Şimdi Ara

Dts ses almak istiyorum fakat başaramıyorum.Lütfen yardım edin.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.357
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar.Lg plazma tv ve buna bağlı olan bir bilgisayarım var.Film izlerken sesin eksikliğini hissettim ve dts ses alabilmek için ikinci el sistemlere bakınmaya başladım.Fazla yer kaplamasın diye z5500 tarzı kompakt birşeyler ararken müzik için yeterli gelmeyeceğini düşündüm.Pcden müzik de dinliyorum çünkü.Sony'nin 5 hoparlörlü MHC-DP1000D model müzik setini gördüm.Optik girişi vardı ve dts destekliyordu.Bunlara güvenerek seti aldım.Eve getirip kurdum.Bir tane optik kablo aldım.Tvden çıkıp müzik setine girdim.Stereo müziklerde falan ses çok iyi .Bunda sıkıntı yok.Fakat ben dts surround ses almak istiyorum.Her ne kadar setin subwooferı olmasa da 5kanal ses vermesi gerekir diye düşünüyorum.

Dts sesleri denemek için 20gblık Interstaller filmini açtım.Player olarak klite codec pack kullanıyorum.Dts ve ac3 için netten araştırdığım ayarları da yaptım.Müzik setinin dolby pro logic sanal surroundu dışında çevresel bir ses alamadım.Ekran kartım da nvdia gtx 650ti boost.Tüm hd ses formatlarını destekliyor ve çözerek tvye yolluyor diye biliyorum.

Dts albüm indirdim bir iki tane.Eagles'ın albümünü denedim.Dts demo sesleri indirdim.Vlc media player ile açtım.Olmadı yine de çevresel ses alamadım.

Acaba bu müzik seti sadece kendi bünyesindeki dvd player ile mi dts ses veriyor.Optik kabloyla harici cihaz bağlayınca da vermesi gerekmez mi? Vermeyecekse ne diye optik giriş koymuşlar.Yoksa tv ses ayarlarından mı yanlış birşey yapıyorum.Onu da baya kurcaladım değişen birşey yok.

Ne olur yardım edin.O kadar heves ettim bu işe.Stereoda tıkanıp kalmak istemiyorum.

Dts ses almak istiyorum fakat başaramıyorum.Lütfen yardım edin.
     Dts ses almak istiyorum fakat başaramıyorum.Lütfen yardım edin. Dts ses almak istiyorum fakat başaramıyorum.Lütfen yardım edin. Dts ses almak istiyorum fakat başaramıyorum.Lütfen yardım edin. Dts ses almak istiyorum fakat başaramıyorum.Lütfen yardım edin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aterikasedi -- 1 Eylül 2015; 23:10:53 >

• Yardım edebilecek kimse yok mu arkadaşlar ?
  • hocam setinde optik giriş mi var çıkışmı out mu yoksa in mi? dts için kaynağın ne tv mi?dts yayın var mı tvde yada dts verebiliyor mu tv?bilgisayardan mı yoksa klcodec falan demişsin?bilgisayardan ise ses kartın dts kodluyor veya iletebiliyor mu?karışmış sanki birbirine herşey?

benim kafamdaki beliren şu yazdıklarından
    sesi pcdeki oynatıcıdan alıp sonyden kolonlarına vermek ,görüntüyü de tvden izleyebilmek istiyorsun doğru mu anladım?

eğer doğru anladıysam diğer konuna da yazdım ses kartının bu özelliği desteklemesi lazım.creative kartlarda bu özelliği açmak için dts connect pack adında bir eklenti var ve ücretli 4 dolar mı 5 dolarmı öyle birşeydi.lisans satın alıyorsun yani kısaca.başka yöntimi varmı bilmiyorum açıkçası bilen varsa söylerse bende faydalanırım 5 dolar birşey değil de yabancı sitelerde kredi kartı kullanmak istmiyorum.

realteklerde kırmışlar aşağıda link vereceğim oradakileri uygularsan dts alabiliyorsun bizzat denedim çalışıyor.

http://www.techpowerup.com/forums/threads/unlocked-realtek-hd-audio-drivers-with-dolby-digital-live-and-dts-interactive.193148/

ses kartın asus ise birşey diyemeyeceğim çünkü hiç kullanmadım bu karttan.

• quote:

Orijinalden alıntı: ilkerinanç

hocam setinde optik giriş mi var çıkışmı out mu yoksa in mi? dts için kaynağın ne tv mi?dts yayın var mı tvde yada dts verebiliyor mu tv?bilgisayardan mı yoksa klcodec falan demişsin?bilgisayardan ise ses kartın dts kodluyor veya iletebiliyor mu?karışmış sanki birbirine herşey?

benim kafamdaki beliren şu yazdıklarından
    sesi pcdeki oynatıcıdan alıp sonyden kolonlarına vermek ,görüntüyü de tvden izleyebilmek istiyorsun doğru mu anladım?

eğer doğru anladıysam diğer konuna da yazdım ses kartının bu özelliği desteklemesi lazım.creative kartlarda bu özelliği açmak için dts connect pack adında bir eklenti var ve ücretli 4 dolar mı 5 dolarmı öyle birşeydi.lisans satın alıyorsun yani kısaca.başka yöntimi varmı bilmiyorum açıkçası bilen varsa söylerse bende faydalanırım 5 dolar birşey değil de yabancı sitelerde kredi kartı kullanmak istmiyorum.

http://software.store.creative.com/p/software/dolby-digital-live-and-dts-connect-pack

realteklerde kırmışlar aşağıda link vereceğim oradakileri uygularsan dts alabiliyorsun bizzat denedim çalışıyor.

http://www.techpowerup.com/forums/threads/unlocked-realtek-hd-audio-drivers-with-dolby-digital-live-and-dts-interactive.193148/

ses kartın asus ise birşey diyemeyeceğim çünkü hiç kullanmadım bu karttan.

Setimde optik giriş de var çıkış da.Giriş önde çıkış arkada.Dts için pc kullanıyorum.Nvidia kart kullanıyorum. hdmi kablo ile pcyi yani ekran kartını plazmaya bağlıyorum.ses kartı kullanmıyorum.yani anakartın kendi ses kartı var da basit birşey.sesi ekran kartı ile aktarıyorum.nvidia ekran kartları dts-ma bile çözüyor.yani pratikte göremedik bunu ama öyle.

sesi pcdeki oynatıcıdan alıp tvye aktarıp ondan sonra tvdeki optik çıkışla ses sistemine aktarmak istiyorum.

bugün zamanında babama verdiğim eski creative blaster 5.1 ses kartını geri aldım.analog ve eski bir ses kartı.fakat 5.1 çıkışı var gözüküyor.daha önce kullanmadım.bunu pcye taksam ve oradan direkt ses sistemine analog olarak girsem dts ses alabilir miyim ?

verdiğin linklere de bakacağım.

• hdmi girişli bir avr olursa dts çözmesi problem olmaz sorun optikten aktarırken.
    analogdan sesi alman lazım .dts kodlanmış filmi pcdeki medya oynatıcıya çözdürürsün sesi de ses kartı üzerinden analogdan sony sete verirsin ancak böyle olur.
  • aterikasedi kullanıcısına yanıt
    Dostum aynı sorun için farklı farklı konular açmışsın. Bu şekilde konu darma dağınık oluyor ve verilen cevaplar karışıyor. Bunun dışında sana sorduğum soruların cevabını da vermediğin için doğru mu yapıyorsun ondan da emin olamıyoruz. Bu hali ile kendin çalıp kendin oynuyor gibi oluyorsun.

Öncelikle şu müzik setinin giriş çıkış bağlantı noktalarının yakın çekim fotolarını ekle. Buna göre analog 5.1 bağlantı yapıp yapamayacağını anlamış oluruz. Eğer analog 5.1 ses girişi mevcut değilse o zaman babandan geri alacağın ses kartı işe yaramaz.

Ayrıca Tv'nin optik ses çıkışı seçeneklerinde pcm dışında hangi seçenekler olduğunu da yazıver ki ona göre yorum yapalım.

Bunun dışında mpc kurulu ise ayarlar kısmından çıkış aygıtını hdmi seçtikten sonra ses kodek'i olarak mpc içindeki dahili ses çözücüsü olan lav filterı seçip oradan da benim diğer konuda verdiğim linke bakarak bitstream (passthrough) yapılacak ses formatları için bütün seçeneklerin işaretli olduğundan emin ol. Bu ayarları yaptıktan sonra mpc'yi kapatıp tekrar aç. Bu şekilde ayarlar aktif olacaktır. Klite kodek'i şimdilik karıştırma.

Ve de tüm ayarları doğru yaptığından emin olduğunda Tv'nin optik ses çıkış formatını değiştirerek dene. Eğer tüm seçenekleri denedikten sonra yine dts ses alamıyorsan tv dts sesleri 5.1 olarak aktaramıyor demektir. Bu durumda ekran kartının bir suçu olmuyor.

Bu durum için ise tek çözüm optik ses çıkışı olan bir ses kartı almak olacaktır. Sesi zaten bitstream (passthrough) yani hiç dokunmadan aktaracağından ekstra para verip ek bir paket almana gerek yok. Zaten bitstream olayını sen programdan ayarlamış olacaktır. 2.el optik ses çıkışı olan bir kart alman yeterli.

Bu arada ses kartı almadan oyunlarda 5.1 ses alman mümkün değil. Çünkü Pc direkt Tv'ye bağlı ve bu şekilde ses çıkışı sadece stereo gözükecektir. Maalesef bunun bir çözümü yok. Ancak AVR'ye hdmi ile bağlantı yaptığında 5.1 ve 7.1 seçenekleri çıkar.

Bu işleri denemiş ve kullanan biri olarak dediklerimi yaparsan sorunu çözersin. Şimdilik benden bu kadar. Umarım sorununu çözersin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turuncu55 -- 3 Eylül 2015; 2:15:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Tatmin edici cevaplar alamayınca başka konu açmıştım .Kötü oldu bu haklısınız.Konuya buradan devam edebiliriz.

Yarın müzik setinin analog girişi var mı yok mu bakacağım.Fotosunu da çekerim.Tvnin dijital ses aktarımında pmc dışında bir de otomatik seçeneği var.

Klite codec'i ac3 filter kurup bir de öyle denedim sonuç alamadım.Power dvd 11 indirip yükledim.Ses ayarlarından hdmi seçince passtrough yapıp yapmayacağını soruyor.Yap dersem müzik setinde ses azalıyor , ön kolonlardan çevre efektleri ve çok az konuşma sesleri geliyor.Genel konuşma sesleri bayağı az duyuluyor.Passtrough yapma dersem ses stereoya dönüyor sanki.Yine sadece ön kolonlardan ses geliyor fakat daha konuşma sesleri belirginleşiyor , baslar artıyor.

Medyaları Usb'den direkt tv ile oynatıp denediğimde de sonuç alamadığıma göre tv optik çıkıştan 5.1 yollamıyor sanırım.Şimdi optik çıkışlı bir ses kartı alırsam yine sıkıntı olur diye korkuyorum.Elimde patlamasın kart...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aterikasedi -- 3 Eylül 2015; 6:22:34 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • turuncu55 kullanıcısına yanıt
    yalnız hocam ses kartını taktım optiktan bağladım programdan ayarlayıp passtrough yaptım dts alıcam diye bir olay yok onu söyleyeyim.ses kartın yazılım olarak buna izin veriyorsa yapabilirsin yukarıda linkler verdim bunun için.ek plugin vs için ücret istiyor adamlar.ya da anakartlarda falan bundle veriyorlar.ben çok uğraştım.hdmi da çok basit bağla ayarla çalışsın.hatta ses kartını bile kullanmıyor bunun için.optikten yapmak istersen ses kartında böyle basit değil.
  • ilkerinanç kullanıcısına yanıt
    Dostum senin dediğin olay farklı birşey. Dts connect yada dolby digital live diye geçen özellikler pc'nin normal çoklu kanal çıkışını (lpcm) dts yada dolby formatına çevirmesi olayıdır. Bu olayın bitstream yada passthrough olayı ile alakası yok. O yüzden optik çıkışı olan herhangi bir ses kartı işini görecektir

• turuncu55 kullanıcısına yanıt
    hocam yukarıda verdiğim realtek ile alakalı driverı yüklemeden ne yaparsam yapayım avrde dts ışığını yakamadım.ne mpc deki o passtrough ayarları ile ne de ac3filter ile.ne yaparsam yapayım olmadı.emin misin dediğine?çok denedim çünkü.
  • ilkerinanç kullanıcısına yanıt
    Evet dostum dediğim gibiymiş. Verdiğin realtek linkini okudum şimdi. Orada da dts connect yada interact özelliklerinin aktif olması için yapılan driver değişikliğinden bahsediliyor. Bu özellikler özel kodlama özelliği sayesinde olduğundan creative gibi çakallar para ile ayrıca satıyor.

Sen muhtemelen bitstream ayarlarını doğru yapamadığın için filmlerin sesini doğru aktaramadın. Ve de şu an Pc dts yada dolby sesleri önce çözüyor (decode denilen olay) sonrasında bu dts connect vs özelliği ile tekrar ayarladığınız formata çeviriyor (encode).

• quote:

Orijinalden alıntı: turuncu55

Evet dostum dediğim gibiymiş. Verdiğin realtek linkini okudum şimdi. Orada da dts connect yada interact özelliklerinin aktif olması için yapılan driver değişikliğinden bahsediliyor. Bu özellikler özel kodlama özelliği sayesinde olduğundan creative gibi çakallar para ile ayrıca satıyor.

Sen muhtemelen bitstream ayarlarını doğru yapamadığın için filmlerin sesini doğru aktaramadın. Ve de şu an Pc dts yada dolby sesleri önce çözüyor (decode denilen olay) sonrasında bu dts connect vs özelliği ile tekrar ayarladığınız formata çeviriyor (encode).

alala.neyse bir daha deneyeyim eve gidince.
  • Merhaba arkadaşlar formda yeniyim konulara göz atarken yazışmaları gördüm bende daha yeni Asus xonar DS 7.1 ses kartı aldım bilgisayarıma ve pioneer ricivera bağladım direk dts ışığı yandı ve sürekli dts ses alıyorum bu kartı öneririm creative gibi para verip kayıt yapmaya gerek yok saygilar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kendi sorunum için burda ki yazışmayı gördüm. belki katkısı olur. Samsung ses sistemimden netflix ve indirdiğim filmde 5.1 ses alıyordum ama konuşma sesleri boğuk geliyordu. Hoparlör düzeninden merkezi yok seçnince düzeldi anca.. uğraş uğraş bir yolunu buldum:) Ayrıca ilk soran arksdaş VLC ilr denemiş.. VLC tam şu an alamıyorken 5.1 ..windows media player ile alabiliyorum.. dts sound unbound da yüklemştim ama olmamıştı..sorunu dediğim gibi çözdüm..Umarm katkısı olur benzer zorun yaşayanlara..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.