Şimdi Ara

Dual/Quad Channel Kit Ram

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.045
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ram özelliklerine baktığımda Dual Channel Kit ve Dual/Quad Channel Kit olan ramlar var, şimdi öğrenmek istediğim, dual channel 2x16 ram aldım daha sonra bunların yanına 2x16 daha eklemek istediğimde destekleyip desteklemeyeceği? Dual/Quad Channel Kit olan 4 lü set olarak almak zorunda mıyım? 2 kanal ram , 4 kanal ram olarak ayrılıyorlar ve 2 kanallı ram leri aynı anda 4 adet kullanamıyorum sanırım(anladığım kadarıyla). Şu an için 16gb işimi görecektir lakin yarın birgün 16 daha yükleyebilirim. Gelişime açık bir sistem kurmak istediğim için Dual channel ve Quad Channel olayını açıklayabilir misiniz?

• Anakartin marka model chipseti nedir, destek sayfasinda yazar hangi ramleri hangi hizda 4x16gb seklinde kullanilabilecegini.. Anakart&islemci dual destekliyorsa dual calisir 4x16gb de olsa dualdir. Fakat anakart&islemci quad channel destekli ise mesela x79 x99 x299 yada x399 gibi, o zaman 4x16gb ile quad channel calisir. Dual ve quad channel performans farkini internetten kolayca ogrenebilirsin.

ayni ram ile ileride upgrade yapabileceksen 2x16gb alip, ileride de + 2x16gb alip kullanabilirsin. Dual / quad channel anakart ve islemciye bagli bir ozellik. Fakat ayni banttan cikmis ve ona gore profili olusturulmus quad olarak satilan ramlerle problem yasama ihtimalin yok. oteki turlu aldin bir rami aradan 3 yil gecti adam uretimi chipi zarti zurtu degistirdi sen ikisini taktin cok zor bir ihtimalde olsa problem yasama ihtimali vardir. Fakat alirken bunlara dikkat edersen bir problem olacagini dusunmuyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mukarnas kullanıcısına yanıt
    Asus Z370-f model anakart i7 8700k işlemci ile birlikte kullanmayı düşünüyorum.
    Almayı düşündüğüm ram modeli bu:http://www.gskill.com/en/product/f4-3000c14d-32gtzr
    Anakartın desteklediği ram modelleri arasında yok fakat Gskill in sayfasından baktığımda bu modelin benim anakartımı desteklediği görünmekte. Ram özelliklerine baktığımda dual kit yazıyor yani ileride bu ramların yanına 2 adet daha eklesem desteklememektedir öylemi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: HakKhan88

Asus Z370-f model anakart i7 8700k işlemci ile birlikte kullanmayı düşünüyorum.
    Almayı düşündüğüm ram modeli bu:http://www.gskill.com/en/product/f4-3000c14d-32gtzr
    Anakartın desteklediği ram modelleri arasında yok fakat Gskill in sayfasından baktığımda bu modelin benim anakartımı desteklediği görünmekte. Ram özelliklerine baktığımda dual kit yazıyor yani ileride bu ramların yanına 2 adet daha eklesem desteklememektedir öylemi?
    Bu platformda sadece dual channel desteği var. 4x16 ram takabilirsiniz fakat yine 2+2 şeklinde dual çalışırlar.

• Lana-Del-Rey kullanıcısına yanıt
    Yani burdan anladığım doğruysa eğer , aynı ram den ya 2 adet takıcam ya 4adet takıcam 1x ve 3x şeklinde desteklemiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HakKhan88

Yani burdan anladığım doğruysa eğer , aynı ram den ya 2 adet takıcam ya 4adet takıcam 1x ve 3x şeklinde desteklemiyor.
    Algılar nereye kayıyor arkadaşım aynı ram olduktan sonra istersen 1x2x3x4 tak istediğin kadar her türlü çalışır.

Tek dediğim şey 4 tane ram takınca quad channel olmuyor. Quad channel intel tarafında sadece X platfromlarda var.
  • Lana-Del-Rey kullanıcısına yanıt
    Tamam şimdi anladım sağol. Peki Quad channel dediğin sistemde daha performanslı mı çalışıyor?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • HakKhan88 H kullanıcısına yanıt
    Gskill calisacak diyorsa calisir, anakartin destek sayfasi güncel olmayabilir o zaman. gskilli baz alabiliriz. 64gb olarakta destekliyor 3000mhz cl14 ü..

https://www.gskill.com/en/product/f4-3000c14q-64gtzr

• 64gb ile amacin ne senin onu soran olmadi? 32gb her seyiyle yeter 2x16gb olsun ve oyle kalsin. bana sorarsan

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.