ARKADASLAR DAHA ONCE BIR ARKADASTA SORMUSTU AMA TATMIN EDICI CEVAP OLMADI BANA.BENIM ANAKART DUAL DDR.ISLEMCIM 3200 VENICE 2 ADET 512 400 RAM VAR .ACILISTA SINGLE DIYOR .EVERST VEBENZERI PROGRAMLARDADA SINGLE.RAM IN PORTLARDA DEGISIK VERSIYONLARINI DENEDIM AMA YINEDE SINGLE EVERST TE 3040 PUAN VERDI.ANAKRTIM ECS KN1 NF4 SLI LITE DUAL DDR.RAMLARI AYNI RENKLEREDE DENEDIM OLMADI.ANAKARTIN KITAPCIGINDADA BILGI YOK BU KONUYLA.SIMDIDEN TESEKKUR EDERIM..
dhellane ramlerinin tek taraflı mı çift taraflı mı olduğu önemli. biri tek taraflı biri çift taraflı ise anakartta ramleri dual çalıştırabilmek için çizilmiş şemaya göre takman lazım. anakartının modelini ve ramlerin kaç yüzlü olduğunu yaz bir bakalım
anakartım ecs kn1 nf4 slı.ramlar tek taraflı.anakartın kıtapcıgında acıklama yok.
anakartın kullanım kılavuzunda bilgi olmaması şaşırtıcı. mesela benim anakartta 4. yuvaya yani cpuya ne uzak yuvaya tek taraflı ram takarsan dual channel çalışmışyor. tek taraflı ramlerle dual channel çalıştırabilmen için 1-3 veya 2-3 olarak takman lazım. ama senin anakartın sorunu nedir bilemiyorum. yalnız amd'lerin ram kontrolcüleri işlemcinin iiçinde oluyor. işlemciden diyeceğim ama bir bilgim olmadığını da söyleyim. bir de arkdaşından falan çift taraflı ram ödünç alıp dene istersen.
dostum dene zaten 4 tane ramslot var eğer destekliyorsa dual-ddr doğru slotlara takınca zaten dual çalışır çoğu zaman aynı renkte olan iki slottur.
ramler birbirlerinden farklı ise ondan (farklı marka çip yani) dolayı da dual çalışmayabilir. çipler twinmos veya kingston deme bana, bunlar marka değil. çiplerine kendi markaları var ve üzerinde genellikle yazmaz. sadece pcb üreticisinin adı yazar ve bu bir işine yaramaz
quote:
Orjinalden alıntı: DarkSmiley
ramler birbirlerinden farklı ise ondan (farklı marka çip yani) dolayı da dual çalışmayabilir. çipler twinmos veya kingston deme bana, bunlar marka değil. çiplerine kendi markaları var ve üzerinde genellikle yazmaz. sadece pcb üreticisinin adı yazar ve bu bir işine yaramaz
ramler birbirinden farklı ise dual çalışmaz ama single da çalışmaz.direk çöker.yani senin dediğinin ihtimali zor. muhtemelen ramler yanlış slota takılmış.1-2 veya 1-3 e takmayı dene.