Şimdi Ara

DSLR-Like MAKINA ALICAM PISMAN OLMAK ISTEMIYORUM (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
3.040
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ölü ozan

dslr-like olarak başlığı düzeltirsen daha iyi olur ?
    400 tlye dslr alamazsın
    8. el bile
    alsan bile 90.000 shutter de ve dökük kozmetikte olur, olmayabilir de...

degıstırdım sagol
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cüneyt RC

700 tlye fuji s200exr alabilirsiniz.

yok o kadar veremem :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: mayonezlitonbaligi

@AKINLASINN "OBJECTIF" nedir tam olarak?
    Türkçe varken neden kuul olmaya çalışıyorsunuz anlayamadım

Bende son günlerde her ingilizce kelime kullanana bu ders verme havasında olanları anlamıyorum. @AKINLANSINN'ın neden "objectif" dediğini konuyu tam okusaydın anlardın.
    quote:

bkz.http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-kamera-fotograf-dijital-fotograf-makinesi-canon-rebel-digital-slr-fotograf-makinesi-ucuz-40880141/detay

Ben size şu bariz hatanızı yazarken bile karşımdakini kırdımmı diye çekiniyorum, siz nasıl bir kalemde insanları bu kadar kolay yargılayabiliyorsunuz ki. Sizin deyiminizle "kuul" mu olunuyor bu uyarıları yapınca. Biraz daha samimi şekilde uyarabilirdin. Neyse uzatmiim, konu dağılmasın.

• Aynen katılıyorum, Çok anlamsız bir çıkış. Üstelik verilen linkteli ilanda üstelik hatalı yazılmış bir kelime...
    " CANON REBEL
    DİGİTAL SLR MAKİNE 6 MP
    YENİSİNİ ALDIĞIMDAN SATIYORUM.
    FOTOGRAF ÇEKERKEN ARASIRA DEKLANŞÖR BASMIYOR. MAKİNEYİ AÇIP KAPATIP VE OBJECTİFLE OYNAYINCA DÜZELİYOR. KULLANIMDAN DOLAYI ÇİZİKLERİ VARDIR.
    İADESİ YOKTUR."
    Peki objektif' e ne diyeceğiz. LENS' mi? Üşenmedim ne diyelim diye araştırdım Buyrun.....
    Objektif :nesnel, afaki.
    Fotoğraf makinesi, mikroskop, dürbün gibi optik aygıtlarda, cisimlerden gelen ışınları alıp ekran üzerine yansıtan mercek ya da mercek dizgesi.
    Hangisini seçelim? mercek zaten arapça. Tek bir adetten bahsederken bende mercek derim de bir dizge halinde yani 3-5 grupta 10 -15 mercek+motoru+ IS sistemi ile birleşik-toplu (Combiné -Kombiniert-Combined) alete (!) ne diyeceğiz? İlla bir yerimizden bir kelam uydurmak zorundamıyız? Türk doktoru Hulusi Behçet tarafından 1937 yılında teşhis edilen ve bu nedenle uluslararası literatürde Behçet Sendromu yani daha Türkçesi ile "Behçet Hastalığı" gibi bulun keşfedin adını Türkçe koyalım. Tabi boş işlerle uğraşmaktan bu ülke insanını kurtarabilirsek !
    Buyrun mercek-Lens-objektif için uydurulmuşlara da bir göz atalım. Bir kemik PİRZOLA niyetine !

MERCEK

1. İçinden geçen paralel ışınları düzenli bir biçimde birbirine yaklaştıran veya birbirinden uzaklaştıran, camdan veya ışık kırıcı herhangi bir maddeden yapılmış, genellikle küresel yüzeylerle sınırlanmış saydam cisim, adese, lens.
    2. Çoğunlukla saydam camdan yüzeyleri çukur ya da tümsek olacak biçimde işlenmiş, ışığı toplayacak ya da dağıtacak nitelikte yassı, çembersel nesne.
    3. Bir elektron demetini tıpkı optikmercek gibi saptırabilen mıknatıslı alan dizgesi; elektronikmercek.
    4. 1. Bir yüzleri yuvarsal, öbür yüzleri yuvarsal ya da düzlem olan, camdan yapılma ve bir ışık demetini kırılmaya uğratarak belli bir noktaya düşüren saydam cisim. (En az ikimercekten oluşan mercek dizgesine objektif denilmekle birlikte, İngilizcede her ikisi için de aynı terimin kullanıldığı göz önüne alınarak burada "hepmercek" terimi kullanılmıştır).
    5. 1. Gözde ışığın retina üzerinde odaklanmasını sağlayan saydam yapı. Lens. 2. Bazı balıklarda ışık organlarının farklılaşmış hücreleri. 3. Mikroskop ya da büyüteçlerde büyütmeyi sağlayan ya da görme kusurlarını gideren camdan yapılmış araç.
    6. Elektrik alanı, magnetik alan ya da elektromagnetik alan yardımıyla, yüklü parçacıkların yoğunlaşmasını sağlayan düzenek.

quote:

Orijinalden alıntı: seboist64

quote:

Bende son günlerde her ingilizce kelime kullanana bu ders verme havasında olanları anlamıyorum. @AKINLANSINN'ın neden "objectif" dediğini konuyu tam okusaydın anlardın.
    quote:

bkz.http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-kamera-fotograf-dijital-fotograf-makinesi-canon-rebel-digital-slr-fotograf-makinesi-ucuz-40880141/detay

Ben size şu bariz hatanızı yazarken bile karşımdakini kırdımmı diye çekiniyorum, siz nasıl bir kalemde insanları bu kadar kolay yargılayabiliyorsunuz ki. Sizin deyiminizle "kuul" mu olunuyor bu uyarıları yapınca. Biraz daha samimi şekilde uyarabilirdin. Neyse uzatmiim, konu dağılmasın.

• quote:

quote:

quote:

Evet, yazdığımın ne kadar yanlış olduğunu siz eleştirdikten sonra farkettim. Söylediklerinizin kelimesi kelimesine hakettiğimi kabul ediyorum. Özür dilerim.

• NErden nereye gelmiş bu olay :):):)

quote:

quote:

quote:

quote:

Evet, yazdığımın ne kadar yanlış olduğunu siz eleştirdikten sonra farkettim. Söylediklerinizin kelimesi kelimesine hakettiğimi kabul ediyorum. Özür dilerim.

• Bu yazıyı bir kaç konuya direk kopyalayacağım. Hangi slr-like almalıyım diyenler için tam cevaplardan biri bu bence.

quote:

Orijinalden alıntı: bipekkan

@ssmasher,
    "eniyisi" diye sorduğunuzda Fuji' nin S6000FD/S6500FD' den sonra çıkarttığı S serisinin neredeyse tamamı küçücük sensörleri nedeniyle (1/2.33") (S8000FD-8100-S1500-S1600-S100-S1800-S2000-S2500HD-HS10-H20-S2800-S2950-S3200) Bunlar birbirinin kopyası, ya zoomu arttırılmış yada aynı ölçüdeki sensöre 12-14-16 mpx tıkıştırılmış ya da video özelliği biraz iyileştirilmiş makinalardır. "Eniyisi hangisi" diye sorduğunuz için bu kriterinize göre hepsi bu kriterin çok çok altında makinalardır. Şu an dSLR/Like makinaların "eniyisi" 2. el S6000FD/S6500FD (aynı makinadır, hala kullanıyorum) Bu makina bütçenize en uygun makinadır ya da paraya kıyacaksınız Fuji S200EXR alacaksınız.(750-850 TL) Tabiki en iyisi' nden kastiniz makinanın iyi fotograf çekmesi ise. Yoksa diğerleri de elbette fotograf çekiyor !
    quote:

Orijinalden alıntı: ssmasher

........................
    o zaman soyle soriyim finefipix serisinden hangisi en iyisi 2800hd mi yoksa diger modellerinden birimi

• @bipekkan hocam konuda açtım ama hazır burda tartışılırken bende dahil olayım
    gg de refurbished s2700hd 290 lira
    sahibinden de ise 2. el s6500fd 400-450 civarı

s2700
    refurbished olsada yine de ilk kullanan ben olacağım (bu bi + mı - mi anlamadım)

yaklaşık 110 lira daha ucuz

optik zoom 18x

mp olayına girmeyeceğim bunun büyük veya küçüklüğünün çokda önemli olmadığını biliyorum (yada bildiğimi sanıyorum)

ayrıca s6500 4 yıl önce çıkmışbir ürün s2700 onun kadar eski değil hatta yeni bi ürün

yukarıda da demişsin ki bi yeden sonra s serisi kendini kopyalamaya başladı (sanıyorum kalite olarak kast ettin) peki hem sıfır hem zoomu fazla hemde daha ucuz olan ürünü almaktansa neden s6500 ü alayım

bana öyle bişey söyleki yarın spariş vereyim

edit: yukarda @bipekkan nin ismini verdim diye soru sadece ona yönelik değil soru herkese açıktır yukardaki açıklamayı o yaptığından onu yazdım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tt.us -- 8 Nisan 2011; 17:39:37 >

• @kulak_kiri,

Refurburbished (Yenilenmiş, Sıfırlanmış) Ürün Nedir? Ne değildir?
    "Refurbished" yani sıfırlanmış ürünler, kullanıldıktan sonra bir arızası yada eksikliği tespit edilip fabrikasına geri gönderilen, fabrikasında sorunları giderilip tekrar ucuz bir fiyattan satılan ürünlerdir.
    1. Refurbished ürünle sıfır ürünleri nasıl ayırt edebiliriz?

Refurbished ürünler satılırken bilindiği gibi sıfırlanmış diye satılır. Genellikle orijinal kutusunda gelmediği gibi orijinal kutusu deforme olmuş kutularda da gelebilmektedir. Ancak sadece burasından anlamazsınız. Örneğin KODAK makinalarda batarya kısımında refurbished etiketi yapıştırılmıştır. Diğer markalarda da bu tarz etiketler zama zaman mevcuttur.

2. Refurbished ürünle sıfır ürün arasındaki fark nedir?

Refurbished ürün sonuçta tamir görmüş en azından bir sorunu çıkmış bir üründür. ÜRÜN STOK FAZLASI İSE REFURBISHED OLMAZ. Sıfır diye satılır. Bunlara sezon sonu ürünler denir.

3. Refurbished'in dezavantajı nedir?

Ürünün kullanırken sıfırdan farkı yoktur. Sıfırın çıkarabileceği sorunlar ile aynı oranda sorun çıkarır.

4. Refurbished alırken neye dikkat etmeli?

Bu husus çok önemli çünkü eğer bir üründen çok fazla refurbished ürün varsa denilebilirki ki ÜRÜNÜN O SERİSİ HATALI ÜRETİLMİŞ OLABİLİR ve sıfırında da aynı sorunlar ortaya çıkabilir.
    "mp olayına girmeyeceğim bunun büyük veya küçüklüğünün çokda önemli olmadığını biliyorum"[/bTam tersine ÇOK önemli..... Aynı ölçekte bir sensör düşünün biri 10 mp, diğer 16 mp. Önemli olmaz olur mu At çöpe 16 Mp olanı Bu çok mpx isteyen bilinçsiz tüketicileri AVLAMA YÖNTEMİDİR. Ne kaaa çok Pixel, Okaaa çamur gibi fotograf !
    S6000FD veya S6500FD için SON SÖZ,
    Daha o kalitede fotograf çekebilen bir dSLR/ Like ÜRETİLEMEDİ.. Yakın olanlar ve bazı artıları ile(IS gibi) S100SF ve S200EXR. Burada dikkat(!) İyi fotograf çekebilen diyorum.
    quote:

Orijinalden alıntı: kulak_kiri

@bipekkan hocam konuda açtım ama hazır burda tartışılırken bende dahil olayım
    gg de refurbished s2700hd 290 lira
    sahibinden de ise 2. el s6500fd 400-450 civarı

s2700
    refurbished olsada yine de ilk kullanan ben olacağım (bu bi + mı - mi anlamadım)

yaklaşık 110 lira daha ucuz

optik zoom 18x

mp olayına girmeyeceğim bunun büyük veya küçüklüğünün çokda önemli olmadığını biliyorum (yada bildiğimi sanıyorum)

ayrıca s6500 4 yıl önce çıkmışbir ürün s2700 onun kadar eski değil hatta yeni bi ürün

yukarıda da demişsin ki bi yeden sonra s serisi kendini kopyalamaya başladı (sanıyorum kalite olarak kast ettin) peki hem sıfır hem zoomu fazla hemde daha ucuz olan ürünü almaktansa neden s6500 ü alayım

bana öyle bişey söyleki yarın spariş vereyim

edit: yukarda @bipekkan nin ismini verdim diye soru sadece ona yönelik değil soru herkese açıktır yukardaki açıklamayı o yaptığından onu yazdım

• peki hocam 2. el bi s6500 aldım diyelim bunun lensinin çizik olup olmadığını toz olup olmadığını vs. gibi sorunlarının neler olup olmadığını nasıl test edebilirim. yani genel olarak bi foto. mak alınca nasıl test edilir
  • birde hocam bugün bi 2. el makina satan biyeri aradım (tamirci) s6500 varmı diye sordum adamın dediği hiç bulaşma oldu niye dediğimde canon un ölüsü fujinin dirisinden daha iyidir dedi. bende "nette iyi yorumlar okudum" dedim. ben kullanıcı olarak konuşmuyorum tamirci olarak konuşuyorum onu alacağına s3 yada s5 alman çok daha hayırlı dedi. ben fuji almam da kimseyede aldırtmam dedi
    neden böyle dedi acaba
  • İşin piyasasına göre adam haklı. Canonun adı bile satar. Aynen adamın satmaya çalışması gibi.
    Ben s6500fd de kullandım, Canon S5te. Ve cevap olarak s6500fd daha iyi derim.

quote:

Orijinalden alıntı: kulak_kiri

birde hocam bugün bi 2. el makina satan biyeri aradım (tamirci) s6500 varmı diye sordum adamın dediği hiç bulaşma oldu niye dediğimde canon un ölüsü fujinin dirisinden daha iyidir dedi. bende "nette iyi yorumlar okudum" dedim. ben kullanıcı olarak konuşmuyorum tamirci olarak konuşuyorum onu alacağına s3 yada s5 alman çok daha hayırlı dedi. ben fuji almam da kimseyede aldırtmam dedi
    neden böyle dedi acaba
  • s3, s5 kötü makinalar değil tabi de S6500fd ile bu iki cihazı karşılaştırıp üstüne de o cümleleri söyleyen tamircinin en terbiyeli tabiriyle bir naneden çakmadığı belli.
  • bir s5 ile fuji s15xx s2xxx serisi arasinda nerdeyse iki kat fiyat farki var ama s5 yinede daha mantikli geliyo simdi s6500mi daha iyidir canon s5 yada s3 mu
  • Canon S3 ve S5' i S6000FD' yi aldığım sırada Panasonic FZ50 ile birlikte cıcığını çıkartana kadar incelemiştim. O makinamı iyidir? sorusu o kadar genelleme bir soruki. Tüm bu makinaların ortak yılı 2006-2007 ve hepsinin de birbirlerine göre üstünlükleri yada zayıf tarafları var. Bir yığın teferruatı bir taraf birakırsanız. Canon S serisinin Fuji' nin S6000FD/S6500' e göre üstün tarafları LCD' nin hareketli olması, IS' nin oluşu ve Hotshoe(Tepe flaşı) nın olmasıdır. Sadece o kadar. Geri kalan teferruattır. Buna karşılık Sensörü mercimek kadar 1/2.5" te S3 te 6 mpx ve S5' te 8 mpx tıkıştırılmıştır. Fujide ise 1/1.7" sensör ve 6.1 mpx vardır. Sensörün özel yapısı nedeniyle 400 ISO dahil her koşulda tertemiz, net , keskin ve çok canlı renklerde fotograflar verebilirken S3 ve S5 zaman zaman 200 ISO dahil adeta bir noise makinesidir. S3 ve S5 motorlu zoom' dur ve adamı deli eder, kolay kolay istediğiniz kadrajı alamazsınız, Fuji ise hem manuel zoomludur hemde manuel netleme sistemlidir (AF de vardır)
    Diğer taraftan bu 4 makina bir tarafadır Fuji' nin S1xxx ve S2xxx serisi daha evvelcede dediğim gibi birbirinin tekrarı ve kullananların affına sığınıyorum Fuji' nin yüz karası makinalarıdır. Bu makinalara sırf dış görünüşlerine bakarak "S" serisi bile demeleri kanımca büyük hata. Nitekim bu gün adeta 300-500 TL aralığında adeta basçek compact fiyatına satılma nedeni de bu. Elbette Canon' un G12' si 1200 TL' ye S95' i 1000 TL' ye satılırken bunlar niye çok ucuz, hatta S6000FD' nin temizi 500 TL' ye hala alıcı bulurken, bunu da sorgulamanız lazım. Panasonic FZ 50 ise bu 3 makinanın toplam tüm özelliklerini barındırır Adeta Tam bir sabit objektifli (!) dSLR' de denilebilir ama öyle berbat bir sensörü vardır ki, ışık biraz yetersiz oldumu anında 100 ISO' da bile noise üretmeye başlar. (8 ay sabredebildim ve sattım)
    Kısacası neye bakacağınızı bileceksiniz. Ne markaya takılı kalacaksınız ne de dış görünüşe,
    quote:

Orijinalden alıntı: ssmasher

bir s5 ile fuji s15xx s2xxx serisi arasinda nerdeyse iki kat fiyat farki var ama s5 yinede daha mantikli geliyo simdi s6500mi daha iyidir canon s5 yada s3 mu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 10 Nisan 2011; 10:47:29 >

• S6500fd aldım bende 350 tl ye bir ay önce filan.Kozmetiği pek iyi değil ama resim/lens durumu baya iyiymiş.@bipekkan hocam incelemişti. Çok memnunum. Daha çok amatörde olsam çok seviyorum foto makinemi.Kesinlikle al pişman olmazsın.
  • bu gidişle kararım finepix 2800 HD'den S6500fd'deye dönmeye başladı
  • ''Canon alma Fuji iyi'', ''Nikon Pentax'tan iyi'' tarzında söylemlerde bulunan arkadaşları dinlemezseniz sizin için çok daha iyi olacaktır :)

Burda çok güzel bilgiler verilmiş ve çok iyi makineler önerilmiş. Ama benim'de arkadaşa önermek istediğim bir makine var. ''Canon sx 130''

Şunu kesinlikle söyleyebilirim Canon sx 130 Fujifilm s2800hd'den daha iyi bir makinedir. İki makineyide aylarca araştırmışlığım ve kullanmışlığım vardır. Önerilen diğer makine hakkında bir bilgim olmadığından sadece Canon sx 130'u araştırmanızı ve takip etmenizi isteyeceğim.
  • @CaeNs,
    Öneriniz üzerine SX130 topiğinde bulunan ve tam ölçekte olan tüm fotgrafları saat 08.oo den beri izliyorum. Elimde A-620 Canon makinam var. Sırf IS yok gerekçesi ile değiştirmeyi düşünüyordum. Ve S95-G12 arasında gidip geliyordum ve tabi birde bütçe kısıtlılığı nedeniyle bu güne kadar gerçekleştiremedim. Daha ucuz olması nedeniyle zaman zaman başka topiklerde de önerildiği için ciddi ciddi bu fotografları inceleylm dedim.
    Sadece şunu söyleyebilirim. Ben benim A-620' yi satmaktan kesinlikle VAZGEÇTİM.
    quote:

Orijinalden alıntı: CaeNs

''Canon alma Fuji iyi'', ''Nikon Pentax'tan iyi'' tarzında söylemlerde bulunan arkadaşları dinlemezseniz sizin için çok daha iyi olacaktır :)

Burda çok güzel bilgiler verilmiş ve çok iyi makineler önerilmiş. Ama benim'de arkadaşa önermek istediğim bir makine var. ''Canon sx 130''

Şunu kesinlikle söyleyebilirim Canon sx 130 Fujifilm s2800hd'den daha iyi bir makinedir. İki makineyide aylarca araştırmışlığım ve kullanmışlığım vardır. Önerilen diğer makine hakkında bir bilgim olmadığından sadece Canon sx 130'u araştırmanızı ve takip etmenizi isteyeceğim.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.