Şimdi Ara

Dual kit ram e single ekleme ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
2.706
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar ram alıcam ama şöyle bir durum var
    Şimdi
    GSKILL 8GB RipjawsX DDR3 1600MHz CL9 Tek Modül Ram den 2 tane mi alayım yoksa
    GSKILL 16GB (2x8GB) RipjawsX DDR3 1600MHz CL9 Dual Kit Ram mi alayım ??

Aralarında bi fark var mı acaba ? Eğer 3 ürünübir alırsam kullanırken bi problem cıkar mı ? Bu soruları cevaplarsanız cok sevınırım

anakartım:MSI Z97 GAMING 7

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi intel8 -- 22 Haziran 2015; 20:04:01 >

• kitler uyum konusunda daha iyidir bu yüzden tercih edilir.3 ürünü alırsam derken ne demek istedin anlamadım kaç gb yapmayı düşünüyorsun ve elinde bu ramlerle birlikte kullanmak için eski ram var mı yok mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Edward Teach

kitler uyum konusunda daha iyidir bu yüzden tercih edilir.3 ürünü alırsam derken ne demek istedin anlamadım kaç gb yapmayı düşünüyorsun ve elinde bu ramlerle birlikte kullanmak için eski ram var mı yok mu?
    Hocam 3 ürün derken yani bu dual kit + single ram i takarsam çalışır mı ? Eskiden kullanılan bi ram yok sadece bunlar takılacak
    Ben 24 gb yapmak istiyorum o yüzden 3 ram ortak kullanılıyor mu diye merak edıyorum
    Totalde 24 gb olur mu ram ? Yoksa 3 adet single olarak mı takmam gerek ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi intel8 -- 22 Haziran 2015; 20:17:44 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: intel8

Hocam 3 ürün derken yani bu dual kit + single ram i takarsam çalışır mı ? Eskiden kullanılan bi ram yok sadece bunlar takılacak
    Ben 24 gb yapmak istiyorum o yüzden 3 ram ortak kullanılıyor mu diye merak edıyorum
    Totalde 24 gb olur mu ram ? Yoksa 3 adet single olarak mı takmam gerek ?
    3 tane single takarsan daha mantıklı olur kit yanına single hani olmaz diye bir şey yok ama garip olur.bir de 3 ram taktığın için dual çalışmaz single çalışır biraz performans kaybı olur ama çok da fazla değil.anakart 32gb destekliyse ki 24 yapabildiğine göre öyle olması lazım bu durumda 2x8 kitten iki tane al ya da single olsun diye 3 tane 8gb al aynı modelden.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Edward Teach

3 tane single takarsan daha mantıklı olur kit yanına single hani olmaz diye bir şey yok ama garip olur.bir de 3 ram taktığın için dual çalışmaz single çalışır biraz performans kaybı olur ama çok da fazla değil.anakart 32gb destekliyse ki 24 yapabildiğine göre öyle olması lazım bu durumda 2x8 kitten iki tane al ya da single olsun diye 3 tane 8gb al aynı modelden.

Alıntıları Göster
    Peki soruyu şöyle değiştireyım, 4x8 gb single alıp 32 gb yapsam mı daha fazla performans olur yoksa
    2 x 16GB (2x8GB) gb dual mı taksam daha performanslı olur ? Yoksa değişen birşey olmaz mı ?

• quote:

Peki soruyu şöyle değiştireyım, 4x8 gb single alıp 32 gb yapsam mı daha fazla performans olur yoksa
    2 x 16GB (2x8GB) gb dual mı taksam daha performanslı olur ? Yoksa değişen birşey olmaz mı ?

Kullanım amacınız nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mbald

quote:

Kullanım amacınız nedir?

Alıntıları Göster
    Oyun, iş ve overlock, kısacası herşeyde kullanılacak bir sistem olacak.
  • quote:

8 gb x3 çok mantıksız olur.
    16x2 yada 8x4 yapmanızı öneririm.

Benim tavsiyem ise 16x2 dir(anakartın destekliyorsa)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mbald -- 22 Haziran 2015; 20:35:51 >
  • quote:

Anakartının desteğine bağlı triple channel destekliyorsa 3 tane ram 2 taneye göre daha iyi olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: berkke

Anakartının desteğine bağlı triple channel destekliyorsa 3 tane ram 2 taneye göre daha iyi olur.

Alıntıları Göster
    Hocam fiiyat olarak 32 gb ı single takmak daha uygun oluyor ama perofrmansla sıkıntı olacaksa tabıkı oyle yapmam.

Anakartım desteklıyor sanırım, 32 gb yazıyordu.
    MSI Z97 Gaming 7

Destekliyor mu hocam triple ?
  • intel8 İ kullanıcısına yanıt
    Maalesef anakartın triple channel desteklemiyor.2 tane ram takman daha iyi olacaktır.Ayrıca tek 32gb ram bulmak çok zor olur bulsan bile tek slota 32gb ram takabileceğini sanmıyorum en fazla 8 olur tek slotta.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkke -- 22 Haziran 2015; 21:10:26 >
  • quote:

Hocam fiiyat olarak 32 gb ı single takmak daha uygun oluyor ama perofrmansla sıkıntı olacaksa tabıkı oyle yapmam.

MSI Z97 Gaming 7

Triple işlemcideki bellek kontrolcusunden dolayı desteklemiyor.
    Yani takarsanız single olarak çalışır dual channel performansı alınmaz.
    Eğer anakart 32 yazıyorsa bu çok büyük ihtimalle tek slotta maximum 8 gb yani 8x4 gb şeklinde yapılabileceğini gösterir.
    16x2 önermiştim çünkü 4 slot bellekte oc yapmak daha zor olabilir diye düşünmüştüm ama sizin için en mantıklısı zannediyorum ki 8x4 olacaktır.
  • quote:

quote:

MSI Z97 Gaming 7

Triple işlemcideki bellek kontrolcusunden dolayı desteklemiyor.
    Yani takarsanız single olarak çalışır dual channel performansı alınmaz.
    Eğer anakart 32 yazıyorsa bu çok büyük ihtimalle tek slotta maximum 8 gb yani 8x4 gb şeklinde yapılabileceğini gösterir.
    16x2 önermiştim çünkü 4 slot bellekte oc yapmak daha zor olabilir diye düşünmüştüm ama sizin için en mantıklısı zannediyorum ki 8x4 olacaktır.

Alıntıları Göster
    Hocam ilk mesajımda ram leri belirtmiştim. Bu ramler birbirinden farklı mı yani ? Dual olunca ne farklı mı olmuş oluyor ?

Eğer 2 single ram i 1 ve 3 sltolarına takarsak yine otomatikman dual çalışmıyor mu ??

• quote:

Hocam ilk mesajımda ram leri belirtmiştim. Bu ramler birbirinden farklı mı yani ? Dual olunca ne farklı mı olmuş oluyor ?

Eğer 2 single ram i 1 ve 3 sltolarına takarsak yine otomatikman dual çalışmıyor mu ??

Dual olursa belleklerin bant genişiliği artar.Oyunlarda bu farkı hissedemezsin render almıyorsan yada bench meraklısı değilsen dual olmasada olur.2 adet aynı rami 1ve3'e takarsan otomatik dual çalışır
  • quote:

Dual kit almak sorunların azalacağı anlamına gelir genel bir kural olarak fakat sizin belirttiginiz ramler birbiriyle zaten yüzde yüz aynı olduğundan dolayı birbirinden farkı yok.
    Dual takmak için anakarttaki aynı renkteki slotlara takıcaksınız yani 1 ve 3 e.
  • quote:

quote:

Dual kit almak sorunların azalacağı anlamına gelir genel bir kural olarak fakat sizin belirttiginiz ramler birbiriyle zaten yüzde yüz aynı olduğundan dolayı birbirinden farkı yok.
    Dual takmak için anakarttaki aynı renkteki slotlara takıcaksınız yani 1 ve 3 e.

Alıntıları Göster
    Teşekkürler o zaman single alarak 32 gb a erişeyim çünkü daha hesaplı oluyor, yorumlarınız için teşekkür ederim.

• quote:

Teşekkürler o zaman single alarak 32 gb a erişeyim çünkü daha hesaplı oluyor, yorumlarınız için teşekkür ederim.

32 gb tek rami anakartın desteklemez.Her slot max 8gb ram destekliyordur büyük ihtimalle bir araştırın
  • quote:

Orijinalden alıntı: berkke

quote:

32 gb tek rami anakartın desteklemez.Her slot max 8gb ram destekliyordur büyük ihtimalle bir araştırın

Alıntıları Göster
    Aynen hocam bende onu kastetmiştim, 8x4 yapıcam teşekkürler herşey için.

• quote:

2x8GB kit ten 2 adet alsan da, 4 tane 8GB ram alsan da bir fark olmaz. yine dual channel çalışır.
  • intel8 İ kullanıcısına yanıt
    Oyun is demissiniz. Galiba bilgisayar sektorunde calismiyorsuniz yani render almak veyahut photoshopta onlarca katmanda calisma olayi yok.

24 gb 32 gb ram para israfidir. Paraniz cebinizde kalsin. En ufak oyun perfirmansi farki hissedemezsiniz 1 fps bile.

8 gb gunumuz icin yeterli. Tek modul 8 Gb alip kullanin yetmedigi zaman bir 8 daha alirsiniz gerekirse. Ya da para coksa direk 2x8 alabilirsiniz. Ama gunumuzde bir anlami yok 2 3 sene so ra belki o da...

24 mus 32 mis gercekten tamamen gereksiz olur. Ramazanda bi asevine verirsiniz parayi daha mantikli olur.

Dedigim gibi 8 rahatlikla yeter. Para coksa 16 alinabilir. Fazlasi deli sacmaligi olur.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.