Şimdi Ara

###DSLR - Aynasız Sistem ve Ekipman Tavsiyeleri### (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.258
Cevap
19
Favori
99.509
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: erdknt

Arkadaşlar merhaba,

5 yıldan beri Nikon D40 kullanıyorum. Elimde, 18-55, 18-105 Vr ve 50mm 1.8 Nikon lensler var. Makinamı değiştirmek istiyorum ama kararsız kaldım.

D7000 ile D300s arasında gidip gelmekteyim. D300s aslında D7000'in bir üst kategorisinde bulunuyor. Gerek magnezyum gövdesi, gerek AF nokta sayısı daha üstün. Video kaydı 720p. Ancak daha eski bir makine. D7000 ise daha güncel bir görüntü işlemci ve metering sensörü barındırıyor. Ayrıca 1080p Full HD video çekebilmesi de bir artısı. Durum böyle olunca da insan kararsız kalıyor. Bu cihazları kullanan veya fikir sahibi olan arkadaşlar fikir verirlerse çok sevinirim. Fiyat konusu benim için çok önemli değil. Alırsam uzun süre kullanacağım.

Teşekkürler.

D7000 modelinde bazı sorunlar var.Hot Pixel , Dead Pixel , Back Focus gibi.Bu sorunlar olmayan ürün bulmak zor.Tamamen şans işi.Bunu dikkate alın

Ancak ben D7000 derim herşeye rağmen.Gerçekten harika bir ürün

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CanTnçr -- 8 Ocak 2012; 23:20:43 >

• quote:

Arkadaşlar merhaba,

5 yıldan beri Nikon D40 kullanıyorum. Elimde, 18-55, 18-105 Vr ve 50mm 1.8 Nikon lensler var. Makinamı değiştirmek istiyorum ama kararsız kaldım.

D7000 ile D300s arasında gidip gelmekteyim. D300s aslında D7000'in bir üst kategorisinde bulunuyor. Gerek magnezyum gövdesi, gerek AF nokta sayısı daha üstün. Video kaydı 720p. Ancak daha eski bir makine. D7000 ise daha güncel bir görüntü işlemci ve metering sensörü barındırıyor. Ayrıca 1080p Full HD video çekebilmesi de bir artısı. Durum böyle olunca da insan kararsız kalıyor. Bu cihazları kullanan veya fikir sahibi olan arkadaşlar fikir verirlerse çok sevinirim. Fiyat konusu benim için çok önemli değil. Alırsam uzun süre kullanacağım.

Teşekkürler.

fiyat konusu önemli değilse ve d300s alacak bütçe varsa FF geçişi yapın

şaka.

ben d7000 alırdım herhalde. d300s güzel makina ama çok hızlı makina isteyenlere yönelik gibi. sizin lens setinizden anladığım kadarıyla çok ileri düzey bir yatırımınız yok. ben d7000 derim.

• arkadaslar temel fotograf bilgilerine sahip, az cok da fotograf cekmekten anlayan birine asagidaki setlerden hangisini tavsiye edersiniz?
    hatta bu soruyu genisletip yeni baslayacak birine de diyebiliriz. yeni arkadaslara da yardimci olmak adina
    1)makina+18-55
    2)makina+50mm f:1.8
    3)makina+30mm f:2.8 makro
  • kusurabakmayin unutmusum
    4)makina+35mm f:1.8
  • Yeni başlayan biri bence kit lens ile başlamalı.Kit lens ile ne tarz fotoğraflar çekmekten hoşlandığını öğrenmeli.Sonra " Macro lens aldım ancak kullanmadığımı fark ettiğim için satıyorum " gibi ilanlar görüyoruz
  • @sharks
    sizin 150mm macro yu boyle birinden mi aldiniz
    hocam o 30mm macro yu keskinligi daha iyidir diye yazdim
    ama siz diyorsunuz ki 18-55 le baslamak sonra ilgi alanina gore hareket etmek gerekir. bende boyle dusunuyorum ama prime lens ile baslanip devam edilirse de en azindan kompozisyon olusturmayi ogrenmek ve acik diyafram farkindan yararlanmak icin iyi olmaz mi?
  • Ben marka değişikliği yapan birinden aldım

Direk prime ile başlarsa birde fotolar kötü çıkarsa prime'ın kalitesini anlamayip makineye yada lense kötü diyebilir.
  • haklisinz kotuyu gormek lazim ki prime objektifin degeri anlasilsin
  • Yani ben öyle düşünüyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

D300s aslında D7000'in bir üst kategorisinde bulunuyor. Gerek magnezyum gövdesi, gerek AF nokta sayısı daha üstün.

Merhaba,
    Sizin ve diğer arkadaşların yorumlarına küçük bir ekleme; Gövde malzemesi olarak D300s biraz daha sağlam,ama d7000'in gövde yapısının da magnezyum alaşımlı olduğunu bilmenizi isterim.Yani bu konuda d7000 modeli de oldukça iyi sayılır.
    İyi geceler hoşçakalın..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sh@rKs-PoWeR

Yani ben öyle düşünüyorum

ben de öyle düşünüyorum hemen kaliteli oyuncaklardan başlamamak lazım. ama işte o arka plan fluluğu yok mu canını çektiriyor adamın hep değil mi

• bizim soru kaynadı yine
  • Hocam kaynamadı. 2 kişi 55-250 dedi. Sonuç sana kalmış.
  • Arkadaşlar su an yurtdisindayim ve fotoğraf makinesi almaya karar verdim, pek bilgili olmadigim için yardiminiza ihtiyacım var.

Acemi kullaniciyim , o yüzden mikro modellerede baktım , canona baktım birde. Bugün biraz araştırma yaptık, şu modeller hoşumuza gitti. Fiyatlarınıda yazıyorum

Sony Nex C3 18-55mm 955 TL
    PANASONIC DMC-GF3 904 TL
    Canon 550d 18-55mm 1300 TL

Siz hangisini önerirsiniz arkadaşlar?

• quote:

Orijinalden alıntı: uguruyaniker

Hocam kaynamadı. 2 kişi 55-250 dedi. Sonuç sana kalmış.

bütçemin 400 Tl olduğunu belirtmiştim :) 55-250 sıfırı 650 civarında.
  • quote:

Orijinalden alıntı: smhtnc

quote:

Ben 520 TL'ye aldım Hayyam - Nova'dan. Ben sizin yerinizde olsam biraz daha beklerim almak için yada ikinci el falan bakarım.
  • merhaba arkadaşlar canon 60d body ye hangi lensleri seçmeliyim yardımcı olurmusunuz?

benim aklımda olanların birincisi canon 50mm f1.4 veya 1.8 bildiğim kadarıyla bunlar portre ve gece çekimlerinde kullanılacak lensler birde tele,manzara ve genel kullanımlar için (sizin deyişinizle tak gez) hangi lensleri önerirsiniz?
  • quote:

quote:

Sıfır değilde çok temiz ikinci el o fiyata bulabilirsiniz.

Kyorhan nickli kullanıcı hiç kullanmadığı ( diye hatırlıyorum) 55-250 yi 400 liraya satıyordu. Kendisiyle bir irtibata geçin isterseniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: T_Gzgnr

Arkadaşlar su an yurtdisindayim ve fotoğraf makinesi almaya karar verdim, pek bilgili olmadigim için yardiminiza ihtiyacım var.

Acemi kullaniciyim , o yüzden mikro modellerede baktım , canona baktım birde. Bugün biraz araştırma yaptık, şu modeller hoşumuza gitti. Fiyatlarınıda yazıyorum

Sony Nex C3 18-55mm 955 TL
    PANASONIC DMC-GF3 904 TL
    Canon 550d 18-55mm 1300 TL

Siz hangisini önerirsiniz arkadaşlar?

550D alınır hocam. diğer makinalardan bir gömlek üstün. nex-5n varsa onu da düşünün :)

• quote:

quote:

ben sifir faturali garantili 430 tl den 55-250 yi satiroyum

dusunurseniz sanalpazardan yada elden verebilirim
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.