Şimdi Ara

şarjlı pil sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
3.757
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • geçen gün doğubanktan GP nin 2700 amper lik pillerinden aldım. şarj aletim uniross marka standart bir cihaz direkt prize takmalı kablo bağlantısı vs yok.

pilleri yaklaşık 12 saat belki daha fazla da olabilir şarj etmeme rağmen makinaya takıp 2 resim çektiğimde pil boş uyarısı gelip makine kapanıyor.

eski kullandığım 1400 amperlik varta pilleri tam şarj edip taktıığımda bile 25 30 fotograf çekebiliyorum. makinenin kendi orjinal şarj aletiyle denedim bu kablolu iki parçadan oluşuyor. aynı şekilde pili takmamla beraber boş pili uyarısı alıyorum ve makine kapanıyor. makinem sony w7.

piller dolduğunda , şarj aletini prizden çıkarmadan pilleri tek tek çıkarıyorum. bu sırada desarj mı oluyor yoksa?

acaba piller sahtemi? üzerinde diğer diller dışında türkçe açıklaması bile var. kutusunda deformasyon yoktu.

fotograf makinesi mi bozuk? yoksa şarj aletlerimi bozuk?

yardım ederbiliriseniz sevinirim.

• 25-30 pil de çok az. ben canonla 2100 lük pillerle yüzlerçce çekebiliyorum. sanırım ya şarj cihazın bozuk ya da yanlış kullanıyorsun. sornun fotoğraf makinasında olduğunu sanmam. ama sen cihazın üzerinde pil varken ve cihaz takılıyken pirize çıkarmadan bir dene
    ilk şarjı 18 saat veya daha fazla yapmak gerekiyor bazen
  • örnek vermek için dedim bunu ölü piller ile 25 30 tane çekiyor ki 1400 amper bu piller.

normalde eski 2100 lük uniross lar ile 250 poz çekebiliyordum.

uniross makinenin üstünde iki konum A ve B diye. biri normal şarj diğeri uzun şarj için. süreyi algılayabiliyormuş. İlk şarjı B konumunda yaptım zaten. ikinciye diğer sony şarj aletiyle yaptım yine boş gözüküyor.
  • bir arkadaşından şarzlı pil al kendi pillerini de onun cihazında dene bakalım anlarsın sorunu
  • Uniross şarj aletinin tipini yani modelini yazarmısınız? Büyük ihtimalle siz şarj aletinizi daha ilk günden beri yanlış kullanıyorsunuz. Bana foto. Makinanızında modelini markasını da yazın.
    O beğenmediğiniz 14o0' lük Varta' larlla ben, Canon A-620 de 420 Fuji f6000 fd ile 540 fotograf çekiyorum.
    quote:

Orjinalden alıntı: mendini

örnek vermek için dedim bunu ölü piller ile 25 30 tane çekiyor ki 1400 amper bu piller.

normalde eski 2100 lük uniross lar ile 250 poz çekebiliyordum.

uniross makinenin üstünde iki konum A ve B diye. biri normal şarj diğeri uzun şarj için. süreyi algılayabiliyormuş. İlk şarjı B konumunda yaptım zaten. ikinciye diğer sony şarj aletiyle yaptım yine boş gözüküyor.

• Bende doğubanktan daha önce pil almıştım. Ve piller sahte idi galiba. Anında bitiyordu piller. Sonra bi teknomarketten aldım aynı pilleri ve canavar gibi çalışıyor piller. Bu olaydan sonra pil konusunda hiç yaklaşmadım o taraflara.
  • @bipekkan

modeli --uniross sprint photo-- resim de koyabilirim isterseniz.

420 tane foto. demişiniz a620 4 kalem pille çalışmıyormu ,diğer fujiyi bilemiyorum?

benim makine 2 pille çalışıyor, varta ları ilk kullanan ben değilim o yüzden en verimli zamanında kaç tane çektiğini bilmiyorum tanıdıktan almıştım.

@AKINLASINN

bende ondan korkuyorum ama çok yere sordum fiyatlar hem aynı.

şarjlı pil sorunu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mendini -- 5 Ocak 2008; 18:55:02 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Pil şarj cihazı önerisi?
    6 yıl önce açıldı
    Şarjlı pil ve voltaj
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • @emndini,
    Tahmin ettiğim gibi eğer anlatışınızda bir hata yoksa aleti hatalı kullanıyorsunuz. "A" konumu 2 pil için şarjdır ve resimde görüldüğü gibi cihazın soldaki 2 gözüne yerleştirilir. 4 Pille şarj yaptığınızda da switch' i "B" konumuna alacaksınız. Hangi konumda olursa olsun 9 volt pilleride şarj edebilirsiniz.
    Elinizdeki 1400 mA Vartaları eğer şarj cihazınız AT-908 olsaydı şarj deşarj yapıp ilaveten Refresh ederek normal verimlerine ulaştırabilirdiniz....
    Evet A620 4xAA pille çalışır ve 2 pillilere göre bu çalışma biçimi her zaman avantajlıdır.
    quote:

@bipekkan

420 tane foto. demişiniz a620 4 kalem pille çalışmıyormu ,diğer fujiyi bilemiyorum?

benim makine 2 pille çalışıyor, varta ları ilk kullanan ben değilim o yüzden en verimli zamanında kaç tane çektiğini bilmiyorum tanıdıktan almıştım.

@AKINLASINN

şarjlı pil sorunu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 5 Ocak 2008; 21:15:57 >

• @emndini,
    Tahmin ettiğim gibi eğer anlatışınızda bir hata yoksa aleti hatalı kullanıyorsunuz. "A" konumu 2 pil için şarjdır ve resimde görüldüğü gibi cihazın soldaki 2 gözüne yerleştirilir. 4 Pille şarj yaptığınızda da switch' i "B" konumuna alacaksınız. Hangi konumda olursa olsun 9 volt pilleride şarj edebilirsiniz.
    Elinizdeki 1400 mA Vartaları eğer şarj cihazınız AT-908 olsaydı şarj deşarj yapıp ilaveten Refresh ederek normal verimlerine ulaştırabilirdiniz....
    Evet A620 4xAA pille çalışır ve 2 pillilere göre bu çalışma biçimi her zaman avantajlıdır.
    Resimde gördüğüm GP'lerin randımanı eskilerine göre %30 düşük olduğu yabancı site testlerinde belirtiliyor....
    quote:

@bipekkan

@AKINLASINN

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 5 Ocak 2008; 21:19:16 >

• bipekkanhttp://www.yenisepet.com/urun_detay.asp?cat=bd369 bu lınktekı gp powerbank quick 3 nasıl şarj aleti oalrak bide linkteki gibi 2500 luk gp piller var ?
  • kullanma kılavuzuna baktım. A ve B için dakika seçici diyor. A=6 saat ; B=9 saat . ayrıca şöyle bir talimat yazıyor;

*pilin boyutuna bağlı olarak düğmeyi A ve B pozisyonuna getirin. bunu için aşağıda tabloya bakın.

tabloda değişik amperli piller için şarj süreleri var. (en yüksek olan) 2300 amper için ortalama şarj süresi 10 saat demiş ve konum olarak B yi önermiş. Yani ilk taktığımda doğru yapmışım.

piller ilk takılınca kırmızı yanıyor , 9 saat sonra yeşil ışık yanıyor bu süre içindede yavaş şarj yapıyormuş ama talimatlarda pilin kullanıma hazır olduğunu kullanılabileceğini yazıyor. hiç kullanılmamış pil olduğu için Gp ler dolmamış olabilirmi acaba?
  • Bu aletle tek bir pili herhangi bir göze koyarak şarj edebiliyormusunuz?
    GP pillerşinize hiç şarj verilmeden piyasaya verilmiş olabilir. Benimde Japon malı Varta Photo Akku serisi 2500 mA pillerde başıma geldi FORM Şarjı verilmeden piyasata sürülmüşmüş. Bu durumu ya pilleri refresh ederek yasa deep condition deşarjına tabi tutup 2 veya 3 şarj'dan sonra normale dönüyor.
    Siz bu pilleri el fenerine takıp tümüyle boşaltın (Deep Condition işlemi) Veya refresh mode olan bir şarj cihazına ihtiyacınız olacak.
    Bu arada katologlarım arasında buldum galiba sizin konu ettiğiniz dökümanı.
     şarjlı pil sorunu

Eğer bu ise zamanında güzel bir cihazdı ama zamanlayıcı dediğı 150 - 220 seri bağlı dirençle yapılmış akım sınırlaması prensibine dayalı bir zamanlayıcı ve aslında Ni-Hd pillerin şarjına pek uygun değil. Bu nedenle pilleriniz tembelleşmiş te olabilir.....
    quote:

kullanma kılavuzuna baktım. A ve B için dakika seçici diyor. A=6 saat ; B=9 saat . ayrıca şöyle bir talimat yazıyor;

*pilin boyutuna bağlı olarak düğmeyi A ve B pozisyonuna getirin. bunu için aşağıda tabloya bakın.

tabloda değişik amperli piller için şarj süreleri var. (en yüksek olan) 2300 amper için ortalama şarj süresi 10 saat demiş ve konum olarak B yi önermiş. Yani ilk taktığımda doğru yapmışım.

piller ilk takılınca kırmızı yanıyor , 9 saat sonra yeşil ışık yanıyor bu süre içindede yavaş şarj yapıyormuş ama talimatlarda pilin kullanıma hazır olduğunu kullanılabileceğini yazıyor. hiç kullanılmamış pil olduğu için Gp ler dolmamış olabilirmi acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 6 Ocak 2008; 15:23:10 >

• Bu Pilleri ve şarj aleti o kadar ahım şaım değil ama alın. Fiyatta ehven sayılır.
    quote:

Orjinalden alıntı: yilmaz_memre

bipekkanhttp://www.yenisepet.com/urun_detay.asp?cat=bd369 bu lınktekı gp powerbank quick 3 nasıl şarj aleti oalrak bide linkteki gibi 2500 luk gp piller var ?
  • koyduğunuz kullanma kılavuzu bendekinin aynısı. dün akşamdan beri GP leri şarja bıraktım sabah çıkaracağım. olmazsa aynı şarjı 2 3 kez daha yinelerim . yine olmazsa el feneri uygulamasına geçerim. umaarım kendine gelir

dün sony şarj aleti ile eski 1400 lük vartaları şarjladım ve kaç poz çekebilirim diye üst üste hiç durmadan çekim yaptım 205 adet çekti. yaklaşık 20 dakikada.

vartaları şarj edip bi kaç gün beklersem makineyi açtığımda ya direkt pil uyarısı alıyorum yada 20 fotograftan fazla çekemiyorum. bunun nedeni nedir?

ilginiz için teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mendini -- 7 Ocak 2008; 0:08:19 >
  • sanirim piller ilk pakettem cıktıgında bos oluyor

bende ilk sarz olusu 1 saat surmustu pillerin (normalde sarz cihazi 5.5 saatte fullemesi lazimdi markasi GEMA4100))
    kullanımımda 1 saat sürdü nitekim

ikinci sarzda süre 3 saate cıktı ve kullanimda orantılı artti

yani piller hemen tam kapasite calısmıyor benim düşüncem bu

2- pillerinle ayni marka sarz cihazi almanı siddetle tavsiye ederim (hoş bende farklı aldım ama ilk elin günahi olmaz ;)

• Pillerin normal olarak firmalarca "Form Charge" denilen yani biçimlendirilmiş olarak piyasaya verilmesi gerekir.. Ama bazen bu aralarda Malesef Varta' larda bende karşılaştım HAM pil olarak piyasaya sürülüyor. Bu TR' ye ait bir olay mı, bilmiyorum, ama çoğu tüketici, piller bozuk diye iadeye kalkıyor.
    Pilleri ilk aldığınızda Pil ilk şarjda, 3-5 dk, hatta yarım saat gibi kısa sürede doldum diyorsa, bu pil %99 HAM PİL' dir. Bunun için pili , şarj aletinizde yoksa bir fenerle deşarjını sağlayın daha iyisi Refresh edin tekrar şarja bağlayın. Bunu en az 2 defa tekrarlayın. Pilleriniz %90 randımana ulaşacaktır. İstisna olarak 4-5 defa denemenize rağmen piller hala hemen doluyor gösteriyorsa pilleriniz yeni ise hatalı üretimdir veya çok uzun süre bekleyip plakaları kullanılmaz hale gelmiştir. Eski ise, artık değiştirme zamanı gelmiş demektir.
    quote:

Orjinalden alıntı: WALYy

sanirim piller ilk pakettem cıktıgında bos oluyor

bende ilk sarz olusu 1 saat surmustu pillerin (normalde sarz cihazi 5.5 saatte fullemesi lazimdi markasi GEMA4100))
    kullanımımda 1 saat sürdü nitekim

ikinci sarzda süre 3 saate cıktı ve kullanimda orantılı artti

yani piller hemen tam kapasite calısmıyor benim düşüncem bu

2- pillerinle ayni marka sarz cihazi almanı siddetle tavsiye ederim (hoş bende farklı aldım ama ilk elin günahi olmaz ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 7 Ocak 2008; 12:42:54 >

• Büyük ihtimalle pilleriniz ya eski ya da tembel. Bunu anlamanın asıl yolu fenerle deşarj edin yada daha iyi bir şarj aleti ile Rehresh etmek yani üzerindeki kalıcı hafızayı silmek Ni-Hd pillerde olmaz denilse de Ni-Cd pillere göre çok uzun kullanım süreleri sonucunda olabiliyor. Bir de bu yolu denemenizde yarar var. Hala düzelmez ise Bu pilleri şarj edip o gün kullanacaksınız ve bir süre sonrada atacaksınız.
    quote:

koyduğunuz kullanma kılavuzu bendekinin aynısı. dün akşamdan beri GP leri şarja bıraktım sabah çıkaracağım. olmazsa aynı şarjı 2 3 kez daha yinelerim . yine olmazsa el feneri uygulamasına geçerim. umaarım kendine gelir

dün sony şarj aleti ile eski 1400 lük vartaları şarjladım ve kaç poz çekebilirim diye üst üste hiç durmadan çekim yaptım 205 adet çekti. yaklaşık 20 dakikada.

vartaları şarj edip bi kaç gün beklersem makineyi açtığımda ya direkt pil uyarısı alıyorum yada 20 fotograftan fazla çekemiyorum. bunun nedeni nedir?

ilginiz için teşekkür ederim.

• pekkan cok saol bilgi icin aCİKCASİ CAHİLLİGİMİ aldim benim alette desarz moduda var
    verim alamazsam
    dedigin gibi yapacagim
  • Sonucunu da yazarsanız sevinirim. @WALYy
    quote:

Orjinalden alıntı: WALYy

pekkan cok saol bilgi icin aCİKCASİ CAHİLLİGİMİ aldim benim alette desarz moduda var
    verim alamazsam
    dedigin gibi yapacagim
  • Gp leri akşam şarjdan çıkardım üst üste 310 poz çektim daha bitmedi. Sanırım hatalı pil almadım dediğiniz gibi ham olarak paketleniyor bunlar.

310 pozu üst üste hiç durmadan çektim makinayı bi süre açmasaydım yada 2 3 günde bir açıp 5-10 poz çekerek devam etseydim yine aynı rakamı yakalayabilirmiyim?

eski vartaları ne kadar şarj etsemde 3 4 gün makineyi açmayınca tamamen boşalıyor , dediğim gibi şarjlanmış takarsam hiç durmadan üst üste 200 poz çekebiliyorum.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.