Şimdi Ara

dual core ile core 2 duo nun farkı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
10.918
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • aynı frekansdaki bir core duo ve core 2 duo arasındaki fark %15i geçmez. 2.16ghz bir core duo 9600mgt ekran kartına haydi haydi yeter. intelin isimlendirme aldatmacasına kanmamak gerekir. en azından bu forumdakilerin.
  • Hep bu intelin ilginç satış politikası yüzünden oluyor. Her segmentte ürün sahibi olmak istiyor ama yeni üretim bandı açmadığından dolayı mevcut işlemciyi kırpıyor. Aslında kullanıcı için iyi bir durum. Ama anlamayan adamın kafası karışıyor. Mesela elimde E5200 işlemcili 45nm, wolfdale bir makina var. Satış için gittigidiyora ilan verdim. 3günde 5tane mesaj geldi " sattığın makine tek çekirdekli, insanları kandırma" diye.. İlginç valla. İntel'in sayfasını link olarak atıyorum yine inanmıyorlar. Ne diyeyim..
  • quote:

Orjinalden alıntı: valenciaendoor

aynı frekansdaki bir core duo ve core 2 duo arasındaki fark %15i geçmez. 2.16ghz bir core duo 9600mgt ekran kartına haydi haydi yeter. intelin isimlendirme aldatmacasına kanmamak gerekir. en azından bu forumdakilerin.

çok doğru valenciadoor, ayreten yeni nesil dual core işlemciyi test etme imkanım oldu (2.16 ghz), özellikle ısı problemi hiç yoktu işlemcinin, 12.1" gibi küçük bir kasa içerisinde bile hiç sıcaklık sorunu yoktu işlemcinin...
  • quote:

Orjinalden alıntı: valenciaendoor

quote:

Orjinalden alıntı: nocturneox

quote:

Orjinalden alıntı: nocturneox

Pentium D mi dual core??

peki bu ne?

pentium D ilk önce dual core serisi olarak lanse edildi. iki adet p4 çekirdeğinin tek işlemcide paketlenmiş haliydi. doğal olarak çok da performanslı değildi. sonra intel core duo serisini çıkardı. bu seri yeni core mimarisiydi. yüksek performanslıydı. ancak intel buna 64 bit desteğini eklememişti. sonra fsb yükseltilip 64bit desteği eklenerek core 2 duo adıyla satılmaya başladı. ancak bundan sonra intel ilginç bir pazarlama stratejisi uyguladı ve core duo işlemcileri pentium dual core olarak satmaya başladı. yani pentium D ile pentium dual core çok farklı işlemcilerdir. umarım yardımcı olabilmişimdir.

bundan daha iyi bir anlatım olmazdı heralde

teşekkürler

• Ben de çok fazla fark yok diye biliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the beast -- 6 Nisan 2009; 16:42:17 >
  • intel@ 64 Architecture
    Core 2 Duo bu mimariyi destekler, Core Duo (Dual Core) desteklemez.
    Bildiğim en önemli fark bu.
  • tabiki fark var .ama ne kadar onu bilemem .
  • quote:

Orjinalden alıntı: hysteria35

Hep bu intelin ilginç satış politikası yüzünden oluyor. Her segmentte ürün sahibi olmak istiyor ama yeni üretim bandı açmadığından dolayı mevcut işlemciyi kırpıyor. Aslında kullanıcı için iyi bir durum. Ama anlamayan adamın kafası karışıyor. Mesela elimde E5200 işlemcili 45nm, wolfdale bir makina var. Satış için gittigidiyora ilan verdim. 3günde 5tane mesaj geldi " sattığın makine tek çekirdekli, insanları kandırma" diye.. İlginç valla. İntel'in sayfasını link olarak atıyorum yine inanmıyorlar. Ne diyeyim..

• Peki 4 çekirdeklilerde i7 ile quad core'un farkı nedir.Bende Q9550 var oyun,film vs. için kullanıyorum şimdi i7 platforma geçsem performansta gözle görülür bir artış olurmu.
  • ikiside aynı diye biliyorum
  • o zaman farkı sadece chipset mimarilerindemi çünkü nehalem tabanlı sistemlerde fsb yerine başka birşey vardı sanırım.aslında i7 ile Q9xxx serisinin bir karşılaştırması olsa ne olduğunu net görsek iyi olurdu
  • quote:

Orjinalden alıntı: sky27

o zaman farkı sadece chipset mimarilerindemi çünkü nehalem tabanlı sistemlerde fsb yerine başka birşey vardı sanırım.aslında i7 ile Q9xxx serisinin bir karşılaştırması olsa ne olduğunu net görsek iyi olurdu

Core i7ler 4 çekirdek 4 thread ile 8 çekirdekli gibi çalışırlar. Mhz başına performansları C2Quadlardan daha iyidir. Oyun vb. programlarda aynı hızdaki Q serisinden hızlıdırlar. 3 kanal DDR3 kullanımına olanak tanırlar.
  • core duo iki çekirdekli fakat doğal değil ,core 2 duo doğal çift çekirdekli
  • quote:

Orjinalden alıntı: alperen_69

core duo iki çekirdekli fakat doğal değil ,core 2 duo doğal çift çekirdekli

core duo da core 2 duo da doğal çift çekirdektir. zaten ikisinin de aynı mimari olduğunu belirtmiştik.
  • Quad işlemciler 2 çift çekirdeğin birleşmesinden oluşturulmuş.Bellek kontrolcüsü anakartın kuzey köprüsünde bulunur.(Bu yüzden Fsp kavramı var.)İ7 ler doğal 4 çekirdekli işlemci.Bellek kontrolcüsü işlemcinin içerisinde.Q9550 den İ7 ye geçmek için anakart'ta değiştirmek gerekir.DDR3 ram kullanılması gerekir.Q9550 oldukça performanslı bir işlemci.Oyunlarda aralarında belirgin bir fark yok.
  • ARKADAŞLAR TEKNİK FARKNI BİLMEM AMA BEN, E-5400 DUAL CORE 2.70 GHZ İŞLEMCİMİ ÇIKARTIP YERİNE CORE 2 DUO E6550 2.33 GHZ İŞLEMCİ TAKTIM.GÖRÜNÜŞE GÖRE 2.7 GHZ OLAN DUAL CORE,DAHA HIZLIDIR DİYE DÜŞÜNDÜM.AMA CPU HIZ TESDT PROGRAMLARINDA DENEMEM SONUCU, CORE 2 DUO E6550 2.33 GHZ İŞLEMCİ NİN EN AZ % 30 DAHA HIZLI KIYAS BİLE YAPILAMAZ ŞEKİLDE PERFORMANSLA ÇALIŞTIĞINA ŞAHİT OLDUM
  • 2009 konusunu niye cortlattınız ki
  • quote:

Orijinalden alıntı: nocnoc

2009 konusunu niye cortlattınız ki

Tüm konuyu okudumama tarihlere bakmamıştım gerçekten
    Senin mesajını görünce 2009 konusu olduğunu anladım.

Olsun, Core duo- Core 2 duo falan baya bilgi sahibi olduk, yaşımız küçüktü bunlar çıktığında.

• quote:

Orijinalden alıntı: nocnoc

2009 konusunu niye cortlattınız ki

Aslında iyi oldu dostum ben de tam şimdi dual core 2.0 lı laptop a core 2 duo luk 2.2 işlemci taksam nasıl olur diye düşünüyordum. Bien arkadaşların yorumlarını paylaşmalarını bekliyorum.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.