Şimdi Ara

DTS hakkında tavsiye ve bilgi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
582
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Birkaç gün önce Creative T6200 aldım. 5.1 bu ses sistemi.

Şimdi sormak istediğim şey şu. Anakart üzerinde Realtek'in ses kartı bütünleşik. Arkada Optik Çıkış ve S/PDIF out var. DTS ile gelen filmleri izleyebilmek için bu çıkışları kullanarak dijital ses bağlayabilir miyim Creative T6200'e? ayrıca ses kartı almam gerekir mi?

Bir de Dijital ses çıkışından DTS audiolu ses almak için DTS decoder türü bir cihaz mı almalıyım? Hangi DTS Decoder cihazını tavsiye ederseniz.

Teşekkürler

• onboard ile mucize bekleme derim.... creative ses kartı alabilriisn x-fi xtreme music gibi mesela kendi içinde deocderi var harici bişeye gereksinim duymazsın. ama şöyle bir durum var o hoparlör sistemiyle DD , DTS ses alamayabilirsin çünkü benim bildiğim hoparlörde DTS i desteklemeli mesela insipire 5200 DD sesi destekliyor ama çözmüyor yani destekliyor karıştırmayın bunu.
  • harici bir cihaza bağlayacaksanız harici decoder almalısınız jazz de 005-006-007 creatıve ddts100 gibi yada 40tl lık ikinci el audigy 2 zs size dd dts çözebilir
  • AC97 spesifikasyonunu karşılayan tüm ses kartları ve codecleri güncel pek çok film yürütme programları ile DTS encode sesi çözer.
    Yani şuan piyasada ve kullanmda bulunan neredeyse tüm ses kartı ve onboard codecler DTS çözer. (DTS yürütme rogramları ile soft olarak çözülür)
    Codec denmesinin nedenide de AC3 çözmesidir. (AC3 ü yürütme programı olmadan sadece kendi sürücüleri ile çözerler)

Kısaca kaygılanmanıza ve ses kartı almanıza gerek yok.
    Sadece daha kaliteli ses almak için ses kartı bakınız.
  • peki bu sistemi PS3'e takılabilir mi, hadi takıldı diyelim, DTS ye çevrilebilir mi Playvision gibi bir dönüştürücüyle?
  • quote:

Orijinalden alıntı: fosaryan

peki bu sistemi PS3'e takılabilir mi, hadi takıldı diyelim, DTS ye çevrilebilir mi Playvision gibi bir dönüştürücüyle?

Creative T6200 ses sistemini kullanarak PS3 den DTS ve Dolby digital çevresel sesleri almak istiyorsan playvision veya bulabilirsen jazz de 005-006-007, creatıve ddts100 decoderlerinden birini kullanman lazım. Ben şahsen playvision'ı bir yıldan fazladır kullanıyorum. Kesinlikle öneririm...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.