Arkadaşlar yani çok bilmişlik taslamak istemem ama benim bildiğim ve edindiğim bilgi de şu : Şarjı yarıda kesmek ve tam bitmeden şarj etme olayı joysticke zamanla zarar veriyormuş. Örneğin pilin ömrü 600 defa şarj iken bunu 300-350'ye düşürüyomuş.Bunu da yakın zamanda tekniksen arkadaşımdan öğrenmiştim.
Doğru bir tespit. Kimi pil markaları zarar vermez denilebilir ama güvenebileceğim bir yorum olmaz bu. Her halükarda şarj bittiğinde veya bitmek üzere olduğuna dair işaret geldiğinde şarja takılması ve şarj bittikten sonra çıkartılması gerekmekte.
quote:
Orijinalden alıntı: fener1980
li-ion olduğu için zaten ne yaparsanız yapın ister tam boşken ister yarım doluyken ister 1 kademeyken o batarya yine zamanı dolunca ölür
+1 hiç umursamadan 2.5 yıldır kullanıyorum halen aynı.
En cok zarar veren sey bitmeden sarz etmek.. Iste bu cok zarar verir.. Sarz olurken dolmadan yarida sarzi kesmek yukarda yazdigim kadar zarar vermez.. Bunu yapabilirsiniz ama SIKLIKLA yapilan her onerilmeyen seyde zararlidir.. Ara sira yapmanin pekta zarar vermeyecegi kanisindayim.. Ama bitmeden sarz etme isinden uzak durun..
dealextreme.com da var galiba bataryaları ucuza. [image]http://resim.donanimhaber.com/image/ps/triangle.gif[/simage]resim.donanimhaber.com/image/ps/square.gif[/simage]
değiştirmekte maliyetli olur kanımca sixasis ne kadar?dualshock3 ne kadar?
bide piyasada çakma sixasis kollar var onlardan önerebilirmisiniz?nitelik olarak nasıllar?
çok uzun oynamama ragmen şarj da bitme görmedim
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme