Şimdi Ara

DTMF İŞİNDEN ANLAYAN ARKADAŞLAR BİR BAKAR MISINIZ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.678
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar ben aşağıdaki devreyi yapıyorum şu anda kumanda devresini yaptım alıcı henüz hazır değil kumanda devresinde bir sorun var devreye tuş takımı takmadığım halde devredeki dtmf üreten KS 58006 entegresi çıkışından sürekli gerilim alıyorum. ve kumandayı infraruj test cihazına tuttuğumda devre çalışyor nedeni ney bulamadım çok ölçüm yaptım fakat devre sürekli dtmf üretiyor devreyi daha iyi incelemek için bu linke bakabilirsinizhttp://www.biltek.tubitak.gov.tr/gelisim/elektronik/index.htm yardımcı olursanız çok sevinirim dönem ödevim çünkü...

• alıcı devresinide yapıp dene.enfraruj test cihazı dediğin şey nedir bilmiyorum ama, yanılabilir.
    alıcı devre sadece enfraruj ışık ile değil ,gelen kod ile çalışır.
  • işaretli direnci 10K üzeri bir direnç ile değiştirin...

• arkadaşlar alıcı devresini de yaptım fakat alıcı devresindeki çıkışların bazen hepsi +5 volt veriyor bazende hepsi 0 volt veriyor nedeni ne anlayamadım ben dtmf üreten entegreye takıldım biraz çünkü tuşa basmasam bile entegrenin çıkışında sürekli 3,6 volt var rica etsem bir daha inceler misiniz?
  • alıcı devresinde d0-d3 çıkışlarına led lambası bağladınmı?bağlamadıysan bağla ,öyle dene.
  • bence ks 58006 nın çıkışından sonra entegre kullanmak gereksiz hazır ir verici devreleri var kendinden yükselticili o tip bir devre kullanırsanız (içinde yükseltici dışında farklı devreler osilatörler olan vericiler var onlar olmasın) veya bir den fazla ir led i bir transistör ile doğrudan entegerenin 12 nolu çıkışına bağlarsanız sanıyorum çalışacaktır. ayrıca k58006 entegresinin bir çıkışı (hangisi olduğu aklımda değil ancak ölçü aleti ile boş uçları tek tek ölçerek bulabilirsiniz) tuşa basma esnasında voltaj çıkarıyor bu da telefon tuşuna basınca kulaklığa rahatsız edici tuş sesini vermemek için susturma amaçlı konulmuş. bu ucu kullanarak tuşa basılı değilken susturma işi yapablirsiniz. uğraşacak vaktim olmadığından size örnek devre yollayamıyorum ama lm311 ve 555 bence gereksiz konulmuş bir tek transistör ve birden fazla led (ile seri bağlı ve direnç eklenmiş) kullanarak devreyi yapmayı deneyin ks58006 entegresinin çıkışı oldukça yüksek en azından bir transistörü tetikleyecek kadar yüksek araya entegreye zarar vermemek için 1K dan yüksek bir direnç takmanız faydalı olacaktır.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.