Şimdi Ara

DSLR Cihaz tavsiyesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
0
Favori
1.884
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: c.james

quote:

Orijinalden alıntı: WoLfaL1x

450D ile 1100 D arasında bi seçim mi yapsam ki ?

Merhaba,
    Eğer bu iki makine arasında bir tercih yapmak isterseniz 1100d'yi almanız daha mantıklı olabilir.450d'nin kasa görüntüsü biraz daha iyi olsa da teknik özellik bakımından 1100d biraz daha artıları olan bir gövde.(video özelliği var diye söylemiyorum)
    İyi günler hoşçakalın..

Hocam peki sizin tavsiye edebileceğiniz bi makina varmı ?
    Yazdığım modellerin çerçevesinde...
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: c.james

quote:

450D ile 1100 D arasında bi seçim mi yapsam ki ?

Merhaba,
    Eğer bu iki makine arasında bir tercih yapmak isterseniz 1100d'yi almanız daha mantıklı olabilir.450d'nin kasa görüntüsü biraz daha iyi olsa da teknik özellik bakımından 1100d biraz daha artıları olan bir gövde.(video özelliği var diye söylemiyorum)
    İyi günler hoşçakalın..

Hocam peki sizin tavsiye edebileceğiniz bi makina varmı ?
    Yazdığım modellerin çerçevesinde...

Tekrar merhaba,
    Listelediğiniz modellerden 550d,d3100 ve 1100d arasında bir tercih yapmanızı (bütçenize göre) tavsiye ederim.(Ben kişisel olarak genelde Nikon'un renk sıcaklığını daha çok beğeniyorum)
    İyi günler hoşçakalın..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c.james -- 4 Aralık 2011; 14:30:00 >

• Ben olsam 550D için uğraşırdım.Ama alamıyorsam,

1100DTecih ederdim.1200TL ye 1100D+18-55 IS || =1200Tl eder.
    200TLye indirimden bir 50mm f1.8 alırım.
    Geri kalan paramlada kart ve çantayı ayarlardım.
  • Ben 550D muadili kiss x4 kullanıyorum, yurt dışından uygun fiyatlı getirttim. Size de bunu tavsiye ederim. İmkanınız varsa onu alın. İkinci el de olabilir. 1000d ve 1100d (1100d, 1000d'den daha kötü) nin gövdeleri oyuncak gibi, evladiyelik olabilecek makineler değiller aklınızda bulunsun. Hatta sırf bu yüzden 550d alamıyorsanız ve video çekmek de sizin için çok önemli değilse 450D daha iyi olabilir.

Bir de aldıktan sonra pişman olmamak için hangisini alacak olursanız olun, almadan önce elinizde bir inceleyin. Bakın bakalım ele oturuşu nasıl, hissiyatı nasıl.

Şimdiden hayırlı olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: First_Person

1000d ve 1100d (1100d, 1000d'den daha kötü) nin gövdeleri oyuncak gibi, evladiyelik olabilecek makineler değiller.

Merhaba,
    450d ve 550d'nin bazı noktaları deri gibi bir malzemeyle kaplı olduğu için daha kaliteli görünüyorlar,ama sağlamlık konusunda 1000d ve 1100d'den çok farklı olduklarını sanmıyorum.
    Ayrıca listelenen makinelerin hiçbiri evladiyelik sayılmaz.
    İyi akşamlar hoşçakalın..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c.james -- 4 Aralık 2011; 17:29:56 >
  • @WoLfaL1x hemşerimsin bu arada
  • quote:

Orijinalden alıntı: photo-pentax

@WoLfaL1x hemşerimsin bu arada

Hemşeri isem bi soru sorma hakkım daha var herhalde.

Canon EOS 500D 18-55+75-300 =1550 TL

Uygunmudur acaba hocam?
  • quote:

quote:

Uygunmudur acaba hocam?

Sıfır alıp bu şekilde bir set oluşturacağınıza, ikinci el olarak 75-300 yerine 55-250mm alabilirsiniz. Hatta tahminen 50-100 lira daha ucuz olacaktır, ona da çanta ve aksesuar alırsınız.

Gerçekten 500D'yi garantili sıfır almak pek akla yatmıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Güven

quote:

quote:

Uygunmudur acaba hocam?

Sıfır alıp bu şekilde bir set oluşturacağınıza, ikinci el olarak 75-300 yerine 55-250mm alabilirsiniz. Hatta tahminen 50-100 lira daha ucuz olacaktır, ona da çanta ve aksesuar alırsınız.

hocam belirtmeyi unutmuşum bu seti ben oluşturmadım.
    Media Markta haftasonu kampanyası varmış.Sizinde bi fikrinizi alayım dedim.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Uygunmudur acaba hocam?

Farkındayım hazır bi set olduğunu, anlatmak istediğim şu.

Cebinizden 1500 TL çıkabiliyorsa kesinlikle öncelik olarak 550D düşünmelisiniz. 500D'den üstün bir gövdedir, aldıktan sonra pişman olmak istemeyiz hiçbirimiz.

İlla 500D almak istiyorsanızda, garantili almanıza gerek yok. Temiz ikinci elle yönelip 75-300 gibi bir tele-zoom lens yerine, 55-250mm gibi bir tele-zoom lens almanız sizi uzun vadede daha memnun eder. Hatta ve hatta 500D + 18-55 +55 -250mm yi 1350,1400 TL ye bulabilirseniz bu setin yanına 50mm f/1.8 kondurup, taçlandırabilirsiniz.

Neden 75-300 yerine 55-250 diyorum, çünkü 75-300 IS olmayan ve dar bir lens. Büyük ihtimal yeni başlıyorsunuz ve elde çekim de yapacaksınız. 75-300, 70-300 gibi odak aralıkları çok büyük olan lenslerde IS özelliği çok aranır. 250-300mm'de makineyi sabit tutmak hayli güç. Hem optik kalitesi, keskinlik gibi özelliklerde de 55-250mm öne geçiyor.

Tabi yine siz bilirsiniz, garantili ise 1500 TL fena rakam değil ama, ben size şunu öneriyorum.

1500 TL'ye 500D + 18-55 + 75-300 alacağıma, temiz bir ikinci el 500D + 18-55 + 55-250 + 50mm f/1.8/ veya 550D + 18-135 tercih ederdim.

• arkadaşlar doğubank tan 1500 lira ya 550 d almışlardı kit lens ile birlikte .. oraya da bakabilirsin kardeşim.
  • Hemşerim sıfır alma bence bütçen çok ortada(ne kısıtlı nede serbest)
    Şimdi karar canonsa
    2. el 550d+18-55is+50mm f1.8 güzel bir başlangıç seti
    sen izmirden 2. el makina bak ben tüm kontrollerini yaparım.
    dslr ler cep telefonu-laptopa benzemez çok sağlam olurlar.
    üstelik fotoğraf bir hobi olduğundan herkez ekipmanına çok titizlenir.piyasadaki 2. el %95 550d sıfırdan farksızdır
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Uygunmudur acaba hocam?

Farkındayım hazır bi set olduğunu, anlatmak istediğim şu.

Cebinizden 1500 TL çıkabiliyorsa kesinlikle öncelik olarak 550D düşünmelisiniz. 500D'den üstün bir gövdedir, aldıktan sonra pişman olmak istemeyiz hiçbirimiz.

İlla 500D almak istiyorsanızda, garantili almanıza gerek yok. Temiz ikinci elle yönelip 75-300 gibi bir tele-zoom lens yerine, 55-250mm gibi bir tele-zoom lens almanız sizi uzun vadede daha memnun eder. Hatta ve hatta 500D + 18-55 +55 -250mm yi 1350,1400 TL ye bulabilirseniz bu setin yanına 50mm f/1.8 kondurup, taçlandırabilirsiniz.

Neden 75-300 yerine 55-250 diyorum, çünkü 75-300 IS olmayan ve dar bir lens. Büyük ihtimal yeni başlıyorsunuz ve elde çekim de yapacaksınız. 75-300, 70-300 gibi odak aralıkları çok büyük olan lenslerde IS özelliği çok aranır. 250-300mm'de makineyi sabit tutmak hayli güç. Hem optik kalitesi, keskinlik gibi özelliklerde de 55-250mm öne geçiyor.

Tabi yine siz bilirsiniz, garantili ise 1500 TL fena rakam değil ama, ben size şunu öneriyorum.

1500 TL'ye 500D + 18-55 + 75-300 alacağıma, temiz bir ikinci el 500D + 18-55 + 55-250 + 50mm f/1.8/ veya 550D + 18-135 tercih ederdim.

Yeni başlıyorum diyelim Güven hocam
    Mesajınız tatminkar olmuş,ayrıntılı bi şekilde mevzuyu anlatmışsınız teşekkürler.

Benim istediğim şu bütcem 1500-1600 TL.

Amatör bi kullanıcıyım.
    Amatör seviyede Portre,Makro ve Gece çekimleri için uzun vadeli kullanmak üzere bi set almak istiyorum.

Gerçekten gerek forumdonanim olsun gerek başka forumlar olsun okudukça araştırdıkça sordukça seçenekler çoğalıyor,haliyle de kafada karışıyor.

Uzun lafın kısası;
    Şunu al,istediklerini bunla yaparsın diyebileceğiniz bi seçenek varmıdır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WoLfaL1x -- 4 Aralık 2011; 18:27:32 >

• İşin içine macroyu sokarsanız birde macro lens almanız lazım.
  • pentax a yönelirsen a dan z ye müthiş bir set düzülür 1500e
  • quote:

Yeni başlıyorum diyelim Güven hocam
    Mesajınız tatminkar olmuş,ayrıntılı bi şekilde mevzuyu anlatmışsınız teşekkürler.

Benim istediğim şu bütcem 1500-1600 TL.

Amatör bi kullanıcıyım.
    Amatör seviyede Portre,Makro ve Gece çekimleri için uzun vadeli kullanmak üzere bi set almak istiyorum.

Gerçekten gerek forumdonanim olsun gerek başka forumlar olsun okudukça araştırdıkça sordukça seçenekler çoğalıyor,haliyle de kafada karışıyor.

Uzun lafın kısası;

Rica ederim.

Dediklerinize katılıyorum. Araştırdıkça seçenekler artıyor, kafa karışıyor. Aman ha işin içine ISO performansını, megapixeli falan sokmayın.

Şimdi dediklerinizi cevaplayım hocam,

quote:

Portre,Makro ve Gece çekimleri için uzun vadeli kullanmak üzere bi set almak istiyorum.

Size önerdiğim set, 500D istediğinizi varsayarak, 500D + 18-55 + 55-250 + 50mm f/1.8

Bildiğiniz gibi çekim türleri tamamen lensler, diyafram, ISO, enstantane ve odak değerleri ile alakalı. Başlangıç Portre çekimleri diyince akla direk, 50mm f/1.8 gelir zaten. Doğru kullanımında, mükemmel işler çıkar elinizden.
    Gece çekimleri için ; Bahsi geçen lensler ortalama lensler, aman aman bir performans bekleyemeyiz gece çekimlerinde. 55-250mm'nin gayet hızlı bir lens olmasını ve 50mm'nin 1.8 gibi bir diyafram değerini bize sağlamasını göz önünde bulundurursak gece çekimleri için de bir sıkıntı yaşamazsınız.
    Macro meselesi biraz karışık. 18-55'te makro özelliği var. Aslında 18-55 kit lens olduğu için, her şeyden biraz var. Tam anlamıyla bir makro için ise, makro bir objektife ihtiyacınız var.

quote:

Dediğim gibi, yapmak istedikleriniz tamamen göreceli. Portre çekmek, makro çekmek o kadar derin kavramlar ki, onlarca lens ve onlarca makine ile değişik alternatifler oluşturabiliriz. Size bahsettiğim makine ve objektifler bu işi en ortalama yapanlardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Güven -- 4 Aralık 2011; 18:45:50 >

• Bilen arkadaşların tavsiyeleriyle beraber,kafamda netleşmeye başladı bazı şeyler
    Başlangıc için 550D+18-55 almayı düşünüyorum.
    Makinaya biraz alışayım(2-3 hafta gibi kısa bi süre kullanmışlığım var ama),ilerleyen aylarda da 55-250 + 50mm f/1.8 veya 18-135 mm lenslerini ilave edebilirim.
    Şu an için en doğrusu bu olacak herhalde...
  • quote:

Bilen arkadaşların tavsiyeleriyle beraber,kafamda netleşmeye başladı bazı şeyler
    Başlangıc için 550D+18-55 almayı düşünüyorum.
    Makinaya biraz alışayım(2-3 hafta gibi kısa bi süre kullanmışlığım var ama),ilerleyen aylarda da 55-250 + 50mm f/1.8 veya 18-135 mm lenslerini ilave edebilirim.
    Şu an için en doğrusu bu olacak herhalde...

Gayet yerinde ve doğru bir karar, memnun kalacağınıza eminim, tebrikler.
  • Güven hocam şunu öğrenmek istiyorum;

2 link vereceğim ikisi de 550D,ikisinde de aynı lensler var ama fiyatları farklı.
    Sebebi nedir acaba bilginiz varmıdır ?

2

1

Bu arada,uşaktayım ben.İstanbul,İzmir,Bursa vb büyük şehirlerde olsaydım 1500 TL den aşağıya garantili bi şekilde temin edebilirmiyim?(doğubank,hayyam pasajı gibi yerlerde mesela...)

• 1 diye adlandırdığınız linkte verilen makine yurtdışı garantili. Cihazda olası bir sorun olursa, tamiri yurtdışına gönderiyorsunuz. 2 diye adlandırdığınız linkte herhangi bir garanti şarkı belirtmemiş ama büyük ihtimal Türkiye garantilidir.

Serbest piyasa sonuçta, tüm internet mağazaları başka başka fiyatlara koyabiliyor cihazları.

Tabi, İstanbul'a gidebilirseniz, Hayyam'dan 1500 TL altına bile alabilirsiniz. Bu ürünler sıfır ve dükkan garantilidir. Bence Canon'un Türkiye garantisinden çok daha iyi. En azından sattıkları ürünün sorumluluğunu bilip, her türlü yardımda bulunuyorlar.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.