Şimdi Ara

Onboard ekran kartı olan bir pc ye harici bir ekran kartı takınca görüntü gelmemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
16.991
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ram:512 mb
    Video card: VIA/S3G UniChrome Pro IGP 32 mb
    Mainboard:ECS P4M800PRO-M

sistem im yukarıdaki gibi; bir onboard ekran kartı var bunun yerine nvida fx 5200 ekran kartı takmak istiyorum

malesef biostan ekran kartını iptal etmek gibi bir seçenek bulamadım,bazı yerlerde iptal etmenize gerek yok zaten yeni ekran kartını takınca iptal edicektir dior.ayrıca ekran kartını takıyorum monitor kablosunuda takıyorum ekran kartı çalışıyor fan falan çalışıyor ancak gorunutu yok
    biostan "Primary Graphics Adapter" i :AGP ye seçeneğine alıp monitor kablosunu yeni ekran kartına takıp pc yi çalıştırınca görüntü alamıyorum..
    ekran kartını iptal ederek veya kullanarak nasıl çözüme ulaşabilirim?

• Kendin kaldırabilirsin ''Program ekle/kaldır'' dan,sonra yeni kartı takarsın olur biter.
  • taktığınız kartın tam çalıştığından emin misiniz? bozuk olma ihtimalini elediniz mi

quote:

Orjinalden alıntı: Cqr24

Kendin kaldırabilirsin ''Program ekle/kaldır'' dan,sonra yeni kartı takarsın olur biter.

arkadaş sanırsam hiç görüntü alamıyor. Bilgisayar açılışı anında görüntü gelmemesi driver veya windowsla alakalı değil
  • quote:

Orjinalden alıntı: Temren

taktığınız kartın tam çalıştığından emin misiniz? bozuk olma ihtimalini elediniz mi

quote:

Orjinalden alıntı: Cqr24

Kendin kaldırabilirsin ''Program ekle/kaldır'' dan,sonra yeni kartı takarsın olur biter.

arkadaş sanırsam hiç görüntü alamıyor. Bilgisayar açılışı anında görüntü gelmemesi driver veya windowsla alakalı değil

evet bozuk olma ihtimalini düşündüm ancak hiç ihtimal vermiyorum çunku fan çalışıyor biliyorum fanın çalışması ekran kartının çalıştığı anlamına gelmez ama bu düşük bir ihtimal.
    eger ilgilenirseniz biosun ayrıntılı resimlerini ekleyebilirim ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2PacLove -- 29 Haziran 2009; 2:50:54 >

• on board ekran kartının bellekten ne kadar ram alacağını belirleyen bir ayar vardı biosda onu sıfırlayarak bazı on board ekran kartları devre dışı kalıyor, bir de bunu dene...
  • her biosta onun ayarı vardır fakat anlatması uzun sen şimdi anakartın üzerinde olan bios pilini çıkar. 1-2 dk bekle tak pc yi ekran kartına takarak çalıştır. olmazsa onboardluğa takıp anakart cd sinden vga sürücüsünü yükle
  • quote:

Orjinalden alıntı: nadir_en

on board ekran kartının bellekten ne kadar ram alacağını belirleyen bir ayar vardı biosda onu sıfırlayarak bazı on board ekran kartları devre dışı kalıyor, bir de bunu dene...

evet o ayarıda denedim fakat olmadı

quote:

Orjinalden alıntı: tarkolar

her biosta onun ayarı vardır fakat anlatması uzun sen şimdi anakartın üzerinde olan bios pilini çıkar. 1-2 dk bekle tak pc yi ekran kartına takarak çalıştır. olmazsa onboardluğa takıp anakart cd sinden vga sürücüsünü yükle
    pili cıkardım bekledim,ekran kartını taktım ve açtım ancak sonuç yok

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ekran kartı bozuk hocam, çünkü taktığınız anda onboard iptal olur, ondan da görüntü alamazsınız...
  • malesef bazı anakartlarda otomatik iptal ederken bazılarında etmiyor benimki etmiyenlerden

edit:ekran kartını farklı bir pc de denedik ekran kartı bozuk değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2PacLove -- 29 Haziran 2009; 20:06:20 >
  • BIOS RESIMLERI

BIOS ANA EKRAN
     Onboard ekran kartı olan bir pc ye harici bir ekran kartı takınca görüntü gelmemesi
    STANDART CMOS SETUP
    ADVANCED SETUP
    FEATURES SETUP
    POWER MANGEMENT FEATURES
    PCI / PLUG AND PLAY SETUP
    CPU PnP SETUP
    HARDWARE MONITOR

Bios resimleride bunlar umarım sonuca ulaşırız ya yardım eden arkadaşlara Teşekkürlerimi iletiyorum

• quote:

Orjinalden alıntı: devilcnr

Ekran kartı bozuk hocam, çünkü taktığınız anda onboard iptal olur, ondan da görüntü alamazsınız...

Onboarddan çıkarın kabloyu ekran kartına takın.
    Onboardı biostan kurcalamanıza gerek yok.
    Monitöre görüntü gelmiyorsa kartınız bozuk demektir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: cluber00

quote:

Orjinalden alıntı: devilcnr

Ekran kartı bozuk hocam, çünkü taktığınız anda onboard iptal olur, ondan da görüntü alamazsınız...

Onboarddan çıkarın kabloyu ekran kartına takın.
    Onboardı biostan kurcalamanıza gerek yok.
    Monitöre görüntü gelmiyorsa kartınız bozuk demektir.

kart farklı bir pc de denendi ve çalışıyor
  • Hmm kartın çalıstıgından eminsiniz , aklıma inanın başka ihtimal gelmiyor.
    Bu tip sistemlerde ben hiç onboard kullanmadım , belkide eski sistemler onboardı kapatım yeni kart takabilmek için biostan ayar istiyordur , böyle birşey olabilirmi ki ?
    Çünkü onboarddan kabloyu çıkarıp ekran kartına takınca onboard için hiç bir ayar yapmaya gerek yok ki.
  • peki harici kart takılı iken, onboard kartın çıkışından görüntü almayı denedinmi? harici kart çalışmasa bile otomatik olarak boot mantığı ile ikinci seçeneğe bakar ve onboarddan açar normalde.
    eğer onboard danda görüntü gelmiyorsa o zaman kart çalışıyor ama görüntü gelmiyor demektir ki buda ilginç.
  • quote:

Orjinalden alıntı: multeci

peki harici kart takılı iken, onboard kartın çıkışından görüntü almayı denedinmi? harici kart çalışmasa bile otomatik olarak boot mantığı ile ikinci seçeneğe bakar ve onboarddan açar normalde.
    eğer onboard danda görüntü gelmiyorsa o zaman kart çalışıyor ama görüntü gelmiyor demektir ki buda ilginç.

evet bu gercetktende ilginç bir durum fikir yürüten çok oldu ama sonuca ulaşamadık daha.anladığım kadarıyla harici ekran kartı takılı iken monitor kablosu onboarda takılı iken'ki durumu soruyosunz evet bunuda denedim fakan ilginçtir ki yine goruntu gelmiyor sade ve sadece harici ekran kartı takılı değil iken sorunsuz goruntu alıyorum.
    Not:benim tek düşünmediğim ihtimal anakart ile ekran kartı uyuşmazlığı ve bunu nerden öğreneceğimi bilmiyorum dediğim gibi ana kartım ECS P4M800PRO-M , ekran kartım Nvdia FX5200 bunlar arasında bir uyuşmazlık varmıdır acaba ?

• Aynı marka board kullanıyoruz.. Bioslar da neredeyse aynılar..

Şu karedeki üstten ikinci ayarda bulunan share memory size'ı kapatın onboard kart devre dışı kalacaktır..
  • sanırım off gibi bir seçenek yok yada 0mb ama emin değilim,yinede en olumsuz seçeneği seçicem şuanda yapamıyorum pc kullanımda oldugu için yarın sabah hemen deneyip buraya sonucunu yazıcam ilginiz iiçin teşekkürler...
  • "Primary Graphics Adaptor : PCI" bu kısım değişebiliyor mu?
    anakartta AGP 8x slotu var. ekran kartı da agp zaten. sorun buradan olabilir mi?
  • cok eskiden aynı sorun bendede olmustu nvidia mx400 den fx 5200 e gecerken anakart desteklemiyor bende anakartı degistirmistim
  • 2pac aynı problem bendede var kardeş bi çözüm bulabildinmi
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.