parayı birazdaha bırıktırıp eos 1000d mi alsam acaba 700 lıraya cok az kullanılmıs buldum
Bence birini alın gitsin. Bu fotoğraf makinesi işi ne aradığınızı bilmiyorsanız biraz bataklığa benzer. Daldıkça dalarsınız. Kafanız iyice karışır. 2.el canon s3 alıp geçin bence. Bana dua edersiniz.
- 2.8 ile 3.5 diyafram aralığı ki 12x te bile diyaframın 3.5 olmasının ne demek olduğunu işten anlayanlar iyi bilir. -Gerçekten kaliteli fotoğraf çekiyor. -12x zoom ki en sonda bile is özelliği ile net fotoğraf çekimi - stereo ses kalitesiyle video çekimi ve video sırasında zoom yapma - 5,5 metre kadar flash mesafesi - Otomatik modlarının yanında isterseniz full manuel kullanım imkanı - çok büyük olmayan taşınabilir boyutta kasa - Her yöne dönebilen lcd ekran- ki çok lazım oluyor
vs. vs. Çok fotoğraf çektim. Hemen her özelliğini biliyorum. Çok şey yazabilirim.
bizde DSLR-like diyoruz. Gavur buna Bridge Camera diyor. ya da bazen super-zoom diyor. aslında bu makinalar tam bir pazarlama harikası. alıcı özelliklerine bakıyor, ne kadar kötü olabilir ki diyip alıyor. Sonrası direkt hüsran. Kendimden biliyorum.
mesela şöyle örnek verebilirim; 2004 yılında aldığım 3MP Nikon coolpix makinayla çektiğim fotoğraflar, 2010 yılında aldığım 12 MP Fujifilm S1800'den daha canlı geliyor bana. Yaşadığım hayal kırıklığını düşünün...
@Temren, Katılıyorum. Bugün ElektroWorld'ü gezdim Tam 14 adet dSLR/like-like makina vardı 7 adedi Fuji s1xxx+2xxx ve HS10 serisi diğerleri Nikon ve Olympus. Bukadar çoğunu bir arada ilk defa gördüm Benim ellerim küçüktür ve benim elimde kayboldular. Fiyatlar 490-1100 TL aralığında. Eve dönünce ilk işim elime benim emektar S6000FD' yi aldım İçim aydınlandı. Sonra dpreview' e baktım Bizim makina sonrası sırf Fujikaç like maKina çıkarmış diye hemde aynı kasa içinde 9 kamera çıkarmış+ 2 adet S8000 ve 8100 biraz farklı kasada yani bu makinaların tamamı 2008-2010 aralığında. Sadece 2011 de 3 kamera aynı kasada değişen sadece 2 adette CMOS sensör. Bu süre içerisinde ciddi ciddi sadece 2 like sürülmüş piyasaya S100FS ve S200EXR. HS10 ve HS20 benzer kasada ama kişisel görüşüm fotograf açısından çokta başarılı olmayan 2 model Testlerini biz tüketiciler yapıyoruz. Bu bence çok başarılı bir pazarlama taktiği....
quote:
Orijinalden alıntı: Temren
bizde DSLR-like diyoruz. Gavur buna Bridge Camera diyor. ya da bazen super-zoom diyor. aslında bu makinalar tam bir pazarlama harikası. alıcı özelliklerine bakıyor, ne kadar kötü olabilir ki diyip alıyor. Sonrası direkt hüsran. Kendimden biliyorum.
mesela şöyle örnek verebilirim; 2004 yılında aldığım 3MP Nikon coolpix makinayla çektiğim fotoğraflar, 2010 yılında aldığım 12 MP Fujifilm S1800'den daha canlı geliyor bana. Yaşadığım hayal kırıklığını düşünün...
quote:
Orijinalden alıntı: bipekkan @Temren, Katılıyorum. Bugün ElektroWorld'ü gezdim Tam 14 adet dSLR/like-like makina vardı 7 adedi Fuji s1xxx+2xxx ve HS10 serisi diğerleri Nikon ve Olympus. Bukadar çoğunu bir arada ilk defa gördüm Benim ellerim küçüktür ve benim elimde kayboldular. Fiyatlar 490-1100 TL aralığında. Eve dönünce ilk işim elime benim emektar S6000FD' yi aldım İçim aydınlandı. Sonra dpreview' e baktım Bizim makina sonrası sırf Fujikaç like maKina çıkarmış diye hemde aynı kasa içinde 9 kamera çıkarmış+ 2 adet S8000 ve 8100 biraz farklı kasada yani bu makinaların tamamı 2008-2010 aralığında. Sadece 2011 de 3 kamera aynı kasada değişen sadece 2 adette CMOS sensör. Bu süre içerisinde ciddi ciddi sadece 2 like sürülmüş piyasaya S100FS ve S200EXR. HS10 ve HS20 benzer kasada ama kişisel görüşüm fotograf açısından çokta başarılı olmayan 2 model Testlerini biz tüketiciler yapıyoruz. Bu bence çok başarılı bir pazarlama taktiği....
quote:
Orijinalden alıntı: Temren
o zaman s6000fd mp dusuk yani 6 mp olmasina ragmen hepsinden iyi cekiyor yani
quote:
Orijinalden alıntı: CaeNs
''Canon alma Fuji iyi'', ''Nikon Pentax'tan iyi'' tarzında söylemlerde bulunan arkadaşları dinlemezseniz sizin için çok daha iyi olacaktır :)
Burda çok güzel bilgiler verilmiş ve çok iyi makineler önerilmiş. Ama benim'de arkadaşa önermek istediğim bir makine var. ''Canon sx 130''
Şunu kesinlikle söyleyebilirim Canon sx 130 Fujifilm s2800hd'den daha iyi bir makinedir. İki makineyide aylarca araştırmışlığım ve kullanmışlığım vardır. Önerilen diğer makine hakkında bir bilgim olmadığından sadece Canon sx 130'u araştırmanızı ve takip etmenizi isteyeceğim.
peki NIKON L120 mi daha iyi yoksa CANON SX130 mu?
Fujifilm S2XXX modelleri video kaydında zoom yaparken zoom sesini kayıt ediyor mu?
@ssmasher, Bu forumda neredeyse 5 yıldır yazıyorum. Bu yargıyı değiştiremedik gitti. Yüksek miktarda Pixel aynı ölçekte sensör için Adeta KANSER gibidir. Bu işin mantığı varmı? 1/2.3" sensörün içine ortalama bir zamanlar 3-5 mpx konuluyordu, şimdi 16 mpx. Yani cm2 ye yoğunluk 5-6 misli artmış. Alan sabit olduğuna göre ne olacak?, pixeli meydana getiren algılayıcı elemanlar(Foto transistör vb) küçülecek Küçük foto transistörün üretebileceği voltajda düşük olacak. Üstelik sıkışıklıktan aralarındaki mesafe neredeyse sıfırlanacaktır. Bu ise biri diğerini ısı olarakta, çalışma alanı olarakta etkileyecektir. Üretilen voltajın daha fazla yükseltilmesi gerekecek bu ise yarı iletken elemanlarda ek gürültü yani noise demektir. Bunu da gidermek için firmalar dayanacaklar noise giderme (NR) programlarına. Bu da bize ÇAMUR GİBİ - SULU BOYA GİBİ FOTOGRAF olarak yansıyacaktır. Fuji S6000FD/S6500FD objektif/sensör uyumu olarak en iyi makinalardan biridir. O dönemde böyle uyumlu makinalarda vardı. Şimdi varsa yoksa mpx-Video çılgınlığı, Milletin bunu görmesi lazım Şu anki teknoloji ile küçük sensörlerde Fotograf-Video kalitesi aynı olamıyor. Mpx' i ne akla hizmetse devamlı yükseltiliyor, sensör Video çekimine uygun hale getiriliyor ki bunun anlamı sensör aptallaştırılıyor demektir. Sonuç bize donuk renkli fotograflar ile 100 ISO' da bile noise' lu, bunu gidermek içinde bizim isteğimiz dışında arka planda devamlı çalıştırılan NR nedeniyle detayı, keskinliği, netliği gitmiş çamur gibi fotograflar olarak yansıyor. Tersini yapar sensörü aptallıktan kurtarırsanız, sensör ısınıyor, sonucu kısıtlı süreli video çekimi aksi halde hot pixel ve death pixel (ölü pixel) Şunu da görmek gerekiyor. Yüksek pixelin tek etkinliği, faydası büyük boyutlu fotograflardan film afişi gibi baskılar alacaksanız önemi var. O zamanda işiniz profesyoneldir yani bu işten ekmek yiyorsunuz demektir. O zaman biraz paraya kıyacak like- compactlar arasında boğulmayacak dSLR tarzı en azından giriş seviyesi makinalara hatta iyi lenslere yöneleceksiniz. Bu makinalarda sensör en az APS-C ölçeğinde olduğu için yüksek mpx' i kaldırdığı gibi video çekiminede uygun oluyor. Size bir çizelge, Hangi ölçekteki baskı için ne kadar pixel lazım?
quote:
Orijinalden alıntı: ssmasher ..................... o zaman s6000fd mp dusuk yani 6 mp olmasina ragmen hepsinden iyi cekiyor yani
ömür biter hangi fotoğraf makinasını almaya karar vermeceğimiz bitmez, arkadaş ne kadar ızdıraplı bir meşkaleymiş yaaaw...
@bipekkan peki hocam diyelimki elimizde 12 mp bi makine var bunun ayarlarından görüntü boyutunu 6 mp olarak ayarlayıp kullansak yine aynı şey mi olur yoksa resim kalitesi artar mi
eğişen hiçbirşey olmaz, Ancak fotograf alanı daralacağı için size daha net ve keskinmiş gibi gelir. Ha, 12 mp' de çekip Resim işleme prg ile 6 mp' ye düşürmüşünüz ya da makinadan yapmışsınız farketmez.
quote:
Orijinalden alıntı: kulak_kiri
@bipekkan peki hocam diyelimki elimizde 12 mp bi makine var bunun ayarlarından görüntü boyutunu 6 mp olarak ayarlayıp kullansak yine aynı şey mi olur yoksa resim kalitesi artar mi
@noproblem05, 2005 yılı sonlarında filmli mak,ineden sayısala geçmeye karar verdiğimde ilk yaptığım Dost kitapevine gidip bir yabancı dergi aldım 2 gün sonrada aynı yerde PhotoLine adlı Türkçe bir dergi buldum ve hızla her ay çıkan bu dergiyi aldım ve 6 ay sonrada siparişimi verdim. O tarihlerde seçenekler daha azdı ve kalite üst seviye idi buna Compact' larda dahil. Aradan 6 yıl geçti ve özellikle piyasada aynı markanın sadece biçim ve renk değiştirmiş ama teknik yapısı bire bir aynı ve üstelik fotograf adına da bir şey ifade etmeyen ve tamamen ticari kaygılarla imal edilmiş bir yığın birbirinin kopyası kalitesiz makina doldu ortalık adeta çöplüğe döndü. Sizin şansızlığınız aslında bu ve Japon depremi malesef. Bir diğer konu malesef araştırmıyorsunuz ve okumuyorsunuz. Bunu şahsınız için söylemiyorum. Geneli böyle, 6 sene önce ben DH' yı tesadüfen ve lens araştırırken buldum ve üye oldum. Tabi o zamanlar DH böyle reklamada boğulmuş değildi ve sabit dosyalar vardı ve bu işi gerçekten iyi bilenlerin hazırladığı alım rehberleri, Fotografçılık, çekim teknikleri vb. bir çok dosya vardı ve malesef o kıymetli dosyalar reklam uğruna 2008 yılıydı sanırım çöpe gitti veya bir yerlerde duruyor ama biz bulamıyoruz. Bu olay üzerine bir çok kişi çekildi DH' den. Bu nedenlede forum adeta aynı soruların tekrar tekrar sorulmasıyla ÇÖPLÜĞE DÖNDÜ. Bir şeyler sormaya niyetlenen, genellikle bu dosyalara bakar, aradığını bulamaz ise sorardı. sadece son 2 sayfaya bakın aynı konuda belki 3 defa sorulan sorularla dolu.
quote:
Orijinalden alıntı: noproblem05
ömür biter hangi fotoğraf makinasını almaya karar vermeceğimiz bitmez, arkadaş ne kadar ızdıraplı bir meşkaleymiş yaaaw...
quote:
Orijinalden alıntı: noproblem05 Fujifilm S2XXX modelleri video kaydında zoom yaparken zoom sesini kayıt ediyor mu?
bunu forumda bu makinayi kullananlarin basligi var orda yazsan daha iyi bir cevap alabilirsin
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme