Şimdi Ara

Dts HD Master audio ve dolby trueHD hakkında yardim!!!!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
2
Favori
11.975
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • teşekkürler cevaplar için söylediginiz şekilde ayarlayıp birde öyle denicem...
  • quote:

Orijinalden alıntı: kdundar

ps3 slim ise ses ayarları içinde ses iletimi pcm veya bitstream olarak ayarlanabiliyor. bitstream seçerseniz avr de dolby true hd ve dts hd görürsünüz.
    fat kasada bitstream seçeneği maalesef yok.

quote:

Orijinalden alıntı: mustafapayne

quote:

boşuna demeyelim avr nin decoderini kullanmak ve ekranında hd audio formatlarını görmeniz açısından. ps3 ün mü yoksa avr nin decoderi mi daha iyi çalışıyor deneyerek karar verebilirsiniz bu arada.

hd audio için 3 iletim şekli var,
    1. 6-7 veya 8 analog rca ile playerın decoderi ve dacı kullanarak avr ye analog bağlantı yapılabilir
    2. hdmi 1.1 veya üstü LPCM ile playerın decoderi kullanılıp avr nin dacı kullanılır
    3 hdmi 1.3 veya üzeri bitstream ile avr nin decoderi ve dacı kullanılır.

quote:

quote:

sn. asukrumercan,

bu olay bilinmez pek, ağırlıklı olarak yanlış yönlendiriliyor kullanıcılar ancak avr de hd codec desteği olmasa da playerda codec desteği ile hd audio dan faydalanılabilir. güzel bir noktaya değindiniz...

quote:

Orijinalden alıntı: asukrumercan

HDMI ile cozulmus ses yollanirsa anfi HD desteklemese de HD sesler dinlenir, o zaman anfi değiştirmeye gerek kalmaz..

Nasıl yani ya? Bende ps3 slim vardı ben şimdi boşuna mı dts hd dolby true hd destekleyen avr aldım? Ps3 hd sesleri çözüyor diye avr nin hd ses formatını desteklemesine gerek kalmadan hop. lardan hd ses mi alınıyor

kızdıgım nokta amfi yi aldıgım yerdeki çocuk bana böyle bi bilgiyi vermedi bilgisizliginden, bir set vardı harman/kardon hd sesleri desteklemiyor diye vazgeçtik elemanla konuşurken..ama eleman biliyodu ps3 de kullanıcamı..neyse artık..

ben avr nin ekranında formatları görebilmek için (hd) ps3 deki codec leri kapatmıştım ama yine avr nin ekranında göremedim. ps3 de açtıgım zaman ise multi ch in diye yazıyor avr nin ekranında..
    blueray film izlerkende keza aynı durum söz konusu..
    sesler gayet tatmin edici ama neden göremedigimi anlayamadım birtürlü..

bizde uzun zaman FAT kasalarda olmadığını sanıyorduk ama bitstream ayarı fat tada var 3 yıl ps3 kullandıktan sonra daha geçn aylarda bu olayı çözdük ve şuan ben avr min ekranında DTS ve DD görüyorum.

• nerede bu ayar aklınızdaysa yazar mısınız? ben çok kurcaladım bulamamıştım zamanında. hatta yığınla forumda da sormuştum yurt dışında olumlu cevap veren olmamıştı.

quote:

Orijinalden alıntı: HEKTOR-NG

quote:

ps3 slim ise ses ayarları içinde ses iletimi pcm veya bitstream olarak ayarlanabiliyor. bitstream seçerseniz avr de dolby true hd ve dts hd görürsünüz.

quote:

quote:

boşuna demeyelim avr nin decoderini kullanmak ve ekranında hd audio formatlarını görmeniz açısından. ps3 ün mü yoksa avr nin decoderi mi daha iyi çalışıyor deneyerek karar verebilirsiniz bu arada.

1. 6-7 veya 8 analog rca ile playerın decoderi ve dacı kullanarak avr ye analog bağlantı yapılabilir
    2. hdmi 1.1 veya üstü LPCM ile playerın decoderi kullanılıp avr nin dacı kullanılır

quote:

quote:

sn. asukrumercan,

bu olay bilinmez pek, ağırlıklı olarak yanlış yönlendiriliyor kullanıcılar ancak avr de hd codec desteği olmasa da playerda codec desteği ile hd audio dan faydalanılabilir. güzel bir noktaya değindiniz...

quote:

HDMI ile cozulmus ses yollanirsa anfi HD desteklemese de HD sesler dinlenir, o zaman anfi değiştirmeye gerek kalmaz..

Nasıl yani ya? Bende ps3 slim vardı ben şimdi boşuna mı dts hd dolby true hd destekleyen avr aldım? Ps3 hd sesleri çözüyor diye avr nin hd ses formatını desteklemesine gerek kalmadan hop. lardan hd ses mi alınıyor

kızdıgım nokta amfi yi aldıgım yerdeki çocuk bana böyle bi bilgiyi vermedi bilgisizliginden, bir set vardı harman/kardon hd sesleri desteklemiyor diye vazgeçtik elemanla konuşurken..ama eleman biliyodu ps3 de kullanıcamı..neyse artık..

ben avr nin ekranında formatları görebilmek için (hd) ps3 deki codec leri kapatmıştım ama yine avr nin ekranında göremedim. ps3 de açtıgım zaman ise multi ch in diye yazıyor avr nin ekranında..

bizde uzun zaman FAT kasalarda olmadığını sanıyorduk ama bitstream ayarı fat tada var 3 yıl ps3 kullandıktan sonra daha geçn aylarda bu olayı çözdük ve şuan ben avr min ekranında DTS ve DD görüyorum.

• benim bildiğim eski kasalarda yok.
  • Fat PS3'de video settings'e girince BR/DVD audio output format'ta HDMI ve Optik çıkış için bitstream ve LPCM seçenekleri çıkıyor.

HDMI'da bitstream seçeneğini işaretleyince HD sesleri duyamazsınız anlamında uyarı çıkıyor.

Optik çıkış'ta da DD ve DTS için LPCM ve bitstream seçenekleri var.

Okuduğum bir yazıda fat PS3'de kullanılan HDMI hardware'inden dolayı HD sesler bitstream aktarılamıyor diye yazıyordu.
  • Bugun ps3 de denedim (slim) video ayarlarından bd/output bitstream /PCM seçeneginden bitstream ı seçtim ama sonuc aynı amfinin ekraninda hala hd formatlar çıkmıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shape Of My Heart -- 17 Haziran 2011; 23:35:37 >
  • quote:

Bugun ps3 de denedim (slim) video ayarlarından bd/otput bitstream /PCM seçeneginden bitstream ı seçtim ama sonuc aynı amfinin ekraninda hala hd formatlar çıkmıyor

Peki bu işlemi yaptıktan sonra medya oynarken ps3 sixaxis üzerinden kumanda ile tv niz üzerinden hangi format oynatıldığını gözlemlediniz mi?
    Bildiğim kadarı ile BD lerde her dil için farklı olabiliyor.Basit bir detay ama bir check edin dilerseniz.Etmişte olbilirsiniz gerçi.
    Çünkü ps3 itibari ile yaptığınız ayarlama doğru.

Birde merakımdan denemenizi tavsiye edeceğim birşey daha , avr nin farklı bir hdmi portundan girişi deneseniz.Belki sonuç değiştirmeyecektir ama merak ettim.Ayrıca bilen varsa eğer,böyle birşeyin olması mümkün mü?

• quote:

Orijinalden alıntı: Rdegerli

quote:

Bugun ps3 de denedim (slim) video ayarlarından bd/otput bitstream /PCM seçeneginden bitstream ı seçtim ama sonuc aynı amfinin ekraninda hala hd formatlar çıkmıyor

Peki bu işlemi yaptıktan sonra medya oynarken ps3 sixaxis üzerinden kumanda ile tv niz üzerinden hangi format oynatıldığını gözlemlediniz mi?
    Bildiğim kadarı ile BD lerde her dil için farklı olabiliyor.Basit bir detay ama bir check edin dilerseniz.Etmişte olbilirsiniz gerçi.
    Çünkü ps3 itibari ile yaptığınız ayarlama doğru.

Birde merakımdan denemenizi tavsiye edeceğim birşey daha , avr nin farklı bir hdmi portundan girişi deneseniz.Belki sonuç değiştirmeyecektir ama merak ettim.Ayrıca bilen varsa eğer,böyle birşeyin olması mümkün mü?

Öncelikle tşk.

Tv sahne seçimi otomatikde kullanıyorum film oynatılmadan tv ekraninda 1024/24p yazısı çıkıyor.
    Ps3 te ayarları pcm den bitstream yaptım ama amfi nin ekranındaki pcm yazısı kaybolmadı normalde kahbolması gerekmez mi?
    Eve gittigimde dediginiz gibi farklı porta baglayip denicem denemede yarar var..
    Unutmadan söylim bd filmlerde dil seçenegine göre degişiyor ses formatı. Orjinal dile en iyi formatı koyuyorlar hd olarak ve o şekilde izlememe rağmen sonuç aynı

• quote:

nerede bu ayar aklınızdaysa yazar mısınız? ben çok kurcaladım bulamamıştım zamanında. hatta yığınla forumda da sormuştum yurt dışında olumlu cevap veren olmamıştı.

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

sn. asukrumercan,

quote:

dostum hatamı düzeltiyorum. benim dediğim HD sesler için geçerli değil. DTS ve DD için geçerli ki bunu bile bilmiyenler çoğunlukta diye biliyorum.
    FAT kullananlar genelde avr ekranında PCM gürüyor alttaki fotodaki gibi ayarlanırsa DTS ve DD çıkıyor.

Dts HD Master audio ve dolby trueHD hakkında yardim!!!!!

üsteki gibi kutucukar işaretlenip alttaki fotoda görünen tüm kutucuklar boş bırakılmalı.

Dts HD Master audio ve dolby trueHD hakkında yardim!!!!!

elimde bulunan batman kara şöcalye BD de dolby true hd eng. ses var malesef FAT da hiç bir ayarla avr ekranında dolby true hd ibaresi çıkmıyor DD çıkıyor yada PCM.

filmde dolby true hd sesi seçtiğimdede DD ııx felan şeklinde avr den ayar yapılabiliyor fakat ses kalitesinde ben bir fark hissetniyorum.

• Fat PS3 ile AVR üzerinde HD ses formatı göremezsiniz, AVR kendisi çözse görürdünüz. Fat PS3 HD sesleri çözüp pcm şeklinde AVR'ye yolluyor bu sebeple AVR üzerinde PCM yazısı çıkıyor. Fat PS3'de ayarları bitstream yaptığınızda HD sesleri AVR'ye aktaramıyor, bunun yerine DTS/DD aktarıyor ve AVR'de bu formatları görüyorsunuz...
  • quote:

Fat PS3 ile AVR üzerinde HD ses formatı göremezsiniz, AVR kendisi çözse görürdünüz. Fat PS3 HD sesleri çözüp pcm şeklinde AVR'ye yolluyor bu sebeple AVR üzerinde PCM yazısı çıkıyor. Fat PS3'de ayarları bitstream yaptığınızda HD sesleri AVR'ye aktaramıyor, bunun yerine DTS/DD aktarıyor ve AVR'de bu formatları görüyorsunuz...

bu mantıkla eğer konuyu toparlamak gerekirse. DTS-MA ve DD true HD bir BD izlenecekse ayarları PCM şeklinde ayarlarsak ozman avr de bu ibareleri görmesekte HD ses ile filmi izliyor olacağız doğrumudur.
  • quote:

quote:

Fat PS3 ile AVR üzerinde HD ses formatı göremezsiniz, AVR kendisi çözse görürdünüz. Fat PS3 HD sesleri çözüp pcm şeklinde AVR'ye yolluyor bu sebeple AVR üzerinde PCM yazısı çıkıyor. Fat PS3'de ayarları bitstream yaptığınızda HD sesleri AVR'ye aktaramıyor, bunun yerine DTS/DD aktarıyor ve AVR'de bu formatları görüyorsunuz...

bu mantıkla eğer konuyu toparlamak gerekirse. DTS-MA ve DD true HD bir BD izlenecekse ayarları PCM şeklinde ayarlarsak ozman avr de bu ibareleri görmesekte HD ses ile filmi izliyor olacağız doğrumudur.

Evet doğrudur

• Bu konu gücel iken bende sorumu buradan soriim bari.

TV-Phillips PFL7685H
    HD Phillips Media Player HMP3000
    Sony Playstation
    Hd Digiturk reciever.

Phillips 5+1 A2/610

elimde üstte yazdığım cihazlar var.
    Öyle yüksek ses kalitesi vs istemiyorum aslında 5+1 ses filmlerde devam etsin yeter.

HDMİ il bütün bağlantıları yapıp TV den bir HDMİ girişli anfiye (dts desteleyen olması lazım mı) bağlarsam 5+1 sesi alabilirmiyim bütün cihazlardan ?

Yada bir audio decoder alıp optiklerle bağlantı yapıp benim emektar phillipsi mi bağlasam?
    (bu biraz uzun yol galiba)

Şimdiden teşekkürler
  • En sonunda oldu arkadaşlar amfinin ekranında hd formatları görebiliyorum

Ps3 deki (slim) codec leri kapatıp bd çıkışını pcm den bitstream yapmistim olmamisti meger Ps3 ses aktarim codec lerini kapatmamak gerekiyormuş aksi taktirde amfini ekraninda pcm yazisi cikiyor, bitstream ı işaretli olsa bile.
    Ps3 deki codeclerden hd formatları işaretleyip dier geri kalanları boş bırakmak yeterli
  • quote:

En sonunda oldu arkadaşlar amfinin ekranında hd formatları görebiliyorum

Ps3 deki (slim) codec leri kapatıp bd çıkışını pcm den bitstream yapmistim olmamisti meger Ps3 ses aktarim codec lerini kapatmamak gerekiyormuş aksi taktirde amfini ekraninda pcm yazisi cikiyor, bitstream ı işaretli olsa bile.
    Ps3 deki codeclerden hd formatları işaretleyip dier geri kalanları boş bırakmak yeterli

ilerde slim alırsak bunuda öğremiş olduk.
  • Benim sorum daha farklı..
    Yamaha rx-v467 aldım notebook ile avr yi hdmi ile bagladım.dts hd ma ses codec li remux bir mkv indirdim.Bunu k lite mega paket kurup oynatmak istedim fakat istedigim ses randımanını alamadım ozellikle surround kolonlardan.Acaba neyi yanlış yapıyorum ya da playerda ayarlar mı yapmalıyım acaba?
  • hk avr 155+ hkts 11 kullanıyorum .. medya player kullanarak internet üzerinden radyo dinliyorum. aac ve aac plus yayın yapan radyo kanallarının bazılarında uyduların bir yada ikisinden gelen ses, periyodik kesintilerle geliyor.. bilgisi olan varmı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: caution

Benim sorum daha farklı..
    Yamaha rx-v467 aldım notebook ile avr yi hdmi ile bagladım.dts hd ma ses codec li remux bir mkv indirdim.Bunu k lite mega paket kurup oynatmak istedim fakat istedigim ses randımanını alamadım ozellikle surround kolonlardan.Acaba neyi yanlış yapıyorum ya da playerda ayarlar mı yapmalıyım acaba?

Mert büyük ihtimal anfinin doğru bölümde değilsin , sesleri çözen bölümü bulman lazım. +Playerda ayarlar bellidir zaten bir göz gezdirirsin o kadar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Am@deus -- 20 Haziran 2011; 16:06:24 >
  • quote:

AVR'nin ayarlarindan gelen sinyali kontrol edin, belki de bitstream olarak veya multi kanal olarak gelmiyordur. Boyleyse notebook ayarlarina bakmaniz gerekir.

DTS HD MA ses formatini cozup gonderen veya bitstream olarak gonderen notebook var mi bu arada? Kisa sure oncesine kadar yoktu diye hatirliyorum, forumun PC setup'ina hakim olan uyeleri herhalde cevaplandirabilirler..

• quote:

quote:

DTS HD MA ses formatini cozup gonderen veya bitstream olarak gonderen notebook var mi bu arada? Kisa sure oncesine kadar yoktu diye hatirliyorum, forumun PC setup'ina hakim olan uyeleri herhalde cevaplandirabilirler..

Evet güzel soru araştırmak gerek

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.