Dün bende nihayet PS3'üme kavuştum. Yanında hediye verilen Killzone2 yi denemek için dualshocku usb girişine bağladım ve şarj etmeye başladı. neyse ben oyunu bıraktım baktım alet hala şarj oluyor konsolu açık bıraktım tam dolana kadar. sonra emin olamadım cep telefonlarındaki gibi ilk şarj kavramı varmı yokmu acaba diye? gecede konsolu açık bırakmak istemedim doğrusu ve kapatıp yattım. şimdi merak ettiğim;
1. bu dualshockların batarya ömrü ne kadar? bahsettiğim gibi bir 14 saatlik tam şarj gibi uygulama yapıyormusunuz? 2. oyun oynarken şarj azalınca bir miktar şarj edip sonra tekrar söküp kablosuz devam ediyormusunuz? 3. bataryanın ömrü tamamlandığında yeni batarya ile değiştirmek çokmu zahmetli yada pahalı bir iş? 4. daha dün aldığım konsol için çokmu kafama takmışım?
herkese şimdiden teşekkürler..
Cep telefonlarım dahil hiçbir şarzlı aletimi açık yani ON şekilde şarz etmedim.Artı pil tamamen bitip kapanmadan, gene şarz etmedim.Çok cep telefonu ve PS3 DS3 bataryası yiyen gördüm ama ben hiç yemedim
1,5 yıldır aynı kol hala şarjı aynı gidiyor.bazen tam dolmadan çıkarıyorum kolu hiç sorun olmadı yun esnasında kabloyu tak çıkar bişi olmaz.evet çok kafaya takmışın batarya değiştirmeye gelince yaklaşık 3 yılda eskise batarya değiştirmezdim ben olsam zaten kolda ömrünü bitirmiş olursu yeni kol alırdım.
Tam bitince şarj edip tam dolunca şarjdan çıkarıyorum..
ps3'ü ilk çıktığı zaman alanlardanım, nerden baksak 2.5 seneyi gecti makina, joystiklerde öyle jarzlarında'da ilk günkünden bir fark göremedim.
li-ion olduğu için zaten ne yaparsanız yapın ister tam boşken ister yarım doluyken ister 1 kademeyken o batarya yine zamanı dolunca ölür
17 ARalıkda PS3 aldım...DS3'ü 1 Kere şarja taktım geldikden sonra :)
17 ARalıkda PS3 aldım...DS3'ü 1 Kere şarja taktım geldikden sonra :)
demekki sen 10 günde bir oynuyorsun
Bunu nereden anladın acaba Yani tebrik ederim :D:D:D:D BİLİYORDUM BÖYLE BİR ŞEY DİYECEGİNİZİ
Ben de ds3 ü makine uyarı verince takıyorum dolana kadar çıkarmıyorum.Bazen ps3 ü açmadan da creative mp3ün şarj aletiyle ya da bilgisayardan şarj ediyorum,bir sorun olmuyor.
kafana çok takmışsın eski tarz piller değil bunlar yeni nesil telefon pillerinde ve bu kolun pilinde böyle bir sorun olmaz belirli bir ömrü oluyor bu pillerin.Yani istediğin zaman şarj et,tam dolmadan çıkart hiçbirşey olmaz
Azaldigi zaman 10 dk ya takiyorum ya takmiyorum bi bakiyorum 2/3 dolmus oluyo ve 2-3 gun daha gidiyor.Az da oynamiyorum hani
Oyuna bir dalıyorum bakıyorum "batarya bitmek üzere" uyarısı ve üşeniyorum takmaya devam ediyorum sonra bir bakıyorum yine uyarı ve batarya bomboş gösteriyor bu sefer şarja takıp öyle devam ediyorum oynamaya kısacası her haltı oynarken yapıyorum.
imkanin var ise 2. bir pad daha al sarji bitince digerini kullanirsin hemen.ayrica arkadasin filan gelirse 2 kisilik oyunlari rahatlikla oynabilirsin
Ben oynarken şarj bitcek uyarısı gelince yandan eşimin kucağındaki laptopa usbden takıp dewam ediyorum ara vermeden 1 2 saatte fullenio zaten sonra çıkarıp ara vermeden gene dewam
Öncelikle Hayırlı Olsun Cihazın Sorularına gelince : 1 - DualShockların ömrü kullanıma bağlı değişir.14 saatlik şarj uygulamasına gerek yok. 2 - Hayır.Nekadar li-ion olsa da ben tavsiye etmiyorum. 3 - Çok zahmetli değil fakat orjinal pil alırsan maliyetli olabilir. 4 - Hayır bence normal çünkü cihazın yeni ve haliyle heyecan , merak var
quote:
Orijinalden alıntı: ilker357
Öncelikle Hayırlı Olsun Cihazın Sorularına gelince : 1 - DualShockların ömrü kullanıma bağlı değişir.14 saatlik şarj uygulamasına gerek yok. 2 - Hayır.Nekadar li-ion olsa da ben tavsiye etmiyorum. 3 - Çok zahmetli değil fakat orjinal pil alırsan maliyetli olabilir. 4 - Hayır bence normal çünkü cihazın yeni ve haliyle heyecan , merak var
Hocam ben şarjı azalıyor takıyorum az doluyor çıkarıyorum mesela headset standında bağlı hep usbden açınca aleti şarjı yarım bile olsa şarj oluyor.Bu yeni nesil pillerde sorun olmaz merak etmeyin
Bende bir sorun olacağını düşünmüyorum yarıda kesmenin ama tam bitmeden şarj etme bence. Benim DS3'ler hergün sarj yiyor PS3 rahatlıkla 12 saatten fazla çalışıyor. Şimdiye kadar hiç şarj süresinde azalma olmadı genelde hep aynı sürede şarj bitiriyor.
Arkadaşlar yani çok bilmişlik taslamak istemem ama benim bildiğim ve edindiğim bilgi de şu : Şarjı yarıda kesmek ve tam bitmeden şarj etme olayı joysticke zamanla zarar veriyormuş. Örneğin pilin ömrü 600 defa şarj iken bunu 300-350'ye düşürüyomuş.Bunu da yakın zamanda tekniksen arkadaşımdan öğrenmiştim.
Takıyorum, çıkarıyorum, yarıda alıyorum ... Elim, kolum, kafam rahat edicek şekilde ayarlıyorum. Bu kadar kafaya takmaya gerek yok bence. Kol şarj olsun diye oyun zevkimden taviz veremem diyosan pil zayıfladığında ya da bittiğinde takıcaksın oyun oynarken de olsa, ben öyle yapıyorum