizini bulmak kaydiyla sifir vasat cihaz yerine 2. El ust sinif daha mantikli derim...guvenilir koklu 1 2 dukkandan incelenerek alinabilir...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cancanax C kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle. Elektronik üründe özellikle fotoğraf makinelerinde şu an sıfır almaya yanaşmak pek olası değil herkes için.

İnceleyerek, görerek, kurcalayarak alınacak ikinci el, az shutter lı , perde değişmemiş bir cihaz bulunabilirse muazzam olacaktır.

Yalnız sorun bütçe. 5000-6000 liraya bu cihazın sıfırını alıyorduk 2 sene öncesine kadar. şimdi ikinci elini alamıyoruz. Durum pek iç açıcı değil fotoğraf severler için.
  • Arkadaşlar 1.500 TL kadar bir bütçeyle ikinci el aynasız makine alma planım var. Tavsiye edeceğiniz model var mı?
    Canon EOS m10 buldum ve alıp almama konusunda kararsızım. Bundan dolayı tavsiyelere açığım. Profesyonel değilde hobi amaçlı kullanacağım.

• Fujifilm in aynasız makinelerine de göz gezdirebilirsin. o fiyatta ikinci el denk gelirsin diye düşünüyorum.
  • Telefondan amatör fotoğraflar çekiyorum biraz fotoğraf çekmeye ilgim var o yüzden makinenin de tadına bakmak için ikinci el giriş seviyesi dslr makine almayı düşünüyorum ikinci el fiyatları hemen hemen aynı olduğu için bu iki cihaz arasında kaldım hangisini önerirsiniz

Telefonlar da iyi çekiyor diyen arkadaşlar olacaktır ancak şuan huawei p10 lite kullanıyorum tatmin etmiyor iyi fotoğraf çeken bir telefon için 3~5k para veremem önerilerinizi bekliyorum

• Arkadaşlar Samsung nx300 alınır mı?
    Biraz araştırdım ama iyi ve kötü yorumlar kafa kafaya.

• quote:

Orijinalden alıntı: PeaxeL

Telefondan amatör fotoğraflar çekiyorum biraz fotoğraf çekmeye ilgim var o yüzden makinenin de tadına bakmak için ikinci el giriş seviyesi dslr makine almayı düşünüyorum ikinci el fiyatları hemen hemen aynı olduğu için bu iki cihaz arasında kaldım hangisini önerirsiniz

Telefonlar da iyi çekiyor diyen arkadaşlar olacaktır ancak şuan huawei p10 lite kullanıyorum tatmin etmiyor iyi fotoğraf çeken bir telefon için 3~5k para veremem önerilerinizi bekliyorum
    Cihazlar gözükmüyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Cüheyir

Arkadaşlar Samsung nx300 alınır mı?
    Biraz araştırdım ama iyi ve kötü yorumlar kafa kafaya.
    Bir tane aldın çok ucuza. Kıramadığım biri istedi ona verdim. Tekrar alacaktım Pentaxian yanım ağır bastı pentax aldım. Samsung nx300 Çok iyi makine. Benzerlerinin 3 de bir fiyatına alınabiliniyor. Kit lens olarak 18-55mm ve 16-50mm çok iyiler ama 20-50mm vasat. UcuZa 30mm f:2, 45mm f:1,8 lensleri bulunuyor onlarda çok iyiler.
    Kötü yanlarına gelince Samsung artık aynasız piyasasında yok. Yani nx makine ve sa lens sisteminin geleceği yok. Aldınız mı çok büyük ihtimal son kullanıcı olacaksınız. Yukarıda saydığım lenslere ek 12-24mm ve 50-200mm lensleri bulabilirsiniz. 16-50mm f:2,8 50-50mm f:2.8 gibi lens alayım deseniz çook para ödersiniz lensler kalite olarak çok iyiler ama makinelerin ömrü bitince teknolojisi eskiyince elinizde kalacak.
    Eğer bana yukarıda kolay bulunan lensler yeter alırım sonuna kadar kullanırım derseniz alınır. Yok farklı şeyler deneyeceğim derseniz almayın derim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Dementor-1

Cihazlar gözükmüyor.

Alıntıları Göster
    İkinci el Nikon d3200 almayı düşünüyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: PeaxeL

İkinci el Nikon d3200 almayı düşünüyorum

Alıntıları Göster
    Bütçenizi bilmiyorum ama d3200 900-1000₺ aralığında bulunuyor. Ben aynalı küçük makineleri sevmiyorum. Aldığınız zaman memnun kalırsınız. Ben olsam o fiyat aralığında Pentax K5 alırdım. Nikon d7000 Canon 60D seviyesinde bir makinedir.

• Dementor-1 kullanıcısına yanıt
    Dostum açıkcası önceden de demiştim. Fotoğraf çekmeyi bırakalı çok oldu. Çok tek tük bazı projeler için (burada proje dediysem de aklınıza profesyonel bir şey gelmesin. Belirli konseptlerde kendimce çektikten sonra ufak kitapçık haline getirip hediye ediyordum.).
    Ek olarak 1500 tl'ye ek pil, kart vb. ile bir Fujifilm xt10 buldum. Acaba samsung yerine onu mu alsam?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cüheyir

Dostum açıkcası önceden de demiştim. Fotoğraf çekmeyi bırakalı çok oldu. Çok tek tük bazı projeler için (burada proje dediysem de aklınıza profesyonel bir şey gelmesin. Belirli konseptlerde kendimce çektikten sonra ufak kitapçık haline getirip hediye ediyordum.).
    Ek olarak 1500 tl'ye ek pil, kart vb. ile bir Fujifilm xt10 buldum. Acaba samsung yerine onu mu alsam?
    Fuji hiç kullanmadım ama kullanan arkadaşlar hep memnun. Fuji X sistemi sağlam ve sürekli gelişen bir sistem. Satmak istediğinizde de Samsun’dan çok avantajlı. 1500₺ ye Samsung nx 300 kit lens + 30mm f:2 1500₺ civarına bulunuyor. Sizin dediğiniz her işi yapar. İlerde satma düşünceniz olup olmayacağına göre karar verin bence.

• İkinci elden 18-55 lensli 1000 shutterda 550d alınır mı 900tl ye veya başka seçenekler varmı bunun yerine
  • merhaba herkese
    bende fotoğraf makinesi arayışı içindeyim fakat çok bilgim olmadığı için karar veremiyorum. özellikleri öğrenmeye yorumları anlamaya çalışırken konular derya deniz olup içinden çıkılmaz hale geliyor. az çok iki modele sıcak bakıyorum sizinlede paylaşıp fikir almak istedim yardımcı olursanız sevinirim. amacım instagram için fotoğraf çekimi ve daha çok gittiğim ve gezdiğim yerleri kadrajda bende olacak şekilde paylaşmak istiyorum. gezmek açısından düşündüğüm için bana aynasız modeller daha hafif ve kolay geldi.

fujiflm XT20
    olympus om-d e-m10 mark iii

bu iki modele kadar eledim seçeneklerimi ama kullanan ve ayrıntı konusunda tecrübesi olanlar yardımcı olabilirse sevinirim. şimdiden çok teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: pelinburcin

merhaba herkese
    bende fotoğraf makinesi arayışı içindeyim fakat çok bilgim olmadığı için karar veremiyorum. özellikleri öğrenmeye yorumları anlamaya çalışırken konular derya deniz olup içinden çıkılmaz hale geliyor. az çok iki modele sıcak bakıyorum sizinlede paylaşıp fikir almak istedim yardımcı olursanız sevinirim. amacım instagram için fotoğraf çekimi ve daha çok gittiğim ve gezdiğim yerleri kadrajda bende olacak şekilde paylaşmak istiyorum. gezmek açısından düşündüğüm için bana aynasız modeller daha hafif ve kolay geldi.

fujiflm XT20
    olympus om-d e-m10 mark iii

bu iki modele kadar eledim seçeneklerimi ama kullanan ve ayrıntı konusunda tecrübesi olanlar yardımcı olabilirse sevinirim. şimdiden çok teşekkürler
    İki makinada gayet iyidir, Ama önemli olan yanına alacağınız lensler veya lens, Diğer taraftan video ile işiniz yok ise M10 M3 yerine M2 modeline bakmak çok daha mantıklıdır...

Bu arada Xt20 modeli doğal görüntü oranı 3:2'dir, Olympus modelleri ise 4:3 Dür bakacağınız ekranlara göre'de karar verebilirsiniz telefon için önemli değil ama büyük ekranlar için 4:3 pek iyi değildir yani kenarları siyah şekilde kırpılmış gibi durur sensör boyutu küçük olduğu için, Tabi iki modelde güncel tv monitör ekranları için uygun olan 16:9 formatını destekliyor ama Megapiksel kesintisi oluyor o zamanda sensör küçük olduğu için yine olympus daha fazla etkileniyor bu durumdan.

• Arkadaşlar merhaba Sony a6000 aynasız makinem var. Sensörü de tozlar var özellikle gökyüzü fotoğraflarında belli oluyor. Kendim temizlemedim hiç. Temizlemek kolay mı artı eksisi var mı teşekkürler

• nnk1981 N kullanıcısına yanıt
    hava pompası en kolayı, diğerleri riskli ...

• quote:

Orijinalden alıntı: Bayberty

hava pompası en kolayı, diğerleri riskli ...

Sağol, hocam teşekkürler

• Merhabalar, yeğenim için bir makina bakıyoruz. İlk makinası olacak.
    olympus om-d m10 mark II olsun diyoruz ama ikinci el olarak güvenli bir yer bulamadım. Tavsiye edebileceğiniz bir yer var mı? Ya da 700TL falan verip sıfır mı almak mantıklı? 3100 civarına sıfırlar var...
    Teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: maksimu_s

Merhabalar, yeğenim için bir makina bakıyoruz. İlk makinası olacak.
    olympus om-d m10 mark II olsun diyoruz ama ikinci el olarak güvenli bir yer bulamadım. Tavsiye edebileceğiniz bir yer var mı? Ya da 700TL falan verip sıfır mı almak mantıklı? 3100 civarına sıfırlar var...
    Teşekkürler
    Satılık Gümüş Olympus Om-D E-M10 Mark II
    Sıfır gibi makine yedek pilde var. Güven sıkıntınız olmasın. Pentax sayfasında mesajlarıma bakabilirsiniz.
  • 
Sayfa: önceki 109110111112113
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.