1. DUAL KİT DEDİKLERİ NEDİR? 2. NE İŞE YARAR? 3. ÖNEMİ NEDİR? SİSTEM İÇİN GEREKLİ MİDİR? 4. DUAL KİT RAM ALMAK SİSTEME YARA GETİRİR Mİ? 5. EĞER Kİ SİSTEM İÇİN GEREKLİ İSE DUAL KİT ALMAK İÇİN HEM SİSTEM ADINA HEM DE ALINMASI DÜŞÜNÜLEN RAMLER ADINA NELERE DİKKAT ETMEK GEREKİR?
EVET SORULARIM ŞİMDİLİK BU KADAR. UMARIM BU SORULARA EHİL KİŞİLERDEN VE DOĞRU CEVAP ALIRIM DA İÇİMDE HERHANGİ BİR TEREDDÜT VE ŞÜPHEYE GEREK KALMAZ. AYRICA BU KONUYU MERAK EDEN DİĞER ARKADAŞLARA DA YARDIMCI VE FAYDALI OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM. YARDIM OLACAK HERKESE ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM
single ram dedikleri tek ya da uc ram dizilimi 64 bit calisir, dual dedikleri iki ya da dort ram 128 bit calisir.dual kit diye satilan ramler uretim esnasinda bir birine uygun ramlerin secildigi ve ikili ya da dortlu paketler halinde satildigi overclock icin lazim olan ramlerdir.kit olmayan iki ya da dort ram sisteme takildiginda teorik olarak dual olur pratikte de genelde oluyor markanin bile ayni olmasina gerek kalmiyor.dual ramler dual ozelligi icin degildir uyumlu ramlerdir iyi overclock yaparlar zaten uzerlerinde sogutucu olur bu amac icin uretilirler.almayi dusundugun sistemi ve oc yapip yapmayacagini butceni filan yazarsan yardimci olabiliriz.
ÖNCELİKLE YANITIN İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM. ÇOK FAYDALI OLDUĞUNA İNANIYORUM. BEN OC. YAPMAYACAĞIM. ZATEN BU KONULARDAN DA PEK ANLAMAM. ANCAK RAM ALMAK İSTİYORUM BİR TÜRLÜ KARAR VEREMDİM. SİSTEMİMDE VERITECH DD2 800MHZ İKİ ADET RAM VAR. BEN BUNLARI ÇIKARTIP DAHA İYİ DAHA VERİMLİ DAHA PERFORMANSLI RAMLER ALMAK İSTİYORUM.
SİSTEMİN ÖZELLİKLERİ ANAKART ASUS P5QC Anakart Adı Asus P5QC (2 PCI, 3 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, 2 DDR3 DIMM, Audio, Gigabit LAN, IEEE-1394)
İŞLEMCİ INTEL E7300 CPU Türü DualCore Intel Core 2 Duo E7300, 2666 MHz (10 x 267)
4gb'nin faydasini gorursun.anakartin 1066 destekliyor bunun da faydasini gorursun ama hem pahali hem de 1066 ramlerde biostan hizini ayarlayip voltaj vermen gerekir bazen sorun cikabiliyor 1066 hizinda hata verebiliyor anakart seciyor rami uydurman lazim kisacasi.800'de boyle bir sey yok.oc yapmiyorsun intelde 4 slotu doldurabilirsin elindeki ramleri de cikarmadan bence sundan iki tane al.170 liradan asagi tavsiye edecek kit bulamadim gereksiz o kadar masraf ve cok yukseldi fiyatlari yazin cok daha ucuzdu 1066 ramler.