Şimdi benim bilgisayarda AMD 6520g ve rebranding denilen olayla 7400m'ye dönüşmüş bir 6470m var. Dual graphics teknolojisi falan. 7400m olan master olarak gözüküyor. Fakat msi afterburner, gpu-z, sapphire trixx gibi programlardan takip ettiğime göre bu ekran kartı hiçbir işlem yapmıyor. Mantıklı hiçbir kıpırdama olmuyor. Öte yandan bir oyuna girdiğimde 6520g ciddi anlamda hareketleniyor, 7400m'nin yine hiçbir şey umrunda değil. Şimdi dual graphics, bildiğim kadarıyla diğerinin yetersiz kaldığı noktada devreye giren ikinci bir kart gibi bir şey. Fakat ben bu 7400m'nin yaptığım denemelerde devreye girdiğini hiç görmedim. Bu kart gereksiz mi? Bir şekilde kullanılamaz mı? Gerçi kullanılsa ne olacak, kaç senelik kart. Neyse.
Overclock'a gelirsek, MSi Afterburner ve Sapphire Trixx programlarını denedim. Unofficial overclock olaylarını falan ayarladım, fakat 6520g'yi bir türlü overclock edemedim. Ama 7400m'yi edebiliyorum. Ki bir işime yaramıyor. MSi Afterburner'da 6520g'yi seçtiğimde şöyle bir görüntü çıkıyor karşıma.
Görüldüğü üzere fanı bile kontrol edemiyorum. Driverı da görmüyor. Bunu nasıl düzeltebilirim? Oyunlarda falan kullandığı kart bu kart çünkü, biraz da olsa performans artışı görmek sevindirir fakat olmuyor işte.
7400m'den 3 tane var, neden bilmiyorum. Driver kurulurken hata olmuştur diye düşünüp bilgisayarda AMD ile alakalı ne varsa sildim, aygıt yöneticisi de dahil olmak üzere, ama görüntü değişmedi.
800 MHz normal hali, azaltıp yükseltebiliyorum. Performansta veya sıcaklıkta bir fark olmuyor.
Arkadaşlar yardımlarınız için sağ olun, 6520g entegre kart olduğu için bayağı kilitlemişler. O yüzdenmiş bu durum. Fakat 7400m'nin ne işe yaradığını hala çözmüş değilim. Çözersem yine yazarım.