Şimdi Ara

DTS/ DTS HD MA/ TRUE HD.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
733
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Arkadaşlar içinden çıkamadığım bir konu var. Bu sebepden dolayı değerli donanımhaber üyelerinin fikir ve görüşlerini almak istedim. Bahsedeceğim konu hakkında piyasa da hiçbir kimsenin bilgisi ve fikri yok. Konuya gelecek olursam.

Tv marka modelim Samsung 46C530. Tv DTS harici hoparlör takılı değilkençözüyor. Ancak harici hoparlör takınca media kısmında iken DTS seçince ses gelmiyor.

Ses sistemim LG HT 1000EV sadece dolby digital ses codec çözebiliyor. AC3 formatını.

TV ile ses sistemi optik kablo ile birbirine bağlı. Bircok filmde ac3 formatının kbps si düşük olduğu için beni çok tatmin etmiyor. 640 Kbps bulmak imkansıza yakın.

Benim isteğim...

Android box satın alsam (örneğin m96x 6,0) bu cihazı hdmi ile tv ye bağlasam. Tv den optik çıkışı ile ses sistemine girsem. DTS codecli video yu android box üzerinden açsam sesi 5+1 olarka ses sisteminden alabilirmiyim. Yani dts, true hd v.b. ses codeclerinin çözen bir player benim işimi görür mü? Görüşleriniz için herkeze teşekkür eder, iyi forumlar dilerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi __TheEND__ -- 4 Nisan 2017; 12:37:10 >

• Tv bizim ses çözücüsüne Dahili hoparlör bağlı sanırım ,bu yüzden harici hoparlör taktığınızda sesi çözmuyor

Diğer bahsettiğiniz ses kodekleri için hdmı bağlantı şart optik kablo ile sadece dts ve dolby digital ses alırsınız

Yeni nesil ses kodekleri için hdmı çıkışları olan bir amfi Laz'ım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aslında DTS dahi çöze yeter DD 16 bit ve 340 kbps civarı. DTS de 24 bit 1540 kbps ye kadar çıkan filmler var. DTS codec çözen bir player ile DTS ses alabirim dimi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: __TheEND__

Aslında DTS dahi çöze yeter DD 16 bit ve 340 kbps civarı. DTS de 24 bit 1540 kbps ye kadar çıkan filmler var. DTS codec çözen bir player ile DTS ses alabirim dimi.

Kısaca cevaplamak gerekirse Ses siteminde DTS HD Master veya Dolby True HD sesleri alamazsın. Medya oynatıcı ile ses codeclerini çözebilirsin ancak bunu TV nin speakerlerine kadar götürebilirsin. TV den optik olarak sesi ev sinema sistemine taşısan sonuçta yine kayıp yaşarsın. Donanımınız bu iş için malesef yeterli değil.
  • Aynı tv ye sahibim. Tv kendi media player ile oynatinca optikden ses sistemine ac3 dts gönderebiliyor. Fakat tvye herhangi bir hdmi kaynaktan geleni dts ac3 olarak gönderemiyor, çözerek pcm ses olarak gönderebiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sanalexpress -- 7 Nisan 2017; 4:40:13 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.