Şimdi Ara

Onboard ekran kartından harici ekran kartına geçemiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
395
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Şöyle ki paylaşımlı ekran kartı devrede olduğundan sistem belleğinin yarısı gidiyor. Zaten 4 gb rami olan makinada 2 gbla çalışmak zorunda kalıyorum

HP Pavilion 15-AF106NT model makina. AMD r5 m330 harici ekran kartı var. Birincil olarak bunu ayarlamak istiyorum, son driver yüklü.

• amd de yapılamıyor bazı uygulamalar onboardı silince de öteki devreye girmiyor ben de bu sorunu yaşadım çözümünü bulamadım bulan varsa öğrenmiş olurum.
  • dahili ekran kartı devrede olduğunda paylaşılan sistem belleğini kullanmaz ne kadar ihtiyacı olursa o kadarını kullanır.
    ayrıca senin makinanda harici kartta var.
    dahili kartın gücü yetmediğinde drek harici devreye girer.

yani senin 4 gb ram belleğinin yarısını ekran kartı götürmüyor bilgin olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zeki1981

dahili ekran kartı devrede olduğunda paylaşılan sistem belleğini kullanmaz ne kadar ihtiyacı olursa o kadarını kullanır.

Kendi belleği 512 mb gösteriyor, paylaşımıyla birlikte toplam bellek 1.7gb civarı gösteriyor. Ve kasma yapıyor. Bunun nedeni bu mu bilmiyorum ama Aygit yön.den onboardi devre disi bıraktığımda pc ucuyor. Devreye aldığımda kastıkça kasıyor deli oluyorum üstelik daha pazatresi formatladım yüklü dosya bile yok. Oynadığım oyun yok zaten hariciyi kullanmak istediğimde amd programından yüksek performansla hariciyi Devreye sokuyorum.

Tek derdim normal kullanimda da hariciyi kullanabilmek. Ne yaptıysam olmadı olmuyor valla

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: DHF_Viper

quote:

Orijinalden alıntı: zeki1981

dahili ekran kartı devrede olduğunda paylaşılan sistem belleğini kullanmaz ne kadar ihtiyacı olursa o kadarını kullanır.

Kendi belleği 512 mb gösteriyor, paylaşımıyla birlikte toplam bellek 1.7gb civarı gösteriyor. Ve kasma yapıyor. Bunun nedeni bu mu bilmiyorum ama Aygit yön.den onboardi devre disi bıraktığımda pc ucuyor. Devreye aldığımda kastıkça kasıyor deli oluyorum üstelik daha pazatresi formatladım yüklü dosya bile yok. Oynadığım oyun yok zaten hariciyi kullanmak istediğimde amd programından yüksek performansla hariciyi Devreye sokuyorum.

Tek derdim normal kullanimda da hariciyi kullanabilmek. Ne yaptıysam olmadı olmuyor valla

markanın kendi driverlerini kurman lazım bu birinci şart amd nin yada intelin sitesinden driver çekme.
    hp den çek driverleri.
    senin yapmak istediğin ayar biosta olabilir.
    grafik seçeneklerinde önceliği ayarlayabiliyormusun bi karıştır.
    bazı bioslar buna izin veriyor bazıları vermiyor.
    vermiyorsa bişey yapamazsın.

• Bios benimde aklımdaydı çok kurcalamak istemedim ama yarın bakarım mecburen.sürücülük bi durum yok en güncel sürücüler yüklü.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • biostan bu kadar kormayın arkadaşım on board graphics card yazısını bulup disable yapacaksın karşısını
    oda advance sekmesinde olması gerek
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.