ee? o zaman neden benim cümlelerimi alıntı yapıp aksini söyledin? dedim ki dijital bağlantı ile analog ses taşınmaz! ama sen taşınır dedin.. şimdi verdiğin örneklerde vs. dediğini açıklayacak bir durum yok.. sen bana diyorsun ki ses kartı şunu çevirir bunu çevirir, ordan alır buraya verir.. bunlar doğrudur bişey demiyorum ama tekrar yazıyorum: dijital bağlantı ile analog sinyal taşınabildiğini idda ettin, ve bunu gösteremedin..
quote:
DEKODE EDİLMİŞ SES DİGİTAL BAĞLANTI ARACILIĞI İLE HARİCİ DEKODERE İ L E T İ L İ R (PCM formatında)
ilk itirazımda yazmışım ya işte pcm diye, zaten digital çıkışta anlog ses ne arasın bunu yazmana gerek yok ki. ozaman adı digital çıkış olmaz !, kablonun adı da digital/optik kablo olmaz. ama sen öyle bir yazmışsınki decode edilmiş ses iletimez diye nedemek iletilmez iletilir demişim iletim formatını da söylemişim.
'decode' edilmiş ne demek?
herhangi bir medyadaki (dvd, cd gibi) kodlu sesin, dekode edilmiş olması; başka bir deyişle dijital sesin analoğa çevrilmiş olması demektir, işte bu dekode edilmiş analog ses dijital kablolarla iletilemez.. bunu anlatmaya çalışıyorum burda..
sesin dekode edilmiş olması onun formatını değiştirme olayı değildir, yani sesin pcm formatına dönüştürülmüş olması onun dekode edilmiş olduğu anlamına gelmez.. buna converted denebilir, yani dönüştürülmüş.. bu ne işe yarar? eğer dvd playerınızı dolby digital ya da dts desteği olmayan AMA dijital girişe sahip bir amfi ile kullanıyorsanız, bu pcm sinyalinin amfi tarafından tanınacağı için, dvd playerın menüsünden bitstream out yerine pcm seçersiniz ve ses pcm'ye dönüştürülmüş olarak dijital çıkıştan çıkar..
belki sen de doğrusunu biliyosun ama ifadelerinde bozukluk var..
Bu topikte karşılıklı epeyce yazıştık. Yalnız benim ifadelerimde bozukluk olsa iyi anlayışımda bozuk.
Size ne anlatabildim nede sizi anlayabildim. Tabi anlatamamamın bir nedenide anlatacak bir şeyimim olmaması. Bilgisizin ukalânın tekiyim.
dts audio cdlerle sorunum çözüldü ancak z5500 hakkında kötü izlenimler edindim. z5500 le gelen üçlü stereo kabloyu x-fi ve amfinin dekoder'ına bağladım. ses modunu 6ch direct olarak değiştirdim. sonra x-fi'nin dahili decoder kullan seçeneğine tıkladım.
bu olaydan şunu anladım. z5500 ün dekoderi bazı dosyaları oynatırken sesi bozuyor ya da bilgisayarla anlaşamıyor. aynı dosyayı x-fi ile sorunsuz oynatabiliyor. yani hatasız cool olmaz.
bu arada kelemin ile reverse insanlarının söz dalaşıda çok talihsiz. öpüşünde barışın. hadi.
yok yok, barışmamızı gerektiren bir durum yok, en azından benim açımdan.. her ne kadar keleminabi son mesajında sert çıkışmış olsa da küsülecek bir durum göremiyorum.. o düşüncelerini savundu, ben düşüncelerimi savundum.. anlaşmazlığın sebebi, aynı şey için kullandığımız farklı kelimeler olabilir:)..
ikinizde fikirlerinizi farklı yollardan anlattığınız için küçük bi kargaşa durumu ortaya çıktı...tabi ki bunda küsülecek,darılacak bi durum yok...tartıştığınız konu da çok hoşuma gitti...
konunun sonunu nerde bağlayacaklar acaba diye ikinizin yazdıklarını dikkatlice okudum...kardeşim konunun en derin yerine indiniz yahu,bit'lere kadar indiniz...beynimi yedim vallahi...
şöle bi düşündüm;kafamın içinden dijital,analog,rca v.s. kablolar geçti,beynim kevgire döndü...
evet reverse haklı bu durumda dediklerine aynen katılıyorum.
Arkadaşlar,bir de benim probleme yardım bekliyorum.DTS kayıtlı wav'ları indiriyorum,nero ile audio CD yapıp,evdeki ses siteminin dvd player'ında 5.1 olarak dinleyebiliyorum.Ancak bu CD'leri bilgisayarımda çalamıyorum.Bilgisayarımda X-Fi Fatal1ty kart var,hoparlörlerim de Logitech z-680.Kartı hoparlör sistemine digital coaxiel ve analog heriki şekilde de bağlayarak ve SPDIF out bypass ile veya ses kartının kendi dekoderi ile deniyorum,hışırtıdan başka bir şey duyulmuyor.Bu konuda neler yapabilirm?
quote:
Orjinalden alıntı: dr.amon
Arkadaşlar,bir de benim probleme yardım bekliyorum.DTS kayıtlı wav'ları indiriyorum,nero ile audio CD yapıp,evdeki ses siteminin dvd player'ında 5.1 olarak dinleyebiliyorum.Ancak bu CD'leri bilgisayarımda çalamıyorum.Bilgisayarımda X-Fi Fatal1ty kart var,hoparlörlerim de Logitech z-680.Kartı hoparlör sistemine digital coaxiel ve analog heriki şekilde de bağlayarak ve SPDIF out bypass ile veya ses kartının kendi dekoderi ile deniyorum,hışırtıdan başka bir şey duyulmuyor.Bu konuda neler yapabilirm?
Aynı sorunu inan bende yasadım kısmen de olsa, win dvd yi bir dene, bende samsung ev sineması vardı, takıyordum dvd yi, ki icinde bir cok album vardı, direk dts ısıgı yanıyor ve calıyordu, bana da kafayı yedirti x-fi ses kartı, kendi decoder ina cozdur diyorum ok diyor o da bana DTS surround cıkıyor ama amfiye 2+1 olaral atıyor,A.F.D tusu var amfinin otomatik algıla yani sinyali, yok olmuyor illede 2+1 , iyi o zaman diyorum ses kartına sen cozme bırak amfi cozsun , bu sefer de komik bir olay yasıyorum, windvd kullanıyorsam ve amfiye cozdur dedi isem ve de windvd de o secenek secili ise , habire amfini DTS ısıgı yanıp sonuyor AMA creative playeri devreye sokup , gel bak bir de sen dene dedigimizde bu sefer ki olay daha matrak , creative player baslıyor calmaya , DTS ibaresi beliriyor player de , buna ek olarak amfide ki DTS ısıgı da yanıyor , ALLAH diyorsun basardım sanırım , AMA bakıyorsun calana , allah diyorsun yine bu kim yaaaa, yanlıs albumu mu mount ettik acaba diye , hemen yattıgın yerden dogrulup kosuyorsun pc nin basına , YOOOOOO album dogru , ama niye bu bole calıyor diyorsun, yani sunu demek istiyorum:), bu seferde hızlı calıyor parcaları:)
Ki kendi kanaatimce bu olay 44.1 khz 48 khz kodlaması ile ilgili bir olay, ben tam anlami ile cozemedim ama yine sole bir durum var, elimde 96 khz yada 48khz olarak kodlanmıs 1-2 DTS DVD var , Aero ve queen greats hits, bunlarda canavar gibi calıyor eger amfi cozsun dersen sinyali!!!
Ki cok okudum cok arastırdım ama inan bir yere vardın mı dersen , HAYIR , technika idi sanırım sadece o bir oneride bulundu , PC yi yeniden kur dedi , bende neden dedim, cevap gelmedi, ki hic giremem su an ole bir olaya, varsın DTS dinlemeyeyim dedim cıktım olaydan:)
saglıcakla kal, umarım dogru yolu sen bulursun ve bulursan paylasırsın, ankarada isen seni DTS albume bogarım
quote:
Orjinalden alıntı: poser
quote:
Aynı sorunu inan bende yasadım kısmen de olsa, win dvd yi bir dene, bende samsung ev sineması vardı, takıyordum dvd yi, ki icinde bir cok album vardı, direk dts ısıgı yanıyor ve calıyordu, bana da kafayı yedirti x-fi ses kartı, kendi decoder ina cozdur diyorum ok diyor o da bana DTS surround cıkıyor ama amfiye 2+1 olaral atıyor,A.F.D tusu var amfinin otomatik algıla yani sinyali, yok olmuyor illede 2+1 , iyi o zaman diyorum ses kartına sen cozme bırak amfi cozsun , bu sefer de komik bir olay yasıyorum, windvd kullanıyorsam ve amfiye cozdur dedi isem ve de windvd de o secenek secili ise , habire amfini DTS ısıgı yanıp sonuyor AMA creative playeri devreye sokup , gel bak bir de sen dene dedigimizde bu sefer ki olay daha matrak , creative player baslıyor calmaya , DTS ibaresi beliriyor player de , buna ek olarak amfide ki DTS ısıgı da yanıyor , ALLAH diyorsun basardım sanırım , AMA bakıyorsun calana , allah diyorsun yine bu kim yaaaa, yanlıs albumu mu mount ettik acaba diye , hemen yattıgın yerden dogrulup kosuyorsun pc nin basına , YOOOOOO album dogru , ama niye bu bole calıyor diyorsun, yani sunu demek istiyorum:), bu seferde hızlı calıyor parcaları:)
Ki kendi kanaatimce bu olay 44.1 khz 48 khz kodlaması ile ilgili bir olay, ben tam anlami ile cozemedim ama yine sole bir durum var, elimde 96 khz yada 48khz olarak kodlanmıs 1-2 DTS DVD var , Aero ve queen greats hits, bunlarda canavar gibi calıyor eger amfi cozsun dersen sinyali!!!
Ki cok okudum cok arastırdım ama inan bir yere vardın mı dersen , HAYIR , technika idi sanırım sadece o bir oneride bulundu , PC yi yeniden kur dedi , bende neden dedim, cevap gelmedi, ki hic giremem su an ole bir olaya, varsın DTS dinlemeyeyim dedim cıktım olaydan:)
saglıcakla kal, umarım dogru yolu sen bulursun ve bulursan paylasırsın, ankarada isen seni DTS albume bogarım
İlgin için teşekkür ederim,bir sonuç alırsam buradan yazarım.Ben ist.dayım,ancak DTS albumlerini temin edersem ev ses sistemimde dinlerim,bana kopyalayıp gönderebilir misiniz,masraflarını karşılarım,kargo ,cd masrafı..vs.,teşekkürler.
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: poser
quote:
İlgin için teşekkür ederim,bir sonuç alırsam buradan yazarım.Ben ist.dayım,ancak DTS albumlerini temin edersem ev ses sistemimde dinlerim,bana kopyalayıp gönderebilir misiniz,masraflarını karşılarım,kargo ,cd masrafı..vs.,teşekkürler.
Selamlar,bendeki sorun çözüldü,başka bir nedenle pc'yi yeniden kurmam gerekti,sıfırdan kurdum,onboard ses chipini biostan kapattım,onunla ilgili hiçir driverı kurmadım,X-Fi nin driverini ve updatelerini yaptım,istersen x-fi'ye dekode ettirip analog bağlantı ile hoparlörlere,istersem de X-fi'yi bypass edip,externel dekoder tanımlayarak logitech z-680'e dekode ettiriyorum,ses çok iyi,ancakdikkatimi çeken bir şey oldu;logitech z-680 dekode ederse ses çok daha canlı,iyi,bass'lar çok daha mükemmel. Benim son tecrübelerim böyle,ghostla yedek alıp pc'yi yeniden kurmaya çalışın,olmazsa yedekten eskiye dönersiniz.Selamlar.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme