Şimdi Ara

Dual Xeon X5650 işlemci için Anakart Seçimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
2.216
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Workstation ayarında; kendime ve arkadaşıma birer bilgisayar toplayacağım. Render odaklı olacak ve bana gereken işlemci gücü. Belki CS 1.5 de oynarım. :)
    Kullanacağım programlar Solidworks, Keyshot, 3DSmax, Maya
    Tekrar belirteyim; video montajı, ağır yüklü animasyon için değil, obje-parça çizimi-tasarımı ve render işlemi için kullanacağım.
    Bu sebepten pahalı ekran kartlarına ihtiyacım olmadığını düşündüm, yanlışım varsa düzeltin.
    Ayrıcailk etapta 8gb-16 gb civarı ram takmayı düşünüyorum.

Cpu Benchmark tan baktığıma göre dual X5650 nin performansı; yeni birçok işlemciye göre bana daha cazip geldi.

2 adet Intel Xeon X5650 işlemci birkaç güne elime ulaşıyor. Yurtdışında bir akrabamdan gelecek.
    Ben de bu çift işlemci odaklı bir anakart arayışına girdim.

(sizin sorabileceğiniz mutemel sorulara cevabımdan sonra benim sormak istediğim)
    !!! Asıl Soru !!!:
    1366pin Intel Xeon X5650 işlemcilere uygun (2x grafik kartı slotu işimi görür) hangi anakartı almalıyım? + Bu anakartlarda (z800 ile supermicro farklı olabilir bilmiyorum, ondan soruyorum) hangi tip ram kullanabilirim?

Ufak bir araştırma yaptım ve
    1- EVGA SR2 nin uyumlu olduğunu gördüm. 5 grafik kartı slotu var,yüzeysel bir araştırmayla internette sıfırını veya ikinci elini bulamadım.Fiyatı yüksek.

2- Supermicro nun dual cpu anakartları var ancak çok fazla çeşit var ve hangilerinin bana uygun olacağını tam çözemedim.

http://www.supermicro.com/products/motherboard/Xeon1333/#1366

3- Bir de yurtdışında (USA, Almanya,UK vs.) HP Z800 workstation anakartları satılıyor; dualcpu olan. Çıkma diye tahmin ettiklerim uygun fiyatta. Ama uygun fiyatı gözümü döndürecek olup da alırsam, bir de elimde patlarsa diye düşünmeden edemiyorum. Ancak iki kasa birden toplayacağım ve eğer bu da işimi görürse bir taşla iki kuş vurmuş olurum.

4- ASUS Z8NA-D6C Dual LGA 1366 Intel 5500 ATX Dual Intel Xeon 5500 and 5600 Series Server/Workstation Motherboard -> Bunun hakkında emin değilim ve 2. el piyasasında da göremedim.

Bunların dışında başka bulamadım, ki bu saydıklarım hakkında da net bir bilgiye sahip değilim.

Anakartları yurtiçi-yurtdışı temin konusunda sıkıntım yok.

Aranızda bu veya buna benzer sistem kullanan varsa değerli görüşlerini merak ediyorum.
    Elinde uygun anakart olan ve satan varsa özelden yazabilir.

Uzun, belki detaylı ve basit şeyler sorduğum için üzgünüm, ancak o kadar kararsız kaldım ki, bu sabah rüyamda anakartlarla, devrelerle boğuştum resmen.

Yardımcı olursanız sevinirim.
    Güzel günler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tysonpearl -- 2 Mart 2015; 2:26:39 >

• Ve önemli bir soru daha ekleyeyim:
    X5650 yi; x58 chipset anakartlarda çalıştırabilir miyim?
    Örneğin bunda: http://www.supermicro.com/products/motherboard/xeon3000/x58/x8st3-f.cfm
  • i3 işlemci yeter, i5 garanti olur. yanına z97 anakart msi gaming 5.ram 32 gb olsun en az. Ekran Kartı amd 295x çek. Hayırlı olsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gazozvar kullanıcısına yanıt
    Değişik bir espri anlayışı diye yorumladım ben bunu. :) Cpu bazlı render alacağımı belirtmiştim. bana 8gb, 2000$ lık grafik kartı öneriyorsunuz üstelik i5 işlemci garanti olur diyorsunuz.
    Elimde iki tane i5 makine var, bunlarda randıman alamadığım için bahsettiğim sistemi toplamak derdindeyim.
  • tysonpearl kullanıcısına yanıt
    xxxxxxxxxx

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huhuq -- 9 Şubat 2023; 18:20:0 >
  • İki tane E5-2699 ve 128GB Ram alınız , sonra yanına iki adet FirePro W9100 koyup DARUDE dinlemeye başlayabilirsiniz.
  • hams;http://www.supermicro.com/products/motherboard/QPI/5500/X8DAL-i.cfm bu anakartta karar kıldım. Fiyatı uygun,ve dediğin gibi; SR-2 ve ASUS cidden bulunmuyor. Bulunan da benim bütçemi aşıyor. Bir de aynı sistemden 2 tane kuracağım için 1 tanesini bulamazken 2 tane aynı anda, çook çok zor gibi.

ECC ram dediğiniz gibi pahalı ancak ilk etapta 12-16 gb ram işimi rahatlıkla görecek. Sistemi render aşamasında kullanacağım. Ekran kartı da yine üst seviye kartlar kullanmayacağım. Bildiğim kadarıyla CPU render ve GPU render performansları var. Ben CPU render olarak kullanacağım için işimi görecek makul ikinci el bir ekran kartı düşünüyorum.
    Linkini verdiğim kartta
    1 (x16) PCI-E 2.0
    1 (x4) PCI-E 2.0 (in x16 slot)
    1 (x4) PCI-E
    Slotlar bu şekilde görülüyor, orta karar bir kart işimi görecektir.

Lana-Del-Rey hangi bankayı soymam gerektiğini de söyleseydin keşke.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Takip eden veya bu tip bir sistem toplamayı düşünenler vardır belki; Anakartımı aldım, işlemcilerim bugün geliyor.
    Müjdeli haberlerle güzel bir sistem kurulumu konusu göreceğiz forum olara.Hayırlısıyla bir aksilik çıkmadan.
  • tysonpearl kullanıcısına yanıt
    merhaba;

imzada yer alan sistemi kullanıyorum. evga overclock konusunda süper bir anakart ama tek eksik yönü ramlar max 4 gb slot başı. bunu dışında bulmak oldukça zor ....bulsanda 400-500 dolar arası 2010 yapımı bir anakart. supermicroya gelince ben x8dal-i kullanıyorum süper bir anakart sli desteğine var 2 kart bağlanabiliyor. şu anda çift x5650 ve x8dal-i + zotac 4 gb gtx770 (70310-10p) 256 bit + 24 gb ecc ram var ve oynayamadığım bir oyun yada yapamadıgım grafik işlemi yok. pci ex 3 olsa bu performans katlanır.ama buna ragmen crysis ve birçok oyunu full ayar açık ve işlemcini sadece %25 yada %30 kullanıyorum :))
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lana-Del-Rey

İki tane E5-2699 ve 128GB Ram alınız , sonra yanına iki adet FirePro W9100 koyup DARUDE dinlemeye başlayabilirsiniz.

10 numara yorum olmus

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.