Şimdi Ara

dts audio cdler -z5500 decoder- x-fi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
1.703
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • aranızda netten dts audio cd şeklinde album indireniz olduysa, sorumu ya da sorunumu anlayabilirsiniz.

emule dan yaklaşık 10 kadar dts5.1 audio cd indirdim. bunların bir kısmı direk image dosyası. bazıları ise wav formatında ayrı ayrı dosyalar olarak görünüyor. image dosyalarını direk virtual cd den mount ettikten sonra audio cd olarak görüyorum. dts i destekleyen creative in kendi yazılımı ya da power dvd den albümü dinleyebiliyorum. wav dosyalarını kendim audio cd image olarak nero da kaydetmem gerekiyor.(audio cdleri dinleyemeyenler için bu yöntemi tavsiye ederim) sorum şu olacak.
    x-fi ses kartının optik çıkışından sesi bypass edince, müzik bir garip geliyor. örneğin queen in greatest hits cd sinde vokalin sesi kız gibi geliyor. ancak ses ayrımı mükemmel. arka kanallardan ayrı ses geliyor, ön kanallardan ve ya center dan ayrı ses geliyor. z5500 dekoderinin kendi çözdüğü opsiyonda albümlerin ses ayrımı mükemmel ancak sesin kalitesi kötü, hatta değişik geliyor.

sesi x-fi ye dekode edip yine optikten z5500 e gönderince, bu sefer alışık olduğum sesi alabiliyorum ancak, ses ayrımı bozuluyor. z5500 ün kendi dekoderindeki seçenekler arasında stereo, stereox2, dpl music ya da dpl movie var. "hepsi sesin kaydedildiği ve çalması gerektiği gibi şeklinden farklı ses veriyor."

ne yapmam gerekir? bir önerisi olan varmı?
    kolay gelsin herkese

• bu cihazları kullanmadım, sorunuzu da pek detaylı okuyamadım ama birşeyi yanlış yaptığınızı kesin söyleyebilirim:
    x-fi de dekode edilmiş sesi optik kablo üzerinden iletemezsiniz, dekode edilmiş ses demek, dijital sinyalin işlenip ''5.1'' formatına dönüştürülmüş hali demektir.. dolayısıyla optik kablo ile iletilemez.. optik kablo ile dijital sinyalleri iletebilirsiniz..
    x-fi'de dekode edilmiş sesi analog rca kablolarla ses sisteminize iletebilirsiniz..
  • quote:

Orijinalden alıntı: reverse

bu cihazları kullanmadım, sorunuzu da pek detaylı okuyamadım ama birşeyi yanlış yaptığınızı kesin söyleyebilirim:
    x-fi de dekode edilmiş sesi optik kablo üzerinden iletemezsiniz, dekode edilmiş ses demek, dijital sinyalin işlenip ''5.1'' formatına dönüştürülmüş hali demektir.. dolayısıyla optik kablo ile iletilemez.. optik kablo ile dijital sinyalleri iletebilirsiniz..
    x-fi'de dekode edilmiş sesi analog rca kablolarla ses sisteminize iletebilirsiniz..
    quote:

tygertyger:
    sesi x-fi ye dekode edip yine optikten z5500 e gönderince

quote:

reverse
    x-fi de dekode edilmiş sesi optik kablo üzerinden iletemezsiniz

beyler dahili decoderden geçirilmiş yada ses kartına ürettirilmiş (oyun mp3 çalar) sesleri ses kartları digital çıkışlarına nasıl veriyor konusu linkte var.
    http://forum.donanimhaber.com/m_10634368/tm.htm

• quote:

Orijinalden alıntı: keleminabi

quote:

tygertyger:
    sesi x-fi ye dekode edip yine optikten z5500 e gönderince

quote:

reverse
    x-fi de dekode edilmiş sesi optik kablo üzerinden iletemezsiniz

beyler dahili decoderden geçirilmiş yada ses kartına ürettirilmiş (oyun mp3 çalar) sesleri ses kartları digital çıkışlarına nasıl veriyor konusu linkte var.
    http://forum.donanimhaber.com/m_10634368/tm.htm

Alıntıları Göster
    kelenimabi; oradaki yazıda dediğimi veya düşüncemi değiştirecek birşey yok..
    dediğim yine de geçerli, dekode edilmiş ses dijital bağlantı aracılııyla sistemlere iletilmez..
    iletilen ses ne olursa olsun dijitaldir, ister 5.1 olsun ister 2 kanal..

• quote:

kelenimabi; oradaki yazıda dediğimi veya düşüncemi değiştirecek birşey yok..
    dediğim yine de geçerli, dekode edilmiş ses dijital bağlantı aracılııyla sistemlere iletilmez..
    iletilen ses ne olursa olsun dijitaldir, ister 5.1 olsun ister 2 kanal..

Alıntıları Göster
    reverse dostum sen diyorsun ki "x fi ye giren ve optik kablo ile iletilecek olan ses ancak sinyal olur ve bu sinyaller ses sistemlerinin dekoderlerinde işlenir ve boylece dijital out olarak uydulardan kulaklarımıza gelir"
    öyle mi ??

benim sahsi fikrim bu...yani x fi de dekode edilmiş bir ses optik kablo ile dekodere oradan tekrar dekode edilerek gelmez uydulardan...optik kablo ile iletilecek olan ses direk ses sisteminin dekoderinsde işlenir bence

• quote:

Orijinalden alıntı: suganzm

reverse dostum sen diyorsun ki "x fi ye giren ve optik kablo ile iletilecek olan ses ancak sinyal olur ve bu sinyaller ses sistemlerinin dekoderlerinde işlenir ve boylece dijital out olarak uydulardan kulaklarımıza gelir"
    öyle mi ??

benim sahsi fikrim bu...yani x fi de dekode edilmiş bir ses optik kablo ile dekodere oradan tekrar dekode edilerek gelmez uydulardan...optik kablo ile iletilecek olan ses direk ses sisteminin dekoderinsde işlenir bence

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar bu dts audio larda tek şarkı olan bir link biliyormusunuz?Deneyecem dts olayını zaten 3gb kotalı kullanıyorum o kadar bısey ındırmek ıstemıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: cenkcirak

Arkadaşlar bu dts audio larda tek şarkı olan bir link biliyormusunuz?Deneyecem dts olayını zaten 3gb kotalı kullanıyorum o kadar bısey ındırmek ıstemıyorum.

Alıntıları Göster
    @suganzm; yazdıklarımı okuduysan eğer öyle birşey söylemediğimi görürsün..
    ''benim şahsi fikrim'' dediğin cümledeki şeyi anlatmaya çalışıyorum ben de..

şöyle:
    pcnize bir dvd film koydunuz, film dolby digital 5.1 kayıtlı..
    pcnizde dijital ve analog çıkışlara sahip x-fi ses kartı var..
    bir de hem dijital hem de analog girişlere sahip ses sisteminiz var..

1- x-fi'den dijital çıkışı aktif ettiniz ve dijital çıkış ile bunu ses sisteminize bağladınız: burada iletilen ses dijital sinyaldir, bu sinyali ses sisteminizin dekoderi çözer ve hoparlörlere dağıtır..

2- x-fi'den dijital çıkışı iptal ettiniz ve analog rca kablolarla ses sisteminize giriş yaptınız: bu durumda iletilen ses analogdur, dijital sinyaller x-fi'de çözülür ve ses sisteminizde güçlendirilerek hoparlörlere gider..

aksi bir durum söz konusu değlidir..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: tygertyger

aranızda netten dts audio cd şeklinde album indireniz olduysa, sorumu ya da sorunumu anlayabilirsiniz.

emule dan yaklaşık 10 kadar dts5.1 audio cd indirdim. bunların bir kısmı direk image dosyası. bazıları ise wav formatında ayrı ayrı dosyalar olarak görünüyor. image dosyalarını direk virtual cd den mount ettikten sonra audio cd olarak görüyorum. dts i destekleyen creative in kendi yazılımı ya da power dvd den albümü dinleyebiliyorum. wav dosyalarını kendim audio cd image olarak nero da kaydetmem gerekiyor.(audio cdleri dinleyemeyenler için bu yöntemi tavsiye ederim) sorum şu olacak.
    x-fi ses kartının optik çıkışından sesi bypass edince, müzik bir garip geliyor. örneğin queen in greatest hits cd sinde vokalin sesi kız gibi geliyor. ancak ses ayrımı mükemmel. arka kanallardan ayrı ses geliyor, ön kanallardan ve ya center dan ayrı ses geliyor. z5500 dekoderinin kendi çözdüğü opsiyonda albümlerin ses ayrımı mükemmel ancak sesin kalitesi kötü, hatta değişik geliyor.

sesi x-fi ye dekode edip yine optikten z5500 e gönderince, bu sefer alışık olduğum sesi alabiliyorum ancak, ses ayrımı bozuluyor. z5500 ün kendi dekoderindeki seçenekler arasında stereo, stereox2, dpl music ya da dpl movie var. "hepsi sesin kaydedildiği ve çalması gerektiği gibi şeklinden farklı ses veriyor."

kolay gelsin herkese

Queen - Greatest Hits (Dts Audio 5.1 Cd)
    mount ettikden sonra.
    power dvd haric hiç bir oynatıcıda hışırtıdan başka ses gelmiyor.
    ama power dvd ye atınca.spdf etkin degilken pl2 müsic de ses alabiliyorum.
    spdf aktif edincede z-5500 ün decoderinde dts digital yazısı cıkıyor ama sesler karma karışık.

• quote:

Orijinalden alıntı: myazgan

quote:

Orjinalden alıntı: tygertyger

aranızda netten dts audio cd şeklinde album indireniz olduysa, sorumu ya da sorunumu anlayabilirsiniz.

kolay gelsin herkese

Queen - Greatest Hits (Dts Audio 5.1 Cd)
    mount ettikden sonra.
    power dvd haric hiç bir oynatıcıda hışırtıdan başka ses gelmiyor.
    ama power dvd ye atınca.spdf etkin degilken pl2 müsic de ses alabiliyorum.
    spdf aktif edincede z-5500 ün decoderinde dts digital yazısı cıkıyor ama sesler karma karışık.
    soruma ilgi gösteren arkadaşlara tşkkür ederim. kafamda en azından yeni bir fikir belirdi.
    dts audio cdlerle ilgili sorun yaşayan arkadaşlara da bir önerim var.
    ben bu cdleri emule dan indirdiğimde, rar dosyası şeklinde geliyor. dosyayı bir klasöre açıp içinden çıkan image dosyasını virtual cdye mount ediyorum. buraya kadar bir sorun olmuyordu genelde. ancak dts destekleyen playerlardan her hangi birisiyle sanal cdyi oynat dediğimde, genelde hışırtıdan başka bir ses gelmiyor.
    sonra bu rar dosyalarından çıkan txt dosyalarını okumaya başlayınca, cdleri dinlemek için, image dosyalarının içinden çıkan wav. dosyalarını nero gibi bir yazılımla audio cd olarak kaydetmem gerektiğini anladım. yani hışırtı duyduğunuz image dosyası aslında audio cd deil dolayısıyla, nero ile o image dosyasının içeriğini audio cd image olarak kaydetmeniz gerekiyor.

emuledan indirdiğim dts audio cdler içerisinde bu işlemi uygulayıpta dinleyemediğim bir tek metallicanın black album'u oldu. onun dışındakiler sorunsuz bi şekilde dinlenebiliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: tygertyger

soruma ilgi gösteren arkadaşlara tşkkür ederim. kafamda en azından yeni bir fikir belirdi.
    dts audio cdlerle ilgili sorun yaşayan arkadaşlara da bir önerim var.
    ben bu cdleri emule dan indirdiğimde, rar dosyası şeklinde geliyor. dosyayı bir klasöre açıp içinden çıkan image dosyasını virtual cdye mount ediyorum. buraya kadar bir sorun olmuyordu genelde. ancak dts destekleyen playerlardan her hangi birisiyle sanal cdyi oynat dediğimde, genelde hışırtıdan başka bir ses gelmiyor.
    sonra bu rar dosyalarından çıkan txt dosyalarını okumaya başlayınca, cdleri dinlemek için, image dosyalarının içinden çıkan wav. dosyalarını nero gibi bir yazılımla audio cd olarak kaydetmem gerektiğini anladım. yani hışırtı duyduğunuz image dosyası aslında audio cd deil dolayısıyla, nero ile o image dosyasının içeriğini audio cd image olarak kaydetmeniz gerekiyor.

emuledan indirdiğim dts audio cdler içerisinde bu işlemi uygulayıpta dinleyemediğim bir tek metallicanın black album'u oldu. onun dışındakiler sorunsuz bi şekilde dinlenebiliyor.

Alıntıları Göster
    tygertyger; Metallica'nın bahsettiğin albümü (yani eMule'da dolaşan) dts değil dolby digital kayda sahip..
    ayrıca metallicanın çıkartmış olduğu böyle bir çok kanallı albüm yok.. bunu yapan herkimse, stereo kaydı alıp bazı yazılımlarla dolby digital'e çevirmiş..
    pek de başarılı olduğunu söyleyemem.. dinleyememekle pek birşey kaybetmiş olmadın merak etme:)...

• quote:

tygertyger; Metallica'nın bahsettiğin albümü (yani eMule'da dolaşan) dts değil dolby digital kayda sahip..
    ayrıca metallicanın çıkartmış olduğu böyle bir çok kanallı albüm yok.. bunu yapan herkimse, stereo kaydı alıp bazı yazılımlarla dolby digital'e çevirmiş..
    pek de başarılı olduğunu söyleyemem.. dinleyememekle pek birşey kaybetmiş olmadın merak etme:)...

Alıntıları Göster
    Bende z-680 hoparlör ve X-Fi ses kartı var,ancak digital coaxial bağlamama rağmen bir türlü ses alamamıyorum,sadece hışırtı,ne yapabilirim?

• quote:

Orijinalden alıntı: dr.amon

Bende z-680 hoparlör ve X-Fi ses kartı var,ancak digital coaxial bağlamama rağmen bir türlü ses alamamıyorum,sadece hışırtı,ne yapabilirim?

Alıntıları Göster
    quote:

reverse:
    dekode edilmiş ses dijital bağlantı aracılııyla sistemlere iletilmez..

Ses kartı software ayarlarında aksine bir ayar yapmadıysanız, (böyle bir ayar yada digital çıkışı kapatan ayar varmı bilmiyorum o kadar çok karıştırmadım)

DEKODE EDİLMİŞ SES DİGİTAL BAĞLANTI ARACILIĞI İLE HARİCİ DEKODERE İ L E T İ L İ R (PCM formatında)

"Decode dilmiş ses" ibaresinde kartın sesi dekode etmesine müsaade etmişsek anlamı vardır.
    Buna izin vermeme halinde yani karta decode yaptırmama halinde (creative için: SPDIF passthrough hali) bu durum geçerli değildir.
    Yani ses decode edilmiyorsa digital çıkışta orijinal AC3 sinyal vardır.

bir başka deyişle ses kartlarının digital çıkışlarında kart tarafından analogdan digitale encode edilmiş sinyal vardır.
    Mevcut bilindik onboard (ADİ, Cyrstal Via, Nvidia vs. ses cipleri ile creative kartlarda iki adet ADC mevcuttur. (Analog digital converter)

ancak iletilen ses pcm formatında iki kanaldır.

(Dolby Digitakl Live destekli kartlar hariç. ve tabi bu kural genel bildik kartlar içindir yani profoesyonel özel tasarım kartların marifetleri genelleştirilmemelidir.)

mesajı takip etmediğimden yazılanları ancak okudum ve artık takip şansım yok galiba ilk cevapta geliyor o seçenek kutucuğu.

• quote:

quote:

reverse:

Ses kartı software ayarlarında aksine bir ayar yapmadıysanız, (böyle bir ayar yada digital çıkışı kapatan ayar varmı bilmiyorum o kadar çok karıştırmadım)

DEKODE EDİLMİŞ SES DİGİTAL BAĞLANTI ARACILIĞI İLE HARİCİ DEKODERE İ L E T İ L İ R (PCM formatında)

"Decode dilmiş ses" ibaresinde kartın sesi dekode etmesine müsaade etmişsek anlamı vardır.
    Buna izin vermeme halinde yani karta decode yaptırmama halinde (creative için: SPDIF passthrough hali) bu durum geçerli değildir.

bir başka deyişle ses kartlarının digital çıkışlarında kart tarafından analogdan digitale encode edilmiş sinyal vardır.
    Mevcut bilindik onboard (ADİ, Cyrstal Via, Nvidia vs. ses cipleri ile creative kartlarda iki adet ADC mevcuttur. (Analog digital converter)

(Dolby Digitakl Live destekli kartlar hariç. ve tabi bu kural genel bildik kartlar içindir yani profoesyonel özel tasarım kartların marifetleri genelleştirilmemelidir.)

mesajı takip etmediğimden yazılanları ancak okudum ve artık takip şansım yok galiba ilk cevapta geliyor o seçenek kutucuğu.

Alıntıları Göster
    arkadaşlar bu dts şarkıları ne diye aratıyoruz. bilen varmı

• quote:

quote:

reverse:

Alıntıları Göster
    keleminabi;

dekode edilmiş ses dijitalden analoga çevirilmiş ses demektir.. analog sesi nasıl oluyor da dijital kablo ile taşıyorsun bana söyler misin?

yanlış bildiğin bişey var; ses pcm'ye çevrildiğinde dekode edilmiş olmaz, pcm de bir dijital sinyaldir, bakınız audio cd'ler..
    bu cdyi cd player'a koyduğunuzda, playerın dac'ları sayesinde analoga çevrilir ve analog kablolarla amfiye vs. iletilir..
    ama yok cd playerı dijital kablo ile bağlamışsanız, bu sefer dijital PCM sinyal dijital kablo ile amfiye iletilir ve amfinin dac'ı sayesinde dekode edilir...
    kolay gelsin..

• quote:

Orijinalden alıntı: BurakMert

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: BurakMert

emuleda 'dts cd' yazıp aratın birçok sonuç çıkar..
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: BurakMert

emuleda 'dts cd' yazıp aratın birçok sonuç çıkar..

Alıntıları Göster
    quote:

reverse:
    dekode edilmiş ses dijitalden analoga çevirilmiş ses demektir.. analog sesi nasıl oluyor da dijital kablo ile taşıyorsun bana söyler misin?

quote:

keleminabi:

?

• quote:

quote:

reverse:

quote:

keleminabi:

?

Alıntıları Göster
    anlamadım?!
    nasıl taşıyorsun analog sinyali dijital kablo ile?

• quote:

anlamadım?!
    nasıl taşıyorsun analog sinyali dijital kablo ile?

Alıntıları Göster
    pardon bu yazıları siz mi yazıyorsunuz okumanız yok ta.
    quote:

analogdan digitale encode edilmiş sinyal
  • quote:

quote:

Alıntıları Göster
    dostum ne demek istediğini anlayabilmiş değilim..
    hem benim ''dijital kablo ile analog sinyal taşınamaz'' cümlelerimi alıntı yapıp aksini söylüyorsun..
    bunun nasıl olduğunu sorunca da analogdan dijitale çevrilmiş diyorsun..
    önce kendinle çelişiyorsun, anlatmak istediklerin doğru değil ya da eksik bir şeyler biliyorsun..
    ha! en iyisini ben bilirim demiyorum ama bu konuda bildiklerime güveniyorum..

bu arada ''okumanız yok da'' diyerek benim idrak etme yeteneğimi eleştiriyorsan, ne olduğunu kim olduğunu bilmediğin kişilerle böyle konuşmamanı tavsiye ederim

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    Öncelikle daha önce verdiğim linki bir daha oku.
    PCM stero ses diyorum bu analog değildir. Linkte var digitaldir ve se kartı analog ses ile beraber bunu üretir. İşlewrinden bir de budur.
    karta gelen tüm analog ses sinyalleri kart tarafından PCM 2 kanal digital sese encode edilir (çevrilir)
    Bu sesler kart tarafından ürtilebilir, line in , mic in , midi vs girşlerden de gelebilir. Bunlarda digitale çevrilir ve spdif out a verilir.
    aşağıda AD1980 in girşlri ve konverterinin şeması var.

edit: pardon AD1985

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keleminabi -- 9 Aralık 2006; 11:51:46 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.